Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

MUDrci versus alternativka

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Co na to říkáte?

Je dobře, že to tu je!
36
92%
Nevím, jak to ohodnotit...
1
3%
To jsou úplné nesmysly!
1
3%
Jiná odpověď...
1
3%

Celkem hlasů: 39

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Chlesterolová lež

Příspěvek od Palo »

Přidávám něco zajímavého...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Chlesterolová lež

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Nazdar Palo,

Ono je to ještě trochu jinak. Pokud si dáme práci s výzkumem paní Dr. Budwigové, (ano, té paní Budwigové) na kterou se všichni tito hoši přinejlepším vysrali a při nejhorším po ní házeli cihlama, pokud o ní vůbec kdy slyšeli a snad dokonce i něco věděli, dostane se nám kompletního a naprosto perfektního vysvětlení.

Takže polopaticky:

Tělo ztráví kde co, co je jakž takž vhodné, při nedostatku naprosto vhodného materiálu, něco jako garážový vynálezce.

Rozdíl mezi nasycenými a nenasycenými tuky je mezi jiným ve tvaru jejich dlouhých řetězců. Zatímco molekuly nasycených jsou rovné jak prkna, molekuly nenasycených jsou jak luky a serteplíny. Naše tělíčko používá molekuly tuků, nejen na stavbu cév a žil, ale také na stavbu blán a buňěčných stěn atp. jako dlouhý stavební materiál (traverzy, překlady, vazníky), který zajišt'uje struktuře ideální vlastnosti pro danný účel. Přirovnám to k podiu z prken.

Když jsou molekuly tuku nasycené, můžeme postavit pódium pěkně rovné, dostatečně těsné, pružné a tenké. Stavíme-li z nenasycených, máme pódium ze samorostů, tedy tlusté, nerovné, nepružné, nepěkné, netěsné a v podstatě nepoužitelné. Zde přichází na řadu mistr omítkář Cholesterol, který to srovná alespoň shora a zaplácne tím nejen nerovnosti, ale i tu otřesnou děravost. Jenže mistr Cholesterol nemá na zaplácnutí nic jiného než žrádlo pro breberky, takže se v tom drží šílené hromady sajrajtů, jako jsou bakterie a plísně, protože jim ten cholesterol moc chutná. A že jsou bakterie a plísně prasata, tak do toho také močí a kálejí a dělají z cholesterolu podlahu prasečího chlívku, prosáklou močůvkou, a jsou s tím jenom potíže a hrát se na tom moc nedá.

No, a aby se to nepletlo, zatímco pěkná, rovná, pružná a tenká prkenná podlaha podia přeci jenom pustí skrz nějaký ten prach a písek, tedy živiny, a dá se krásně zamést, tohle samorostocholsterolové tlusté, nepružné podium toho skrzevá moc nepropouští, kromě močúvky a toho zpraseného cholesterolu. Takže zde nastupují dobrovolné úklidové čety našich úžasných Bílých Krvinek, které okusují bakterie, snaží se to vyčistit včetně prožraného a zaneřáděného cholesterolu a vyměňují nahnilé samorosty za nový dlouhý materiál, aby to pódium udržely jakž takž funkční. No, a spravují tím co mají, tedy bud'to prkny, nebo samorosty. Jenže s úklidem a novými samorosty se zase oběvují velké díry, kterými jde i hrubé kamení, které se sype na hlavu chudákům buňkám třeba jater a které je jim nejenom nepoužitelné, ale přímo nebezpečné. No a herci, tedy Červené krvinky, se v tom zasekávají, ba i nohy si lámou, sem tam se tím propadnou, ba i zabijou, takže zase dojde na mistra omítkáře Cholesterola, který už si po předešlých zkušenostech zažádal o větší produkci a příděl cholesterolu, kterým to tentokrát zaplácne o něco důkladněji, více, lépe a radostněji, aby sem nemusel tak často, zaplácne i to co ještě nebylo uklizeno, protože čety Bílých Krvinek tu hrůzu nestačí uklízet, breberky mají ples se žranicí, Bílé Krvinky jsou z toho zmordované .......... a herci na ten tyjátr koukaj, shlukujou se na pokec a drbaj si hlavu, místo aby hráli.........

