Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Navarovi

Příspěvek od Akord »

NAVAR píše:síla magnetu se zátěží by se měla taky zvyšovat, on každý materiál (magnetický) si srovná domény a když jsou srovnány tak se chová jako část (prodloužená ruka) celého magnetu. Zjednodušeně řečeno kilové závaží pověšené na magnet spadne a 2x půlkilové zavěšené postupně již ne.
Jenomže síla(i indukce) magnetu není konstantní, ale se mení podle objemu/hmotnosti feromagnetika, které ho obklopuje. Jestliže magnet drží 1kg závaží, tak je síla významne jiná, než když drží 2ks 500g zavešené na sobe. Tvuj návrh nejde beze zmeny objemu prakticky provést.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Magnetické pole v látce

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
spaceball píše: :good: :D Kdo by se trápil se studiem nebo výzkumem těch nejdůležitějších prvků magnetického motoru... :D
...já..

....až do smrti....".
.navzdory básník zpívá".............a až se mi to povede.. ;) ..tak se s vámi rozdělím...m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
děda Slavík
Zasloužilý člen
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
Mám v PC mimo mého prvního koníčka, kterým je Bible, ještě složku s označením MM. Tam mám většinu pro mne zajímavých videí s MM a fotky. Dnes jsem si prohlížel fotky a uvažoval, proč jim to jede.
Před tím jsem ale našel stránku, kde byly magnetgenerátory a jiní hračky, běhalo to jako o závod a kameraman to bral ZE VŠECH STRAN, takže podvod vyloučen. Byl tam ale asi nějaký vir, mašina se sekla, nešel ani stav nouze, prostě nic, jen restart za restartem. Nezbylo tedy než přeinstalovat vše načisto. Jenže na dědka si ta potvora nepřijde. Mám program ACRONIS TRUE IMAGE a tak mám každý disk duplikovaný, Tedy clon. Takže ne celý den si hrát s přeinstalací Win a všech ovladačů, ale za dvacet minut je kopie hotová nazpět. Jen jsem ztratil poslední adresy a programy, které jsem nezálohoval ani na flešku, ani na další disk.
O složku MM jsem tedy taky nepřišel. Tam jsem si všiml, že kluci mají na rotoru magnety na příklad Ø15 (asi) ale hrnek má stěnu dobrých 8 mm. Tedy sílu jako pancíř. Já mám hrníček jen asi 3-4 mm a proto PRO KOČKU. Takže zesílit a nebo vyzkoušet sendvič z různých materiálů (nebo jak se to píše, ta složenina. )

Asi neříkám pro vás nic nového.

Kluci, do toho.
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:
spaceball píše:
:good: :D Kdo by se trápil se studiem nebo výzkumem těch nejdůležitějších prvků magnetického motoru... :D
...já..

....až do smrti....".
.navzdory básník zpívá".............a až se mi to povede.. ;) ..tak se s vámi rozdělím...m11 :lol:
:D Jsi světlá vyjímka...ale taky se s Tebou rozdělím -až vyčerpáš všechny možnosti a omrzí Tě čekání do
doby "až se to povede", mohl bys použít na překonání mrtvého bodu a tření slabý zdroj energie z beta rozpadu tritia
s poločasem rozpadu zhruba kolem 12ti roků, takže teoreticky bys měl na dvacet roků zdroj pro svůj MM. Koupíš
tritiovou svítilnu za zhruba 9 liber - http://www.solidblogger.com/tritium-key ... w-in-dark/ ,svíticí plochu
překryješ fotovoltaickými články - není to jednoduché - sv. spektrum luminoforu výrazně omezuje účinnost článků,
ale to něco málo stačí k roztočení něčeho, co si říká MM. :D

Kdyby byla bloknutá vyše uvedená adresa, pak zkus - http://www.nitewatchshop.co.uk/sc/906/N ... wrings.htm
děda Slavík píše: ...běhalo to jako o závod a kameraman to bral ZE VŠECH STRAN, takže podvod vyloučen...
Což o to, na videu jim to běhá dobře...a ze všech stran. Já byl na představení kouzelníka a krom králíků z
klobouku vytáhl i akvárko s rybičkama...naživo, bez kamery... :D
Aby se něco točilo jen tak, musí si to brát odněkud energii - skryté baterie v podstavcích, dobře směřované
mikrovlnné záření, z rozdílů teplot.... nebo jen setrvačností - každé video je ukončeno těsně před tím, než dojde
ke zpomalení rotujícího elementu...Nejlepší videa mají rušští eskamotéři. Někteří se tím i živí a předvádějí podnikatelům
různá klubíčka drátů se žárovkou v rámci školení - jak nenaletět. Není to nová věc - peníze se tahaly z kapes důvěřivců
už z dob Rudolfa II... :D
Naposledy upravil(a) spaceball dne pát 12 úno 2010 23:27, celkem upraveno 6 x.

