A) RAZANTNĚ:
Zásadní je důkladná jaterní očista:
Dennyho jaterní a žlučníkova očista
Jelikož páni dochtóři se honí za penězi a je jim šuma fuk vaše zdraví, dám vám tip jak nepřijít díky tzv. ,,lékařské péči" o důležitý orgán v těle - o váš žlučník. Píšu to po svých bohatých zkušenostech s touto očistou.
Mám jich za sebou již 10 a každému, kdo se k těmto očistám chystá (odhodlá), předem doporučuji "sono" vyšetření žlučníku a jater. Je to bezbolestné a zjistíte při tom, na čem jste. Ony ty kamínky mohou totiž být buď ze zahuštěné žluči a cholesterolu (měkké, poddajné, a teplem rozpustné - ty se na sonu nezobrazí, takže vám doktor řekne, že tam nic nemáte, ale nevěřte mu a pusťte se bez obav do této očisty) a nebo vápenité (ostré a tvrdé, při této očistě by se mohly "šprajcnout" a pěkně vás potrápit. Takové kameny je vhodné předem dlouhodobě rozpouštět roztokem chloridu hořečnatého - což je jiná kapitola).
CO POTŘEBA K DŮKLADNÉ KŮŘE:
- Potřebujete k tomu Epsomskou sůl - Magnesii Sulfas Heptahydricus (síran hořečnatý heptahydrát MgSO4_7H2O ), obsahující pro tělo velmi potřebný hořčík. Seženete jej v lékárně (pokud si vás jako zákazníka považují, tak vám ho objednají 1 kg asi 300Kč) a nebo v obchodě s chemikáliemi.
- Dobré, ale ne nezbytně nutné jsou tabletky HEPATIL (stimulují játra,uklidňují,léčí) - volně prodejné v Polsku, balení 40ks asi za 100Kč (na 1 kůru potřebujete 8ks tbl.)
- Olivový olej extra panenský 0,5l asi 100Kč, - nejlépe ten z prvního lisu - je sice dražší, ale podstatně chutnější!!!
- 1 - 2 středně velké grepy, nejlépe růžové - asi 20Kč
Den před vlastní kůrou nejezte žádná tučná jídla, pouze vařené jáhly nebo pohanku, ovoce, vařené brambory a rýži, zeleninu (žádné máslo ani mléko). Vytvoří se tak větší tlak v játrech, jehož působením dojde k vytlačení více žlučových kaménků. Dobré je pít hodně čisté převařené vody, případně slabý neslazený čaj.
Pro ty co vydrží jen na ovoci, můžu vřele doporučit
PRVNÍ DEN KÚRY
- Od rána do 14 hodin pijte jen čistou převařenou vodu (případně jablečnou šťávu - zřeďte hodně vodou), alespoň však 2 -3 litry. Čím více zavodníte organismus, tím lépe při vlastní kúře.
- Po druhé hodině odpolední nejezte a nepijte (ti kdo ,,musí" tak jen vodu, max.1/2l). Pokud toto pravidlo porušíte, budete se cítit špatně.
Připravte si roztok soli - 4 lžíce rozmíchejte v 6 dcl vody. Roztok budete popíjet na čtyřikrát, jedna dávka je tedy 1,5 dcl.
12:00 - V poledne poslední jídlo bez tuku !
14:00 - Od této chvíle nic nejíst a ani nepít, až do ukončení procedury
- Vyndejte z lednice olivový olej a grep, aby ,,se zahřáli"
18:00 - Vypijte první hrnek hořké soli (1,5dcl). Ihned si lehněte na záda - a alespoň 15min buďte v klidu
18:30 - začněte pomocí termofóru a horké vody, (el. dečkou) nahřívat pravé podžebří. Kameny se teplem rozpouštějí, tím ubývají na objemu a nejenže půjdou lehčeji ven, ale vyjde jich také více
20:00 - Opakovat to samé co v 18hod. (2 dávka) Časové rozložení kůry je velmi důležité, uvedené časy byste měli dodržovat plus minus deset minut.
