tak, jsem slyšel názory....a připomínky....
je jasné, že ta konstrukce/její váha /, co drží system pohromadě je/ váha/ balastní. včera jsem začal tvořit na konstrukci podobnou, / zase z Lega/ jen pro ověření funkčnosti
....nebude to trojůhelník ale konstrukce bude čtvercová, setrvačník bude dělený a bude mít možnost protiběžnosti./ z důvodú akce a reakce setrvačníku při horizont.točení/..a hlavně bude moci stejné zažízení spouštět s rotací vertikální i horizontální..../ stejný setrvačník ve stejném šasi /...
účelem celého pokusu je zjistit, jestli je rozdíl v gravitační energii naakumulované v setrvačníku při jeho rotaci vetrikální a horizontální resp. resp jestli je rozdíl mezi rotujícím tělesem s rotací vertikal/horizont vůči zemské gravitaci....jsem přesvědčen, že zde rozdíl je a jen tento pokus to může objasnit.
...jo a jako perličku jsem si zkusil setrvačník se dvěma provázky a zkroutit.....tento pokus nelze provést, protože
žádnýprovázek, lanko, nit,nelze seriozně zkroutit. s tenkou nití to nejde vůbec, s provázkem blbě, se silonem ještě blbějc a ocel lanko../ bovden kola . brzdy/ se zkroucením devastuje..../ je moc tvrdé /...navíc tento pokus nelze provést s tím samým setrvačníkem vertikálnš se otáčejícím, protože zkroucení závěsu je pokaždé jiné..../ při horizontálním je závěs více namotán...
....příklad....klasika JOJO navinu na osičku při daném průměru 50x - udělám 50 otáček tudíž mám po 0.5 m jojo připravené ve výšce 0.5 m
když stejný naterial závěsu....silon lanko 50 zatočím vertikálně tak /při daném stejném lanku.... / se těleso setrvačníku.../ stejného JOJO/ vedne jen o asi 3 cm...energii do motání jsem vložil stejnou...polohovou energii mám samozřejmě různou, a tudíž neporovnatelnou....rychlost setrvačnéku v okamžiku dolní uvratě cyklu neporovnatelně rozdílnou...vertikál má cca 600ot horizontal tak max100..../stejný setrvačník i material závěsu../
tak koho to zajímá
může napsat....mám ještě další poznatky.
..ale to už začíná být "rodinné stříbro" zdraví martin11