Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
marx
Starší člen

Re: mm

Příspěvek od marx »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:Pane, proč nečtete pozorneji?

1. Já nenapsal, že to nikdo neumel, ale že to tam nikdo nedelal, kdo by me to mohl naučit. Já to pak nastudoval z literatury, od jiných moudrých lidí, nikde jsem nenapsal, že jsem tohle treba sám objevil. Nedelejte ze mne ani z Vás vola, pane.

2. Podle Vás by nemohla existovat jakákoli chybne vyrešená rovnice, žádný most by se nemohl zrítit, žádný vlak narazit, nikdo by nemohl lhát a každý by mel ve všem pravdu. Zjevne to tak není. Když já najdu na projektu, nebo zarízení chybu, tak to znamená, že je tam treba na 99.99999 procenta. Pokud se sejde 10 lidí, co tvrdí opak a umí určit chybu s presností 99.9 procenta, tak kdo je asi blíže pravde. Se zásadne odlišnými postoji nemužou být oba stejne blízko. Tady vás je asi 10 takových, co verí více strešteným a podvodným videím na youtube, než mne, stejne pak hromade plagiátu od ruzných šarlatánu. Podle toho to i tak vypadá, je to vaše vec. Neumeli jste ani reagovat na mé základní technické argumenty a námitky o zjevných chybách, které jsem uvedl ke konkrétním projektum, a vždy nekdo strhl diskusi na boční kolej, jenom aby se nemuselo uznat, že fakt jde o blbost.

3. Co myslíte, existuje na celém svete Buh? Je to podobná otázka, kterou logicky nevyrešili ani tisíciletí. Nemá smysl ohánet se celým svetem, tohle má rub i líc. Uveríte každému, kdo vás chce podvést? Já ne, pokud to zjistím. Tady vubec nejde o konkrétní platnou podobu fyzikálních zákonu, ale o to, že ty existující nekdo prekrucuje a neumí korektním zpusobem poprít, a jde tedy o zrejmý podvod. Udelejte meritelný a overitelný pokus a nebudeme si najednou v ničem protirečit. Nepodporujte však klec plnou nenávistných papoušku, kterí neznají nic, než svou klec, a neví, kdo je vne a kdo vevnitr. Já jsem tech pokusu udelal docela dost, a mají značnou výpovednou hodnotu. Pokud Vy pravdu nemáte, tak se stoupajícím počtem lidí, co to budou zjišťovat to nakonec stejne vyjde najevo, na lži se dlouhodobe žít nedá.
Když Vám prijde do schránky pyramidová hra, umíte ji odhalit? Znáte algoritmy sportky, nebo nekterých loterií? Jste schopen jim čelit? Čelit V-gate zjevne nedokážete, je pro Vás príliš složitá na pochopení. Až by jste porádne zkoumal argumenty, které již odzneli, tak za týden máte výsledek.

4. Umíte porádne merit veci jako výkon, abych s Váma mohl vubec na tuto tému smysluplne diskutovat? Myslím, že ne, jinak bychom težko byli ve sporu. Jen málo lidí na fóru dokázalo jít v prípade závažnejších konkrétních otázek a úloh k jádru veci. Neprekrucujte mé výroky. Já nenapsal, že co se nepovedlo mne, nemusí se jinému, ale to, že když jsem našel chybu já, nemusí ji najít jiný, protože mu chybí dostatek zkušeností na její odhalení. Máte naivní predstavy o skutečné vede. Seriozní veda a poctivá práce je naopak plná zpochybňování svých vlastních výsledku. Vy sice o zpochybňování píšete, avšak práve to porádne nedeláte.

Prosim Vas, je neobhajuci vse co je na youtube. Pokud jste si nevsiml, tak tech veci co jsem napsal, ze funguji, je zatracene malo.
Nerikam, ze funguje perendev, nerikam, ze funguje tamto ci tam to. Napsal jsem jen par veci.

Jinak dekuji za vyborny prispevek a odpoved.

Čas odhalí pravdu.
spaceball
Zasloužilý člen

Re: doplnění znalostí...

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
marx píše:
SPACEBALL
Rovnoběžky se protínají v nekonečnu.... Antický axiom ? Je fakt, že tohle to nám tloukli do hlavy na základce...
Není ale jasné zda se dvě rovnoběžky protnou nebo ne - respektive není to "vidět". Musíš to vědět předem. Resp. ty to vlastně nevíš, ty to předpokládáš jako ostatní.
A existence neeukleidovských geometrií je vlatně důkaz, že to ani vědět nemůžeš.
Co tím chtěl básník říci? Nechceš si přečíst i to před tím - kvůli souvislostem - třeba celou předchozí stranu? Mohu tě ujistit, že
se vyznám nejen v neeuklidovské geometrii, ale i v diferenciální geometrii, analytické geometrii.................................................... :D
marx píše:Jsem velmi smutny z toho, ze me povazujes za sci-fi ctenare a vericiho v youtube videa Sad
Snad jednou prijde vhodny cas a ja budu moci ti nejak vyvratit a dokazat, ze nejsem zadny sci-fi ctenar.
Nebuď smutný, číst sci-fi není ostuda...dokonce někteří z nás je i píší. Martin měl na mysli něco jiného...třeba flotilu Aštara
Šerana a podobně.

