Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: V-gate

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
Nazdar Martine.

Nejsem si jisty, ze si nejakou gratulaci zaslouzim. Nevedel jsem co delam :-) Nicmene jsem to doplnil o V-Gate a magneticke koleje.

Ta levitace, i kdyz magneticka, je podle mne dostatecne jine tema na to, aby to bylo zvlast. To tam budou maglevy a superkonduktory a to jsou dost jinne hracky, hlavne pak ucelem. I kdyz s temi superkonduktory ... superconduktivitou .... zvukem .... levitaci kameni atp. ..... take tema na zpytovani.

Ahoj, Slavek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
spaceball
Zasloužilý člen

Re: akustická levitace

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:Té akustické levitaci neverím, jak je popsaná, protože zárič je osove a rotačne symetrický a nemuže generovat príčnou vlnu, pouze podélnou. No a obrázek se sinusovkama je nakreslený pro príčnou, jako je EM. Neríkám, že neexistuje, pouze její popis mi absolutne nesedí.
Ta bába o té palici, by me zajímalo, co má pod tím koberečkem.
Supertrain se mi z nejakých duvodu nezobrazuje, mám tam bílo.
Akustickou jsem zkoušel se skleněným zvonem jako reflektor ( vínová sklenička) s polystyrénovou kuličkou.
Laditelný tónový generátor (elektronické varhany) s 25W reproduktorem z koncového výstupu generátoru
, vyzdvihlo kuličku na okraj skleničky, ale dotýkala se jejího nejvyššího okraje (nelevitovalo to uprostřed).
Projevilo se to (častečně) až při nejvyšších kmitočtech (tónech) - kdyby se jednalo o stajatou vlnu, nefungovalo by to.
Příčná vlna vznikne při vysokých frekvencích - ultrazvuk a vhodné vzdálenosti zdroje od reflektoru).
Nicméně, moje teorie je taková (v tom provedení, v jakém jsem to měl), že šlo o normální akustický tlak,
který díky "odrazu a obtékání" držel kuličku v nějaké výšce - podobně jako vodotrysk balónek...
...ten kobereček tam má tá bába proto, aby si nerozbila hubu (až prdne ten svar...). :D

Spaceball Obrázek
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Magnetické kopečky

Příspěvek od buky »

Ahoj Martine.
Tak jak se vyrovnáváš z problémama u písťaku?
Já jsem se právě vrátil ze se sklepa - Kutil s.r.o, a mohu říct, že to přestínění je bezvadná věc. Drncání vyhlazuji setrvačníkem, jeden magnetickej kopeček se snažím přestínit a druhej použít k pohybu setrvačníku. Úžasné výsledky!!!
Chci jen říct že nejde o žádnej písťak, jdu vlastní cestou.

Už jen čekám kdy dojdu k bodu že to budu muset stejně postrčit, aby se to zacyklilo :D

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Magnetické kopečky

Příspěvek od martin11 »

...zdaravím Buky....jsem rád, že něco na tema magnetismus bastlíš....když budeš mít nějaké výsledky../ i neuspěch je výsledek...tak se nestyď/...tak něco pošli...docelá mě zajímá to vyhlazení...drncání...kopečků magnetismu....já to také asi budu řešit fe clonkou...ještě nevím....musím nechat udělat novou osu motoru/ jak tu hlavní, tak tu rozvodu pístů/...mám ale nějaké starosti / rodina... :( / a pak věc , která nesnese odkladu....kavitační buben./ Jim68 mě nějak nazvedává svým tajným vynálezem... a to hlavně proto, že Akord ...jak píše všechny principy zná, je v obraze...a Jim68-mu tvrdí, že to co má pod palcem...je fyzikální nesmysl...a radí mu dělat plastelínové oslíky.../somáry//..
...ale to do magnetismu nepatří...takže pístový MM...je na vedlejší koleji. Všeobecně se ví , že MM je teoreticky nesmysl....pro mne je jedno, jestli dokončení bude o rok později.../ o rok později jen zjistím, že jsem ještě červenější než dnes... :oops: :oops: .../....
...a ta kavitace by mohla pomoci právě i někde jinde....přesto zde stále zůstávám..a jsem kdykoli připraven diskutovat ne tema magnetismus.....
...také zdravím Slávek Křepelka....protože ....http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1554 ...je více než zajímavé....jsou to vlastně základy...a už zde se jeví "chyba"....no je to spíše na Akordovi a Spaceballovi , aby vysvětlili ....kde se "soudruzi" spletli....
....tak hezké jaro všem přeje martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:... Slávek Křepelka....protože ....http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1554 ...je více než zajímavé....jsou to vlastně základy...a už zde se jeví "chyba"....no je to spíše na Akordovi a Spaceballovi , aby vysvětlili ....
Pokud je ochoten ve svém volném čase bádat a něco kolem toho i dělat a jak vidno i dělá, předpokládám, že na to lehce přijde
sám. Intervenuji pouze v případech, kde se nic nedělá a hodně mluví...

