Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Věda mírného pokroku v rámci zákona proti bastlířům

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: NEOGEN

Příspěvek od lajos »

Mimo téma (offtopic)
Juranus píše:Já jsem však toho názoru, že všechny podobné projekty jsou odsouzeny ke 404
Jsi se nějak blbě zařadil, ne?? Nebo nemám přehled? Myslím že Martinq vytáhl Neogen v zipu (to zas nemá přehled on), který tady byl již před x lety.
A tys to postavil a vyzkoušel, že jo, odsouženče? Tak že nekecej a ukaž se jak umíš navýjet!!!

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Juranus píše:Já jsem však toho názoru, že všechny podobné projekty jsou odsouzeny ke 404
Juranus se zřejmě dozvěděl, jak se značí chybějící stránka na webu a teď machruje. Asi jako malej kluk, co se naučil používat karkulačku na "BLBE OSLE" :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

eeeéééé

Příspěvek od lajos »

Mimo téma (offtopic)
Vas ist das 404??? das ist unmöglich, ať mně nikdo neštve po 6 pivech granát(promiň Jeffe, ve sportovce u nás Svijany nemají).

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: eeeéééé

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
lajos píše:Vas ist das 404??? das ist unmöglich, ať mně nikdo neštve po 6 pivech granát(promiň Jeffe, ve sportovce u nás Svijany nemají).
Třeba tohle je 404: http://www.upramene.cz/forum/vfr

Jednoduše: 404 Not found.

Juranus
Zasloužilý člen

NEOGEN

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
VĚDECKÉ BÁDÁNÍ MÁ BLÍŽ K JADERNÉ FÚZI NEŽ K MAGNETICKÝM MOTORŮM!

Proč by jinak vědci vkládali tolik prostředků třeba do LHC?

S magnetickým motory všichni skončíte na straně 404 :-)

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

U pramene

Příspěvek od 1220 »

Juranus
Zasloužilý člen

Re: U pramene

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
1220 píše:http://www.upramene.cz/
Tam je to ;)
Tož to potom ja. Ale po mě dost z ruky. Věřím však, že tam se takové problémy vyřeší bryskně! :D

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

To Juranus:
na tomhle fóru se vyskytuje spousta nejrůznějších nápadů, které jsou na první, a často i na další, pohled naprosto nesmyslné. Některé z nich opravdu nesmyslné jsou již svojí podstatou, jiné se nesmyslné pouze zdají, pokud nejsou k dispozici některé, zpravidla klíčové informace. Tady se většinou dost poctivě snažíme hledat, kam který z nich patří.
Jakýmsi nepsaným pravidlem, bohužel z neznalosti a nebo nevychovanosti často porušovaným, je to, že se snažíme svými vědomostmi a nebo zkušenostmi dopomáhat k realizaci čehokoli. Je úplně zbytečné psát sem o něčem, že to nejde realizovat, protože to je informace, kterou už většina má, a nebo si může najít v učebnicích - tady to jenom zbytečně "ředí" obsah, nebo dokonce vznikají naprosto zbytečná vlákna. Cennější by byla informace proč to nejde, a nejcennější jak to obejít. Jestli máš vědomosti, které se běžně na školách neučí, můžeš je tu uplatnit. O běžně vyučované tu není zájem, protože na to si leckdo z nás ještě dokáže vzpomenout.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

poota píše:To Juranus:
................. Jestli máš vědomosti, které se běžně na školách neučí, můžeš je tu uplatnit. O běžně vyučované tu není zájem, protože na to si leckdo z nás ještě dokáže vzpomenout.
Zdravím - poota
Jsem bytostně přesvědčen o tom, že se na školách učí a dále přednášejí zcela všechny vědomosti, které lidstvo doposud stačilo nashromáždit. A dokonce i všechny možné teorie, které teprve čekají na důkazy. Proto se taky staví takové přístroje, jako je třeba LHC. Nevěřím na žádné spolčení, které by nějak omezovalo přístup ke vědění. Samozřejmě je možné, že někdo učiní nějaký zásadní objev, ale dne to již těžko bude nějaký jedinec nudící se a houpající se na židli v patentovém úřadě v Bernu. I když je pravda, že od jeho objevů nikdo s ničím naprosto zásadním nepřišel. Možná, že existuje nějaká "jiná fyzika". Tak jako Newton neměl tušení o "Einsteinovské fyzice" nemusíme my dnes mít ještě ani tušení o nějaké "jiné fyzice". Makro i mikro kosmos je tak složitý as plný dosud nepoznaných jevů, že by se nějaká "nová" (a hlavně sjednocující vlnovou a kvantovou teorii) fyzika dala očekávat. Nebude asi stavět na hlavu naše dosavadní poznání, ale bude ho vidět z jiného úhlu a dokáže vysvětlit dosud nevysvětlené. Nepředpokládám však a vidím to jako zhola nemožné, že autorem bude někdo z přispěvatelů tohoto fóra věřících v nějaké "vědomosti, které se běžně na školách neučí".

Smysl mých příspěvků vidím hlavně v tom, přivést zdejší aktéry k tomu, aby si nejprve opravdu poctivě doplnili všechno to, co se na školách učí a studuje, a pak teprve zkoušeli hledat to, co tam zřejmě chybí. Něco, co by vysvětlilo třeba to, že koherentní světlo, po průchodu dvěma štěrbinami a následně dopadající na stejnou plochu, interferuje.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Juranus píše:Jsem bytostně přesvědčen o tom, že se na školách učí a dále přednášejí zcela všechny vědomosti, které lidstvo doposud stačilo nashromáždit.
Kdo nic nedělá, nic nezkazí a proto zasluhuje odměnu. Že je to tak, Juranusi?!

