Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Plasma CAR
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Plazma
No spíš než plazma to bude asi rezonanční jiskra ale je to dost impozantní video-boosted: ugyanaz gyertyakapacitással (3.9 MB) - koukám že video je přímo v článku, tak že připojím celý článek a na konci je to uvedené video http://www.szuts.com/plasmabooster/ .Tak jsem ojednal kondenzátorky 470pF/15kV ale musím počkat 14 dní. Ze všech svých krámů nejsem schopen dát dohromady kondík 200pF kolem 25kV, tak že si musím počkat na kvalitu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) lajos dne stř 12 kvě 2010 13:58, celkem upraveno 1 x.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Plazma
Jenom laický dotaz: co vznikne, když tu mlhu spálíte? (myslím tím sloučeniny, plyn, kapalina...?)
Díky za info...
Díky za info...
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
No já zatím skusím zatím na benzín, myslím že na spalování vody nebo mlhy je to malá energie, bylo by tam třeba ještě ten měnič.
Domnívám se že spalováním vody vzniká ciklicky vodík-kyslík, voda a takhle dokola, než se to spálí. Což se asi nepovede (jako u benzínu HC ve výfukových plynech). Tak že z výfuku ti poteče trochu vody.
Domnívám se že spalováním vody vzniká ciklicky vodík-kyslík, voda a takhle dokola, než se to spálí. Což se asi nepovede (jako u benzínu HC ve výfukových plynech). Tak že z výfuku ti poteče trochu vody.
-
- Zasloužilý člen
kondenzátor
Tak jsem objednal kondenzátory 470pF/15kV 20 kusů, asi za 30,- za kus. Bohužel dodací doba je 14 dní, tak že do srazu to nestihnu dát do auta. V motoru mám naštěstí bezodporové svíčky, stejně jsem objednal i nové, tříprsté Boschky za 76,- no nekupte to.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Ahoj,
a není vono to třeba tak, že se nejdřív rozkládá voda H2O na vodík H a hydroxid OH (protože i z elektrolýzy se uvolňuje jen vodík a zůstává zásada), a pak se vodík H spálí se vzdušným kyslíkem O2. Takže se necykluje, ale vlastně.. jen se znehodnocuje vzdušný kyslík na hydroxid.. Pak už to tak bezodpadově nevypadá..
a není vono to třeba tak, že se nejdřív rozkládá voda H2O na vodík H a hydroxid OH (protože i z elektrolýzy se uvolňuje jen vodík a zůstává zásada), a pak se vodík H spálí se vzdušným kyslíkem O2. Takže se necykluje, ale vlastně.. jen se znehodnocuje vzdušný kyslík na hydroxid.. Pak už to tak bezodpadově nevypadá..
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Nésu chemik, ale nezapojuje se do tohoto procesu vzdušný dusík? Proč se u aut hlídá NOx?
Nevznikne NOH? a co to je? ........co to umí, co to žere, v čem to škodí atd......
H.v.
Nevznikne NOH? a co to je? ........co to umí, co to žere, v čem to škodí atd......
H.v.
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
Re: plasma
Tak schválně, jestli to víš Ty?? ...Peter píše:Myslete trochu. Co se děje mezi katodou a anodou při výboji. Co se přemisťuje od čeho k čemu a co z toho reaguje s vodou za jakého stavu. Zatím bez uhlovodíkového paliva.
né nevím, prosím
Jen vím, že něco rozežírá uhlíkové elektrody.
A mám strach z vás vodíkářů, že tu jednou nebudeme mít co dejchat, zato budeme úplně vylouhovaní.
-
- Zasloužilý člen
To budou asi cestovat elektrony z katody na anodu. Elektron může tak leda ionizovat tu vodní směs. Proč pořád pokládáš jen otázky, úplně zbytečně s tím prudíš? Když něco chceš říct, tak to řekni! Vracet nás do školních lavic je blbě k polknutí, stejně toho moc nepamatuji ale potřebné a zajímavé věci se vždy dovyhrabou.Peter píše:Myslete trochu. Co se děje mezi katodou a anodou při výboji. Co se přemisťuje od čeho k čemu a co z toho reaguje s vodou za jakého stavu. Zatím bez uhlovodíkového paliva.
-
- Zasloužilý člen
Když bude třeba do těch lavic se vrátím ale fakt s tebou je v poslední dobou zábava, jak v márnici.Peter píše:Asi se fakt budeš muset vrátit do školních lavic. Nebo raději nemysli v čistých poučkách. Nebo si jich vybav víc najednou. Nebo si nechej něco nakukat a věř tomu.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
plasma
Pánové, musíte na to politicky. Celé to sice je o elektronech, ale hlavně o fotonech přece , né? Když se koukám na plasmu, tak přece nevidím elektrony, ale fotóny a jak jsou hezky barevný!
Jeff
Jeff
-
- Zasloužilý člen
Nuda
Přestaňte nudit sebe i mně a vyklopte, jak to je? Nebo aspoň napište, že bude furt co dejchat a že nebudeme rozleptaný.
Jo: a hledat jsem to zkoušela.. i tady, a nic moc
Jo: a hledat jsem to zkoušela.. i tady, a nic moc
-
- Zasloužilý člen
Vynechali jste ještě mezony, kvarky a ty ostatní, nee?jeff píše:Pánové, musíte na to politicky. Celé to sice je o elektronech, ale hlavně o fotonech přece , né? Když se koukám na plasmu, tak přece nevidím elektrony, ale fotóny a jak jsou hezky barevný!
Jeff
Nechceš Péťo přijít radši na sraz, vadících oponentů si tam stejně žádné nemýval?
-
- Zasloužilý člen
Povídačky
Pěkný povídačky... takže mám dojem, že žádný fotony ani kvarky, ani nic takovýho... to má jen odvést. Takže je to tajný.... no jo, tedy
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Povídačky
Gabčo, Od Petera se nic nedozvíš. Napíše jen tolik, abychom věděli, že on ví. Má k tomu svoje důvody, které docela chápu. Možná bych se na jeho místě choval stejně, ale spíš ne, já jsem splachovací. Víc nechci plevelit.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron