Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Věda mírného pokroku v rámci zákona proti bastlířům

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Juranus

Příspěvek od lajos »

Juranus píše:
lajos píše:Co to bylo za přístroj?
Asi je to nějaký z přístrojů na http://zdravi.craftcom.net/bioapparatus.html
Je vidět že se v tom nevyznáš ani ty ani kupující. Rifeho přístroj jen tak neni k mání, jestli mají zapper, je otázka jestli od Crafta nebo z nějakého netového obchodu(Craft tak drahý není). Zapper má spoustu souvyslostí co se týče frekvencí a nečekat za hodinu že jsme se zbavyli všeho co nás zrovna trápí. Je to podobné jako s volnou energií, v mladé froňtě se toho o těchto věcech moc nedočteš. Uč se(oni také), těch pár let nejsme tady nadarmo. Kdyby bylo vše marné-dávno by tyto stránky neexistovali.
Nech to na ponděli, nebo jak vám to výjde

Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MM a iné "nezmysli"

Příspěvek od Waldes »

Juranus píše:Dnes jsou však již dobře propracovány metody vědecké práce, vědeckého důkazu.

To si mysleli aj tí čo sa vysmievali rôznym veciam ktoré napriek tomu dnes sú normálene.
Dnes nikdo nebude apriori odmítat nový objev, dnes se na ně s nadějí čeká.

A čo je potom odmietanie a zosmiešňovanie princípov CEG, MEG, SMOT a podobne ľudmi, ktorí si to podrobili len svojej logickej úvahe ?
Takový funkční CEG, MM, MEG apod. by byly pro lidstvo požehnáním.
To by bolo, ale ťažko sa ho dožijem ak si každý pomyslí, že je to nezmysel namiesto toho aby skúmal čo na tom je ...
Chtěl bych vidět toho zpozdilce, který by se tomu chtěl postavit.
...
Podmínka je jen ta, že to musí fungovat. Metody vědeckého důkazu mají za úkol podrobit nový objev kritice a úkolem poctivého vědce je předložit kolegům jen to, o čem je pevně přesvědčen, že to fungovat bude. I on to musí předem a poctivě podrobit vlastní kritice. Nebylo by hodno vědce opakovaně předkládat svým kolegům něco, o čem mohl sám s úspěchem, na základě svých schopností a zkušeností, pochybovat. Vědecká obec by ho "odepsala". Ztratil by prostě důvěru.
Potrebuje to komentár ? Podmienka je "len" aby to bolo hotové, aby už nikdo nič nemusel skúmať ...
Nepokládám tedy za dobré se pouštět do náročných konstrukcí zařízení, u nichž lze dojít, na základě celkem průměrných znalostí z oboru, k závěru, že to fungovat nemůže. Dotyčného to může kolikrát stát i hodně finančních prostředků a ztrátu reputace.
Nepripomína ti to niečo ? Čiže len logickým uvažovaním prídeš na to, že to fungovať nemôže, presne ako tí čo sa smiali bratom Wrigtovím ... a hlavne neriskuješ nič ani finančne ani svoju reputáciu ...

Dúfam, že sa na mňa zato nenahneváš, viem treba skeptikov ale pre pokrok treba aj rojkov, fantastov a najme praktikov, čo aj niečo naozaj robia, napriek tomu, že ich tí skeptici od toho odhovárajú.
Waldes.

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: ...ach jo...srandičky z MM....

