No, tak trošku nevím jak začít... Velmi si na našem fóru cením, že se většinou vzájemně snažíme přemýšlet, hledat, chápat a že si na nic nehrajeme (tedy aspoň já to tak cítím...). Jsou určitá tabu, která se obvykle nepitvají. Nicméně by mne zajímal Váš názor na níže uvedený článek...
OSUD.CZ
Adresa článku:
http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=9869
Datum: 06.12.2009; Autor: jiří mašek; Téma: Náboženství, spiritualita
Vánoce - nejpříjemnější svátky, jsou ve skutečnosti oslavou Santy Satana
Možná i vy se cítíte posledních pár let při Vánocích špatně. Tak nějak.. na zvracení. Ne, nemyslím tím to, když se prodíráte narvaným obchodním domem a na poslední chvíli ve stresu a vyčerpání, někteří již v mdlobách, zajišťujete radost
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
svým blízkým. Prostě ten pocit, když na chvíli sami spočinete... prostě u moře se cítíte nějak a o vánocích, nebo před nimi, nějak.
Je to neuvěřitelné, ale Vánoce v sobě obsahují šest šestek. 12-12-12. Šestka je, jak mnozí víme, číslo Ďáblovo, či Satanovo. Málo kdo však ví proč a málo kdo ví, co to onen Satan vlastně symbolizuje. Šetka je číslo Hmoty, nebo také temnoty. Té (téměř) nejhrubší hmoty, ve které se nacházíme. Ano, žijeme v podstatě Pekle, tady a teď. Právě proto má tolik nadnárodních koncernů ve svých logo-typech číslo šest, neboť podporují co nejvíce další hmoty a majetku, finančního úspěchu. Šetka je ale tudíž z hlediska duchovního zastavený postup. Třikrát... tedy v podstatě zakletí (pročpak se jenom ony kletby opakují třikrát, že? stejně jako tři polibky jako odkletí, nebo tři oříšky...) Je to česky řečeno "uvíznutí v bažině", ze které se jen těžko drápete ven a prakticky už vůbec se neobejdete bez cizí pomoci, cizí podané ruky. Je to pravý opak devítky, Božího procestu vzestupu a dokonalosti hierarchického Stvoření.
Pokud se zamyslíme nad všemi hlavními svátky západní civilizace, samy o sobě generují a zajišťují energii pro další úspěšná léta bolesti, strádání a smutku všech obyvatel Země. Tedy úplně všech ne, existuje pár tisíc lidí, kteří to maj jinak.
Na Facebooku jsem upozornil přátele, ať to s čerty příliš nepřehánějí, neboť mé průzkumy ukazují, že téměř polovina z nás, 50% dospělých, si nese z dětských let závažné trauma ze setkání s čertem.
K tomu píše kolega, známý slovenský terapeut, Patrik Bálint:
Jirko,v civilizovanej spoločnosti by mal ísť Mikuláš aj Čert do väzenia - Mikuláš odporuje detskú prácu (žiada výkon za plácu) a čert spôsobuje traumu. Prečo to ešte stále podporujeme? Lebo sme v detstve pracovali a boli strašení? Takže nám to ani nepríde? ;-)
Ano, to je to, naše morální hodnoty jsou pokřivené špatnou výchovou a vzděláním a proto nám celá řada věcí "ani nepřijde".
Vždyť onen krvavě rudý Santa Claus, zřejmě se jedná o spojení Santa´s claws, tedy Santovy drápy ( k Satanovým drápům stačí vyměnit jen pořadí třech písmen). Ano, krev na bílém sněhu, to se krásně vymyká a každý kameraman zajásá. Češi sice stále více správně odmítají Santu, ale na vlně Vánoc vesele swingují dál.
Já vím, já vím, já vím... ano, ty pověstné rozzářené dětské oči.. a všechny ty pohádky... dárečky... vůně kadidla, jehličí. Ano, je to hezké i já to mám v paměti jako hezké a čisté. Děti tak prostě vidí šechno. Pokud i dospělý, pak je někde chyba a jde o útěk před realitou. Jen mi jde o to, abyste se zamysleli, proč to slavíme zrovna 24-12 a zrovna tímto způsobem.
Je zvláštní, že ona "půlnoční mše" (které pak rituály se dělají zrovna v noci!?, znáte Půlnoční království?) přitahne v tento jeden den do kostela na okultní rituál desetkrát, stokrát více ovcí, než chodí každý týden, nebo aspoň občas, v neděli, že? Stále vám to není divné? Pane jo, to je ale marketing! Ten, kdo to vymyslel jistě pobírá dividendy ještě dnes.