Takže, pan chirurg MuDrc. Dwight Lundell by si měl občas počíst něco jiného než útržkovou, tedy záchodovou literaturu, než se dá do vysvětlování. Oni už se tím zabývali jiní, daleko hlouběji, dávno před ním a daleko inteligentněji.

Nicméně oceňuji, že s tím vyběhl, bude to asi v podstatě slušný člověk, i když s předlouhým vedením. Ono jako pětadvacet let se na to koukat, než ho trklo, že jesti cosi prohnilého v Královstí Dánském, se mi nejeví býti příznakem přemrštěné inteligence, ba ani průměrné, a to si to ještě vystavuje za důkaz své fundovanosti na dané téma. To je k posrání.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Slavek Krepelka píše:Ono je to ještě trochu jinak...
Bezva počtení ;)
+1 :good:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše: Takže, pan chirurg MuDrc. Dwight Lundell by si měl občas počíst něco jiného než útržkovou, tedy záchodovou literaturu, než se dá do vysvětlování. Oni už se tím zabývali jiní, daleko hlouběji, dávno před ním a daleko inteligentněji.

Nicméně oceňuji, že s tím vyběhl, bude to asi v podstatě slušný člověk, i když s předlouhým vedením. Ono jako pětadvacet let se na to koukat, než ho trklo, že jesti cosi prohnilého v Královstí Dánském, se mi nejeví býti příznakem přemrštěné inteligence, ba ani průměrné, a to si to ještě vystavuje za důkaz své fundovanosti na dané téma. To je k posrání.
Slávku,
je docela možné, že Tvoje informace jsou mnohem přesnější, ale ani tak se mi nelíbí Tvůj postoj vůči Lundellovi.
Stát se chirurgem vyžaduje dost náročné studium, a živit se tím potom znamená především nedělat nic, co není oficiálně schváleno. Myslet si může doktor co chce, ale každá "chyba" ho může stát existenci. Ke svému názoru se mohl dopracovat i podstatně dřív, takže opravdu nemusí trpět natvrdlostí. A dál mohl na sále napravovat chyby dietologů a ostatních doktorů. Zveřejnil to až teď - věřím tomu, že ví proč. Možná proto, že na sále už končí, možná proto, že ho to už teď nemůže ohrozit. Oceňuji, že to udělal, a věřím tomu, že píše to, k čemu se dopracoval. Je docela možné, že se časem dostane ještě dál a třeba i někam jinam, ale teď věří tomuhle a tak nemá důvod psát něco jiného.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

poota píše: Slávku,
je docela možné, že Tvoje informace jsou mnohem přesnější, ale ani tak se mi nelíbí Tvůj postoj vůči Lundellovi.
Stát se chirurgem vyžaduje dost náročné studium,
Zdravím - poota
Nazdar Petře,

To je jenom z bláta do louže. Pokud nejde o natvrdlost, jde o mentální prostituci a vadu charakteru. Vyber si, co se Ti míň líbí.

Je to jak železniční záchranář, 25 let vykolejují vlaky a zabíjí to lidi, 25 let tahá ty co to nějak přežili z havárií, že ty osikové pražce v tý mokrý hlině co tam dává údržba na pokyny vedení hned hnijou je mu možná jasné, ale proč o tom moc přemýšlet, má ženu a děti a stálý job který dobře nese, je populární, protože dělá přeci velice záslužnou činnost, vypracoval se svou šikovností na předáka, chodí poctivě na školení a na požádání i sesmolí nějaké expertní pojednání o tahání mrtvol t a jejich efektivní přepravě a navrhne lepší nosítka, dal se ke komoušům, nebo WHO, nebo AMA, nebo podobně, aby dokázal svou politickou uvědomělost, vedení železnice se stará o propagandu všem říkaje, že za to může nepříznivé počasí: Dejte nám víc lidí a chechtáků a bude po neštěstích", zatímco vymýšlejí z čeho dělat pražce a podloží, aby to bylo ještě lacinější a aby víc zbylo na platy a prémie a to i pro našeho velitele, tak proč do toho št'ourat a dělat si zle, že? No, a ted' má nasyslováno, je veleváženým členem společnosti, študovaný a relativně populární a známý, vyrazit ho už nemohou, tak si pustí v hospodě, nebo dnes na internetu pusu na špacír a dělá ještě hodnějšího a chytřejšího, opakuje co už před ním mnoho jiných řeklo daleko lépe a přesněji, akorát že se o tom moc neví.