Spaceball Obrázek

..otázka Slavka Krepelky...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...no zdravim....doufam, že to mluvení nebylo na mě......já jsem v matematice uplně blbej... :oops: ....sice jsem to pečlivě přečetl, / F=ma/..i český překlad...ten hlavně...ale stejně tomu ani trochu nerozumím.....dle Slávka tu je chyba....tak prosím ...vysvětlit....je tu chyba nebo není.....konečně, i kdyby byla....pivo lacinější nebude.....ale rád bych to věděl, protože mě to také kdysi na škole učili......rád si doplním zapomenuté vzdělání.....martin11 :lol:

spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Aha, přehlédl jsem ten odkaz na F=m*a...mé bylo myšleno tak nějak všeobecně - kolem magnetů... ne na Martina.
Co se týká Force = Mass * Acceleration , může pokračovat zde - http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... start=1335

Spaceball Obrázek

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
Slavku, jsem na tvé straně a já už vedl válku ohledem 3. Newtonovho zákona.
Nakolik jde o fyziku a ne matematiku, podej experiment který vyvrátí F=m.a

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: re

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
Buky, tady to mas. nebo mate znova.

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1554

Jestli ta fontana neni nekomu jasna, prelozim jeste J hadice experiment, ktery si muze kazdy zopakovat doma s minimalnimi naroky na vyrobu. Kus ohnute hadicky a fungujici vodovodni kohoutek za kterym je voda je vse, co je k nemu potreba.

Takze vzhuru mezi nadsence. Jmeno vlakna je "Newtonova sila", kdyby ten odkaz nepracoval.

S laskavym pozdravem, Slavek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
Já jsem se právě vrátil ze se sklepa - Kutil s.r.o, a mohu říct, že to přestínění je bezvadná věc. Drncání vyhlazuji setrvačníkem, jeden magnetickej kopeček se snažím přestínit a druhej použít k pohybu setrvačníku. Úžasné výsledky!!!
Chci jen říct že nejde o žádnej písťak, jdu vlastní cestou.
Jaro je tady a s ním spousta práce, kterou nadělila zima. Mudrování o MM jsem tedy strčil do šuplete na další zimní večery. Jenže tento pokus mne zase donutil, aspoň tady číhat na nějaké PODROBNĚJŠÍ ODHALENÍ,

Kutile s.r.o. pochlub se a odhal něco ze svého tajemství. Někteří se ti budou chechtat a dokazovat nesmyslnost. Já ale půjdu v tvých stopách. Alespoň kousek...

Kluci, do toho.
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Stále váhám jestli to zveřejnit neboť stále přicházím na něco novýho, ale výsledek stále stejný :bad:
Tu clonku jde vtáhnout mezi magnetama bez problému , ale vyndat ji, na to potřebuješ další sílu a dost pořádnou, taky mne mate i setrvačník.
Ovšem při pokusech jsem objevil sílu navíc, ale jestli bude kladně využita nevím.

Já se ale pokusím něco nafotit a pochlubit se, jak si spomněl je jaro a s tím i spoustu práce na zahrádce a taky rekonstruuji byt, proto nemám tolik času se věnovat MM.

Pro Martina: nějak ses odmlčel, doufám žes nedostal vyhrůžku od mužů v černém :esilenced:

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

...zdravím vás ....ne "Muži v černém..."....vidím to černě....pro všechny...co se zajímají o osud pístového MM......vyrábí se nová osa a pomocná osa rozvodu....stávající se prohýbá pod sílou magnetů...
...pro Buky....pokud pracuješ se clonkou...tak ta musí být vybalancovaná..aby magnety ne sebe ...skrz clonku neviděli..a zároveň se k clonce nepřitahovai....je to docela alchimie....psal jsem to na začátku tohoto vlákna... každá dvojice magnetů má jiné vlastnosti / magnetickou sílu/...a clonka se balancuje po 0,2 mm Fe a pozor na obtékání mag.pole...clonka musí být dostatečně široká....což dále ovlivňuje veškeré vztahy...!!!
...tak mějte se všichni fajn....všem co dlužím odpověď....na SZ....napíšu v pondělí dopoledne....martin11 :lol:

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

...pro Buky....pokud pracuješ se clonkou...tak ta musí být vybalancovaná..aby magnety ne sebe ...skrz clonku neviděli.
Ty magnety jsou potvora. Čím víc je poznáváš, tím víc jsou mazanější. S feritem to byla sranda. Ale neodym je těžko zvládnutelný. A aby na sebe neviděli, rotorový a statorový magnet, ale i magnety na stejném postu, to je při našich možnostech zatím asi neřešitelné.

Náhoda je ale blbec a štěstí se taky jednou unaví a někdo objeví nějakou clonku, která skutečně dokáže magnetu odstřihnout ty jeho drápky a potom bude vyhráno...
Já věřím, že to bude brzo. Schopných a nadšených bastlířů i přes všechny nezdary přibývá.

Kluci, do toho.
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Jo, myslíme si že tahle cesta je správná a ono se to chová jinak než si představujeme. Já jsem si právě objednal další dva neodymy a budu skoušet jak se to bude chovat, ale asi spěju k tomu co Martin, k sestavení toroidu, no ne na pístovém principu.

Buď se poučíme že to opravdu nejde, anebo nás to bude neustále nutit šprtat a doufat že se to jednou povede :)

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mimo téma (offtopic)
Já věřím, že pokud to nejde, tak jen proto, že jsme zvolili špatný způsob. Musí se na to nějak jinak. Nic nešlo hned a "držkopádů" bylo vždycky dost.

Kluci, do toho.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“