Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Potřebuju zase vědět

Příspěvek od A(&F) »

Palo píše:
NAVAR píše:
jarda ovčák svitavy píše:Ešli neexistuje nějaké bezdrátové ovládání světla. ... To je neštěstí, toje neštěstí.....
... Jednoduše tedy z nějakýho auta - třeba vraku kuchnout centrál a tím zapínat světlo ;)
... když máš doma 12-ti voltovej světelnej okruh, tak potom je to brnkačka ... :evil: :evil: :evil: ... :roll:

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Potřebuju zase vědět

Příspěvek od NAVAR »

A(&F) píše:
NAVAR píše:
jarda ovčák svitavy píše:Ešli neexistuje nějaké bezdrátové ovládání světla. ... To je neštěstí, toje neštěstí.....
Kámen, násada od koštěte atd.... :)
... jasně, ... :D ... a tím koštětem šťouchneš do manželky, která to světlo vypne nebo zapne ... :lol: :lol: :lol:
Jen aby Ti pak na něm neuletěla :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

pro jardu ovčáka

Příspěvek od la »

http://elektromaterial-obchod.cz/?p=pro ... R2-SD-bila

Jinak v Hornbachu si vybereš i od jiných výrobců k dostání jsou tam i asi o dvě stovky dražší a ty mají na boční straně malý přepínač a umí simulovat pobyt v domě ,třeba když se odjede na dovolenou a když se venku setmí občas rožnou a u toho mění intenzitu světla a to nepravidelně.Jeden takovej mám namontován ložnici už asi rok. Má to i nevýhody, např. manželka s tím nekamarádí,občas tomu dá facku a pak musím rovnat uvnitř tu dotykovou anténku stratí kontakt s ploškou. :D Je to ruční ovládání dotykový nééé liskascí.Funguje to na jakoukoliv ovládačku to je někdy taky nevýhoda ,pokud někdo dlouho třeba ztlumuje zvuk na televizi vypínač dá vědět slabým pípnutím že se přeladil a po opětovném stisknutím tlačítka na ovládačce rožne světlo.Aktivní je to cca 15 sec pak si pípne a je klid. :D Jo a s úsporkama to nefunguje.

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Po niklovanie železného plechu

Příspěvek od cimirek »

sano píše:prosím o radu, ako najlepšie a najlacnejšie poniklovať kus plechu. Rozmery asi 10 x 10 cm

dík,

sano
ELCHEMCO - viz. http://www.elchemco.cz/text_07.htm

jarda ovčák svitavy

Zase já

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Díky za typ na ovládání světel. Potřeboval bych vědět, jak se počítá nebo vyrábí šnekovice...
Šnekovice od slova výrábím vrták do země za trachtor. potřebuju nestandartní rozměry.... půl metru, 750cm,
teda průměr a délka šneku tak 50cm. Bude to na pětičtvrtce trubce....

la
Zasloužilý člen

Re: Zase já

Příspěvek od la »

jarda ovčák svitavy píše:Díky za typ na ovládání světel. Potřeboval bych vědět, jak se počítá nebo vyrábí šnekovice...
Šnekovice od slova výrábím vrták do země za trachtor. potřebuju nestandartní rozměry.... půl metru, 750cm,
do hlíny
1. je to dvouchodý závit (púlzávit na konci jsou pohyblivé lopatky,vlastní vahou)
2.nemusí to být kurňa tak dlouhý jak je hluboká díra :D
3.má to vodící trn(střed vrtáku)na čepu a vyměnitelnej(z plechu trojúhelník .tl. stěny plechu 20mm)
4. pomni člověče musí se to včas vytáhnout,méně zabrat znamená více udělané práce
5.točí se to furt na jednu stranu(žádnej reverz)
6.hlína se s toho po vytažení ze země odstraní tak,že se to roztočí rychlej.Pozor na jíl a šutry ať to koukajícím neotočí kolena obráceně,hodně to váží.

trubka 2" se silnou stěnou možná vydrží,ale max 2,5m.na krut je to namáhaný docela fest.Tlačit jen vánkem větérku.
:D
tohle to bejvaj odlitky se sílou stěny cca 1,5 až 2 cm,no ale z plechu to jde taky udělat.
stoupání půlzávitu bývá obvykle na průměr 80cm přibližně 30cm.
PS:
např hydraulický tlak při vytahování púlmetrovýho špuntu hlíny nad 80cm talířem bývá zhruba 120at

jarda ovčák svitavy

To jo.

Rozsah otáček mám daný úhlovou převodovkou 1:1, takže vrtat na volnoběh. Tedy 600až 900 otáček skýtá 30% kroutáku, což je jako menší traktůrek na plnej knédl.když brnknu na plyn, tak šups na 300až 500 otáček.
inspirace zde: http://www.bystron.cz/mov.php?d=pudni_vrtak
letmo visící vrták a ty klacky dozadu jsou řidítka při důležitosti svislosti....drží je operatér josef vyskočil a snaží se o kolmost... Navíc jim ten trachtor sotva dýše, má kroutící moment moc vysoko díky absenci turba a malému výkonu.....
Bude třeba, aby se ta hlína buď v díře rovnou anihilovala a nebo stříkala ven v gejzírech..... :lol: :lol:
někdy se sám sebe bojím.....
Ale ten šnek neumím namalovat......dělat to z kruhových výsečí......

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: To jo.