A při tom by každému snad mohlo být jasné, že se narodíme se zvířecími orgány a že zvířecí orgány vyžadují zvířecí materialy pro svou nejlepší funkčnost. Jen trochu toho selského rozumu. K tomu studování Ti taky něco povím. Dojdi se podívat třeba do dolů jaké je to žrádlo, a to je na celý život. To študování je proti tomu procházka růžovým sadem, i když na to nemá mnoho lidí pamět' a hlavně vůli. No, a až si srovnáš, jak a kdo se přijímá na jaká studia, že daleko více záleží na penězích a na omezování počtu v našem zkorumpovaném sociálním společenství, než na tom, kdo má skutečně talent a hlavně zájem o věc samotnou, spíše než pohodlný život, možná Tě napadne, proč se nahoře tančí zatímco dole praskaj kotle, stejně jako na Titaniku.

Ne Petře, žádný omluvy a výmluvy. Tohle je náš společný společenský problém, kterému se říká někdy korupce, někdy vada charakteru, někdy blbost atd, ale vždy to je průser pro společenství. Víš jak to říkal Neruda, bude-li každý........

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše:To je jenom z bláta do louže. ...
Slávku,
já vím, že to máš se mnou těžké, ale i kdybys měl pravdu úplně ve všem, tak stejně "nelíbí", protože se dá to formulovat i jinak.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Nazdar Petře,

S tou formulací s tebou naprosto souhlasím. Mohl jsem to napsat zdvořile, stejně jako nás hromady vzdělanců zdvořile mordují. Jenže nejsem vzdělanec, vyrostl jsem mezi nevybíravou Libeňskou chudinou, celý život mezi takovou nevybíravou chudinou žiju a občas mám vzdělanců (tedy té většiny organizované do kriminálních spolků) plné zuby. Být jich většina stejně schopných a se srdcem v pravém místě, jako Guy, Ferguson, Faraday, i ten Tesla, Schauberger, Reich, Budwigová, W.F. Koch, W. Bengston a mnoho dalších a vyjimečných, neměli bychom zde o čem diskutovat.

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Web odkazy

Příspěvek od Pego »

par nametu na uvod

Peknej cynismus - chemo zabiji farmaceuty, kteri jej pripravuji:
http://www.naturalnews.com/z029191_seco ... ancer.html

Vitamin D podporuje funkce mosku
http://www.naturalnews.com/z029190_vita ... ction.html

Sushi muze obsahovat rtut
http://www.naturalnews.com/z029189_sushi_mercury.html

muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Škodí nadměrná lékařská péče?

Příspěvek od muflon »

MUDr.Jan Hnízdil je tak trochu "disident" mezi lékaři...asi jako slavný americký kouzelník co v TV odhaluje tajné triky svých kolegů...ale s dobrým úmyslem že to pouze prospěje věci samé a lidem obzvláště...aby začali používat mozek

Video s Janem Hnízdilem v pořadu u Krause:
http://revue.idnes.cz/video-lekar-hnizd ... lidicky_nh

Natáčení(HQ) s janem Hnízdilem ještě PŘED vysíláním v pořadu Jana Krause:

kniha Jana Hnízdila "Mým marodům-Jak vyrobit pacienta" :
http://knihy.abz.cz/prodej/mym-marodum- ... t-pacienta
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... m-marodum/
(video s reportáží o této knize spolu s J.Duškem)

(dále mne zaujala jeho kniha Bolesti-zad-myty-a-realita,knihy Bolesti zad jako životní realita(diagnostika a terapie), a Jak léčit nemoc šílené medicíny,aneb Hippokratova noční můra(společně napsaná se zakladatelem české psychosomatiky Jiřím Šavlíkem, a Františkem Houdkem...)

