Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
Snílek
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Re: K věci kolem

Příspěvek od Snílek »

Karel DR píše:Každá jasná myšlenka, která začne být domýšlena, se jěště více rozjasní
Dovolím si oponovat :D ... pokaždé, když něco jasného začneš domýšlet, zkomplikuješ to a není už to tak jasné, to že z toho pak může vyplynout myšlenka o poznání jasnější se nevylučuje... :P (ačkoliv totální zamotání taktéž ne)

jarda ovčák svitavy píše:To je pravda. Lidská hlava umí neuvěřitelné věci. Na to dám ruku do ohně. Enem ta nesmrtelnost mi tam nějak neštymuje. Nedokážu si představit, že by mi myšlenky dokázaly nahradit fyzické vjemy.
Nějakou ostrou jízdu v dobrým voze, zrychlení, vítr ve vlasech, adrenalin, nějaká nádhera,souznění s přáteli, vzrušení či lásku..... Možná někdo, já tedy ne. Dokážu si představit rozjeté ledasco, nikdy to však nedosáhne reálných kvalit vjemů.Nepokrytě závidím těm, co stačí představy a práce s myslí.....
Já jsem bohužel odkázán na to hmatatelno.... i když mi je mysl velice důstojným kámošem. Bohužel, pouze to.Třebas pod tíhou zkušenosti někdy konvertuju..... Kdo ví.....Pro mne je realita jedna.... Budu o tom přemýšlet z útrob pixly v urnovém háji.Nebo reinkarnován v bůhví co.
To je právě ono, ...kdybys dovolil své mysli nahradit veškeré fyzické vjemy, mohl by sis vytvořit úžasnej svět, ale pokud by jsi věděl, že jsou to jenom tvé myšlenky, tvé různé pohledy na to co jsi stvořil, jaká by v tom byla útěcha ? ... a když si vezmeš, že to naše univerzální vědomí, které vše tvoří, kolem sebe nic nemá, prostě jenom je... není divu, že se z toho stává vcelku nesnesitelný stav, a tak si vytvoří něco s dokonalou iluzí skutečnosti, aby tomu na chvilku mohlo uniknout... schálně zapomene... ale po nějaké době, v tom zapomenutí, začneme pátrat po smyslu toho všeho a propadáme beznaději, pak začneme odhalovat malé pravdy a každá má v sobě iluzi skutečnosti, až jednoho dne si to uvědomíme... v tom okamžiku je to vlastně nejradostnější i nejsmutnější prozření...

V poslední době je až k nevíře, kolik se hledajícímu člověku dostane informací právě o tom "Vše je jen vědomí" .. i když je to mnohdy dosti zkreslené zabalené do podivných pohádek a lidé si to vesměs zatím dosti špatně vykládají, ale začíná to nabírat na konkrétnosti... a právě ten článek mě překvapil tím doslova ryzím výkladem... něco se začíná dít a ne že ne...

...jak napsali Mayové Pravda se stane zdrojem života...

...hmm a jako by to nebylo málo, zrovna dneskajsem si vzpoměla na poslední tarotovu kartu (škoda, že tak málo lidí ví, že lepší než z nich věštit nejistou budoucnost, je popřemýšlet nad jejich skvostnou symbolikou) ... tedy, ve stručnosti:

---------------------------------------------------------------
“Cesta kolem SVĚTA končí. Kruh se uzavírá.”

Mým písmenem je Tav - “znamení” utrpení. V hieroglyfické podobě je Tav znázorňováno jako ležatý kříž = život přetíná smrt. Tav se skládá z Reš - “hlavy” a Vav – “člověka”, jenomže v obrácené pozici. První Vav směřovalo k severu, ale nyní se tato polarita mění. Vav spěchá z tohoto světa a prchá na jih. Musíš hledat nového člověka, oproštěného od fyzického těla. Israel odešel z Egypta po 400 letech, ale vlastní život a cesta začíná, až když opustí Egypt. Písmenem Tav řada končí; pro číslo 500 už není znamení a opět se obnovuje mlčení a ticho. Ale člověk žije i pak, volný, bez časoprostoru... Teprve pak se může jmenovat Adam (Alef-Dalet-Mem)– “mlčím, podobám se”.

