Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: no dobře...

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Ale policajti chtějí používat na zběsile jedoucí auta automatické emp kanony. To by se dalo odstínit, no ne?? Řídící jednotku motoru zabalit do alobalu a nebo nějaké síťky z kovu???
Kategoricky žádám o vysvětlení, páč se kácí v mém lese.......
Tak jezdi starou škodovkou co má ještě dynamo a jediné co Ti odejde tak tranzistor tuším OC170 v cyklovači stěračů :lol: Nebo vlastně ani rychle nepojedeš, Š110 jsem rozdejchal max na 150km/h a to jsem měl ještě vítr v zádech a trochu v gatích protože udržet to na silnici už je problém :)
Jediný problém v EMP vidím v tom že je potřeba jej mít taky a pokud Tě policajti začnou honit tak to použiješ jako první :)

Jinak by se musela potlačit indukovaná špička z EMP, v autě je drátu jak v elektrárně, tam se už něco naidukuje. Asi by se každý vstup a výstup do "černé krabičky" musel ochránit přepěťovou ochranou (transil? nevím)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro elektrikáře

Příspěvek od Jim68 »

Prosím o radu: co se stane, když chci roztočit atlernátor (třeba z auta) na opačnou stranu? Co mám udělat s buzením a s výstupy? Přehodit (otočit) póly - nebo ne? :shock:

Jim68
Be happy!
..inu...

Re: Pro elektrikáøe

Příspěvek od ..inu... »

Jim68 píše:Prosím o radu: co se stane, když chci roztočit atlernátor (třeba z auta) na opačnou stranu? Co mám udělat s buzením a s výstupy? Přehodit (otočit) póly - nebo ne? :shock:
Nech ho točit, je to jedno.

--

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

..inu... píše:
Jim68 píše:Prosím o radu: co se stane, když chci roztočit atlernátor (třeba z auta) na opačnou stranu? Co mám udělat s buzením a s výstupy? Přehodit (otočit) póly - nebo ne? :shock:
Nech ho točit, je to jedno.

--
Díky :D :shock:

Jim68
Be happy!
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

..inu... píše:
Nech ho točit, je to jedno.--
Je to jedno, pridávám se. Jenom vrtule ho nebude tak dobre chladit, s tím je treba počítat pri vetším odberu.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Vrtule

Příspěvek od Jim68 »

Díky, šlo mi o regulátor, ale když je to v poho :D Točí se to chvíli doprava a chvíli doleva.... Vrtuli jsem oddělal. Testuji zahřívání v té zimě, co je venku..... Pro ty, co se mi posmívají: nemusím vědět všechno, pracuji jen s těmi informacemi, které potřebuji k práci. :shock: Takže mi -třeba- zbývá víc mozku než vám....pro nápady... (to není ze mě, je to J.W., sorry, pro vás Jan Werich). :D ;)

Jim68
Be happy!
Hmm...

Re: Vrtule

Příspěvek od Hmm... »

Jim68 píše:...pracuji jen s těmi informacemi, které potřebuji k práci . Takže mi -třeba- zbývá víc mozku než vám....pro nápady...
Ak to naozaj raz začne aj u teba platiť , potom sa prihlás - dá aj v tvojóm prípade o tom hodiť reč ... . P.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrtule

Příspěvek od Jim68 »

Hmm... píše:
Jim68 píše:...pracuji jen s těmi informacemi, které potřebuji k práci . Takže mi -třeba- zbývá víc mozku než vám....pro nápady...
Ak to naozaj raz začne aj u teba platiť , potom sa prihlás - dá aj v tvojóm prípade o tom hodiť reč ... . P.
Ano, děkuji za tuto konstruktivní kritiku, konstruktivní sebekritiku provedu okamžitě do sz... ;)

Jim68
Be happy!
jarda ovčák svitavy

Tak, už je to tady...

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Vážení přátelé, doba dozrála a já nutně potřebuju vědět, kde se dají sehnat nějaké superreflektory, nebo hypersvítidla. Potřebuju osvit jako 5 až 20 pouličních lamp. Takových těch průměrných.Možná bych jich do svého světelného kanonu našrouboval víc.....
Teda abych se vlezl do 35 kw......Nevíte někdo něco o svítidlech???
Chápu, že to je naprosto zbytečná záležitost, ale já si ty splněná přání odškrtávám a tuhleto je na řadě.....
V kriminálech mívaly pěkné reflektory, není přítomný bachař?? Nebo voják z povolání, vulgo lampion?

Akord
Zasloužilý člen

jarda

Příspěvek od Akord »

Pouliční lampy mívají 100-250W, nekdy i méne. Takže 10lamp je kolem 1kW. Mám velmi dobrý tip, ale jenom nové, za slušné peníze(uvést strop) a mimo fórum pres mail, delám v prumyslu.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

senzace.

Příspěvek od jarda ovčák »

Strop zatím nemám, vůbec nemám tušení. Prosím tě, písni mi na SW500@seznam.cz
já bych ti napsal, ale nevím kam. Díky..

Akord
Zasloužilý člen

korekce

Příspěvek od Akord »

Pardon, já se špatne vyjádril, myslel jsem mimo diskusi, ne nutne mimo fórum, vždyť oba máme SZ, já mám i mail pres profil. Napíšu Ti na mail, možná jednou za rok neco skompenzuju z jinak často hromady prázdné slámy.

jarda ovčák svitavy

no jasně

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Jak ti to bude vyhovovat.Já v tom nevidím sebemenší háček.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Tak, už je to tady...

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Vážení přátelé, doba dozrála a já nutně potřebuju vědět, kde se dají sehnat nějaké superreflektory, nebo hypersvítidla. Potřebuju osvit jako 5 až 20 pouličních lamp. Takových těch průměrných.Možná bych jich do svého světelného kanonu našrouboval víc.....
Teda abych se vlezl do 35 kw......Nevíte někdo něco o svítidlech???
Chápu, že to je naprosto zbytečná záležitost, ale já si ty splněná přání odškrtávám a tuhleto je na řadě.....
V kriminálech mívaly pěkné reflektory, není přítomný bachař?? Nebo voják z povolání, vulgo lampion?

Vysokotlaké metalhalogenidové výbojky výbojky. 70W příkonu má svítivost zhruba jako 500W halogenová vana. Dělají se do výkonu 2000w tuším. Je to jak na stadiony.
Ono i těch 70 nebo 150W když posvítíš do oblak tak začnou padat ufoni :)

Jenom pro zajímavost žárovka o výkonu 100w má svítivost cca 1000lm (lumenu)
Výbojka 2000w svítivost 200000lm
Takže na tento vákon by jsi potřeboval žárovky o příkonu 20kw, účinnost je tedy cca 10x vyšší.
Stav se, poradíme posloužíme, ukážeme... :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Věš

jako lež

Příspěvek od Věš »

ale nekradu! To už tam napsané Je*

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“