martin11 píše:Jako amater tomu moc nerozumím. Třeba , vy znalí o tom více víte....ale pro ostatní to třeba bude poučné....
..a soukromý dotaz....je tento článek sci-fi, nebo vědecká práce....??....otázka je míněna vážně...prosím uváženou odpověď
http://www.pi-voda.cz/vzdelavani/precet ... mitani.htm
myslím , že to "trochu" zapadá do diskuse zde.... zdraví m11
Nazdar Karkulko,
Scifi, nebo vědecká práce? Ani jedno. Je to čtyřikrát přežvýkaná tráva. Pokud se nemůžeš dostat k originálním autorům, je lepší to nečíst.
John Worrel Keely byl v první řadě čaroděj. Co čaroděj, to představa o tom proč a jak a co funguje a co ne. Čaroděj něco umí, co umí málokdo, ale vysvětlit si to racionálně taky nedokáže a je to jejich vysvětlování pro nás normální smrtelníky poněkud nestravitelné, o jiných čarodějích nemluvě, nejsou na tom o moc líp. Co funguje tomu kterému nefunguje skoro nikomu jinému, kromě snad možná nějakého učedníka, který má talent, pokud nějakého vzali do učení. tedy jsou i, nebo byly školy. Kdysi. Na a pro čaroděje.
Tibetská levitace je v originálu určitě perfektní záležitost, alespoň byla i v anglickém překladu. To, co je tady je ta tráva navíc prošpikovaná vývržkama Davidsona a jiných. Je to guláš, z trávy a kravince, něco přežvýkáno i vícekrát a vždy blbě stráveno.
Moje rada je buďto se dostat k dobrým překladům originálů bez komentářů, pak je snad šance, nebo s tím neztrácet čas.
Proto zde máme vědu, aby to bylo urobitelné a funkční pro každého hňupa, i když toho je na udělání daleko míň.
Čarodějové si to musí požvýkat každý sám a nakonec jich většina tak nějak dělá a myslí po svém, protože těm druhým a taky nezávislým, moc nerozumí.
Ahoj, Slávek.
P.S. Asi z toho nejsi Martine moudrý, já taky ne, a to jsem tyhle věci dostal některé i jaksi z první ruky. Pravda je, že jsou svědci a mnohdy velice důvěryhodní a kdo umí umí a kdo neumí čumí, nebo učí, nebo poučuje.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.