Připravte se na průjem. Hořká sůl nejenže roztáhne a znecitliví žlučové cesty, ale také vás jistě pořádně pročistí.
21:30 - Nyní určitě navštivte toaletu ( i kdybyste se měli zpozdit na dávku ve 22:00). Dbejte však na to, abyste se zpozdili max. o 10 minut.
21:50 - Nalijte 150ml olivového oleje do půllitrové nádoby (a připravte si 8tbl.Hepatilu - nemusí být). Do jiného hrnku vymačkejte grep a odstraňte dužinu vidličkou. Šťávu (alespoň 150ml) přilijte do olivového oleje. Uzavřete nádobu víčkem a pořádně ji zatřepejte.
22:00 - Vypijte připravený nápoj z olivového oleje a grepové šťávy ( zapíjejte jím 8 tablet Hepatilu, pokud jej máte). Při pití již seďte na posteli. Dávku vypijte co nejdříve, max. však do 3 minut.
- Po vypití se okamžitě položte na záda, alespoň na 30 minut a buďte v absolutním klidu!, pod hlavu měkký polštář....
Pokud si nelehnete, mohli byste narušit celou čistící kůru. Čím dříve si lehnete, tím více kaménků opustí vaše tělo. Lehněte si na záda s hlavou mírně zvednutou na polštáři. Krajinu jater (pravé podžebří) stále nahřívejte teplou vodou a nebo zapnutou elektrickou dečku. Udržujte teplo v jaterní oblasti ještě alespoň půl - jednu hodinu. Snažte si představit, co se děje ve vašich játrech. Ucítíte žlučové kaménky, jak se posunují žlučovody. Díky hořké soli vám to nebude působit bolest.
Pokud budete mít v noci pocit žízně, pijte vodu - jen mezi 23 -05 hod.
DRUHÝ DEN KÚRY
6:30 - Vypít hořkou sůl - opakujte jako první den v 18 a 20 hod. (3 dávka)
6:45 - při pocitu žízně pijte čistou vodu
8:30 - Vypít poslední hořkou sůl jako v 6:30 hod (4 dávka)
8:45 - od této doby pijte vodu, ,,co hrdlo ráčí"
Jakmile to bude možné, pak je moc dobré provést klystýr( NEBO SANOGEL !!!) a tím se co nejdříve a co nejvíce zbavit tohoto toxického odpadu ze střev.
O další dvě hodiny později se můžete najíst. Začněte ovocnou šťávou. Za půl hodiny můžete jíst ovoce a za další hodinu můžete sníst běžné (i když lehké) jídlo. U večeře byste se již měli cítit zdrávi.
JAK TO FUNGUJE
K trávení tuků je třeba hodně žluči. Jakmile 2 dny žádné nejíte, žluč se nasbírá ve žlučovodech a žlučníku (v množství minimálně 1,5l !).
Hořká sůl roztáhne a znecitliví žlučové kanálky, aby se z nich mohl uvolnit písek.
Jakmile vypijete olej s grepem, veškerá nahromaděná žluč ze žlučníku a žlučovodů doslova vystřelí do střeva, a sebere
s sebou celý kamenolom, počítejte s průjmem. Kaménky plavou a mají různou barvu zelené, hnědé - cholesterol vypadá jako plovoucí smetí – sláma.
Jaterní kůra je bezpečná i u starších lidí nad 70 let. Kamínků mohou být stovky až tisíce – ve žlučovodech – na RTG nezjistitelné – neobsahují vápník. (Na sonu mi dochtór řekl, že mám jen písek, a pak ze mne šly až 4cm šutry!!! BEZ BOLESTI!!!).
JAK TO FUNGUJE
K trávení tuků je třeba hodně žluči. Jakmile 2 dny žádné nejíte, žluč se nasbírá ve žlučovodech a žlučníku.
Hořká sůl roztáhne žlučové kanálky, aby se z nich mohl uvolnit písek.
