Slavek Krepelka píše:
Dobry den pane Acord.
Toto presne neodpovida tome co pisete dale.
A] Vy jste se však k mým námitkám vecne nevyjádril,
Ja to vidim tak, ze jsem to udelal.
A] a místo toho se odvoláváte na podvodné a pochybné projekty typu Mayer,Dingel,Joe a jim podobné.
No, odvolavam. To zase ne tak zcela. Pokazuji na jejich vynalezy a na princip, ktery je umoznuje.
A] Uvedení autori mi nejsou primerenými partnery,
Ocividne.
A] protože používají neobjektivní metody prezentace.
No, neobjektivni. Meyer i Dingel presentovali, ci presentuji tak, aby si zachovali rozhodnuti o tom, co se s jejich vynalezy bude dal dit a aby od toho neodesli s nahym zadkem, ci aby ta technologie nebyla utopena neserioznimi lidmi, se kterymi se museli, ci musi domlouvat. Ne ze bych to povazoval za zcela rozumne, ale vzhledem k tomu, ze kazdy jsme jinny, a ze vetsina lidi vychovanych v pomerech ktere mame se chova naprosto standartne stejne jako oni, divam se na to ponekud benevolentne.
Co se tyce Joe, je to uplne nejak jinak. Tento chlapik udelal vse proto, aby se jeho vynalez dostal primo do rukou verejnosti. Hodne lidi naucil jak to postavit a pouzivat, coz se dale deje. To, ze jeho vynalez se nesetkal s vseobecnym prijmutim vedecke a technologicke smetanky nebylo jeho vinnou. Na netu je dostatek informace k tomu, aby spousta lidi byla schopna jeho vynalez reprodukovat. Ja tu informaci nejenom mam, ale navic ji rozumim do detailu, o kterem se Vam ani nesni, castecne diky korespondeci s lidmi, kteri ji dokazou nejen vyrabet, ale i pouzivat a predavat dale. To. ze je vynalez dosti rozmarny a nefunguje kazdemu, at uz proto ze je dotycny jenom castecne, ci nespravne informovany, ci nesetrny pri jeho construkci, ci proto, ze je tento vynalez dosti zavisly na charakteru dotycneho, ktery se s nim zabyva a postavi ho, ci problemy s vhodnosti lokality, pocasi, radioveho a mikrovlnneho prostredi, zase nejsou a nikdy nebyly Joeovou chybou.
Nicmene, vsechny tri tyto principy maji jednoho spolecneho jmenovatele, a to, ze odparovani kapaliny, tedy vody, za relativne nizke teploty a to v pripade J Cell pod bodem varu, coz u vody cinni zhruba 1260 krat jeji objem za jedne atmosfery tlaku, pri
~ 20C je podstatne ucinnejsi metodou vytvoreni tlaku ve valci jinak normalne spalovaciho motoru, nezli odpareni a nasledne ohrati palivove smesi reakci s kyslikem.
Pokud Vas toto urazi, prosim Vas, uz nikdy nectete me prispevky na toto tema, protoze by mne to skutecne mrzelo kdybych komuloliv poslapal uz tak malou osobnost.
A] Označuju je (ne poprvé) jako šarlatány po technické i etické stránce a mohl bych brát jako urážku, když mi je nekdo predestírá za vzor.
S tim vzorem to nebyla moje idea. Poukazoval jsem na technicke priciny jejich uspechu a v zadnem pripade jsem neminil je davat komukoliv, vcetne Vas, za priklad, i kdyz si myslim, ze pokud jse o technickou stranku veci, a v pripade Joea i moralni, nikomu serioznimu by to neuskodilo. Samozrejme se ale mohu mylit. Pokud mate dojem, ze to mu tak je, pak mne prosim nechte na omylu, namam zajem se hadat.
A] Já (nejspíš i ostatní s podobným názorem)
Ja se na nazory mohu z vysoka ....... podivat. Mne daleko vice zajima. proc se deje to a to, nez jaky na to ma kdokoliv nazor, vzlaste kdyz ten nazor je vyplodem chorobneho dogmatu.
A] nezpochybňuji možnou úsporu paliva pomocí nečeho jako injekce vody v jakékoli podobe.
No, ono to prave v jakekoliv podobe nejde.
A] Nerad ale čtu, když se kdokoli odvolává na záhadné procesy, které neumí posoudit,
Tady jste se urcite preklepl. Nechtel jste nahodou napsat "ktere neumim posoudit"?
A] pouze papouškuje po jiných a vyložene veští zneužívajíce pritom otázku míry neurčitosti.
Pokud nahodu umite Anglicky, muzete se podivat na moji site:
http://www3.sympatico.ca/slavek.krepelka/ a nebo si vygooglovat Tour The Force sdk a trochu si pocist. Pokud budete mit po precteni nejaky 5 libovolnych stranek jeste pocit, ze nekoho papouskuji, pak bych nesmirne ocenil Vasi kooperaci s tim, ze by jste mi ukazal, koho jsem to vlastne papouskoval. Rad bych s temi lidmi pohovoril.
A] Rád se dohodnu s každým, kdo neco delá a pritom nepodvádí.
V tom se skutecne shodneme.
A] Když chci cokoli prezentovat na verejnosti, je otázka mé vlastní slušnosti si koupit nebo obstarat príslušný merák, abych mohl své výsledky umožnit porovnat.
To je sice chvalihodne, ze to berete tak vedecky, ale mne staci, ze to jede. Ja vedec nejsem a nehodlam se jim stat.
A] Do té doby nemužu psát, že mi neco funguje, když o tom v podstate ani nevím.
:-) Takze podle Vas se plachetnice nemuze pohybovat vodou, dokud jste nezmeril plochu plachet, relativni rozdil rychlosti vzduchu, vody a plachetnice, odpor vody plachetnici pohybujici se vodou, vysku vln, kapitana a plavcika a velikost prednosti jejich pritelkyn. Preji Vam mnoho zdaru ve vynalezectvi.
A] Myslím si, že seriozní konkrétní poznatky kohokoli z fóra včetne Vás mají nesrovnatelne vetší hodnotu, než plané výplody pseudovynálezcu.
Tady se do jiste miry take shodneme, a to az do momentu "vetsi hodnotu". Pak uz to je nevedoma pomluva.
S uctou, Slavek D. Krepelka