Dovolím si oponovat ... pokaždé, když něco jasného začneš domýšlet, zkomplikuješ to a není už to tak jasné, to že z toho pak může vyplynout myšlenka o poznání jasnější se nevylučuje... (ačkoliv totální zamotání taktéž ne)Karel DR píše:Každá jasná myšlenka, která začne být domýšlena, se jěště více rozjasní
To je právě ono, ...kdybys dovolil své mysli nahradit veškeré fyzické vjemy, mohl by sis vytvořit úžasnej svět, ale pokud by jsi věděl, že jsou to jenom tvé myšlenky, tvé různé pohledy na to co jsi stvořil, jaká by v tom byla útěcha ? ... a když si vezmeš, že to naše univerzální vědomí, které vše tvoří, kolem sebe nic nemá, prostě jenom je... není divu, že se z toho stává vcelku nesnesitelný stav, a tak si vytvoří něco s dokonalou iluzí skutečnosti, aby tomu na chvilku mohlo uniknout... schálně zapomene... ale po nějaké době, v tom zapomenutí, začneme pátrat po smyslu toho všeho a propadáme beznaději, pak začneme odhalovat malé pravdy a každá má v sobě iluzi skutečnosti, až jednoho dne si to uvědomíme... v tom okamžiku je to vlastně nejradostnější i nejsmutnější prozření...jarda ovčák svitavy píše:To je pravda. Lidská hlava umí neuvěřitelné věci. Na to dám ruku do ohně. Enem ta nesmrtelnost mi tam nějak neštymuje. Nedokážu si představit, že by mi myšlenky dokázaly nahradit fyzické vjemy.
Nějakou ostrou jízdu v dobrým voze, zrychlení, vítr ve vlasech, adrenalin, nějaká nádhera,souznění s přáteli, vzrušení či lásku..... Možná někdo, já tedy ne. Dokážu si představit rozjeté ledasco, nikdy to však nedosáhne reálných kvalit vjemů.Nepokrytě závidím těm, co stačí představy a práce s myslí.....
Já jsem bohužel odkázán na to hmatatelno.... i když mi je mysl velice důstojným kámošem. Bohužel, pouze to.Třebas pod tíhou zkušenosti někdy konvertuju..... Kdo ví.....Pro mne je realita jedna.... Budu o tom přemýšlet z útrob pixly v urnovém háji.Nebo reinkarnován v bůhví co.
V poslední době je až k nevíře, kolik se hledajícímu člověku dostane informací právě o tom "Vše je jen vědomí" .. i když je to mnohdy dosti zkreslené zabalené do podivných pohádek a lidé si to vesměs zatím dosti špatně vykládají, ale začíná to nabírat na konkrétnosti... a právě ten článek mě překvapil tím doslova ryzím výkladem... něco se začíná dít a ne že ne...
...jak napsali Mayové Pravda se stane zdrojem života...
...hmm a jako by to nebylo málo, zrovna dneskajsem si vzpoměla na poslední tarotovu kartu (škoda, že tak málo lidí ví, že lepší než z nich věštit nejistou budoucnost, je popřemýšlet nad jejich skvostnou symbolikou) ... tedy, ve stručnosti:
---------------------------------------------------------------
“Cesta kolem SVĚTA končí. Kruh se uzavírá.”
Mým písmenem je Tav - “znamení” utrpení. V hieroglyfické podobě je Tav znázorňováno jako ležatý kříž = život přetíná smrt. Tav se skládá z Reš - “hlavy” a Vav – “člověka”, jenomže v obrácené pozici. První Vav směřovalo k severu, ale nyní se tato polarita mění. Vav spěchá z tohoto světa a prchá na jih. Musíš hledat nového člověka, oproštěného od fyzického těla. Israel odešel z Egypta po 400 letech, ale vlastní život a cesta začíná, až když opustí Egypt. Písmenem Tav řada končí; pro číslo 500 už není znamení a opět se obnovuje mlčení a ticho. Ale člověk žije i pak, volný, bez časoprostoru... Teprve pak se může jmenovat Adam (Alef-Dalet-Mem)– “mlčím, podobám se”.
Jsem Svět, mikrokosmos i makrokosmos, zákon Absolutna. Mezi posvátným slovem Jod-He-Vav-He, personifikovaným apokalyptickými zvířaty evangelistů, je zobrazena elipsa – příroda a její pravidelný koloběh – ROTA. Uprostřed tohoto obrazce stojí mladá, nahá dívka. Nohy má zkříženy podobně jako Viselec (XII.), v levé ruce drží hůlku. V jiných analogiích se mluví o mágovi na vrcholu zasvěcení, zakončujícím své Veliké dílo. Jsem svět, svět nový, duchovní, který si adept vytvořil a do nějž vstupuje jako do nové etapy své existence. Mou astrologickou signaturou je Luna, symbol proměnlivosti.
“Nezapomeňme ale, že prvou kartu tarotu můžeme nahraditi bláznem tam, kde člověk propadá kletbě tohoto světa a zapomíná, že hmotný svět je pouze jeho nástrojem, nikoliv účelem. Tehdy jeho cíl promění se v zemi mlh, v propasti stravujícího ohně, v to, o čem Písmo mluví jako o pekle, a co ve své hrůze daleko přesahuje barvitá líčení biblických básníků, i lidskou představu, neboť jest to peklo, které člověk stvořil sobě sám a jeho vlastní oheň, kterým sebe věčně stravuje.”
----------------------------------------------
Jak krásně to do dnešní doby zapadá... a smutné je pomyšlení, že někteří lidé kletbě tohto světa propadli již natolik že degradovali veškerý život na pouhou anomálii hmoty a sebe jen na její oroky.
Když jsem procházela to tajemství Amenti, v souvislosti s těmito lidmi mě napadlo, že jsou jako uschlé větvičky na stromu života, které když zafouká vítr spadnou a zetlejí, ale zase se vrátí jako životodárná složka do kmene stromu... jsou to ale jen bláznivé představy, symboly... ach, co všchno si jen lze vymyslet !
A vůbec, i kdyby všechny slibované katastrofy na ten osudný rok 2012 měly být jen pouhé strašáky a zemi by nijak neovlivnili, udělám si vlastní "konec světa"...hmm docela by bylo zajímavé, kdyby se tak sešlo víc lidí a dnem 21.12. 2012 by začali zcela ignorovat veškerá tupá nařízení a nesmyslná pravidla tohoto světa a začali žít po svém...