Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Plasma CAR

Vodík, plasma, orgon... a spalovací motory.
Odpovědět
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Plazma

Příspěvek od lajos »

No spíš než plazma to bude asi rezonanční jiskra ale je to dost impozantní video-boosted: ugyanaz gyertyakapacitással (3.9 MB) - koukám že video je přímo v článku, tak že připojím celý článek a na konci je to uvedené video http://www.szuts.com/plasmabooster/ .Tak jsem ojednal kondenzátorky 470pF/15kV ale musím počkat 14 dní. Ze všech svých krámů nejsem schopen dát dohromady kondík 200pF kolem 25kV, tak že si musím počkat na kvalitu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) lajos dne stř 12 kvě 2010 13:58, celkem upraveno 1 x.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Plazma

Příspěvek od Jim68 »

Jenom laický dotaz: co vznikne, když tu mlhu spálíte? (myslím tím sloučeniny, plyn, kapalina...?)
Díky za info... :shock:

Jim68
Be happy!
lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

No já zatím skusím zatím na benzín, myslím že na spalování vody nebo mlhy je to malá energie, bylo by tam třeba ještě ten měnič.
Domnívám se že spalováním vody vzniká ciklicky vodík-kyslík, voda a takhle dokola, než se to spálí. Což se asi nepovede (jako u benzínu HC ve výfukových plynech). Tak že z výfuku ti poteče trochu vody.

lajos
Zasloužilý člen

kondenzátor

Příspěvek od lajos »

Tak jsem objednal kondenzátory 470pF/15kV 20 kusů, asi za 30,- za kus. Bohužel dodací doba je 14 dní, tak že do srazu to nestihnu dát do auta. V motoru mám naštěstí bezodporové svíčky, stejně jsem objednal i nové, tříprsté Boschky za 76,- no nekupte to.

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od Gabča »

Ahoj,
a není vono to třeba tak, že se nejdřív rozkládá voda H2O na vodík H a hydroxid OH (protože i z elektrolýzy se uvolňuje jen vodík a zůstává zásada), a pak se vodík H spálí se vzdušným kyslíkem O2. Takže se necykluje, ale vlastně.. jen se znehodnocuje vzdušný kyslík na hydroxid.. :? :?: Pak už to tak bezodpadově nevypadá.. :?

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Příspěvek od kutil »

Nésu chemik, ale nezapojuje se do tohoto procesu vzdušný dusík? Proč se u aut hlídá NOx?
Nevznikne NOH? a co to je? ........co to umí, co to žere, v čem to škodí atd......
H.v.

lajos
Zasloužilý člen

NOx

Příspěvek od lajos »

Netvrdím že NOx nevzniká, ten vzniká i při spalování čistého vodíku.

Gabča
Zasloužilý člen

Re: plasma

Příspěvek od Gabča »

Peter píše:Myslete trochu. Co se děje mezi katodou a anodou při výboji. Co se přemisťuje od čeho k čemu a co z toho reaguje s vodou za jakého stavu. Zatím bez uhlovodíkového paliva. :lol:
Tak schválně, jestli to víš Ty?? :laugh: ...
né nevím, prosím :)
Jen vím, že něco rozežírá uhlíkové elektrody.
A mám strach z vás vodíkářů, že tu jednou nebudeme mít co dejchat, zato budeme úplně vylouhovaní.

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Peter píše:Myslete trochu. Co se děje mezi katodou a anodou při výboji. Co se přemisťuje od čeho k čemu a co z toho reaguje s vodou za jakého stavu. Zatím bez uhlovodíkového paliva. :lol:
To budou asi cestovat elektrony z katody na anodu. Elektron může tak leda ionizovat tu vodní směs. Proč pořád pokládáš jen otázky, úplně zbytečně s tím prudíš? Když něco chceš říct, tak to řekni! Vracet nás do školních lavic je blbě k polknutí, stejně toho moc nepamatuji ale potřebné a zajímavé věci se vždy dovyhrabou.

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Peter píše:Asi se fakt budeš muset vrátit do školních lavic. Nebo raději nemysli v čistých poučkách. Nebo si jich vybav víc najednou. Nebo si nechej něco nakukat a věř tomu. :lol:
Když bude třeba do těch lavic se vrátím ale fakt s tebou je v poslední dobou zábava, jak v márnici.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

plasma

Příspěvek od jeff »

Pánové, musíte na to politicky. Celé to sice je o elektronech, ale hlavně o fotonech přece , né? Když se koukám na plasmu, tak přece nevidím elektrony, ale fotóny a jak jsou hezky barevný! :roll:

Jeff

Gabča
Zasloužilý člen

Nuda

Příspěvek od Gabča »

Přestaňte nudit sebe i mně a vyklopte, jak to je? ;) Nebo aspoň napište, že bude furt co dejchat a že nebudeme rozleptaný.
Jo: a hledat jsem to zkoušela.. i tady, a nic moc

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

jeff píše:Pánové, musíte na to politicky. Celé to sice je o elektronech, ale hlavně o fotonech přece , né? Když se koukám na plasmu, tak přece nevidím elektrony, ale fotóny a jak jsou hezky barevný! :roll:

Jeff
Vynechali jste ještě mezony, kvarky a ty ostatní, nee?
Nechceš Péťo přijít radši na sraz, vadících oponentů si tam stejně žádné nemýval?

Gabča
Zasloužilý člen

Povídačky

Příspěvek od Gabča »

Pěkný povídačky... takže mám dojem, že žádný fotony ani kvarky, ani nic takovýho... to má jen odvést. Takže je to tajný.... no jo, tedy :laugh:

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Povídačky

Příspěvek od Ilem »

Gabčo, Od Petera se nic nedozvíš. Napíše jen tolik, abychom věděli, že on ví. Má k tomu svoje důvody, které docela chápu. Možná bych se na jeho místě choval stejně, ale spíš ne, já jsem splachovací. Víc nechci plevelit.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Auto na alternativní pohon“