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

:D No to asi ne. Ale v dnešní době chtít údery kladiva vyvolat jadernou fúzi olova ve zlato je sice dělání něčeho, olovu se taky nic vážného nestane, ale lidská energiee se mrhá a té je škoda vždy.

Než se do něčeho pustím, tak si to řádně rozmyslím a to je také nějaké "dělání". Nebo ne? Duševní práce se nepočítá? Jen ten, co něco třeba stlouká nebo šroubuje dohromady, něco dělá?

Já mám opravdu trochu jinou představu! :P

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ano to vysvětlení Juranusi

Příspěvek od 1220 »

To je to.
Nenapadlo, Tě někdy, že fyzika je s větší části pouze popisná ? Není to ale jenom fyzika.
Jak se dozvíš. Nedozvíš se proč !
Jinak na školách se neučí běžně ani náhodou fluidika pro malé rozměry, rafinace super čistých látek a jejich použití, systémy využívající energetické a informační pole, všechny vlastnosti vody, všechny vlastnosti kondenzátorů.Vznik izotopů je vyučován ledabyle a opět zanedbává moc věcí.
Nauka o gravitaci vychází z postulátů, které nejsou všeobecné a nezahrnuje vlivy kmitání, natožpak hustutu ohýbajícího se světla a jeho tlak a transformaci.
Našlo by se toho určitě víc.
Pokud znáš principy, jak to říct - zkusím třeba - dědičnosti základní sady utvářecích informací a jejich rekombinaci, možná sis všiml dalších a dalších věcí.
Jinak jsem prozatím ochotný věřit, že bys mohl býti světlem v tmě která panuje o úplně základních fyzikálních poznatcích.
Je tady např buky a mnozí........ rozumíme si ?
:idea:
jsou třeba kurzy integrálního počtu na webu atp........
Přece není problém udělat si Vlákénko s hlasováním o tom co bys třeba chtěl zde interaktivně vyučovat, dáš si do toho trochu vlastního
sádla, když budeš dobře postupovat, někdo si Tě všimne, a pak bys třeba získal přístup do skrytějších a skrytějších útrob této velryby...
Takový běžný začátek ..........něco jako strana mírného pokroku v mezích zákona..........
kazatelství ...........
No nic dám ti pokoj. :lol:
Ale neodpustím si lehké popíchnutí :
kdo a za co dostal předloňskou Českou hlavu ZA FYZIKU ?
ve vztahu ke zdejším hadačům z křišťálové koule mám na mysli :lol:
:bye:
K.

Co ale netuším, že sis vybral mimo jiné mag. motor ??????

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pro Juranus

Příspěvek od Iv »

Vážený pane, když jsem Vás poslouchával v autobuse, tak jsem jen koulil očima, ale jedno vím určitě, že sem nepatříte. Do Sisyfosu určitě.

Pro Akorda níže: Milý Akorde, vy mně připadáte jak církevní inkvizice, ještě že se už neupaluje, už bych hořel. Vy máte názor a i Já mám názor, o tom není potřeba polemizovat.
Naposledy upravil(a) Iv dne čtv 22 dub 2010 18:38, celkem upraveno 2 x.

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: pro Juranus

Příspěvek od Akord »

Iv píše:......... jedno vím určitě, že sem nepatříte. Do Sisyfosu určitě.
Nejspíš nikoho vedomosti nemohou být s určitostí dostatečné. Není diskusí mluvit sám se sebou. Já príspevky od Juranusa čtu, a nejspíš to čtou i další.

1220: České hlave bylo ocenení za konstrukci Megu odejmuto, až myslíte tohle. Není již aktuální a již se to tady probíralo. Dále by me zajímalo, jak jste se na tomto fóru tento rok najednou našel s čerstvým nickem a velkým počtem príspevku včetne karmy. Snad Karel? Jsem tady pres 2 roky, a Váš nick v techto diskusích predtím nefiguroval. Vypadá to dosti problematicky, možná by bylo klidnejší to vysvetlit.

Juranus
Zasloužilý člen

Re: Ano to vysvětlení Juranusi

Příspěvek od Juranus »

1220 píše:To je to.
Nenapadlo, Tě někdy, že fyzika je s větší části pouze popisná ? Není to ale jenom fyzika.
...
Co ale netuším, že sis vybral mimo jiné mag. motor ??????
MM jsem si vybral jen tak z žertu. Je to jednoduché a samozřejmě to nefunguje a ani nemůže!

Rád bych věděl, zda za celou dobu existence tohoto fóra zde byl učiněn jeden jediný objev a nebo stvořen jeden jediný originální funkční přístroj pracující na novém principu nebo třeba využívající nějaký dosud neznámý druh energie.

Vsadím se, že ne.

To už by se stal jistě všeobecně známým a uznávaným!

Myslím, že je velmi dobré, že se hodně lidí snaží pozorovat fyzikální nebo chemické nebo jakékoliv jiné děje a objevit něco nového. V minulosti i současnosti platilo a platí, že štěstí přeje připraveným. Proto vědci publikují své poznatky a teorie. Aby se podělili o poznání a dali tak větší šanci všem dopracovat se k novým objevům, novým aplikacím. Vše však začíná vždy hlubokým poznáním - studiem.

Několikrát jsem se pokoušel dobrat nějakého racionálního jádra u různých zdrojů VE. Vždy to dopadlo fiaskem. Často se vědecké práce "hodnotí" množstvím jejich citací v jiných časopisech nebo webových stránkách zejména těch prestižních. U těch, o kterých mluvím, šly citace kolem dokola přes podobné weby. Citací bylo tedy dost ale irelevantních!

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“