Spaceball Obrázek
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

děda Slavík píše: ale hrnek má stěnu dobrých 8 mm. Tedy sílu jako pancíř. Já mám hrníček jen asi 3-4 mm a proto PRO KOČKU. Takže zesílit a nebo vyzkoušet sendvič z různých materiálů (nebo jak se to píše, ta složenina. )Asi neříkám pro vás nic nového.
Ne. Orientační výpočet jsem uvedl ve vláknu o alternátorech/generátorech. Pro rozbeh pole na obe strany od magnetu je tloušťka asi 1/4 šírky magnetu, pro nástavec vedoucí pouze na jednu stranu(vede celý tok magnetu) je tloušťka železa témer 1/4 až 1/2 šírky magnetu(ne tloušťky, nebo délky). Pokud je tam v magnetickém obvodu(podél siločáry) vzduchová mezera malá, tak více, pokud je značná, tak stačí i ta 1/4, nebo i méne.

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mimo téma (offtopic)
.Nejlepší videa mají rušští eskamotéři. Někteří se tím i živí a předvádějí podnikatelům
různá klubíčka drátů se žárovkou v rámci školení - jak nenaletět. Není to nová věc - peníze se tahaly z kapes důvěřivců
už z dob Rudolfa II...
JIstě máš KUS PRAVDY. ale ne celou. Dělám videa (amatér) a tak vím, jak vhodným střihem mohu vytvořit cokoliv. Třeba dovolenou u moře a být při tom doma.

Nedomnívám se ale, že všichni ti diváci a zvědaví a zvídaví pozorovatelé na různých výstavách a setkáních o MM jsou pitomci, kteří skočí kdečemu na špek a nedokázali by odhalit podvod.
NEPŘESVĚDČIL JSI MNE...

Kluci, do toho.
spaceball
Zasloužilý člen

rere

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
:bad:
Nepamatuji si že bych něco tvrdil o falšování videí...(střihy pozná i ten největší amatér)
...nic jsi nepochopil a přesvědčovat tě nechci v žádném případě. Jen jsem upozornil na
obrovský omyl v tvém chápání MM a nabídl alternativu - v odpovědi pro Martina. Že se
lidi shrocují u recesní předváděčky MM - za to já nemůžu, já bych se taky rád podíval a
potleskem ohodnotil precizní iluzi - to bys nevěřil, kolik lidí věří Davidu Copperfieldovi v
procházení mříží, procházení stěnou, zmizení sochy Svobody, levitaci.... také vystupuje
před živým publikem. V případě MM je to lehčí - silný zdroj pro dvouminutovou ukázku
lze schovat kamkoliv.

Spaceball Obrázek
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše:
.Nejlepší videa mají rušští eskamotéři. Někteří se tím i živí a předvádějí podnikatelům
už z dob Rudolfa II...
JIstě máš KUS PRAVDY. ale ne celou. Dělám videa (amatér) a tak vím, jak vhodným střihem mohu vytvořit cokoliv. Třeba dovolenou u moře a být při tom doma.

Nedomnívám se ale, že všichni ti diváci a zvědaví a zvídaví pozorovatelé na různých výstavách a setkáních o MM jsou pitomci, kteří skočí kdečemu na špek a nedokázali by odhalit podvod.
NEPŘESVĚDČIL JSI MNE...
Ďedo Slavík, záleží z jakého uhlu se na to díváš.
Martin dělá pístovej MM kvůli tomu abych dokázal že není možné ho zacyklit, i když věří že se to povede.
Videa jsou jedna věc a druhá jaká je pravda, jsem přesvěčen že ak by bylo něco zacykleno typu: PM, MM a pod. tak jen steží by se to ututlalo před veřejností.
To že Perendev nefunguje v praxi, je jasný důkaz že je to podvod.
Ja se na to dívám tak že problém MM je vstrede kruhu a uhlů pohledu je 360. Opravdu se vyčerpaly všechny možnosti zacyklit MM? U mne už ostala jen jediná možnost zacyklení. Ledové sprchy (skušenosti) se zacyklením jsem dostal asi čtyři.

