Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Generování elektřiny a prodej nevyužité

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Uvažujete o prodeji nevyužité elektrické energie?

Žádnou nemám a nebudu mít.
0
Žádná hlasování
Uvažuji o tom, ale zatím nevím, kolik elektřiny bude.
3
9%
Uvažuji o tom a již vím, že jí budu mít přebytek, ale nebudu prodávat.
3
9%
Uvažuji o tom a již vím, že jí budu mít přebytek, a chtěl bych jí prodávat.
2
6%
Mám a prodávám.
0
Žádná hlasování
Nechci být na seznamu prodejců el. energie.
18
56%
Něco jiného - žádná odpověď nevystihuje můj stav.
6
19%

Celkem hlasů: 32

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Pro všechny tady...

Příspěvek od A(&F) »

Palo píše:
gewo píše:Myslím, že pak se všem těm, kteří si myslí, že budou prodávat "přebytek" otevřou oči a všechny tyhle dohady se ukážou jako bezpředmětné... ;)
Tomu odporuje fakt, který uvádí TEDOM na svých stránkách:
http://kogenerace.tedom.cz/Prispevek-na-elektrinu.html

Tzn. že buď GeWo neví o čem mluví :D anebo Tedom neví o čem mluví :D
... ty Palo ... hele ... a nenapadlo Tě, že tady byla řeč o trochu něčem jiném ... i když důsledky jsou ve výsledku vesměs podobné ????? .... A.

... OK ... napovím Ti ... za "totáče" nás neustále "nutitli" šetřiti vodou ... no a před pár lety běžela v TV reklama "na vodu, že defacto není vůbec drahá ... :) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mě furt nedochází to, proč by kdokoliv měl mít cokoliv proti, když by moje elektrárna běžela na obilí... ...a to ať by šlo o prodej části energie, nebo o prodej celé...

Anebo bych měl zdroj bioplynu... ...proč by to mělo komukoliv vadit?

No byl bych možná konkurence... ...a to se nesmí?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

registrace

Příspěvek od kutil »

Palo, uvědom si že ať vyrábíš elektřinu jakýmkoliv způsobem tak chtějí aby ses registroval a žádal o příspěvek a v tomto okamžiku tě majípodchyceného v evidenci a velice těžce se budeš vykrucovat ven.
Vždyť je to jako s tou vlastní studnou! Platíš stočné bez ohledu na to, že s tou vodou zaléváš zahrádku a do kanalizace jim vlasně nic nepouštíš nebo jen nepatrnou část použitou např na WC.
Jakmile tě jednou zaevidují tak musíš platit a platit i za to co není jejich! Vždyť oni tu vodu nevyrábí? nebo jo?
Vydržať Honza

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Palo píše:Mě furt nedochází to, proč by kdokoliv měl mít cokoliv proti, když by moje elektrárna běžela na obilí... ...a to ať by šlo o prodej části energie, nebo o prodej celé...

Anebo bych měl zdroj bioplynu... ...proč by to mělo komukoliv vadit?

No byl bych možná konkurence... ...a to se nesmí?
... takže ... ještě jednou ... i když to v tomto foru bylo již několikráte probráno ...

... představ si, že část (třeba polovina spotřeby) bude pokryta "z vlastních zdrojů" ... co to udělá s cenou té druhé půlky ??? ... bude se muset zdražit, neb náklady na výrobu jsou stále stejné (téměř) ... a výsledek ??? >> začne se ještě více šetřit (např. další si pořídí si vlastní zdroj) >> to vyvolá další zdražení ... a tak pořád dokola ...

... no a v návaznosti na předchozí si odtud skoč rovnou do vlákna "Vliv VE na společnost" (aještějednousihopořadněpřetiazamyslisenadtím, ... pls ) ... protože co ??? ... protože pokud "by toto dopustili" ve vetším, tak by energetické společnosti (vč. dalších, na ně navazujících např. rozvodné závody, firmy dodávající zařízení, atd.) přišly o byznys ... a hodně velkej ... no a velkej byznys = velký daně ... velký daně = stát ... atd, atd ... A.

... poradím Ti ... zkus se zeptat "kutila" na jeho názor ... :lol: :lol: :lol: ...

-------
dodatečně doplněno: než jsem to stačil dopsat a odeslat, tak Ti už kutil odpověděl sám ... ale i tak je to stále zábavné ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: registrace

Příspěvek od A(&F) »

kutil píše:Palo, uvědom si že ať vyrábíš elektřinu jakýmkoliv způsobem tak chtějí aby ses registroval a žádal o příspěvek a v tomto okamžiku tě majípodchyceného v evidenci a velice těžce se budeš vykrucovat ven. --- Vydržať Honza
... nehledě na to, že ten další elektroměr bude jejich a ty jim za něj budeš platit (+ zřizovací / přípojný poplatek) ... za to, že ho pak budeš muset "chránit jako oko v hlavě" a přitom musí být stále volně přístupný "z venku" (aby Ti ho mohli kdykoliv zkontrolovat) ... ale to už tu bylo řečeno také ... A.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