Oslava Slunce, říkáte... Ježíš zemřel na kříži a po 3 dnech vstal z mrtvých. Ano, tak praví legenda, ovšem my tento svátek slavíme, světe div se, nikoliv o Vánocích, jak bych aspoň logicky dokázal pochopit, ale o Velikonocích, navzdory tomu, že se Slunce skutečně o zimním slunovratu 21. prosince na 3 dny zastaví, než se vydá na cestu zpět. A místo toho slavíme narození Slunce.... v naprosté temnotě pořádáme oslavu Světla. Dobrá, ale jaká to je oslava, když je Světla v té době, aspoň na naší křesťanské polokouli, nejméně!? Jak můžou drazí oslavenci čerpat ze síly Světla? Nebo z ní čerpat nemají? Pak bych tomu rozuměl! Je to jako kdybyste předávali vzácné vyznamenání ve chvíli, kdy leží na smrtelné posteli, přestože jste před tím měli dost času pozvat ho na oslavu na Hrad. A my přesto slavíme (i kdyby) narození Slunce, přestože ještě nevíme, co z onoho zrozence vlastně bude. Zda poctivý člověk, nebo grázl. Stavíme mu sochu ve chvíli, kdy se narodí.
Ano, oslava Slunce... jenže to je hlava. Řekli vám, že se Slunce vrací, pokud byste byli bez vzdělání (ve skutečnosti naformátování vašeho mozku) a médií, nevěděli byste o tom nic. A vsadím se, že byste měli koncem prosince pramálo energie něco přirozeně slavit.
Je to tak, milí pozemšťané. Na jaře, když se všechno probouzí, oslavujete smrt. V zimě, kdy všechno umírá, resp. spí, slavíte světlo, život, zrození. Stále vám to nepřijde jaksi obráceně, jaksi zvráceně? Pak už opravdu nevím..
Nebo ta mrtvá ryba... jako oslava Kristova narození... ano, mrtvola na křížích, mrtvá ryba a její pojídání... to je přesně onen satanský kult, který je na Zemi lidem vnucován. Nikoliv život, ale smrt. Každý rok si svého spasitele, člověka, který pro nás nejvíc udělal... sníme. Už to samo o sobě je neskutečně morbidní.A co když ty malé děti, které odmítají vzít si rybu a trvají na řízku, mají pravdu? Co když ne proto, že se jim ryba hnusí, ale proto, že nějak vzadu ještě nezapomněly, o co tady jde? A opravdu na nás mohou přejít něčí vlastnosti, když ho... pardon, sníme!? Čí rituál, čí legenda, nebo čí historie toto vlastně je!? Esoterici a lidé znalí skutečné historie Země by měli v tuto chvíli již vědět. Jako ten Jiřík... babička nesla rybu, ale nebyla to ryba, byl to had, že... a on ho snědl a porozuměl, stejně jako král, řeči zvířat. Co je vlastně tohle za pohádku? Nebo alegorie? Nebo se to takhle v dávné lidské minulosti dokonce událo? A proč to nechali sníst zrovna Jiříka, proto, aby se mu pomstili za to, že sv. Jiří je hlavním ochráncem před Draky? Ach ti lstiví a proradní plazi..
Je směšné, že mnoho lidí (prý duchovních) například odmítá jít k volbám, že se na tom nechce podílet. Jenže volby jsou to nejmenší, to nejmenší. Ano, pokud by opravdu dokázaly něco změnit, dávno by je zakázali. Ale proč nic nedokážou změnit? Protože tam nikdo nechodí... začarovaný kruh, všechno je naopak a není jednoduché se v tom dlouhou dobu zorientovat. Až pokud skutečně najdete odvahu prozřít, vše se začne jak mávnutím kouzelného proutku vyjasňovat a vy začnete chápat, jak a proč to tady na Zemi vlastně všechno chodí. Ano, pozpátku...
A my tu hru s nimi, z velké části nevědomě, což nás samozřejmě neomlouvá, hrajeme. Ale že jste to nevěděli, neznamená, že se nepodílíte na zločinu. A ti, kteří vědí, mlčí. Proč?
Nechci tím říct, abyste se letos zavřeli v pokoji a vylezli až na Silvestra a "zkazili" Vánoce svým sourozencům, rodičům, nebo dokonce dětem. Jen si buďte VĚDOMI, co a proč se děje. A zastavte svou energii / podrážděnost / stres / strach, dříve, než by mohla zamířit k těm, kteří po ní lační a kteří tyhle hry pro vás pořádají. Vyšlete i jim, nebo právě jim? Lásku, co jiného.
Už nechci mlčet.
Pravda je šokující a působí v první chvíli problémy všem zúčastněným, ale musí zaznít. Už kvůli tomu, abyste měli možnost si vybrat.
Dobro, nebo Zlo, ano, tak je to v pohádkách. Sami víte, kde a jak končí ti, kteří si vybírají dlouhodobě zlo.
Kteří nevyvinou dostatečnou touhu po světle, vědění a vědomí.
Tak, a teď mne můžete v diskusi pod článkem ukamenovat, nebo ukřižovat.
A přece se točí!