Jakmile vypijete olej s grepem, veškerá nahromaděná žluč ze žlučníku a žlučovodů doslova vystřelí do střeva, a sebere s sebou celý kamenolom... proto je třeba mít střeva čistá - počítejte s průjmem. Kaménky plavou a mají různou barvu zelené, hnědé černé - cholesterol vypadá jako plovoucí smetí – sláma. Jaterní kůra je bezpečná i u starších lidí nad 70 let. Kamenů mohou být stovky – ve žlučovodech – na RTG nezjistitelné – neobsahují vápník. Uvolněním žlučovodů a žlučníku se zlepší činnost jater, odstraní se bolesti kloubů, zad, otoky, malátnost, únava.
Člověk ve vyšším věku (okolo 50 let i dříve) může mít v játrech i přes 5000 kamínků.. při každé proceduře jich hrstka odejde, ale musí se to opakovat - ne však častěji, než po 3. týdnech!
Játra jsou čistá asi po půl roce. Se zrychlenou očistou i dříve, prostě skončíte, když už z vás ,,nic nevychází,,
Když to pak preventivně uděláte co půl roku, nikdy nebudete mít potíže se žlučníkem...
Tato očista proběhla u mě nad očekávání dobře, jen doktor se s tím pískem pořádně sekl, protože jsem ze sebe dostal kromě stovek nepatrných a desítek větších, také docela slušné množství kamenů velikosti pořádného lískového ořechu.
První kůra může na několik dní pomoci, ale zbylé kaménky se budou posouvat dopředu a vaše symptomy se mohou vrátit.
Jaterní kůru zopakujte po 2 - 5ti týdnech. Nepouštějte se do jaterní očisty v době nemoci. Někdy na povrchu stolice plavou hnědé krystalky cholesterolu, které se nezformovaly do kamenů. Zbavit se těchto krystalků je stejně důležité jako zbavit se kamenů. Po jaterní kůře se můžete cítit den, dva slabí.
Játra jsou čistá asi po půl roce. Skončíte, když už z vás ,,nic nevychází,,
Když to pak preventivně uděláte co půl roku, nikdy nebudete mít potíže se žlučníkem...
Uvolněním žlučovodů a žlučníku se zlepší činnost jater, odstraní se bolesti kloubů, zad, otoky, malátnost, únava....
... je vidět malá část vyloučených ,,kamenů" velikosti hrášků až velkých fazolí (tzv. becoků).
KŮRU JE POTŘEBA NĚKOLIKRÁT OPAKOVAT...DOKUD Z NÁS VYCHÁZÍ NĚJAKÉ SAJRAJTY...
Můžete také postupovat podle tohoto návodu: http://www.sugama.cz/s/modules/news/art ... toryid=158
Nebo podle JZ:
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=24&t=558
-------------------------------------
B) POMALEJI:
Co se týká jater tak EXISTUJÍ I MÉNĚ RAZANTNÍ METODY (pokud jsou lidé jako třeba těžký diabetici apod., co nemohou jaterní očistnou kůru (dostali by diabetické koma...),
tak existují kromě zásadní ostropestřecové kašičky ještě další možnosti, které jdou střídat... :
Co je k mání:
- jaterní kvarteto dědka kořenáře (Q10,koncentrát JK,pyl Perga,ostrop.kašička...více viz předch. příspěvky kde jsem popisoval toto jaterní kvarteto)
- jaterní dieta (Jejím hlavním principem je vynechání tuků, ale měly by se vynechat i živočišné bílkoviny. Ty zatěžují játra více, než se obecně myslí. Proto by se mělo omezit nejen požívání masa, ale i solených aromatických sýrů, které nejsou jeho "zdravou náhradou")
- Šišák bajkalský - kořen - Scutelaria baicalensis
(Regeneruje jaterní parenchym+při problémech nervové soustavy, nespavost atd....)
- Lipovitan
- Lecitin (nejlépe nikoli sojový, ale 1-2x týdně 2 žloutky na sucho upečené na placku...)
