děda Slavík píše:...rad o nutnosti správně jíst, dýchat, cvičit a kdoví co ještě, jsem z vás ten nejzdravější člověk. Sice již hodně dlouho nekouřím a nejsem alkoholik, ale jinak nic z toho nedodržuji.
A protože je psáno "nejen chlebem živ bude člověk" (a MMS je jen dočasnou úlevou) zvu vás se podívat na mou stránku s jiným námětem.
Urcite je velkou pomoci jak prekonat (zatim NEVYHNUTELNE) NEMOCI, stari a smrt, mit nejakou nadeji ze mozna tento zivot neni vsim co nam muze nabidnout....
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
(jinak by asi celkem dost lidi radeji zastavalo dal nazor: "Neverte nikomu komu je pres tricet...", a "radeji si uzit zivota a zemrit mlady a zdravy nez tu byt dlouho bez kvalitniho zivota..." (to vetsina mladych ale opusti jakmile jim je take uz vice let a maji deti...a vnoucata...a furt je neco na co se lze jeste tesit(i malickosti ktere nas drive nedojimaly...).
Jinak pokud bysme brali zdravi a zivot jako dar od boha (nebo jak tomu kdo rika..."Neco vyssiho nad nami..."), tak mame teoreticky odpovednost chranit vse zive a pecovat dobre o ty dary, vcetne zdravi...(ne jako o prirodu "pecujeme"..
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
)
Souhlasim ze po urcite dobe je tezke zmenit neco co jsme vsichni nejak zpackali v mladi...ale kdyz uz MMS, proc by ne i dalsi veci, dostupne nasi penezence a ztroskotavajici uz vetsinou jen na pohodlnosti nas kazdeho....
(vzpominam v te souvislosti na vyrok Ursuly Klukove o tom kam az muze takove ulehcovani si dospet...(a ted to nemyslim dedo Slaviku na Vas, Vas prispevek mne pouze inspiroval a tyka se uplne stejne mne jako vetsiny lidi..!:
(PS:chapu ze starim i mne budou ubyvat sily a clovek si pak velmi dobre rozmysli kam ty zbyle sily "investuje"aby mu pak jeste nejake zbyly na to ostatni co kazdy novy den prinasi...
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
)
Tedy ta zkusenost Ursuly Klukove:
Vypravela jednou jak se chtela vyhnout strojeni velkych stromecku a uklizeni vsudypritomnyho jehlici:
-Poridila si tedy nejprve umely stromek...dalsi rok mensi....dalsi rok uz jen par vetvicek....dalsi rok uz jen obrazek na stenu....
Nevim uz jak presne to bylo, ale pointa spocivala v tom ze pak vysvetlila proc uz si od urcite doby snazi veci prilis neulehcovat...-rika: To bych si taky mohla rict ze ...proc stat kdyz muzu sedet...proc sedet kdyz muzu lezet....a proc vlastne chodit na zachod kdyz to muzu klidne delat pod sebe..(to je tvrde vim, a neni to mineno v zadnem pripade osobne...!)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)