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Juranus píše:
Slavek Krepelka píše: ........................ ty nejlepsi jsou skoro zdarma......................
Juranus píše:Podle toho je poznám, že jsou skoro zadarmo?
Poznas je podle toho, ze si udelas poradny pruzkum informaci a vyzkousis to, co vypada opodstatnene. Uz ten fakt, ze zena tveho kolegy mazla 8000 za nejaky aparatus by ti mohl napovedet, ze ji asi moc nepomahala ani "veda". Ze jsou zadarmo svedsi o tom, ze se nikdo nesnazi nekoho jineho podvest. To je velmi dobry zacatek. :lol:
Juranus píše:BTW
To, že je něco patentováno, vůbec neznamená, že to funguje. V Americe si můžeš nechat patentovat i vlastní blbost!
Neuvedl jsem jenom patentovani, ze? S tim patentovanim je to take trochu jinak. Ono to neco stoji [dneska mezi 15-90 tisici americkych penez, nemluve o udrzovacich poplatcich.] a pokud jde o prumyslove patenty, tezko budes hledat nekoho, kdo vrazi takove prachy do neceho, co nepracuje alespon v laboratori.

Nicmene, nemam zajem se s tebou nadale dohadovat.

Ahoj, Slavek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Waldes píše:................................Nepripomína ti to niečo ? Čiže len logickým uvažovaním prídeš na to, že to fungovať nemôže, presne ako tí čo sa smiali bratom Wrigtovím ... a hlavne neriskuješ nič ani finančne ani svoju reputáciu ...

Dúfam, že sa na mňa zato nenahneváš, viem treba skeptikov ale pre pokrok treba aj rojkov, fantastov a najme praktikov, čo aj niečo naozaj robia, napriek tomu, že ich tí skeptici od toho odhovárajú.
Waldes.
My se určitě neshodneme. Výhoda a základní vlastnost vědecké teorie je právě v tom, že dokáže předvídat. Pokud chceš nějakou teorii vyvrátit, musíš dokázat, že její předpovědi jsou chybné a nejlépe nabídnout svou teorii a dokázat, že právě její předpovědi jsou pravdivé. Ale není to nutné. Stačí vyvrátit tu, kterou jsi podrobil kritice. I bratři Wrightové museli mít nějakou teorii.

V hlavě lidské se rodí (hlavně ve spánku) různé prapodivnosti. Kolik z nás už ve snu létalo?! Ale postav se na římsu v desátém poschodí a rozhodni se, zda to vyzkoušíš nebo budeš věřit té školské obyčejné newtonovské fyzice! I ty, když se pouštíš do svých projektů, je nejdříve podrobuješ kritice na základě svých znalostí a zkušeností. Samozřejmě, budou-li tvé znalosti chabé, přiděláš si křídla z husích per slepená voskem a skočíš. Vždyť Ikaros také létal. Jen to vzal moc blízko ke Slunci. A jeho otec ho varoval. Takže stačí jen neletět tak moc vysoko, že? Všichni čerpáme ze znalostí našich předků, tak je prosím nepodceňujme.

A nepodceňujme ani předky našich potomků, kteří se snaží dojít co nejhlubšího poznání zákonitostí našeho světa a nepodezírejme je z nějakých komplotů proti nám ubohý laikům. PROSÍM!

Hezký víkend!

lajos
Zasloužilý člen

patent

Příspěvek od lajos »

Ale pánové o co by šlo? Máte někdo něco na patent?? V zaměstnání mi ho zaplatí, jestě za to budou mít body, nevím estli emerické ale české určitě, budu vám klidně dělat volavku, pokud to pochopím a přežiju.
Máte ještě někdo nějaký jiný vtip??
Jo, málem jsem zapomněl MM jsem zkoušel, hajzlík se zastavuje.
Naposledy upravil(a) lajos dne pát 23 dub 2010 22:52, celkem upraveno 1 x.

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Slavek Krepelka píše: Neuvedl jsem jenom patentovani, ze? S tim patentovanim je to take trochu jinak. Ono to neco stoji [dneska mezi 15-90 tisici americkych penez, nemluve o udrzovacich poplatcich.] a pokud jde o prumyslove patenty, tezko budes hledat nekoho, kdo vrazi takove prachy do neceho, co nepracuje alespon v laboratori.

Nicmene, nemam zajem se s tebou nadale dohadovat.