kutil píše:Palo, uvědom si že ať vyrábíš elektřinu jakýmkoliv způsobem tak chtějí aby ses registroval a žádal o příspěvek a v tomto okamžiku tě majípodchyceného v evidenci a velice těžce se budeš vykrucovat ven...
Dobrá, nenapsal bych to na sebe. A co to znamená "být v evidenci"? Něco špatného?
kutil píše:Vždyť je to jako s tou vlastní studnou! Platíš stočné bez ohledu na to, že s tou vodou zaléváš zahrádku a do kanalizace jim vlasně nic nepouštíš nebo jen nepatrnou část použitou např na WC.
Jakmile tě jednou zaevidují tak musíš platit a platit i za to co není jejich! Vždyť oni tu vodu nevyrábí? nebo jo?
Vydržať Honza
Nj, ale já žádnou studnu neplánuju :) Možná to dáváš jako příklad... ...ale to nic nemění na tom, že "pojedu" na již zdaněná paliva - tak vo co jde?
A(&F) píše:Vliv VE na společnost" (aještějednousihopořadněpřetiazamyslisenadtím, ... pls ) ... protože co ??? ... protože pokud "by toto dopustili" ve vetším, tak by energetické společnosti (vč. dalších, na ně navazujících např. rozvodné závody, firmy dodávající zařízení, atd.) přišly o byznys ... a hodně velkej ... no a velkej byznys = velký daně ... velký daně = stát ... atd, atd ...
No a o to snad jde, ne?

A mimojiné děláte, jako bych chtěl dělat Temelínskou farmu! Připadá mi, že všichni tady přemýšlíte, jak si udělat svoji elektrárnu a zbylé lidi odrazujete, protože co by se vlastně stalo, kdyby někdo z vás si pořídil úplně stejnou elektrárnu!!! Nemohli by dělat grófa, jak na tý vesnici: "My tu Octávii asi prodáme, protože sousedi ji měli dřív"...

Chlapi, proberte se, vždyť EU podporuje větrné elektrárny i jiné zdroje el. energie! Proč by se mělo něco bořit? A i kdyby se to mělo zbořit, tak je to jedině dobře! To přeci chceme, ne?

Nepojedu na Perpetuum Mobile, nenechám to registrovat na sebe, nezpůsobím zdražení energie, co se Vám nelíbí dalšího?

To je úplně to stejný, jako bych si chtěl legálně pořídit větrnou elektrárnu. Taky mi to budete rozmlouvat? V Německu jsou jich tisíce... ...a co? energie mají pořád nedostatek!

Jsem hlava otevřená, rád o tom diskutuji. Nechci provokovat. Jen to chci pochopit a vyhnout se zbytečným problémům. Asi mi chcete říct něco, co jsem pořád nepochopil, chodíte furt kolem horký kaše a leze to z vás jak z chlupatý deky! :D

"Vliv VE na společnost" se toho týká jen částečně. Zřejmě by se to mělo přejmenovat na "Vliv PM na svět". VE je příliž široký pojem. A taky mě nebaví číst furt něco dokola, když tam pořád nemůžu najít to "co tím básník myslel". Nahoďte link (nebo konkrétní věc), ať si přečtu to, co myslíte, a můžu na to reagovat!

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Palo...

Příspěvek od Merlin »

Neotvírej tu hlavu tolik.... začíná tu být cítit seno.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Palo píše:A mimojiné děláte, jako bych chtěl dělat Temelínskou farmu! Připadá mi, že všichni tady přemýšlíte, jak si udělat svoji elektrárnu a zbylé lidi odrazujete, protože co by se vlastně stalo, kdyby někdo z vás si pořídil úplně stejnou elektrárnu!!! Nemohli by dělat grófa, jak na tý vesnici: "My tu Octávii asi prodáme, protože sousedi ji měli dřív"...
... tos nemyslel vážně ... že ne ...

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Pro Palo

Příspěvek od Novák »

Větrná elektrárna není ekologický výrobek,zamysli se nad vstupy,údržbou
životností a následnou likvidací.Ta elektřina se nikdy nezaplatí!!!

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Palo...

Příspěvek od Palo »

gewo píše:Neotvírej tu hlavu tolik.... začíná tu být cítit seno.
Slibuju, už nebudu.
A(&F) píše:... tos nemyslel vážně ... že ne ...
Ne, nemyslel.
Novák píše:Větrná elektrárna není ekologický výrobek,zamysli se nad vstupy,údržbou
životností a následnou likvidací.Ta elektřina se nikdy nezaplatí!!!
Větrná elektrárna 20-25 kW, bezúdržbová, cena komplet cca 1 mil. Kč, návratnost cca 5 let, životnost 20 let... ...návratnost tedy při optimálních podmínkách.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Peter píše:Jaká je cena jedné kWhodiny?
Budu hajzlík jako všichni ostatní a napíšu Ti:
"Přečti si celé fórum!" :lol:

Je to na druhé stránce, zhruba v půlce.

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Pro Petera....

Příspěvek od Mim »

Dostupné zdroje....nebo Dikobraz? ( případně Trnky - brnky) :lol:

Však ono to půjde!!!
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Peter píše:Proč tedy vychází výrobní cena 1 kWh na cca 20Kč a rozdíl oproti výkupné ceně + přiměřený zisk má dotovat stát? Čerpal jsem z dostupných zdrojů a rozpisu plateb od E.ONu.
To přeci kvůli tomu, aby odůvodnili, proč mizí peníze daňových poplatníků! :D

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Inspirace

Příspěvek od Palo »

Nalezl jsem mapku energetických zařízení, může sloužit jako inspirace :)

http://calla.ecn.cz/atlas/

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Peter píše:Proč tedy vychází výrobní cena 1 kWh na cca 20Kč a rozdíl oproti výkupné ceně + přiměřený zisk má dotovat stát? Čerpal jsem z dostupných zdrojů a rozpisu plateb od E.ONu.
Co jsou to dostupné zdroje? Můžeš to upřesnit?

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“