- černá ředkev ( http://www.celostnimedicina.cz/nenechte ... z-tela.htm )
- LKC (Liver Kidney, vyrábí Organic India, = směs bylin v kpsl.)
http://www.bylinarstvi.cz/?page=shop/fl ... ct_id=1515
- Sylimarin (Generica) nebo jiné výtažky z ostropestřce:
jako třeba Flavobion, Lagosa, Legalon, Silygal.
Kombinované preparáty jsou Hepabene, Simepar.
- Essentiale forte N (obsahuje 300mg eseciálních fosfolipidů)
- L-aspartát a L-ornitin(=aminokyseliny, např.v polském : Hepatil)
(L-ornitin spolu s L-aspartátem podporují postprandiální snižování hladiny amoniaku při cirhotické encefalopatii )
- Regalen (Energy)
- LKVB6
- Balancer Klas
- Vilcacora neboli Kočičí dráp
- Chlorella
- Protect Liver
- KYSLÍK !!!
- rostlinka Phyllanthus amarus, asijská rostlina
- V Číně se kustovnice(Goji) těší velké oblibě.
Tradiční čínští lékaři ji doporučují k podpoře energie typu jin právě v ledvinách a játrech. Ty může oslabit bujarý sexuální život, přepracování, pití alkoholu nebo nadměrné užívání léků. Kustovnice zlepšuje i zrak. Vedle betakarotenu, vitaminu C, vitaminů skupiny B a dalších látek obsahuje sloučeninu betain. Ta podporuje regeneraci jaterních buněk. Játra využívají betain k výrobě cholinu, který nás zklidňuje, zlepšuje paměť a chrání játra proti ztučnění.
- Na záněty je kořen pampelišky
Smetanku lékařskou zná snad každý jako pampelišku. Její kořen je jeden z nejlepších prostředků pro ochranu a regeneraci jater. Lidová medicína ho doporučuje při zánětech jater a žlučovodů. Zařazuje ji také do směsí pro jarní očistné kúry jako jednu ze základních bylin.
- Podobné využití má i kořen čekanky. Nálev z něj se užívá při bolestech jater a žlučníku, ale také po žloutence apod.
- Oddenky plevele pýru doporučují odborníci na byliny užívat preventivně při léčbě, která poškozuje játra. I z nich si můžeme připravit nálev nebo je přidávat do zeleninových polévek a vývarů. Kořeny smetanky i čekanky, stejně jako oddenky pýru, můžeme koupit sušené v lékárnách. Nebo si je můžeme nasbírat a usušit sami. Skladovat bychom je měli v suchu a ve tmě.
PS: Pokud máte s něčím dobrou zkušenost a zlepšilo Vám to jaterní testy, napište....
(můj názor je, že nejšetrnější a dost účinné, bude asi
hlavně to "jaterní kvarteto", a bylinky......
---------------------
ONEMOCNĚNÍ JATER:
Prvním stupněm onemocnění jater je steatóza neboli ztučnění, to vzniká tehdy když jaterní buňky nejsou schopné příliv alkoholu, léků či tuků kompenzovat. Druhým stupněm je cirhóza, jenž vzniká jako výsledek dlouhodobého zánětu. Játra jsou velmi důležitá při srážení krve. Pokud jsou oslabená či postižená cirhózou, je obvykle srážlivost snížena a může se to projevovat krvácením dásní či snadnou tvorbou modřin.
http://www.celostnimedicina.cz/jatra-a- ... xikace.htm
Játra velmi zatěžujeme současným uspěchanými stravovacími návyky, jako jsou tučná a smažená jídla, bílá mouka, bílý cukr, alkohol, špatné ovzduší, chemické léky.
Dalšími příčinami jaterních potíží jsou různé druhy otrav, virová (infekční mononukleóza - EBV, žloutenka) či bakteriální onemocnění.
