Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Suchý spořič UF

Návrhy konkrétních zařízení.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Měření průtoku paliva

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Peter píše:Právě ten průměr je důležitý. ..
Abychom se nedohadovali donekonečna.

Máš pravdu. Zaplatím za benzín a ujedu za to nějaké množství kilometrů.
Na tom není co řešit a nepomůže mi sebepřesnější počítání, dokonce je úplně jedno, jestli to prostojím v koloně a nebo profrčím po dálnici. Samozřejmě se snažíme, abychom za ty peníze dojeli co nejdál.

Pokud by sledování spotřeby mělo mít pro mě nějaký význam, tedy hlavně pro porovnávání jednotlivých variant UFka. To znamená, na určité trase zjistit, jestli má nějaká další varianta vlastnosti lepší a nebo horší, než předchozí. Jak se promítne jaká úprava a nebo změna do spotřeby ve srovnání s předchozím stavem.

Ani jeden ani druhý způsob ovšem není objektivním vyjádřením vlastností motoru. Pro jejich zjištění je směrodatný pouze výsledek měření na stolici, konkrétně úplný (taky se mu říká kruhový) diagram, který zobrazuje výkon, točivý moment a spotřebu v celém rozsahu otáček motoru. Takové měření je ovšem mimo moje možnosti. A upřímně řečeno, ani ho nepotřebuji.

To je asi tak všechno, co jsem chtěl ke spotřebě říct.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Mimo téma (offtopic)
Peter píše:... Žádný koeficient nedokáže srovnat rozdíl mezi PP a skutečností...
...čo to je za blbosť? predsa, keď mám presný prietokový merač na prívodnom potrubí a presný prietokový merač na vratnej časti a súčasne dostatočne presný snímač prejdenej vzdialenosti, tak by nemal byť problém (pre tých mladších) zostaviť nejaký program na dostatočne presnú spotrebu v akejkoľvek variate (celková, mesačná, po diaľnici, v kolóne, do kopca, so svokrou, za milenkou.....)

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Mimo téma (offtopic)
chiq píše:
Peter píše:... Žádný koeficient nedokáže srovnat rozdíl mezi PP a skutečností...
...čo to je za blbosť? predsa, keď mám presný prietokový merač na prívodnom potrubí a presný prietokový merač na vratnej časti a súčasne dostatočne presný snímač prejdenej vzdialenosti, tak by nemal byť problém (pre tých mladších) zostaviť nejaký program na dostatočne presnú spotrebu v akejkoľvek variate (celková, mesačná, po diaľnici, v kolóne, do kopca, so svokrou, za milenkou.....)
Otázka zní-zda měřič spotřeby je průtokový nebo měří dobu vstřiku. Když stojíte na semaforu nebo v koloně, spotřeba slušně stoupá, tak že průměr na ujetých nebo neujetých kilometrech na správném měřiči by vám měli naskakovat před očima. Mně se to děje, nevím o co se vlastně vede spor.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

doba vstřiku

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
nemusí být směrodatná, snad u čertsvě repasované trysky s novým diagramem,
odchykly jinak mohou být značné.
fakt to přenechám mladším, pokud tu vrtulku najdu .......
Kdyby to někdo udělal mohlo by to být úplně super, pokud by vzal třeba kanystr, opatřil ho dvěma vrtulkovými měřáky
počítal by pak rozdíl a dělil najetými km, to celé pak zkontroluje stavem prázdný kanystr. Jenže musí tam mít druhé palivové el čerpadlo, pokud má vstřikování benzínu ............
Inu jak říkám cesta do pekla .............dobrými úmysly.
Jinak i pět l by bylo na favorita krásný a když jsem favorita měl s dráťákem bylo to skoro šest. :oops:
zdarec
K.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: doba vstřiku

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
1220 píše:nemusí být směrodatná, snad u čertsvě repasované trysky s novým diagramem,
odchykly jinak mohou být značné.
fakt to přenechám mladším, pokud tu vrtulku najdu .......
Kdyby to někdo udělal mohlo by to být úplně super, pokud by vzal třeba kanystr, opatřil ho dvěma vrtulkovými měřáky
počítal by pak rozdíl a dělil najetými km, to celé pak zkontroluje stavem prázdný kanystr. Jenže musí tam mít druhé palivové el čerpadlo, pokud má vstřikování benzínu ............
Inu jak říkám cesta do pekla .............dobrými úmysly.
Jinak i pět l by bylo na favorita krásný a když jsem favorita měl s dráťákem bylo to skoro šest. :oops:
zdarec
K.
....poměrně dobrej , jednoduchej a spolehlivej byl měřák průtoku u Wartburga...blahé paměti....nevím , jestli se ještě sežene.. :idea: ..m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Nemo
Starší člen
Dal: 64 poděkování
Dostal: 27 poděkování

prosba a zamyšlení

Příspěvek od Nemo »

Mimo téma (offtopic)
Jsem tady krátce a na tomto fóru absolutní laik, takže mě prosím berte s rezervou.

