Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

MMS i jinak - Léčení zvířat

Univerzální léčivý prostředek

Moderátoři: rival, Merlin

Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Aloe Vera oralne pro zvirata

Příspěvek od poota »

hanka píše:Ale ta Tvoje technika je dobrá, na zkoušku jsem na něj dneska zasedla a zaklonila mu hlavičku - kouknul na mě ale tak vyčítavě......neměla jsem už to srdce ;) .
Tak mám dojem, že potřebujete "trénovat" oba!
Zkoušej dál cvičně "zasedání", kocoura přitom musíš vychvalovat a hladit a krmit lahůdkami. A šimrat na bradičce a třít koutky a celý ksichtíček. Když to budeš opakovat dost často, uvidíš, že si nakonec zvykneš. Problém je v Tobě, ne v něm. Přece jen Tě špatně vychoval, no snad ještě nejsi ztracená :D

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Podávání medikamentů a doplňků psům

Příspěvek od Merlin »

K tomu polykání. Pes dýchá ZÁSADNĚ ČUMÁKEM, nikdy ne tlamou, tou jen tehdy, když se "potí". V podstatě jej tedy nikdy nemůžete utopit ani zalknout nějakou tekutinou. Naopak. Když dělá taková alotria, znamená to, že se chce tekutiny zbavit - v tom případě mu stačí zavřít tlamku a krátce přidusit nozdry. Polkne velmi rychle.. ;)
Při podávání tekutin a léčiv - třeba rozpuštěných prášků s trochou glukózy, aby to chutnalo, se mi osvědčila 5 ccm injekční stříkačka s kouskem infuzní hadičky - stačí 5 cm. Zasunout se strany nad jazyk mezi zuby, a jednoduše stisknout. Pes polkne okamžitě a s glukózou mu to dokonce chutná. Je to lepší, než násilné otevírání tlamy a kladení tablety dozadu na kořen jazyka. I v tomhle případě je třeba psovi zavřít tlamu a krátce přidusit nozdry, okamžitě polkne a nehrozí, že tabletu vyplivne.

Vzhledem k výše uvedenému - nemocnému psu pravidelně pečlivě kontrolujte průchodnost nozder, pokud slyšíte sípavý dech, je třeba nos vyčistit. Pomůže lahvička se vstřikovacím ventilkem od nasálních kapek, do které dáte vodu a maličko glycerinu. Chvíli po vstříknutí si pes už profoukne nozdry sám, Ztvrdlé drobky ve vstupu do čumáku se musí po navlhčení odstranit prsty. NIKDY nepoužívejte k čištění nozder žádné cizí předměty, jako např tyčinky s vatou do uší! Maximálně navlhčený zkroucený růžek papírového kapesníku.

Doufám, že tyto zkušenosti někomu pomohou.

Uff... omlouvám se Hance.. omylem jsem to napsal do jejího příspěvku... :oops: Merlin

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Dita
Stálý člen

Kocka a rakovina

Příspěvek od Dita »

Nemate nekdo zkusenost s rakovinou u kocky?

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Podávání medikamentů a doplňků psům

Příspěvek od hanka »

Merlin píše:Uff... omlouvám se Hance.. omylem jsem to napsal do jejího příspěvku... :oops: Merlin
:lol: To nevadí, akorát je škoda, že tím Tvůj příspěvek tak trochu "zapadl" - no, trochu... dost hodně - kdo by se letěl podívat, co zase napsala Hanka :lol: . Co napsal Merlin, na to jsme dychtiví všichni!

Pes je při podávání medikamentů mnohem vstřícnější, naše fenka polkne takřka všechno, co jí zabalíme do dobrého salámu nebo uzeného - zatím (má 2 roky) :) .
Se starým přechytralým kocourem je to mnohem horší....ale zavřít tlamku a krátce uzavřít nosní otvory může zabrat i u něj, nejhorší bude udržet mu na tu chvíli hlavu :D .

To Dita: Dito, doufám, že se najde někdo, kdo umí poradit - moc Ti to přeji :good: !

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
neoaghata
Nový člen

jak dostat mms do zvířat?