Jsem Svět, mikrokosmos i makrokosmos, zákon Absolutna. Mezi posvátným slovem Jod-He-Vav-He, personifikovaným apokalyptickými zvířaty evangelistů, je zobrazena elipsa – příroda a její pravidelný koloběh – ROTA. Uprostřed tohoto obrazce stojí mladá, nahá dívka. Nohy má zkříženy podobně jako Viselec (XII.), v levé ruce drží hůlku. V jiných analogiích se mluví o mágovi na vrcholu zasvěcení, zakončujícím své Veliké dílo. Jsem svět, svět nový, duchovní, který si adept vytvořil a do nějž vstupuje jako do nové etapy své existence. Mou astrologickou signaturou je Luna, symbol proměnlivosti.

“Nezapomeňme ale, že prvou kartu tarotu můžeme nahraditi bláznem tam, kde člověk propadá kletbě tohoto světa a zapomíná, že hmotný svět je pouze jeho nástrojem, nikoliv účelem. Tehdy jeho cíl promění se v zemi mlh, v propasti stravujícího ohně, v to, o čem Písmo mluví jako o pekle, a co ve své hrůze daleko přesahuje barvitá líčení biblických básníků, i lidskou představu, neboť jest to peklo, které člověk stvořil sobě sám a jeho vlastní oheň, kterým sebe věčně stravuje.”

----------------------------------------------

Jak krásně to do dnešní doby zapadá... a smutné je pomyšlení, že někteří lidé kletbě tohto světa propadli již natolik že degradovali veškerý život na pouhou anomálii hmoty a sebe jen na její oroky.

Když jsem procházela to tajemství Amenti, v souvislosti s těmito lidmi mě napadlo, že jsou jako uschlé větvičky na stromu života, které když zafouká vítr spadnou a zetlejí, ale zase se vrátí jako životodárná složka do kmene stromu... jsou to ale jen bláznivé představy, symboly... ach, co všchno si jen lze vymyslet !

A vůbec, i kdyby všechny slibované katastrofy na ten osudný rok 2012 měly být jen pouhé strašáky a zemi by nijak neovlivnili, udělám si vlastní "konec světa"...hmm docela by bylo zajímavé, kdyby se tak sešlo víc lidí a dnem 21.12. 2012 by začali zcela ignorovat veškerá tupá nařízení a nesmyslná pravidla tohoto světa a začali žít po svém... :P

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re:Snílek

Příspěvek od laik »

Snílek píše:........A vůbec, i kdyby všechny slibované katastrofy na ten osudný rok 2012 měly být jen pouhé strašáky a zemi by nijak neovlivnili, udělám si vlastní "konec světa"...hmm docela by bylo zajímavé, kdyby se tak sešlo víc lidí a dnem 21.12. 2012 by začali zcela ignorovat veškerá tupá nařízení a nesmyslná pravidla tohoto světa a začali žít po svém.....
dobrá myšlenka ,k tomu se připojuji. :eclap:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Comenius
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

K tomu, co napsala Snílek

Příspěvek od Comenius »