ONEMOCNĚNÍ JATER:
Prvním stupněm onemocnění jater je steatóza neboli ztučnění, to vzniká tehdy když jaterní buňky nejsou schopné příliv alkoholu, léků či tuků kompenzovat. Druhým stupněm je cirhóza, jenž vzniká jako výsledek dlouhodobého zánětu. Játra jsou velmi důležitá při srážení krve. Pokud jsou oslabená či postižená cirhózou, je obvykle srážlivost snížena a může se to projevovat krvácením dásní či snadnou tvorbou modřin.
JAK JÁTRA POSÍLIT:
Mezi skvělé podpůrné a léčivé bylinky při onemocnění jater jsou: zeměžluč, kořen pampelišky, ostropestřec mariánský, vlaštovičník, měsíček lékařský, kořen hořce žlutého. Tyto byliny užíváme buď jako odvar nebo si můžeme koupit homeopaticky zpracované tinktury.
Ostropestřec mariánský si můžeme pořídit ve formě oleje (lisovaného za studena ze semen), což považuji za unikátní lék.
Kořen hořce žlutého se užívá 2 x denně na špičku nože podrceného kořene, je to i naprosto spolehlivý prostředek při pálení žáhy.
Při krizi je výborné užívat 3 x denně odvar z kořene rybízu a to po dobu 14 dní a 2 x denně si dávat na oblast jater obklady z tvarohu smíchaného s rozdrcenou cibulí.
Velmi oblíbeným a účinným prostředkem je šťáva z hlávkového zelí, čerstvého nebo i kysaného. Převařením se ze zelí většina důležitých látek ztrácí, ale kysáním se výborně konzervují. Jaterní tkáň výborně posiluje a regeneruje černá ředkev. Také kroupy jsou přirozeným lékem na všechny jaterní potíže, proto by se měly častěji konzumovat.
Při jaterní očistě je dobré jíst syrovou stravu a pít zeleninové šťávy a doplňovat je výše uvedenými bylinnými čaji či tinkturou. Celé tělo si jeden krát za den, nejlépe na večer omýt octovou vodou a následně si jej potřít rozkrojeným citronem. Třikrát týdně si můžeme dopřát ovesnou koupel. Připravíme si ji tak, že 1 kg ovesných otrub rozmícháme v kbelíku a směs přidáme do vody ve vaně. Koupeme se asi tak 20 minut.
Játrům prospěje, když dokážeme:
- vynechat alkohol nebo jej pít jen v malém množství (tj. občas 2 dl vína, 1 pivo k jídlu)
- zdravě a střídmě jíst, kupovat si hodně zeleniny;
- omezit množství živočišných tuků, popř. i masité stravy;
- vyvarovat se konzervovaných a přibarvených potravin;
- nestresovat se;
- mít dostatek pohybu;
- dopřát játrům odpočinek občasným celodenním půstem;
- při odlehčeném režimu můžeme pít pouze zeleninové šťávy
PSYCHICKÉ ZMĚNY U PACIENTŮ S JATERNÍM ONEMOCNĚNÍM :
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... J_fOMSeeaA
-------------
Třetí místo v úmrtí
Primární karcinom jater patří ze světového hlediska k třetí nejčastější příčině úmrtí v důsledku nádorového onemocnění. Ročně přibývá celosvětově na 600.000 nových případů, a to převážně v Africe a Asii. Vznik a rozvoj rakoviny jater zatím není ještě přesně popsán, ale odborníci udávají, že velmi důležitou roli hraje několik rizikových faktorů:
- nápadný je vztah k jaterní cirhóze (většinou alkoholové) – až 80% případů,
- mnohé studie také přiřazují hepatocelulární karcinom jako vývojovou komplikaci u hepatitidy typu B a C,
- zajímavý je účinek hepatotoxinů – přírodních jedů, poškozujících játra.
Nejvážnější hepatotoxin je plíseň Aspergillus flavus, která se může objevit ve špatně uskladněných potravinách, hlavně v burských oříšcích, obilí, rýži, sóje. Snad i tato plíseň je důvodem vysokého počtu onemocnění v asijských zemích.