Na druhou stranu chápání energie ve fyzice je abstraktní záležitost.
Jen si představ kolik lidí věří že kyvadlové hodiny jedou proto že se do záváží uložila energie, přitom jich pohání gravitace. Tvrzení že magnety nejsou energie je lež, protože jsou schopné konat práci a to znamená pohyb=energie.
Kolik lidí věří v platnost 3. Newtonovho zákona a pak to vede k takovým obludnostem jako že na závaží položené na stole působí rovnaká reakční síla. Ak by to tak bylo tak by se pod závažím nemohl stůl prohýbat.

A to nejsou z daleka všechny nezmysly :D

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mimo téma (offtopic)
Hoši, docela mne štve, že mně berete mou iluzi o funkčnosti MM. Ale to by v tom byl čert, aby to nejelo.

Na jaře se do toho pustím znovu. I když bez úspěchu, tak přesto mně nikdo nezbourá víru, ŽE SE TO NĚKOMU PODAŘÍ (POKUD SE TO JIŽ DÁVNO NEPODAŘILO, ALE Z BEZPEČNOSTNÍCH DŮVODŮ NEMŮŽE BÝT ZATÍM ZVEŘEJNĚNO)

Přijde čas a s ním záplava vymakaných MM po celém světě.

Kluci, do toho.
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

děda Slavík píše:Hoši, docela mne štve, že mně berete mou iluzi o funkčnosti MM. Ale to by v tom byl čert, aby to nejelo.

Na jaře se do toho pustím znovu. I když bez úspěchu, tak přesto mně nikdo nezbourá víru, ŽE SE TO NĚKOMU PODAŘÍ (POKUD SE TO JIŽ DÁVNO NEPODAŘILO, ALE Z BEZPEČNOSTNÍCH DŮVODŮ NEMŮŽE BÝT ZATÍM ZVEŘEJNĚNO)

Přijde čas a s ním záplava vymakaných MM po celém světě.
Nikdo ti nebere iluzi o funkčnosti MM. Záplava světa vymakanýma MM už dávno nastala a není to nebezpečné.
Zveřejněním funkčního MM se ještě nikomu nic nestalo.

Funkční Homopolární MM - kromě neodymového magnetu a kusu drátu potřebuje ke své činnosti
tužkovou baterii nebo monočlánek.
Existuje několik variant...
[youtube][/youtube]

Funkční MM ve funkci generátoru - - vystačí si s pouhou lidskou silou!
55W k dispozici všude a okamžitě.
[youtube][/youtube]

Funkční MM - k rozběhu a udržení otáček je potřeba trochu cviku - ve vhodném momentu
působíš na magnetické kolo jiným magnetem silou, která nemusí být nutně ze svalů, ale
je možno začlenit např. pomocný motorek poháněný fotovoltaickými články.
[youtube][/youtube]

Elektrický (magnetický) motor - rovnež plně funkční ;)
[youtube][/youtube]

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

pokus

Vypadá to jako hračičky, ale ten posledn nápad s komutátorem mne docela inspiroval ke koumání, jak to použít. Rozběh baterií a potom vlastním generátorem.
Čekám řadu vysvětlení, že je to nesmysl, ale na to já nedám. MÁM SVOU MAKOVICI.

Video tohoto PRENDĚVA jistě znáte. Jsou to záběry kamery ZE VŠECH STRAN. okolo jsou zvědavci a nedůvěřivci. Žádný vedlejší zdroj pro pohyb nikdo NEOBJEVIL.
PROSTĚ TO FUNGUJE...

Naposledy upravil(a) děda Slavík dne pon 15 úno 2010 11:03, celkem upraveno 1 x.

Kluci, do toho.
spaceball
Zasloužilý člen

Re: pokus

Příspěvek od spaceball »

děda Slavík píše:Vypadá to jako hračičky, ale ten posledn nápad s komutátorem mne docela inspiroval ke koumání, jak to použít. Rozběh baterií a potom vlastním generátorem.
Čekám řadu vysvětlení, že je to nesmysl, ale na to já nedám. MÁM SVOU MAKOVICI.
:D :D :D Asi jsi špatně pochopil celou diskusi. Nikdo zde neříká že ti to nepojede a nezaznamenal jsem ani
výroky typu, že je to nesmysl.... ode mne určitě ne. Nejspíš neumíš odlišit pomoc od kritiky, takže řadu vysvětlování
či přesvědčování o tom, že je to nesmysl - nečekej. Členové fóra ti chtějí pomoci a nabízejí funkční alternativy.
To, co vypadá jako hračičky opravdu funguje (divím se, že tomu říkáš hračičky. Co je teda v tom případě perpetuum
mobile o které usiluješ ? :D ) Je na tobě, zda přijmeš pomoc zkušenějších, nebo zahájíš svůj, finančně nákladný
výzkum. Navar ti poskytl podklady ke studiu magnetismu - to je zodpovědný přístup. Jestli si však chceš jen psát
a utvrzovat se v tom "že to funguje", pak to mění situaci - pomoc fóra nevyžaduješ a v tom případě ti mohu nabídnout
něco ke snění...využití magnetického pole v působení na vhodné magnetikum a Coriolisovy síly (holt, nic není zadarmo)...
opravdu to běží i několik dní... ;)