1. Mám dotázek, přes noc mi zmizely všechny fotky na tomto vlákně, přihlásil jsem se znovu a nic se nestalo, fotky stále nevidím. Kde dělám chybu prosím?
2. Napadly mě dvě opravdu laické myšlenky. Co by se stalo, kdyby se mezi gumovou hadici přívodu vzduchu a neodymy (na ní připevněné) navinul drát (podobně jak je třeba u Kapanadzeho) mohlo by toto vinutí zvýšit účinnost těch magnetů? A právě teď mi chybí ta fotka ÚFka. Kdyby se v místech připájení drátěné spirály k piezoelektrickému měniči přidaly 2 rovné dráty na vzdálenějších koncích zaizolované. Dejme tomu, že by procházely (uvnitř) spirálou po celé její délce. Každý prut se ve větru rozvibruje, takže tyto dva dráty by mohly možná ještě zesílit vibraci, kterou pravděpodobně potřebujeme. Opakuji jsem laik, tak mě prosím za ty připomínky nekamenujte. :D

poota
Zasloužilý člen

Re: prosba a zamyšlení

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Nemo píše: ..Napadly mě dvě opravdu laické myšlenky. ..
Stále tvrdím, že nápady jsou lepší, než "vymyšlenosti".
Ale k věci - celé UFko odporuje "zdravému rozumu a zaběhnuté logice".
Čímž chci říct, že se nedá předem odhadnout, co udělá co.
Vyrob, namontuj, vyzkoušej a nějak zhodnoť.
Výsledek prezentuj.

Zdravím - poota

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Laik

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
to je to nejlepší doporučení :shock: zkusíš - uvidíš - napíšeš - li , jenom dobře :good:
Teoretizovat co se stane si celkem netroufnu, dobře - špatně 1 : 1, za nápad další +
Někdy se fotky nezobrazují pro celkovou pomalost přenosu.

K :bye:

Nemo
Starší člen
Dal: 64 poděkování
Dostal: 27 poděkování

kde seženu fotečku?

Příspěvek od Nemo »

Mimo téma (offtopic)
Nojo ale kde seženu fotečku UF5ky prosím? Ať pokračuji na ověřeném.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

není litr jako litr

Příspěvek od jeff »

Mimo téma (offtopic)
Chlapíci, aby jste dosáhli trochu serióznějších výsledků spotřeby, museli by jste do nádrže lít palivo z kanystrů. Často se stává u pump, že do nádrže o obsahu 50l se jich klidně vejde i 60. To je zdroj volné energie pro pumpaře.

Jeff
Naposledy upravil(a) jeff dne čtv 16 zář 2010 14:21, celkem upraveno 1 x.

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

diferenci

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
až 0 ,2 l / l jsem zistil na pumpě v Jeremiášově ulici právě přes kanystr ..............Už je to pár roků ................
Letmá zmínka o příteli na obchodní inspekci způsobila , že peníze ani nechtěli ..........

Jo, jo svět si to žádá .......... :(
Buď zdráv Jeffe.

K.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: diferenci

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
1220 píše:až 0 ,2 l / l jsem zistil na pumpě v Jeremiášově ulici právě přes kanystr ..............Už je to pár roků ................
Letmá zmínka o příteli na obchodní inspekci způsobila , že peníze ani nechtěli ..........

Jo, jo svět si to žádá .......... :(
Buď zdráv Jeffe.

K.

...aha....už jsem o tom také přemýšlel, proč je různá spotřeba../ také bývá různá kvalita paliva.../..asi zakoupím 10 l kanystr....nejlépe trochu průhledný ...a určený pro pohonné hmoty...!!.../ kvuli elstatice.../...ocejchuji vodou, namaluju rysky...a prověřím čerpačky v okolí....
...už jsem o tom slyšel, že se to děje.... :idea: :idea: :idea: ...m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
poota
Zasloužilý člen

Re: diferenci

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:...už jsem o tom také přemýšlel, proč je různá spotřeba../ také bývá různá kvalita paliva...
No právě, spotřeba by se správně měla testovat se skutečným benzínem, a ne s tím, co se jako benzín prodává.
Kdyby to aspoň bylo mixované na pořád stejnou mizernost.

Zdravím - poota

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: kde seženu fotečku?

Příspěvek od la »

Mimo téma (offtopic)
Nemo píše:Nojo ale kde seženu fotečku UF5ky prosím? Ať pokračuji na ověřeném.

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=180
:D

poota
Zasloužilý člen

UF6

Příspěvek od poota »

Tentokrát zveřejňuji verzi ještě neotestovanou, což znamená, že je určena pouze pro povahy dobrodružné a experimentů se neštítící.

Zatím nikdo neví, jestli funguje a kolik spoří!
Koho to zajímá, ať si to vyrobí a otestuje, výsledky může zveřejnit.

Materiál (mnou použitý):
4 x 5O cm drát Cu průměr 1,1 mm v PVC izolaci
2 keramické rezonátory ZTA 8.00 MT
4 ploché konektory
smrskávací bužírka
(2 neodymy 15x15x5 mm)

Jedná se o čtyři samostatné smyčky, vždy dvě a dvě proti sobě spojené krystalem. Zbytek napoví fotky.

Zdravím - poota
P.S. Předchozí UFka jsem vinul doleva, Iv vinul jádro doleva a obal doprava, UF6ka je vinutá obojí doprava. Kdo chce, může v tom spatřovat záměr a vyšší principy, kdo ne, může si myslet, že je to úplně jedno.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“