Ahoj, Slavek.
Myslím, že jsou nejméně dva druhy lidí, co do toho ty prachy vrazí. Ti, co tomu opravdu věří a ti, co chtějí, aby tmu věřili ostatní a plánují, jak se jim ty peníze vrátí.

Čao!

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Asi jsi trochu vedle, dost často to není o penězích a jejich návratnosti, obvzlášť v oblasti zdravý. Zastav se někdy u doktorů a pobav se. I málem nevědomá manželka, slepice, narazí na zrno (prý na to není třeba oko). Aby si se nedivil??!!
No radši to ještě upravím, abych někoho neurazil: mám 5 granátů a 0,5l bílého vína Tokaji Hárslevelü.
O mé úpřimnosti nemůže být řeč.

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Waldes píše: A čo je potom odmietanie a zosmiešňovanie princípov CEG, MEG, SMOT a podobne ľudmi, ktorí si to podrobili len svojej logickej úvahe ?
Juranus píše:Takový funkční CEG, MM, MEG apod. by byly pro lidstvo požehnáním.
To by bolo, ale ťažko sa ho dožijem ak si každý pomyslí, že je to nezmysel namiesto toho aby skúmal čo na tom je ...
Přece nechceš, aby všichni všeho nechali a věnovali se MEGu, kdy je jim jasné, že fungovat nemůže. Tomu se musí věnovat ti, kteří věří, že to fungovat musí!
Přece, když nemáš teorii, která by funkčnost podporovala, nemůžeš nic konstruovat. Leda tak, že nasypeš nějaké součástky do pytle a zatřepeš. Když to budeš dělat dostatečně dlouho, třeba z něj nakonec něco užitečného vypadne.

Bez teorií podloženého plánu se prostě nic konstruovat nedá.

Zdarec :D

lajos
Zasloužilý člen

pozvání

Příspěvek od lajos »

Zvu (zveme) na sraz k Jeffovi i Krepelku, jednou sem musíš přiletět, ne??

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Juranusi já Tě vidím

Příspěvek od Jim68 »

Juranus píše:
Jim68 píše:..............odborný tisk, jak tomu říkáš, je ovládán lobbysty, kteří jen tak nějakou myšlenku neuveřejní. Dělám do toho, a redakci těchto tiskovin na celém světě ovlivňují jen tři koncerny, které mají svůj výrobní program na tři roky dopředu synchronizován s PR v těchto časopisech...nemyslím tím Věstník ČVUT, samo :oops: .

Těším se na čerstvé zprávy, co jsi za ty tři měsíce vymyslel - já jsem sice myšlenku na magnetický bycikl zavrhl, ale třeba se Ti podařilo něco jiného...? :D
Tvůj epigon
Tak tyhle konspirační teorie má ze všeho nejradši. Jsou tak trochu účelové, protože za ně se dá schovat ale opravdu všechno. :D

Hlavně, že máme hlavní brzdiče pokroku. Lobbysty a vědce. Opravdu originální. Tak proto ty věci nefungují? Třeba MM nebo MEG?

Přírodní zákony jsou zřejmě v rukou lobbystů.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Na nic nového, co by vypadalo alespoň trochu schopně, mě zatím nenapadlo. Možná se budu inspirovat MEGem. Ten vypadá schopný rozvoje. A na první pohled, zvláště pro laiky, neprůhledný. :)
Na MEG se vykašli, to je nesmysl. Myslel jsem, žes řešil bezestupňovou převodovku...? :roll: . Moje teorie? Tak si zkus něco nového uveřejnit - ale jen ve vědeckém věstníku... :shock: . Mě lidi za nápady rovnou platí, tudíž se nemusím hrudit v tisku - ale vědátoři si na to potrpí.... ;)

Jim68
Be happy!
Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Waldes »