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Rozsah otáček mám daný úhlovou převodovkou 1:1, takže vrtat na volnoběh. Tedy 600až 900 otáček skýtá 30% kroutáku, což je jako menší traktůrek na plnej knédl.když brnknu na plyn, tak šups na 300až 500 otáček.
inspirace zde: http://www.bystron.cz/mov.php?d=pudni_vrtak
letmo visící vrták a ty klacky dozadu jsou řidítka při důležitosti svislosti....drží je operatér josef vyskočil a snaží se o kolmost... Navíc jim ten trachtor sotva dýše, má kroutící moment moc vysoko díky absenci turba a malému výkonu.....
Bude třeba, aby se ta hlína buď v díře rovnou anihilovala a nebo stříkala ven v gejzírech..... :lol: :lol:
někdy se sám sebe bojím.....
Ale ten šnek neumím namalovat......dělat to z kruhových výsečí......
Řekl bych že ta převodovka je do pomala asi tak 1:3-5. A už i při těchto otáčkách to od toho odletuje fest. Teď si vem ty otáčky a obvodovou rychlost na průměru 50cm, no trochu bych ubral, tohle smrdí krchovem. :angel: Tohle už není jenom klička ve sklíčidle soustruhu, to je kamenomet- :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zase já

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák svitavy píše: Potřeboval bych vědět, jak se počítá nebo vyrábí šnekovice...
Nějak se nevyznám v těch tvých číslech. Průměr 750cm je nějak hodně, nebo co je to za číslo. Průměr 50 cm do hloubky asi 80 má kamarád. Myslím, že by nebyl velký problém ho ze nějaké drobné všimné půjčit. (pokud teda potřebuješ jen něco vyvrtat a pak už by jen smrděl ve stodole). Kdyžtak se mi ozvi na SZ.

"Dum spiro spero"
Ciceron
la
Zasloužilý člen

vrták

Příspěvek od la »

Ten velký má asi třetinové otáčky a ten vzor má zbytečně dlouhý šnek ,proto se to v hloubce dusí a proto že je konec jednochodý tak to zavrtaný, běhá ze strany na stranu u většího průměru by měl problém.Patrně si autor ulehčil práci s lopatou..
Náčmrt :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák svitavy

NO,

Metr hluboký díry a dva vrtáky, 500 a 750 mm průměr.Potřebuju ten průměr na stromy i piloty na halu, co si postavím za baráčkem. Ta zběř stavebnická chce za díru 5000... Na vídeu mají převod 1:2, volal jsem tam. Používají vyšší otáčky motoru, aby jim ta čtyřicítka nescípla....Na volnoběh tam mají čtyři oslí síly.
Takhlenc to vypadá: http://www.bystron.cz/pudni-vrtak-za-traktor.php
Vrtat budu asi 8000 děr nejrůznějšího průměru, když nepočítám ten zástup lidiček, co by neco chtěli.....
Potřebuju svůj. Chtěl jsem si ho koupit, ale mám převodovku, náhonovou hřídel, těch pár trubek vohnu přes koleno , enem ty šneky mi leží v krku.
Přiznávám, že se to bude vrtět drobek rychleji, ale to je daň....
Třeba to přežiju, a když ne, bude to osud....
Už se teším, jak se bude doběla rožžhavenej šnek bořit se syčením do hlíny.... budu jak pekelnej kníže..... :lol:
Eště to zreviduju........asi

jarda ovčák svitavy

potřebuju vědět...

Netušíte, jaký tlak je třeba, aby voda vařila při 35stupních celsia?
Netušíte někdo něco o ničivém působení elektromagnetického a elektrostatického pole na biologickou hodnotu potravin?
Netušíte někdo něco o zhoubném působení nerezových hrnců na zdraví konzumenta?
Byl jsem na sjezdu čarodějek a dostal jsem morálně nafrak. Rozjíždějí se směry, o nichž jsem neměl ani potuchy.Tradice jdou bokem a šetrné postupy hrají prim.

la
Zasloužilý člen

pěkný tabulky

Příspěvek od la »

Taky článek
http://www.svethardware.cz/art_doc-65D6 ... 0D361.html
pří 35°C var při 5,63 kPa

jarda ovčák svitavy

Paráda

Díky. Nějaké neznámá čarodějnice s virgulí poznala bioaktivní látky v různě upravených štávách z trnek. Byla zastoupena i osmoza... Nejhůře se osvědčil produkt zahuštěný odparem v nerezovém hrnci na sklokeramické desce současně s produktem z indukční desky.Na kamnech prý super. Já s tím svým jazykem poleptaným jolokií poznám prd. Takže mám za úkol vytvořit hrnec, který bude odpařovat přebytečnou vodu na kamnech při nízkém tlaku, ovšem motor na odsávání nejblíže 3m...nad 2kw 5 m. Hrnec výhradně sklo nebo smalt.
A to mám stavět pračku vlny, která bude tvořena pokyvujícím se děrovaným korytem z nerezplechu,zcela ponořeným do vody.... jak mám kejvat s metrákem ve vodě o 15% kruhu na jednu i druhou stranu....nějakej lineární kejvač na bezpečný napětí, nebo tak něco.Kejvat se bude pomalu, jako když se v kolíbce uspává dítko..Pomalinku s citem .Já se z těch nápadů čarodějnic pominu.....

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pračka

Příspěvek od laik »

jardo .takovou kejvací pračku máme doma ,je stará asi hoooodně let a celá dřevěná jen vanu má plechovou (žádnej nerez)
,ale zkoušel sem v ní prát a funguje ,to se asi babička od ženy musela kdysi nadřít než odkejvala všecko prádlo...
žena ten "krám"už chtěla vyhodit nebo pálit ,ale já říkám člověk nikdy neví ,třeba nepujde elektřina v širém okolí několika set kilometru a my můžem machrovat a zřídit si třeba prádelnu... :D
pokusím se sem hodit fotku té pračky pro neználky.....
:bye:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“