Vytanul mi takový obraz : malinkatá pohádka

Na jednom statku v údolí žije mladý krásný koník, přes den tahá svůj vozík, chodí po stále stejných cestičkách, pracuje na poli a tak všelijak pomáhá svému pánovi jak je potřeba. Za to ho večer vyhřebelcují a dají mu najíst. Na noc ho zavřou do jeho ohrady. A tak tu náš koník žije den za dnem, celý život, možná z vás někdo řekne- třeba i několik životů. Takže se určitě nikdo nemůže divit, že toto místo i tento způsob, považuje koník za jedině možný.
Pak ale jednou, někdo večer otevře vrata ohrady. Zdá se zcela přirozené, že je touto novou situací dost překvapený a nemá zpočátku ani odvahu vykročit do neznáma. Když už je ale za vraty, pocítí dotek svobody, kroky se mění v klus, ten posléze v cval. Asi si dovedeme představit, jakou radost přináší nové obzory a novým pohybem občerstvená krev. A tak může našemu koníkovi připadat, že vlastně dosud ani doopravdy nežil. Chudáček si zatím nestačil všimnout, že mu večer nesundali ohlávku a klapky na očích mu dovolují dívat se jen jedním směrem. A taky s večerem se rodí v koňské hlavě podivný pocit, že to bylo čiré bláznovství, pustit se jen tak za svobodou. Ohlávka na krku mu připomíná starý a jistý způsob. Takže koňské hlavě připadá zcela rozumné se vrátit, ale jeho srdce zaplavila už ničím neutišitelná touha.
Nevím, co náš koník udělá. Možná se vrátí ke starému pánovi, pak až do konce svého života bude všem koníkům vyprávět o svobodě tam za ohradou. Možná že poslechne hlas svého srdce a pln důvěry vyčká příchodu nového Pána, který mu sejme nejen ohlávku a klapky z očí, ale dá mu napít z čistého pramene průzračně křišťálové vody. A protože pohádky mívají dobrý konec..., jednoho rána se probudí u studánky a na její hladině spatří obraz krásného Jednorožce.
Snílkovi:
P.S. Vidím, že studujete a používáte tarot. Jeho symbolika je určitě vhodná k přiblížení událostí které nadcházejí, jakož i k vzestupu a zasvěcení jedince.
Od určitého okamžiku má člověk opravdu schopnost stvořit úplně nový svět v rámci svého mikrokosmu, může ho nechat vyrůst tak, jako ze semene
vyroste strom. Z určitého místa pohledu bezčasoprostorovosti leze i říci, že ten strom tu vždy i byl tak, jako je obraz stromu ukryt v semeni. Z našeho běžného pohledu však víme , že semeno potřebuje k růstu vhodnou půdu, slunce, vodu, vzduch. Úkolem člověka je zjistit, co to je, a jak k těmto silám získat přístup. Ohňový éter je už delší dobu atmosfericky přítomen, Vodnář vylévá hojnost živé vody k pochopení. Takže zbývá naděje, že mnozí využijí šance, která skýtá tato doba. :D

Naděje na obecné světlo, u konce dnů, je nepochybná.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: K tomu, co napsala Snílek

Příspěvek od martin11 »

...jen vteřinku zastavení....k tomu co je napsáno nahoře....je třeba nebýt "koníky" , kteří vyběhnou z ohrady...s klapkami na očích....dnes a denně jich vidím kolem sebe tisíce.....svoboda......s klapkami na očích....a většinou končí život ....s klapkami na očích....nikdy si neuvědomili, že mají ty klapky...a i v okamžiku pádu do rokle....neví proč padají.....
....jaké je řešení....sundat klapky....a zůstat v ohrádce....vrátka jsou přeci tak lákavě otevřená....ne bez klapek v ohrádce žít nezle....a mimo ohrádku.. :idea: ..jen málokdo to umí......protože mimo ohrádku....bez podvodů, lhaní, přetvářky a tvrdého boje o místo naslunci to nejde....kolem jsou ti, co vyběhli z ohrádky....s klapkami na očích....m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák svitavy

TAK,

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

A Ten koníček si tak spokojeně běhal a skákal, začalo padat listí a napadl sníh, zezačátku kopýtky vyhrabával trávu, ale pak už to nešlo. Sněhu bylo hodně...... Kdo mi dá najíst?? Kde hledat hospodáře, který mi nasype obroku a nebude mne spoutávat do zápřahu????
A protože si koníček neudržel v kopýtkách ani kosu, ani hrábě, vrátil se k hospodáři a stal se z něj nejvěrnější kamarád a pomocník.
Každá mince má dvě strany.Veliká většina koníčkú dopadne jako tenhle. Jen pár vyvolených dokáže doklusat tam, co sníh nepadá a travička je celý rok. Pak může být řeč o svobodě.