[youtube][/youtube]

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Re: pokus

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše: Video tohoto PRENDĚVA jistě znáte. Jsou to záběry kamery ZE VŠECH STRAN. okolo jsou zvědavci a nedůvěřivci. Žádný vedlejší zdroj pro pohyb nikdo NEOBJEVIL.
PROSTĚ TO FUNGUJE...
Na zvědavce a takzvané nedůvěřivce z videa se vykašli. Jedná se o ukázku předpokládané
funkce takzv. " magn. motoru". Všimni si asistenta, který to roztáčí rukou - prodloužená
hřídel (10cm) - ani se nesnaží to její roztáčení nijak maskovat. Roztočit to lze
i pohybem těch věnců - je to ten samý princip té předposlední hračičky
(to video nad elektromotorem v mém předposledním příspěvku
). Když už tě nepřesvědčí ani to, tak
se zaposlouchej do zvuku toho stroje - i laik pozná, že se otáčky zpomalují...
a lze poznat, kdy je tomu rukou pomozeno - lidská síla - to je ten zdroj.
Někde na YouTube je celé video ukázky - nemám možnost jej najít...tam je opravdu
ze všech stran :D :D :D

p.s. Víš o tom, že psaní s Caps Lock znamená křičení ?! Caps Lock s kombinací tučného znamená hysterické křičení ?! :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

hračičky

Mimo téma (offtopic)
Hoši,
hračičky říkám takovým "strojkům", které těžko budou k něčemu použitelné. A co se týká roztočení rukou, tak to by mně nevadilo. U auta musím motor taky roztočit starterem (nebo ručně klikou). Akorád místo magnetu je tam benzín. I když jsou daleko jednodušší stroje, kde starter na rozběh není třeba. Například PARNÍ STROJ. To je panečku šikovná mašinka. Kdo z vás pamatuje SENTINEL a svezl se s ním?? Nebo auto na dřevoplyn...

Kluci, do toho.
spaceball
Zasloužilý člen

Re: hračičky

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše:Hoši,
hračičky říkám takovým "strojkům", které těžko budou k něčemu použitelné. A co se týká roztočení rukou, tak to by mně nevadilo. U auta musím motor taky roztočit starterem (nebo ručně klikou). Akorád místo magnetu je tam benzín. I když jsou daleko jednodušší stroje, kde starter na rozběh není třeba. Například PARNÍ STROJ. To je panečku šikovná mašinka. Kdo z vás pamatuje SENTINEL a svezl se s ním?? Nebo auto na dřevoplyn...
Jakto že jsou nepoužitelné - ten poslední motor máš ve vrtačce, předposlední je varianta Perendeva - věnec je zde
nahrazen tím magnetem na tyčince, předpředposlední je dynamo nebo alternátor...něco podobného v menším máš na
biciklu se svítilnou a první je homopolární motor, se kterým se počítá spolu se supravodiči v pohonu lodí a ponorek, tak
jaké pak hračičky. Magnet nekoná práci, proto jej nemůžeš zaměnit za benzín, který po zapálení (par) uvolňuje energii.
Magnetické pole koná práci až v případě, že jej rukou nebo pomocí nějakého zařízení rozpohybuješ. Perendev se bude
točit tak dlouho, ja dlouho jej budeš roztáčet rukou. Jaké jednoduché stroje máš na mysli - ty které nepotřebují startér ?
Předpokládám správně, že se jedná o stroje, které potřebují energii :D Parní stroj, Sentinel...to
máš pravdu, to jsou mašinky...ale jak to souvisí s MM - perpetuum mobile? :D :D :D Nějak slevuješ z toho, že
Perendev v tvé videoukázce neměl žádný zdroj energie... :D :D :D K čemu je teda podle tebe použitelný Perendev,
když ostatní hračičky jsou podle tebe nepoužitelné? :D :D :D

Spaceball Obrázek

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“