ROZHOVORY s Janem Hnízdilem:např.:

http://domaci.ihned.cz/c1-37968100-jan- ... obchodnici

http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/498380
(Radiožurnálu MUDr. Jan Hnízdil z Centra komplexní péče v Dobřichovicích, který posluchačům přiblížil stav současné medicíny a její napojení na farmaceutický průmysl. Prozradil také, jak mohou lidé psychikou ovlivnit vlastní fyzické zdraví)

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/j ... emid=11773
(článek "Nadměrná lékařská péče škodí" pro časopis Pečuj doma)
Naposledy upravil(a) muflon dne čtv 03 úno 2011 1:18, celkem upraveno 4 x.

Vinc
Stálý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nadměrná lékařská péče .....

Příspěvek od Vinc »

Dostal se mi monitor dopis (mail) jedné pacientky z Nového města. Jména jsem zaměnil, abych neporušil "pravidla" . Posílám to sem proto, že jsem něco podobného také zažil. Ještš za totáče. Ale rozdíl nevidím. Takže ten dopis:

Přeposílám dopísek (se svolením autorky) mé dlouholeté
kamarádky, který asi velmi dobře doplňuje zpravodajství a vystihuje realitu
dnešních dnů. V Novém Městě je nejvíc výpovědí, ale také asi nejhorší situace jak ji
hodnotí pacienti. Je mi to docela líto, já jsem tam po škole v roce 1969
začínala a lékařské obsazení bylo vynikající a péče o pacienty rozhodně
bezchybná.... Jooo, časy se mění........

Milá Karličko,
díky za překrásné maily.. A dále prosím posílej, díky! Vždy mne potěší a pobaví..
Ráda ti popíši své zážitky z nemocnice Nové Město na Moravě.

V pondělí 3.1.jsem se už necítila opravdu dobře, a navečer už nemožně..hlava mne
bolela jako střep, zvracela jsem. Tak jsem si změřila tlak- 235/125. Děti mne sbalily a odvezly-prý na středisko, ale pak rovnou do nemocnice.. Na centrální pohotovosti mne daly na vozík a přesměrovaly na internu. Ještě že byl se mnou syn.. Přijímací lékař se na mne ani nepodíval, očividně zhnusen, že musel vstát. Ptal se na důvod přijetí, tak mu povídám,že jsem měla už dvě CPM, a že se obávám další. Na to mi řekl ten dobrý muž - mluvte k věci.. Kdybych neměla ten tlak změřený v nemocnici, tak mne obvinil, že jsem si ho vymyslela. Pak řekl, ať počkám na chodbě..a zmizel. Po chvíli čekání zřízenec,syn i sestra z příjmu se ho jali hledat, ale už nebyl. Tak mne odvezli na prázdný pokoj a setra řekla, že musím počkat do rána. Sice jsem byla dost mimo,ale přesto se mi to nezdálo. Syn mi volal z domu,jestli nechci převézt někam jinam..že se mu ten doktor nezdál příčetný. Přišla se na mne podívat sestra, tak jsem se jí otázala, kdo byl ten úžasný doktor.. a on to sám MUDr.Vávra - organizátor odchodu lékařů a odborářský předák. Bylo mi už opravdu příšerně, tak jsem zazvonila sestru a požádala ji, ať mi tohodoktora zavolá. Moc se jí nechtělo, ale řekla jsem, že v tom případě volám domů a snad stihnu dojet do jiné nemocnice. Takže ho zavolala. Vlítl dovnitř a co že se
mi nelíbí - tak jsem odpověděla že to, jak se mnou vůbec nemluvil, strčil mne na pokoj a jestli to pokládá za normální. Sjel mne, že ho napadám a že mám jen vysoký tlak.. No, vedli jsme spolu diskusi o tom, zda je nutné vůbec s pacientem hovořit - on mi neřekl ani větu holou, při příjmu, zda pokládá za normální, že budu čekat, až ze mne bude v lepším případě slintající debil.. A že mne naposledy v nemocnici upozorňovali dosti důrazně, ať zbytečně na nic nečekám, protože riziko je vždy větší a větší.. Tak si zavolal dalšího odboráře- neurologa, ten se vytasil s tvrzením, že zná případy, kdy pacienti prodělali deset mrtvic a neobtěžovali s tím lékaře.. Škoda,že jsem se nezmohla na to, abych ho požádala o písemné potvrzení jeho slov.. Ale protože jsem už zvracela rovnou na podlahu, tak jsem dostala hned dvě kapačky ještě tu noc a ráno jsem měla už jen 180/125. Denní lékař byl normální, poslal mne na ct mozku, rtg srdce atd. Další léčba byla už až rozmařilá.. další kapačky, další ct, sono srdce, injekce ap. Včera mne propustili domů. Za tu dobu se vedle na postelích vystřídali tři dávky pacientů, většina šla domů za dva dny, další za tři, tudíž jsem považovala za morální povinnost neruinovat rozpočet nemocnice a snižovat tak platy vykořisťovaných lékařů a odebrat se domů. V neděli měl ten dobrák Vávra službu a vizitu, při které mne ignoroval a já se na něj vstřícně usmívala, což on očividně pokládal za provokaci. Sestry si pak vyprávěly o tom, že pak doktor má slíbenu praxi po matce a dále dvě firmy, které naprosto nesouvisí se
zdravotnictvím a že si vždy chodí do nemocnice odpočinout, nebo to má jako vedlejšák. No, není on ten pravý prototyp vyčerpaného lékaře? Tomu bych ze srdce přála pracovat např. v Německu či Rakousku, tam by vydržel opravdu hodně dlouho.
Tak to jsou mé,ještě živé,zážitky ze stávkující nemocnice v Novém Městě. Že mi
závidíš?? Ale odnesla jsem si z toho poučení, že babičku do nemocnice ..... NIKDY!!
Ta by tam nedožila rána.