Návštěvník

NE

Příspěvek od Návštěvník »

2012 Konec Světa.... a to datum k tomu.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: NE

Příspěvek od lajos »

Anonymous píše:2012 Konec Světa.... a to datum k tomu.
drž hubu a nesýčkuj

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

lajos, díky.

Příspěvek od jarda ovčák »

Snílku, chtěl bych se zeptat, tedy i martina, jak si představujete ten úskok proti systému. Já se považuju za synonimum občanského vzdoru, pohrdání, odporu.......
Ještě ke koníčkovi. Ne vždy nám neznámé vytváří přátelský a důvěryhodný obraz či pocit. Zvláště tedy u zvířat.... Mají hrůzu a nedůvěru z neznámého, tedy i svobody. Zvyk je železná košile a lepší osina v zadku, než neznámé...... Myslím, že tenhle úhel pohledu zde chyběl bez ohledu na cokoli. A nebude až tak vzácný, myslím stejně jako pohled martina.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: K věci kolem

Příspěvek od Palo »

Snílek píše:...A vůbec, i kdyby všechny slibované katastrofy na ten osudný rok 2012 měly být jen pouhé strašáky a zemi by nijak neovlivnili, udělám si vlastní "konec světa"...hmm docela by bylo zajímavé, kdyby se tak sešlo víc lidí a dnem 21.12. 2012 by začali zcela ignorovat veškerá tupá nařízení a nesmyslná pravidla tohoto světa a začali žít po svém... :P
Přesně takhle by to mělo dopadnout. Jen těch lidí bude jen polovina a to datum zatím ještě není jasné, jen se předpokládá, že se lidé budou moci rozmyslet ještě do roku 2022 do které "půlky" budou patřit... Pochopil jsem to tak, že došlo k setkání dvou dimenzí, které se k roku 2022 zase "rozejdou".

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Vlastní konec světa

Příspěvek od adam.benda »

laik píše:snílek napsala :
........A vůbec, i kdyby všechny slibované katastrofy na ten osudný rok 2012 měly být jen pouhé strašáky a zemi by nijak neovlivnili, udělám si vlastní "konec světa"...hmm docela by bylo zajímavé, kdyby se tak sešlo víc lidí a dnem 21.12. 2012 by začali zcela ignorovat veškerá tupá nařízení a nesmyslná pravidla tohoto světa a začali žít po svém.....

dobrá myšlenka ,k tomu se připojuji. :eclap:
Já též :)

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Úskok systému

Příspěvek od adam.benda »

Hromadný úskok celému tomuhle systému by to opravdu chtělo a je dost možné,
že v oné prorokované době - v roce 2012 - se může něco takového stát..
Odhaduji, že by tomu mohla předcházet nějaká závažná událost, která lidi probere
a připomene jim skutečné hodnoty.

Nebo k nějaké konkrétní závažné události nemusí dojít a lidstvo může jaksi dospět..
Už teď mi přijde, že je nastartovaný proces jakéhosi dospívání.. U nás v Evropě
to tolik není znát, ale například Amerika začíná doslova prorůstat nespokojeností
lidu.. Je pořád víc lidí, kteří hledají spravedlnost a pravdu ohledně 11. září,
ohledně vlivu Illuminátů a jiných řádů, ohledně korupce ve všech kruzích včetně
náboženství, ohledně Matrixu, ve kterém "žijí" atd.