Juranus píše:My se určitě neshodneme. ...
Zhodnúť sa nemusíme, a asi ani nemôžme. Len nechápem, prečo hneď niečo vyvracať, vyvrátil snáď Eistein nejaké zákony ? Nie, len objavil podmienky kedy až tak celkom neplatia. Rovnako ani ja si nemyslím, že niekto vyvráti niektoré zákony ktoré sme už objavili, len možno objaví situáciu, podmienky alebo čo ja viem čo kedy nemusia platiť a budú platiť iné nové zákony. Myslím si, že nik z nás nepopiera základné princípy len hľadáme možnosti ako ich obísť, rovnako ako Wrigtovci využili vztlak ako proti silu gravitácii. A nik to z platných fyzikálnych zákonov nepredvídal. Preto nik z nás nebude skákať z výšky desiateho poschodia. Rozhodne nepodceňujem našich predkov, práve naopak.
Komploty, to je téma na samostatné fórum ale nieje to moja obľúbená téma, no faktom zostáva, že nik nikdy nedostane grant napríklad na seriózne preskúmanie čo sa deje napríklad v MEGu. A o tom to je, ten prvo výskum zostáva na bedrách nadšencov s obmedzeným rozpočtom a poprípade aj vzdelaním.
Prajem príjemný vikend.
Waldes.

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
lajos
Zasloužilý člen

Re: Juranusi já Tě vidím

Příspěvek od lajos »

Jim68 píše: Na MEG se vykašli, to je nesmysl. Myslel jsem, žes řešil bezestupňovou převodovku...? :roll: . Moje teorie? Tak si zkus něco nového uveřejnit - ale jen ve vědeckém věstníku... :shock: . Mě lidi za nápady rovnou platí, tudíž se nemusím hrudit v tisku - ale vědátoři si na to potrpí.... ;)
Prosím tě lineární převodovka je dávno v provozu s elektronickým ovládáním. Odvážel jsem z prodejny toyota Aygo s touto převodovkou po Praze, jsem učúrával po kilometru, byla to nebeská jízda. Když se mi nezdál automat(lineár) hodil jsem to na ruční a jel jsem jak chtěl, při klidovce jsem to vrátil automatu a lebedil jsem, je to tak tři roky a asi 0,5 melounů.

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Waldes píše:.......................

Komploty, to je téma na samostatné fórum ale nieje to moja obľúbená téma, no faktom zostáva, že nik nikdy nedostane grant napríklad na seriózne preskúmanie čo sa deje napríklad v MEGu. A o tom to je, ten prvo výskum zostáva na bedrách nadšencov s obmedzeným rozpočtom a poprípade aj vzdelaním.
Prajem príjemný vikend.
Waldes.
MEG má zaručeně menší naději na grant než LHC. I když LHC je v praxi naprosto k ničemu.

Kdyby měl MEG naději, již dnes by se stavěl ve velikosti temelínské elektrárny. Princip není moc složitý, myšlenka vcelku jednoduchá. Jen to nefunguje.

LHC však možná přinese takové informace, že bude možné stavět jiné generátory, které fungovat budou. Co třeba svatý grál vědy: jaderná fúze zejména zastudena?

Čas pokročil - dobrou noc. :)

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Zbytečně hlásáš hesla Meg, znáš jeho princip, jeho základní fígl? Totéž studená fúze, víš v čem spočívá? On to nic složitého není, určitě jsi to prakticky vyzkoušel, viď Juranusi?
Sedni si na zadek, pokud nesedíš a neteoretizuj, i když to tady často děláme, v tom to není.

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Principy jsou mi vcelku jasné. Ale MEG stavět nebudu.

U jaderné fúze je to horší. Na "teplou" potřebuješ obrovské výkony laserů, supravodivé cívky ... prostě hory peněz a ještě větší hory vědomostí. Takže bych mohl jen opakovat, co jiní už vyzkoušeli. U studené fúze je situace trochu jednodušší. Ale zase potřebuješ citlivé a přesné přístroje, abys změřil přírůstek energie.

Jedinec tady nemá šanci! :(

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“