Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Kde sehnat...
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
- děda Slavík
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 132 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
sůl
Praha a Brno prodává na dobírku 1,5 kg balení za 310 Kč (plus dobírka) To je zbytečně velký balík a proto jsem napsal dotaz na náš BLEŠÁK,, jestli by nemohli nabídnout prodej menšího balení.
Kluci, do toho.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: sůl
Brněnský prodej mám asi 3 km od domu. Teoreticky můžu zajistit.děda Slavík píše:Praha a Brno prodává na dobírku 1,5 kg balení za 310 Kč (plus dobírka) To je zbytečně velký balík a proto jsem napsal dotaz na náš BLEŠÁK,, jestli by nemohli nabídnout prodej menšího balení.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Další věci k dispozici
Dále mohu zajistit:
- jedlá soda bicarbona (40 Kč 1 kg)
- glauberova sůl (300 Kč / kg)
- plastové butelky či skleněné se šroubovacími uzávěry, s kapátky atd.
- jedlá soda bicarbona (40 Kč 1 kg)
- glauberova sůl (300 Kč / kg)
- plastové butelky či skleněné se šroubovacími uzávěry, s kapátky atd.
- Deane
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Hm.
Je nejaký rozdiel medzi tou glauberovou soľou medzi našou a tou od veterinára? Teda okrem ceny?
http://www.vetnet.sk/tdetail.php?tvid=108
http://www.vetnet.sk/tdetail.php?tvid=108
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hořká sůl
"Hořká" Glauberova nebo také epsomská sůl (podle města Epsom, kde ji Dr. Glauber poprvé získal) je chemicky vždy totéž: magnesium sulfát - MgS04-7H2O, ještě přesněji heptahydrát síranu hořečnatého. V tom, kde a pod jakým názvem ji kdo koupí, není vůbec žádný rozdíl. Je to vždy stejná sloučenina.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hořká sůl
No jde buď o síran sodný desetivodý - Na2SO4 . 10H2O nebo magnesium sulfát MgS04 . 7H2Ogewo píše:"Hořká" Glauberova nebo také epsomská sůl (podle města Epsom, kde ji Dr. Glauber poprvé získal) je chemicky vždy totéž: magnesium sulfát - MgS04-7H2O, ještě přesněji heptahydrát síranu hořečnatého. V tom, kde a pod jakým názvem ji kdo koupí, není vůbec žádný rozdíl. Je to vždy stejná sloučenina.
Je to tak?
Opsáno z chytrého odkazu bez nároku na "pravdu". Nijak jsem to dál nezkoumal. Skutečností je, že funguje obojí.
- Deane
- Zasloužilý člen
Hm.
No teda čo je vlastne Glauberova soľ? Teraz mám z toho chaos. Uvádzate tu rôzne 2 chemikálie. Tá od veterinárov podla toho nebude tá pravá. Teda ak je voda H2O a H2SO4 kyselina sírová tak nemôže voľajaký chmuľo napísať že H2O je kyselina sírová. Ako tomu mám rozumieť?
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hm.
Pro jaterní očistu je možné použít jedno, nebo druhé - jak jsem pochopil. Co znám glauberovu sůl, tak je - pro mě - známá jako síran sodný. A v obou případech je to několikahydrát, tedy to obsahuje i vodu, proto se tam uvádí. Když je třeba Kyselina citronová monohydrát, pak to obsahuje také vodu
- Denny
- Zasloužilý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Re: Hořká sůl
Pravda je tentokrát na Palově straně. Na2SO4_10H20 je Glauberova sůl a MgSO4_7H2O je Epsomská sůl, takže to asi stejná sloučenina nebude. Osobně jsem vyzkoušel při očistě obě tyto soli, přičemž chuť byla jiná, ale výsledek stejnýPalo píše:No jde buď o síran sodný desetivodý - Na2SO4 . 10H2O nebo magnesium sulfát MgS04 . 7H2Ogewo píše:"Hořká" Glauberova nebo také epsomská sůl (podle města Epsom, kde ji Dr. Glauber poprvé získal) je chemicky vždy totéž: magnesium sulfát - MgS04-7H2O, ještě přesněji heptahydrát síranu hořečnatého. V tom, kde a pod jakým názvem ji kdo koupí, není vůbec žádný rozdíl. Je to vždy stejná sloučenina.
Je to tak?
Ale gewo také ví co říká, protože u glauberky se jedná o sůl se sodíkem, který váže v těle vodu a zatěžuje dost ledviny.
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: MMS
Byla aktualizovaná nabídka v prvním příspěvku.
- jarop
- Stálý člen
soli
Ľudia, vy tie sírany pijete ? Bóže. Však z toho sa majú robiť kúpele, organizmus má prachmizerné využitie anorganických solí cez žalúdok.
To ja som kúpil v chemoobchode uhličitany magnezia a draslíka. Primiešal som do toho kys.citronovú a hle ?
Cenovo to vyjde podobne a ďaleko strávitelnejšie.
Tú glauberovu soľ by som vynechal úplne. Sodíka máme až moc aj bez toho, na čo riskovať problémy s vysokým tlakom a otokmi ?
To ja som kúpil v chemoobchode uhličitany magnezia a draslíka. Primiešal som do toho kys.citronovú a hle ?
Cenovo to vyjde podobne a ďaleko strávitelnejšie.
Tú glauberovu soľ by som vynechal úplne. Sodíka máme až moc aj bez toho, na čo riskovať problémy s vysokým tlakom a otokmi ?
Jaro
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: soli
No my ty sírany používáme k zajištění průjmu. A Glauberku kvůli sodíku nahrazuju Epsomskou s hořčíkem. Síran to pořád je, ale nějak to ničemu nevadí. Jestli to tělo nebere, tak je to jen lepší, proteče to a jde to do hájejarop píše:Ľudia, vy tie sírany pijete ? Bóže. Však z toho sa majú robiť kúpele, organizmus má prachmizerné využitie anorganických solí cez žalúdok.
Používáš to teda k jakýmu účelu?jarop píše:Cenovo to vyjde podobne a ďaleko strávitelnejšie.
No jinak sodíkovou Glauberovu sůl nahrazujeme Epsomskou solí, tu mám též v nabídce. Je ještě navíc levnější...
Dotaz na lahvičku
Dobrý večer, jsem tady na tom fóru poprvé protože jsem začla užívat MMS a časem bych chtěla psát také svoje zkušenosti, ale mám problém a chci se poradit. Koupila jsem litr MMS a chtěla jsem si to dát do něčeho menšího tak jsem používala kapátko z lékárny, ale není to moc pohodlné a také ta guma s tou kyselinou asi není dobrá kombinace a tak jsem nyní koupila v lékárně lahvičku z umělé hmoty a posílám obrázek. Já myslím že by ta kyselina tomu neměla nějak vadit ale raději se ptám abych neudělala chybu. Nevím možná někde tady na fóru se dozvím v čem to lidi mají, ale zatím jsem nic nenašla tak se chci zeptat a díky moc za odpověď...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.