Už dlouho se mluví o příchodu tzv. "Indigových dětí". Název je myšlen tak, že tyto
děti mají indigovou barvu své aury. Představují duševně mnohem vyspělejší jedince,
než ti, kteří se rodili doposud. Je to určitým způsobem "geneticky" daná dispozice..
Tyto děti poznáte všude kolem, často se jich všímám.. Jedou s maminkou v autobuse
a místo toho, aby se nudily, zlobily, hrály si, místo toho jen zamyšleně koukají ven a ani
nepípnou. Vidíte jim v očích obrovskou přemýšlivost a až vás to u tak malého dítěte zaráží.
Jste s nimi v nějakém obchodě a slyšíte neskutečně vyspělé dotazy a poznámky k jejich
rodičům. Jen velice rád, mám pocit, že je těchto dětí kolem nás pořád víc a víc.. Možná
je už na světě dostatek takových dětí, kteří touto dobou už dospívají.. a rok 2012 se blíží.

Lid je jinak skutečně hodně "hloupý a slepý".. Je problém, vysvětlit mu hodnoty
a správné uvažování. Máme tu ovšem zajímavou pomůcku, která lidem může hodně
otevřít oči.. Je to velice chytré, protože může skutečně zasáhnout hodně lidí
a zároveň jim proniká do nitra, do svědomí, vytváří jim silné emoce.. Jsou to filmy.
Nevím, jestli se mi to nezdá, ale přijde mi, že stále roste počet filmů, kteří s sebou
nesou nějaké poselství. Začalo to tak nějak Matrixem, pokračovalo to různými dalšími
až do současnosti, kde máme film Avatar. V rámci tohodle filmu jsem navštívil kino
a měl jsem skutečně velké předsudky, že se bude jednat o fantasmagorii k ničemu,
ale výsledek byl zcela opačný. Fascinovalo mne, jak zřetelné a důležité poselství
v sobě ten film má.

Jinak jsem sem na toto vlákno už dával zmínku o filmu Shift of the Ages (Obrat věků?)..
Ten film by měl být přímým poselstvím Mayů a vlastně i kmene Hopi. Mluví se tam
o změnách, které nemají zahubit svět, ale spíš o pozitivních změnách globálního charakteru.
Existuje svědectví (opět přítomné na tomto vláknu), že Mayové měli přístup k vědění
a technologiím nějaké nepozemské civilizace. O to větší váhu by jejich "proroctví" mohlo
mít. Ten film se mi zatím nedaří nikde sehnat.. Upoutávka na něj je zde:
http://www.youtube.com/watch?v=FJfqxR-7yFU

Odštípnutí se od tohoto systému, ve kterém žijeme, považuji za vcelku nutné. Obávám se
však, že k tomu bude potřeba skutečná masivní vzpoura.. Čím masivnější bude, tím
menší z toho bude válka mezi novým světem a zastánci starých "způsobů".

Krásné, jak se začínají rýsovat různá jinak nesouvisející proroctví a jejich vzájemné souvislosti.
Například: Globální katastrofa jako spouštěč lidského uvědomění a návrat k hodnotám..
..změna uvažování lidí.. .. válka díky snaze starých vládců, udržet si moc .. nový svět .. (NWO?)
Palo píše:... Pochopil jsem to tak, že došlo k setkání dvou dimenzí, které se k roku 2022 zase "rozejdou".
Přesné časové údaje neznám, ale v jednom dokumentu zde na vláknu se mluví o jakémsi soupeření
dvou časových linií (asi dva různé běhy událostí.. opravdu dvě různé "dimenze" jak píšeš..).
(No jistě, vždyť jsi sem ten materiál poslal vlastně ty.. :D )
Timeline-1 a Timeline-2. Jednička je považována za "pozitivní" směr, dvojka je katastrofická.
O vítězství jedné nebo druhé časové linie může pravděpodobně rozhodnout pouze člověk.
Jako jedinec i jako celá společnost.

Dodatek:
Je tu ale ještě jeden problém.. Příliš jsme si tenhle svět přebudovali pro fungování ve stávajícím
systému. Nevím, jak jednoduše to přebudovat, abychom byli schopni žít po případné vzpouře..

