Otevřela jsem tohle vlákýnko pro diabetiky, protože si myslím, že by měli mít svoje místo, kde se budou shromažďovat zkušenosti jiných a jim to ulehčí vyhledávání a nacházení rad.
Mám cukrovku II. typu, která mi byla zjištěna v r. 1989. Nejprve jsem byla pouze na dietě. Život plný stresu (hlavně ve velmi náročném zaměstnání) se odrážel i na zdravotním stavu a cukrovka se rychle zhoršovala - napřed k dietě přibyly tablety na snížení cukru v krvi, posléze tablety nestačily a muselo se přistoupit k dodávání inzulinu zvenčí. Nebudu tady popisovat, jak bylo pro mě náročné cukrovku utajit v práci, kde vedení firmy veřejně prohlašovalo, že nemocní lidé ve firmě nemají co dělat, pro ně je prý tady sociálka....S inzulinem to pak bylo ještě horší, musela jsem si ho aplikovat tajně na záchodě a pak trnout, jestli se mi podaří v termínu najíst, stačil telefonát, který se musel ihned vyřídit a měla jsem po jídle - kolikrát jsem místo jídla musela v rychlosti obědvat pouze cukr, abych se nedostala do komatu! Po několika letech se vedení firmy vyměnilo, ale "normálních" pracovních podmínek jsem se dočkala až pár let před odchodem do důchodu.
Když jsem v 9/2009 začala s MMS, doufala jsem jako jiní lidé s jinými nemocemi, že MMS by mohlo pomoci i v případě diabetu. V duchu jsem si říkala, jak to bude fajn, až si při měření glykémie naměřím stále nižší a nižší hodnoty, až jednou ... Začala jsem s nadšením, pak jsem musela hodně zvolnit . Takřka všichni máme zkušenosti, že to navyšování kapek MMS není tak jednoduchou záležitostí, jedni navyšují rychleji, druzí pomalu, každý podle stupně onemocnění. Mně navyšování MMS1 jde hodně pomalu, úspěch jsem zaznamenala až při užívání MMS2 - tehdy jsem mohla přidávat i MMS1. Zatím jsem skončila na 4xdenně 10 kapek - já vím, žádná sláva, pro mě je to ale velký úspěch. Pak přišla krize... ale už jsem zase na nohou a pokračuji .
Jak se MMS projevilo na diabetu? Měřením aktuální glykémie doma jsem nezaznamenala žádné zlepšení, naopak, hodnoty se zvýšily a udržovaly se vyšší, než před užíváním MMS. Přesto jsem se rozhodla v léčení pomocí MMS pokračovat, protože nechci připustit rozvoj obvyklých komplikací cukrovky a doufám, že MMS v tom může pomoct.
Můj diabetolog patří k těm, který za pacientem vidí jenom peníze. Jediné vyšetření, které pacientům nechá udělat, je odběr krve na stanovení HBA1c (glykovaný hemoglobin), který ukazuje dlouhodobou hladinu cukru v krvi. Čím vyšší, tím je vyšší i nebezpečí diabetických komplikací. Tuto středu jsem byla na obvyklé kontrole po 3 měsících. Poslední hodnoty HBA1c jsem měla 7,2 jednotek. (Není to nejhorší, bývají mnohem vyšší.) Očekávala jsem zhoršení a vyhubování od doktora. Nechtěla jsem věřit svým uším, když mi sestřička řekla, že můj nynější glykovaný hemoglobin je 6,5 jednotek ! Tohle snížení dokonce vyprovokovalo doktora k tomu, že mi po několika letech nechá v červnu vyšetřit i cholesterol a jaterní testy .
Takže, diabetici - NEHÁZEJTE FLINTU DO ŽITA, a s chutí do MMS! Jsem strašně zvědava, jestli to takhle bude fungovat u všech!