Příspěvek od neoaghata »

Nemáte tu někdo nápad, jak bych mohla dostat mms do psa? Trpí nám na rakovinu od prstíku, vždycky se mu to rozjede a musíme mu nechat amputovat prstík...mms by mohlo pomoci, ale nedokážu to do něj nacpat. Dobrovolně to rozhodně nevypije. Teď to má zas, vždycky to začne od drápku a má tam jakoby otevřenou hnisající ránu, pak i drápek vypadne. Možná by se do toho mmska ta noha dala namočit, ale bojim se, aby to nějak nebolelo, nechci na něm dělat pokusy...Poraďte prosím, docela to teď spěchá.

poota
Zasloužilý člen

Re: jak dostat mms do zvířat?

Příspěvek od poota »

neoaghata píše:Nemáte tu někdo nápad, jak bych mohla dostat mms do psa? ..
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=120
asi v půlce stránky. Případně si přečti celé vlákno - nemuselas kvůli tomu zakládat nové.

Zdravím - poota

neoaghata
Nový člen

Příspěvek od neoaghata »

Nové téma jsem zakládat nemusela, já si tohodle existujícího o zvířatech nevšimla, tak snad to tam někdo přesune, kdo to tu spravuje. Ale stejně jsem tam žádnou použitelnou odpověď nenašla, pes je velkej a dost bojovnej, když něco nechce. Násilím to do něj cpát nemůžu (ani nechci). A na použití mms do otevřených ran se tam taky nic nepíše...

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

neoaghata píše:.. pes je velkej a dost bojovnej, když něco nechce. ..
V tom případě "ukecat" a nebo podplatit - nic jiného už mě nenapadá.

Lidé, kteří nemají nad zvířátkem duševní převahu nebo ho nedokáží "přechytračit", by si měli pořizovat miláčky jen takové velikosti, aby je dokázali v případě nutnosti fyzicky "přeprat".

Na otevřenou ránu by 1 aktivovaná kapka rozředěná jedním deci vody nemusela být nijak drastická - je to téměř čistá voda. S pejskem bych se dohodnul, že to zkusím a on si rozhodne, jestli je to dobré a nebo ne. Mám zkušenost, že zvířata mají takovéhle dohody, a zvláště s dlouhým vysvětlováním, náramně ráda. Jako další variantu by se dalo zkusit naředit to jenom tak dvěma ccm vody, nacucnout to do tampónu a na ránu jenom přiložit, pro začátek tak třeba na 10 minut.

Zdravím - poota

neoaghata
Nový člen

Příspěvek od neoaghata »

to by šlo, s tim tamponem, zkusim to dík...

No, on to nevypije, však víš, jak to smrdí, já už to zkoušela několikrát. Já bych to taky dobrovolně nevypila, kdybych nevěděla, jak to má bejt léčivý, samotný se mi při tý aktivaci zvedá kufr, zvlášť, když jde o 5 kapek a víc. Ale třeba tu někdo přijde na nějakej trik, jak to do něj dostat orálně. Kamarádka to míchala psovi do masový konzervy, ale to si myslim, že je o ničem, protože se tam to mms asi vybije. Kdyby se to dalo nějak zabalit do salámu, bylo by vše mnohem jednodušší :D

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

No pokud je to tvůj pes ( i když velkej) tak pomocník drží tělo, ty hlavu a ze stříkačky plastové mu to napumpuješ do tlamy a držíš než něco sleze do krku. Jsem starý trapič (spíš z nutnosti), otázka- pes směrem ke zdravý, nebo se dívat jak se trápí.
Jinak se mi zdá lepší injekce, než bych se díval, jak se na mně dívá? Nebudeš se trápit ani ty ani on. Co je spravedlivé, toť otázka? Občas nevyléčíš ani lidi načež zvířátka, i když podle nekterých příspěvků vyznělo, že zvířátka vědí co je pro ně dobré a vezmou to nebo si nechají říct, narozdíl od lidí.

muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Byliny pro psy a kocky(odcerveni)+jak často

Příspěvek od muflon »

http://www.baron.cz/kocka/prirodni-leka ... -kocek/i-0

http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarn ... ni-psa/i-0

Možnosti odčervování (příroda / chemie)

Odčervovat svého psa nebo kočku můžeme dosud nejčastěji používanými chemicky vyrobenými preparáty (odčervovací tablety, spoty, pasty apod.), které zpravidla obsahují nervový jed. Alternativně můžeme odčervovat na přírodní bázi (po vzoru vlka) s pomocí bylin a zeleninových extraktů.