P.S. Kájo, o tom spaní mi ani nemluv. Buď též sleduji slaboduché televizní vysílání,
nebo čtu. Jen s tím rozdílem, že když k ránu usnu, tak spím déle než ty. Teď se aklimatizuji doma, přesněji užívám si domova a rodinné pohody.
Přeji ti klidnou noc a těším se na viděnou!!!!!! Moc pozdravuji a přeji ať tě nic moc nebolí a pokud ano, tak jen snesitelně.

Mirka

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Nadměrná lékařská péče .....

Příspěvek od hanka »

Vinc píše: .....Přeposílám dopísek (se svolením autorky) mé dlouholeté
kamarádky, který asi velmi dobře doplňuje zpravodajství a vystihuje realitu
dnešních dnů. V Novém Městě je nejvíc výpovědí, ale také asi nejhorší situace jak ji
hodnotí pacienti. ....
Fuj, a tenhle si říká "lékař".... :x :evil:! Poslala jsem to dál, ať si to přečtou i jiní...

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Diskuse ke článku Nadměrná lékařská péče...

Příspěvek od muflon »

Diskuse ke článku Nadměrná lékařská péče...:
(na medicaltribune - tribuna lékařů a zdravotníků)

http://www.tribune.cz/clanek/21090/diskuse

---
Velmi zajímavá je i diskuse pod uvedeným článkem na blogu autora-MUDr.Hnízdila:

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/j ... emid=11773

:roll:

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Televize

Příspěvek od 1220 »

http://probuzeni.blogspot.com/p/filmy-k ... videt.html

televize není přítel, dnes jsem ji omylem po dlouhé době pustil a je to jasňačka ........
k.

:bye:

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: hryže ji svědomí.

Příspěvek od hanka »

Teď už by to mělo jít. :oops: ;) (- před odesláním to zkouším v náhledu a pokaždé se to v pořádku otevře)

PS: :( Omlouvám se, nevím, proč to tady nejde otevřít... :dknow: Jedná se o přiznání posudkové lékařky ze společnosti Humana k tomu, že vědomě poškozovala životy pacientů tím, že jim odpírala potřebnou léčbu (např. operace) proto, aby ušetřila společnosti peníze, za což byla vysoce honorována. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdybych slyšela, že podobné praktiky používají i některé naše zdravotní pojišťovny....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) hanka dne ned 01 kvě 2011 23:22, celkem upraveno 1 x.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

když já si myslím, že by se mělo lékařům platit za vyléčení, a ne za léčení....
léčit umí každej osel, ale vyléčit, to už bude fištrona.....
instalaterovi taky zaplatím za to, že mi tu vodu sešroubuje a né že ji bude šroubovat, zedníkovi zaplatím, že postaví zeď, a né že to bude zkoušet...... myslím, že by to vypadalo jináč...na druhou stranu, když pacient nespolupracuje, platit ze svýho a natvrdo.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“