Ještě jedno video k filmu Shift of the Ages - poselství Mayů:
http://www.youtube.com/watch?v=0HQjC6FZqV0

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Úskok systému

Příspěvek od Palo »

adam.benda píše:Dodatek:
...je tu ale ještě jeden problém.. Příliš jsme si tenhle svět přebudovali pro fungování ve stávajícím
systému. Nevím, jak jednoduše to přebudovat, abychom byli schopni žít po případné vzpouře...
Ještě to doplním - povídá se o tom, že dojde k odstranění bloků, které nám naše šlechta natentovala do hlav - už tu zaznělo něco ve smyslu viru nebo tak něco a zároveň s možností odbourání tohoto bloku určitou frekvencí...
Ve své podstatě bloky budou odbourávány, což může způsobit to, že si najednou začneme uvědomovat své předchozí životy (ve smyslu reinkarnace) - vlastně se to bude týkat naprosto všech lidí. O tomto se povídá, že zřejmě budou plné blázince, málokdo to zřejmě rozdejchá, nemluvě o případě, kdy dotyčný na reinkarnace nevěří, to pak bude opravdu sranda. Je celkem možné, že budeme vyhledávat své "duchovní" rodiny ;) Ale to už přeskakuju.

No a zrovna včera mi bylo z jednoho zdroje potvrzeno, že tato změna již začala a "oponenti" ji už nijak neovlivní.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Comenius
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

Adam Benda má pravdu

Příspěvek od Comenius »

Adam Benda se skoro ve všem trefil na hlavičku, akorát s těmi indigovými dětmi bych nebyla tolik optimistická, vzhledem k tomu, co jim jako systém a v celku jako málo vědomé společenství, můžeme nyní nabídnout. Bude dost záležet na tom na, kterou stranu se přidají, neboť vzhledem ke svým schopnostem
budou asi brzo u vesla. Tyhle věci zůstávají vždycky nejisté. Nejen Májové, Hopi a Egypťané byli proroky. Také Rosicruciáni už více než 50 let hlásají " Víme jaká doba přichází " a všemožně se snaží naučit připravené, jak se dostat k poznání z první ruky a nebýt závislí na chanellingu, neboť při něm často dochází ke zkreslení a zavádějící interpretaci, podle vnitřního stavu dotyčného media. V loňském roce pořádali v některých městech v Česku mimo jiných přednášek, také přednášku s tématem 2012 pod názvem "Gnose, lidstvo, dnešní svět". Ten název zvolili právě proto, aby nepřišli ti, kterým se hlavou honí jen katastrofické scénáře. Dávám sem schéma z Rosenkruciánské kosmokoncepce Maxe Heindla, která byla aktuální v Americe kolem r. 1920 a ke které autor říká, nyní se nacházíme přibližně ve 3 a půl obrátce Zemské periody (tedy 4. světa ). Jinými slovy, tři a půl obrátky jsme sestupovali do hmoty, nyní jsme dosáhli nejnižšího bodu nadiru a brzy začne odhmotnění. Jsou s tím spojena jiná kosmická záření, než tomu bylo dosud, takže nikdo tomuto vlivu neunikne, ledaže by byl schopen přemístit se do jiné části vesmíru. Na tato kosmická záření je možno reagovat dvojím způsobem, postaru, pak se ale člověk dostane do protipohybu, nebo se to bude muset naučit novým způsobem. Pozornému čtenáři nechť neunikne, že se jedná o cykly v cyklech a nic nekončí. Falešný klid ale taky není na místě, kdo hledá najde, informací už je tolik, že knihkupectví praskají ve švech, jen se v tom vyznat. Jediné, čeho se nám nebude dostávat je čas. Závod s časem už začal. Ta kniha ( Rosenkruciánská kosmokoncepce ) mi dost dala zabrat, má tak vysokou vibraci, že jsem ji 5 let nemohla vůbec číst, vždy jsem u ní velmi brzy usínala. Kdo s tím má zkušenosti, tak mi rozumí. Tak tady to schéma.

