Ak by ten váš predradník dával na výstupe 2,8 krát viac ako sám odoberie zo siete dalo by sa o tom polemizovať, no takto je to len mlátenie prázdnej slamy. Inak žiarivky sú tiež známe viac ako 100 rokov, už Nikola Tesla ich používal na osvetlenie ...StepanPepan píše:Waldes píše:Úplne štandardný prípad, ak sa aj niekomu niečo podarí dokázať, tak na zásah z hora je to spochybnené a nakoniec dementované. Nič viac k tomu netreba dodať.
Waldes.
Není na škodu mluvit konkrétně. Co se mu podařilo dokázat? Sestavil zařízení sestávající z řídících obvodů, magnetického obvodu a cívek, ke kterému byly připojeny zářivky a celé to bylo zapojené v zásuvce.
Když je něco zapojené v zásuvce a svítí to, tak mě to ani moc nepřekvapuje, jsem na to docela zvyklý. Vy ne??? Žárovky už existují přes sto let. Zářivky také aspoň padesát let.
Jeho řešení zapojení zářivek do zásuvky je určitě nejsofistikovanější na světě. Neinvenčního primitiva jako mně by napadlo sestavit si předřadník z cívky, startéru a kondenzátoru, nebo koupit elektronický předřadník, ale on? Jemu to nestačí, vyrobí si předřadník vlastní, stáhne si k tomu návody z netu, zamontuje veličinu používanou u tepelných čerpadel, protože ta bývá větší než jedna a nevyvolá takovou pozorností, jako kdyby tam používal normální termín efektivita, protože o něm se všeobecně soudí, že musí bý vždycky menší než jedna, a nakonec to přihlásí do soutěže... Je to prostě KOUMÁK!
Waldes.