kutil píše:Palo, uvědom si že ať vyrábíš elektřinu jakýmkoliv způsobem tak chtějí aby ses registroval a žádal o příspěvek a
v tomto okamžiku tě majípodchyceného v evidenci a velice těžce se budeš vykrucovat ven...
Dobrá, nenapsal bych to na sebe. A co to znamená "být v evidenci"? Něco špatného?
kutil píše:Vždyť je to jako s tou vlastní studnou! Platíš stočné bez ohledu na to, že s tou vodou zaléváš zahrádku a do kanalizace jim vlasně nic nepouštíš nebo jen nepatrnou část použitou např na WC.
Jakmile tě jednou zaevidují tak musíš platit a platit i za to co není jejich! Vždyť oni tu vodu nevyrábí? nebo jo?
Vydržať Honza
Nj, ale já žádnou studnu neplánuju
Možná to dáváš jako příklad... ...ale to nic nemění na tom, že "pojedu" na již zdaněná paliva - tak vo co jde?
A(&F) píše:Vliv VE na společnost" (aještějednousihopořadněpřetiazamyslisenadtím, ... pls ) ... protože co ??? ... protože pokud "by toto dopustili" ve vetším, tak by energetické společnosti (vč. dalších, na ně navazujících např. rozvodné závody, firmy dodávající zařízení, atd.) přišly o byznys ... a hodně velkej ... no a velkej byznys = velký daně ... velký daně = stát ... atd, atd ...
No a o to snad jde, ne?
A mimojiné děláte, jako bych chtěl dělat Temelínskou farmu! Připadá mi, že všichni tady přemýšlíte, jak si udělat svoji elektrárnu a zbylé lidi odrazujete, protože co by se vlastně stalo, kdyby někdo z vás si pořídil úplně stejnou elektrárnu!!! Nemohli by dělat grófa, jak na tý vesnici: "My tu Octávii asi prodáme, protože sousedi ji měli dřív"...
Chlapi, proberte se, vždyť EU podporuje větrné elektrárny i jiné zdroje el. energie! Proč by se mělo něco bořit? A i kdyby se to mělo zbořit, tak je to jedině dobře! To přeci chceme, ne?
Nepojedu na Perpetuum Mobile, nenechám to registrovat na sebe, nezpůsobím zdražení energie, co se Vám nelíbí dalšího?
To je úplně to stejný, jako bych si chtěl legálně pořídit větrnou elektrárnu. Taky mi to budete rozmlouvat? V Německu jsou jich tisíce... ...a co? energie mají pořád nedostatek!
Jsem hlava otevřená, rád o tom diskutuji. Nechci provokovat. Jen to chci pochopit a vyhnout se zbytečným problémům. Asi mi chcete říct něco, co jsem pořád nepochopil, chodíte furt kolem horký kaše a leze to z vás jak z chlupatý deky!
"Vliv VE na společnost" se toho týká jen částečně. Zřejmě by se to mělo přejmenovat na "Vliv PM na svět". VE je příliž široký pojem. A taky mě nebaví číst furt něco dokola, když tam pořád nemůžu najít to "co tím básník myslel". Nahoďte link (nebo konkrétní věc), ať si přečtu to, co myslíte, a můžu na to reagovat!