Spaceball Obrázek
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: doplnění znalostí...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
spaceball píše: Nebuď smutný, číst sci-fi není ostuda...dokonce někteří z nás je i píší. Martin měl na mysli něco jiného...třeba flotilu Aštara
Šerana a podobně.
...poděkování Spaceball-ovi za přeložení mých myšlenek do jazyku Fora.... :good: ...
.....Marx-ovi jsem už napsal SZ...aby to nebral jen na sebe.. :idea: .ty rovnoběžky byly v souvislosti s Vgate...a poota-ovou uvahou o nekonečnu...
...jinak jsem rád, že běží /jakákoli/ debata o magnetismu...protože kde kdo o tom básní..a uvažuje...a nikdo neví co to magnetismus je, páč pečlivě čtu debatu o "absolutnu"...od pánů Sokrateus a Schneider....občas se přimotá Pooota...a je mi ho zde líto...
..a v té debatě....jsem se dnes dozvěděl že absolutní vákuum je neuvěřitelně husté nic, které kmitá...???... :oops: ...
...kdo to řekl je jedno....ten druhý mu to vymlouvá.... :oops: ...nevím , jestli to souvisí...to kmitající nic s magnetismem...ale asi ano...ne asi ...určitě ano....jen nevím jak....a to asi zase neví nikdo....páč víme , že nic nevíme....
na dálku zdravím falkon...pošli svoje nápady...no to ostatně platí pro všechny....tady neplatí....kdo nic nedělá nic nezkazí.....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
spaceball
Zasloužilý člen

Re: Návrh jak obejít V-GATE

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
SamanFalco píše:No napadla me taková myšlenka...jak vlastně jednoduchým způsobem přeskočit problematickou V-GATE...Moje úvaha je taková, že když vhodně vykrojím rotor(a tím si vlasně i upravým mag. pole), vlastně napodobím pohyb tyčového magnetu rukou (na mnoho pokusech s V-gate na youtube), ale nespotřebuju tím žádnou energii navíc...zkoušeli jste někdo něco takovýho? motor je kreslen na průřezu (nemám v křápovy žádný grafický program tak jsem to spáchal v malování :lol: ).
Navíc v místě pozitivní síly bude větší páka, než v místě s V-GATE, která se tak vlastně bude nacházet i dál od vlivu tyčových magnetů...

Dokáže tu někdo nasimulovat optimální pohyb magnetu nad V-GATE? pak by to vlasně stačilo negativně promítnout do průřezu rotoru...snad mě chápete ;)

Zkoušeli jste už takové řešení?

PS.: nevím proč, ale musíte kliknout na ten černej čtverec ;)
S narušenou "symetrií" si pohrávali již v 16. století. I přesto, že magnet se chová
trochu jinak, v principu se jedná o to samé. Trojúhelník - na jednu z jeho stran se
vejdou 4 kuličky, na další jen dvě. Tato iluze nesymetrie měla být řešením.
Samozřejmě,že se nebral v úvahu sklon jednotlivých stran, takže výsledek = absolutní rovnováha....
Trochu filosofie...Problém posledního a prvního magnetu (pro jednoduchost jen ty dva) - pokud by
se Ti je podařilo v určitém okamžiku odstranit z času a prostoru (absolutní stínění), jejich funkci okamžitě
převezmou jiné dva magnety - předposlední a druhý. Musel bys přijít na způsob "resetování" celé dráhy.
Ale - po obnově pole se kterýkoliv magnet kdekoliv na dráze bude chovat jako první - přitáhne a zabrzdí.
Řešení existuje - elektromagnety řízené procesorem (stačí i mechanické řešení - komutátor). Na tvaru dráhy
nezáleží - výsledek bude vždy stejný.
Obrázek

A co třeba rolling ball? Na několik desítek minut by mohlo splnit očekávané...... :D
[youtube][/youtube]

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

MM PM

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Ne že bych byl nějaká kapacita. Ale mě se nejlíp osvědčilo překonat ten mrtvý bod postrčením prstem - stejně jako ostatním.... :D
Ovšem věřím, že to někdo vykoumá. Takže držím palce. :shock:

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen

Re: MM PM

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:Ne že bych byl nějaká kapacita. Ale mě se nejlíp osvědčilo překonat ten mrtvý bod postrčením prstem - stejně jako ostatním.... :D
Ovšem věřím, že to někdo vykoumá. Takže držím palce. :shock:
....konečně ...1 rozumé řešení.... :jump: ....tak...jdu koumat...karkulka :oops: ...bodík za relax :idea:

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
Ovšem věřím, že to někdo vykoumá. Takže držím palce. :
Konečně rozumná řeč. Těch důvodů proč to nejde a nikdy nepůjde bylo již hodně.
Já se připojuji s tím očekáváním, že se to někomu podaří, ale ne jen jako hračka, ale plně FUNKČNÍ MAŠINA NAVZDORY VŠEM ZASTARALÝM FYZIKÁLNÍM ZÁKONŮM.

