lze spatřit bílou kouřovou stopu a modrou spirálu neshledávám nijak pravidelnou - z velké dálky se vše zahladí....
Moje vlepené video právě velice dobře koresponduje a odhaluje mechanismus děje! Nabídl jsem ti více možností
vysvětlení diskutovaného jevu a ani k jednomu jsi se věcně nevyjádřil...leda že někdo něco psal...

Tvé video o hadech jsem viděl a žádné jiné vysvětlující jsem nenašel. První spirála je mírně deformována atmosférou
podle předpokladu, ale jak jsem psal, z obrovské vzdálenosti se takové detaily ztrácí - "originál" je i trošku rozostřen a
ty retušované se pak dobře vyjímají na titulních stránkách časopisů. Druhá spirála postrádá deformaci z jednoduchého
důvodu - jedná se o difrakční obrazec bodového zdroje či optikou přístroje (jsem překvapen jak rozumíš interferencím

...o tom později)...viditelná spirála je důsledek příčně rotujícího motoru a osvětlených spalin světelným efektem způsobený
zážehem dalšího stupně....Složité magnetické pole nad severní točnou rovněž může býti příčinou spirál - magnetické pole
dokáže ztočit do spirály sluneční vítr a se stykem s atmosférou vzniká takzvaná polární záře... Opravdu jsem ti nabídl
nejedno rozumné vysvětlení. Já osobně nejsem spokojen s argumenty typu - kouř to není, pravidelná spirála není možná,
povětrnostní podmínky - to není možné.... zeptej se chemtrailistů jak dlouho vydrží kondenzační stopy supersonických
letadel

tom. Velká škoda, že tvém příspěvku chybí náznak vědečtějšího přístupu - žádné studium trajektorie, žádný informace i z
jiných zdrojů, žádná vlastní hypotéza ..., místo toho jen povrchní studie z videí s logem

- že někdo lže a zakrývá skutečně něco důležitého. To je totiž všeobecně známé - třeba i v politice a pod.

tvou hypotézu...na kterou marně čekám od samého začátku

Ještě jednou video - kterak se "dráha" zakudrnatí a kterak druhý zážeh osvítí veškeré chemické svinstvo ze spalování -
vysvětleno v mém předešlém příspěvku (včetně rotujícího bodu a následné vytvoření spirály).
[youtube][/youtube]