Standardní (běžně užívané) odčervovací syntetické preparáty obsahují zpravidla nervové jedy, které červy ve střevě usmrtí. Chemické (nepřírodní) látky však ve střevě poškodí i dobré bakterie a tím naruší rovnováhu střevní mikroflóry. Protože není zvýšena střevní motorika, tak organismus část mrtvol červů spolu s nervovým jedem stráví. Následkem je zatížení vnitřních orgánů (játra, ledviny) se zvýšeným rizikem onemocnění (alergie, kožní a kloubní problémy, rakovina a jiné).

Uměle vyrobené odčervovací preparáty po čase navíc způsobují resistence. Červy se nervovým jedům určitého složení přizpůsobí a přežijí. Často pak u chemických preparátů pozorujeme také symptomy vedlejších účinků jako je malátnost, průjem, zvracení, nechutenství apod.

Jak často kočku odčervovat (totéž platí pro psy a štěňata !)

Budoucí kočičí mámy odčervujeme tři až pět dní před krytím a čtrnáct dnů před porodem. Koťata odčervujeme (společně s matkou) ve dvou, čtyřech, šesti a osmi týdnech. Po společném odčervení mámy a koťátek pak samotná koťata odčervujeme již jen jednou měsíčně až do stáří půl roku.

Dospělé kočky krmené převážně hotovými (průmyslově vyráběnými) krmivy doporučujeme odčervovat pravidelně 4 až 6 x ročně. Ostatní dospělé kočky krmené z větší části pestrou výživou (doma vařená, syrová strava apod.) doporučujeme odčervovat cca 2 až 4 x ročně.

Faktory pro volbu intenzity odčervování:

● Přírodě vzdálená výživa(varena jidla, granule apod)

● Stáří a zdravotní stav kočky

● Spolužití většího počtu koček

● Pravidelný kontakt s hospodářskými zvířaty

● Bezpečnostní potřeby rodiny (nemoc, malé děti apod.)

neoaghata
Nový člen

Příspěvek od neoaghata »

lajos píše:Jinak se mi zdá lepší injekce, než bych se díval, jak se na mně dívá? Nebudeš se trápit ani ty ani on. Co je spravedlivé, toť otázka? Občas nevyléčíš ani lidi načež zvířátka, i když podle nekterých příspěvků vyznělo, že zvířátka vědí co je pro ně dobré a vezmou to nebo si nechají říct, narozdíl od lidí.
Díky moc za příspěvek. Právě nad tou injekcí teď čím dál víc přemejšlim. Ale do žíly to asi nezvládnu, už jsem celou kauzu sepsala Humblovi, tak uvidíme, jestli mi nějak poradí, jednak s těma obkladama na ránu a pak jestli se jim to dá stříknout injekcí pod kůži, bylo by to rozhodně nejmenší mučení pro nás pro oba. Já jsem právě měkoň a vim, že když mu chceme prohlížet ty jeho nebohý packy, tak mu musíme nasadit košík a drží ho celá rodina a i tak ho nemůžeme udržet. No a komentáře typu, že jsem si neměla pořizovat psa, kterej si ode mě nenechá všechno líbit mi v tomhle stadiu a s už 11ti letym psem zrovna moc nepomáhaj.

lajos
Zasloužilý člen

neoagatha

Příspěvek od lajos »

Bohužel tou injekcí jsem myslel tu poslední kterou dávají u veterináře?

neoaghata
Nový člen

Re: neoagatha

Příspěvek od neoaghata »

jéžiš, no tak to už je lepší nechat mu uříznout ten prst, dokud je jinak dobrej :|

lajos
Zasloužilý člen

Re: neoagatha

Příspěvek od lajos »

Jasně

Odpovědět

Zpět na „MMS - Miracle Mineral Solution“