Kluci, do toho.
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše:
Ovšem věřím, že to někdo vykoumá. Takže držím palce. :
FUNKČNÍ MAŠINA NAVZDORY VŠEM ZASTARALÝM FYZIKÁLNÍM ZÁKONŮM.
Dědo, prosím Tě, to, co bude fungovat, poběží přesně DÍKY FYZIKÁLNÍM ZÁKONŮM!!!! :D :shock:
Věř mi.

Jim68
Be happy!
JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

mrtvý bod

Příspěvek od JOVA »

[offtopic]Já chtěl mrtví bod překonávat pomocí elektromagnetických cívek a kondenzátorů.
V principu to mělo fungovat tak, že pomocí nabíjecích cívek umístněných v aktivní části pohybu magnetu by se nabíjel kondenzátor, který by se pak pomocí spínače vybil v okamžiku mrtvého bodu do pomocné cívky která by ten bod svojí magnetickou silou pomohla překonat. Po důkladném zvážení jsem došel k závěru, že by to stejně nefungovalo. :(
A proč o tom teda píšu? Narazil jsem na stejný princip i když v trochu jiném provedení. http://petrsedyabcd.blog.cz/1003[/offtopic]

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: mrtvý bod

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
JOVA píše:Já chtěl mrtví bod překonávat pomocí elektromagnetických cívek a kondenzátorů.
V principu to mělo fungovat tak, že pomocí nabíjecích cívek umístněných v aktivní části pohybu magnetu by se nabíjel kondenzátor, který by se pak pomocí spínače vybil v okamžiku mrtvého bodu do pomocné cívky která by ten bod svojí magnetickou silou pomohla překonat. Po důkladném zvážení jsem došel k závěru, že by to stejně nefungovalo. :(
A proč o tom teda píšu? Narazil jsem na stejný princip i když v trochu jiném provedení. http://petrsedyabcd.blog.cz/1003
Jo: výkon se prudce zvýšil.... :D :D :D
Akorát že: zatížený píst parního stroje má mnohem lepší účinnost oproti nezatíženému - a proto když nabíjí kondenzátor, jede pod vyšším tlakem a poté při vybití kondíku se vrátí energie...Kdyby kolega nabíjel setrvačník, dopadl by stejně.... ;) Srovnání :bez setrvačníku / s kondenzátorem , má stejný(nebo horší) poměr jako bez setrvačníku/ se setrvačníkem... Zatracená fyzika... :D

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen

Re: mrtvý bod

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše: Jo: výkon se prudce zvýšil.... :D :D :D
Akorát že: zatížený píst parního stroje má mnohem lepší účinnost oproti nezatíženému - a proto když nabíjí kondenzátor, jede pod vyšším tlakem a poté při vybití kondíku se vrátí energie...Kdyby kolega nabíjel setrvačník, dopadl by stejně.... ;) Srovnání :bez setrvačníku / s kondenzátorem , má stejný(nebo horší) poměr jako bez setrvačníku/ se setrvačníkem... Zatracená fyzika... :D
...já se zblázním...ta fyzika je opravdu jen jedna.. :idea: ..a energie také...nebo to je jinak...????...m11 :lol:

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

energie

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Je mi líto, fakt jen jedna. Kam ji nacpeš, tam si ji pak vezmeš. Teda pokud ji tam nenacpaly fosilie.... :D

Jim68
Be happy!
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

děda Slavík píše:FUNKČNÍ MAŠINA NAVZDORY VŠEM ZASTARALÝM FYZIKÁLNÍM ZÁKONŮM.

[youtube][/youtube]

Spaceball Obrázek

zpět do reality....

Příspěvek od martin11 »

....zdravím posluchače a diváky...v příloze ilustrace pokračování montáže.....upozorňuji , že zde stále zde nejsou žádné magnety....je to zatím ..." jen" hromada šrotu... :shock: ....oživování bude ...už jen zábava......zdraví martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

přání

Příspěvek od děda Slavík »

Martine, je to tak složité, že mám skutečný strach, že to nepojede. A nebo když to pojede, tak to veškerou sílu spotřebuje pro svůj pohyb a nic nevydá navíc. Mám ale OBROVSKÉ PŘÁNÍ. Aby to spolehlivě fungovalo. A to hlavně navzdory všem posměváčkům a autoritám, které tvrdí- NIKDY NIC TAKOVÉHO NEMŮŽE FUNGOVAT. A pokud ano, je to podvod.

Kdybych chodil do kostela, strčil bych faráři nějakou kačku na modlení. (pro jistotu)

Kluci, do toho.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“