To je dobra otazka!!!isabel píše:Mám prosím dotaz..není ta odkyselující smes z DM nebo Tuperw.anorganická??četla jsem že jenom organické mineraly atd jsou prospěšné..Jaký by mělo vlastně smysl pít vodu z vodovodu zbavenou všech minerálů například osmózou nebo vymražováním.když si tam pak dodám "umělou"Tuperw.směs nebo zásaditou směs z DM drogerie??Pořád v tom mám zmatek.moc děkuji za odpověd.
Skutecne vsechna ta soda, DM zasadita smes nebo Tepperweinka apod, nema slouzit pro doplneni mineralu ktere telo potrebuje pokud je zdrave.....ale pokud je prekyselene(a to jsme vetsina), tak PRECHODNE poslouzi na neutralizaci kyselych odpadu, ale jak spravne pise Slavek Krepelka, dulezitejsi nez neutralizace je aby nahromadene metabolity a kysele nebo neutralizovane odpady byly VYLOUCENY Z TELA, a k tomu samotne mineralni anorganicke smesi nemusi stacit!
Viz predchozi muj prispevek.
Takze brat neustale mineralni smesi, zivou vodu a dodavani HCL apod., mi pripada pohodlne pro ty co proste nechteji zmenit zivotni styl, a zavadet do sveho zivota prirozenejsi veci, jako pohyb, zmena stravy, vedoma kompenzace hektickeho zivota a stresu atd.
Je jasne ze dnesni uspechany zivot a nase doba si vybira svou dan na kazdem, takze budme vdecni ze tady takove veci jako HCL a ziva voda jsou, ale pouzival bych je jako sodu a miner.smesi - JEN KDYZ RESIM NEJAKY DLOUHODOBY NEBO AKUTNI PROBLEM jakym je acidoza apod.
Staci aby mne vyhodili z prace nebo bylo umrti v rodine(nebo svatba... ) to vse jsou silne stresove okamziky ktere mohou silne rozhodi acidobazickou rovnovahu(ABR) a nasledne zpusobovat zdrav.problemy. To je nutne ihned akutne resit. Stejne tak kdyz jsme cela leta zakyselovali svuj organismus a cekame ze za mesic piti zive vody, brani HCL nebo miner.smesi, budem fit jako rybicka...omyl. To nejakou dobu potrva nez nastolime ABR- u kazdeho jinak dlouho.
K tem organickym mineralum-to je treba orechove mleko, nebo nektere cerstve zelene napoje(i treba z tzv.plevelu...) a cerstve ovocne a zeleninove stavy.
To je schopno telo vyuzit maximalne, daleko lepe nez nejake moderni a predrazene vydobitky jako jsou treba koloidni mineraly aj.