Jardo a Martine 11, :enaughty: , vy byste tomu dali, Koníčka postupně dopíšu a vše potřebné bude řečeno.
Přílohy
IMG_0001.jpg
Naposledy upravil(a) Comenius dne úte 02 úno 2010 8:43, celkem upraveno 1 x.

Naděje na obecné světlo, u konce dnů, je nepochybná.
Snílek
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Jak dál ?

Příspěvek od Snílek »

jarda ovčák píše:Snílku, chtěl bych se zeptat, tedy i martina, jak si představujete ten úskok proti systému. Já se považuju za synonimum občanského vzdoru, pohrdání, odporu.......
Ještě ke koníčkovi. Ne vždy nám neznámé vytváří přátelský a důvěryhodný obraz či pocit. Zvláště tedy u zvířat.... Mají hrůzu a nedůvěru z neznámého, tedy i svobody. Zvyk je železná košile a lepší osina v zadku, než neznámé...... Myslím, že tenhle úhel pohledu zde chyběl bez ohledu na cokoli. A nebude až tak vzácný, myslím stejně jako pohled martina.
V mým případě ani né tak úskok, jako útěk... mám vyhlídlou jednu jeskyni v lese... :D ... ještě to nemám moc dobře naplánovaný, a musím zmapovat terén... pokud budu sama, tak asi po mě půjdou a zavřou mě, nebo ták, to už moc neřeším... pro nejhorší případ budu mít u sebe jistou pojistku která zaručí příjemnou, euforickou... ále to je jedno... prostě, nedokážu se smířit se směrem, kterým se tahle civilizace ubírá... :?
Chce to vymyslet něco pořádnýho...

A blbý je jak psal Adam : Je tu ale ještě jeden problém.. Příliš jsme si tenhle svět přebudovali pro fungování ve stávajícím
systému. Nevím, jak jednoduše to přebudovat, abychom byli schopni žít po případné vzpouře..

Jednoduše asi předělat nepůjde, bude to chtít aspoň nějaký zásoby do začátku... a zjistit si něco o přežití v přírodě a tak vůbec... ale popravdě, já sama jsem zatím jenom hloupej člověk, kterej by v přírodě jen stěží dokázal přežít... každopádně moc zajímavý je taky tohle http://www.ekozahrady.com/

Stejně, jak už tu bylo řečeno, to nakonec bude asi úplně jinak, než si kdo představoval... každopádně pro mě už to pokračovat nebude ať se stane cokoliv....

jarda ovčák svitavy

zdravím komeniuse i snílka.

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Comeniusi, prosím tě, zkus mi to, jmenovitě mě vysvětlit prakticky. Co se tedy dle tvého stane?
To víš, jak tak žiju s těma ovcema tak příliš toho intelektu nepotřebuju...
8) Co se teda stane? Ztratím rozum, hlavu, ovce nebo se mi vypaří traktor?
Buď ráda, že jsme koníčka nesežrali s navarem v klobásách.-...Opravdu a vážně mne zajímá tvůj názor, enem do toho tolik nevidím.
Pro snílka....
Já už takhle jednou zdrhnul.... Koupil jsem si statek na samotě.
Koupil jsem si tři ovce a tak se ty mrchy namnožily, že mám hlavu v pejru.....
Jeskyně je ideální,nezapomeň však, že sdílené hoře je poloviční a radost dvojnásobná.Zdrhat nemá smysl. Stejně bychom zdrhali sami před sebou. Já chci tomu hnusu zasadit nějakou ránu.... jako když mraveneček leze slonovi po prdeli se zuřivě rozglábenýma kusadlama a vrčí vsteky, že na té žíle na levé půlce to bude fakt hodně bolet....
Navíc ti, kterým tento systém vyhovuje jsou v totální převaze.
Tím je dána nesnesitelná setrvačnost systému.A ještě jednou navíc, když se něco stane, tak se rozletí sociální síť na kusy a...... zbytek si lze domyslet.

Odpovědět

Zpět na „Universum“