Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Připálené Karbanátky

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Magnet a hrebiky aneb prace sily v magnetickem poli

Příspěvek od buky »

hatlík píše:
buky píše:
hatlík píše:
Zvednutím kamenu jsi vykonal práci a spotřeboval X Joulů energie.
Pak šutr spadnul zpátky na zem, zapůsobila nám gravitace, kterou jsi svou rukou překonal, když jsi konal práci.
Není to tak jednoznačné hatlíku.
Máš pravdu že ak zvednu kámen tak jsem spotřeboval X Joulů, ale X Joulu potŕebuješ i na udržení šutru ve výšce.
Když ale zvedneš šutr přes dva permanetní magnety, tak žádnou energii (Joule) na to nepotřebuješ.

Permanentní magnet dokáže konat práci (F.s) ale jen určitou dráhu. Proč ale nejde zacyklit práci permanentních magnetů, tak to není v nedostatku energie, ale v něčem jiném.
To ale jak koukám nepochopíš ani když bude kámen cihlu je.at.
Je to jednoznačné.
Na držení v klidu nepotřebuješ nic - stačí podpěra. Ta také koná práci?
Hatlíku, ale tohle je vlákno o permanetních magnetech a ne o podpěrách :D
Skus si doma podepřít cihlu o strop laťkou a druhou cihlu uchyť o strop permanetními magnety. Pak se postav pod cihlu podepřenou laťkou a podkopni ji, když ti cihla padne na šišku, tak si uvědomíš že permanetní magnety mají něco do sebe a stojí aspoň na zamyšlení.

A bylo by jen v tvůj prospěch aby ses vyjjádřil k Adamovmu nákresu.

StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Z trochu jiné perspektivy

Příspěvek od StepanPepan »

adam.benda píše:Tady zatím posílám pokus o trochu jiné natočení celé té soustavy...
Koukám, že jsi objevil nový druh třífousatých magnetů, od tohoto okamžiku budiž nazývané Lysáky Adamovy neboli Magnes Calvus Adamiae. Jsou velice vzácné, většinová populace magnetů jsou Vlasatci obecní neboli Magnes Capillatus Vulgaris.

2011-02-04 Edit: Vynikající vypovídací hodnota o kvalitách myšlení Mr. StepanPepana. a.b

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Z trochu jiné perspektivy

Příspěvek od poota »

StepanPepan píše:Koukám, že jsi objevil nový druh třífousatých magnetů, ...
Raději už to nehul :!:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
StepanPepan
Zasloužilý člen

Re: SMOT

huhu píše: ... Pokud začne obíhat, máme overunity. Dvšem na to si musím sehnat větší magnety. V tomhle pidiprovedení to nevyrobím dostatečně přesně. A i pokud obíhat začne, je otázka jak dlouho to kuličku bude bavit ...
... a pokud to nebude fungovat ani s těmi většími, zkus ještě další o něco větší. Třeba se ti časem podaří sehnat tak obrovské magnety, že se s nima prokulíš do jiného časoprostoru, kde všechny tyhle nesmysly budou opravdu fungovat. U nás nefungují, bohužel.
huhu píše: ... jestli někdo , kdo má víc zkušeností našel chybu, kopněte mě správným směrem.
Já bych zkusil dokopat tě směrem, kde máš uložené středoškolské učebnice fyziky, případně do knihkupectví. Nic lepšího, než si trochu oprášit základy fyziky, pro sebe nemůžeš udělat.

2011-02-04 Edit: a.b

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

poota píše: Milý huhu, jsi dítě štěstěny, protože náš Věrozvěst se Tě rozhodl spasit!

Ušetří Ti spoustu práce, peněz i energie, protože podle učebnic nemůže fungovat nic, co už dávno nefunguje!
Nic nezkoušej, protože je to stejně marné, na nic nového se totiž přijít nedá. Všechno, co je známé, je už dávno v učebnicích. Co tam není, to neexistuje. Kdybys náhodou objevil něco, co tam není, tak to by bylo na Nobelovku, ale to se Ti nestane, protože kdyby něco nového existovalo, tak by se na to přece už dávno přišlo, to je přece logické. A kdyby Ti náhodou něco nového opravdu fungovalo, tak je to natuty jenom podvod a bylo by vhodné Tě rovnou zavřít, a to nejlépe do kriminálu, pokud možno ihned a nebo nanejvýš okamžitě a bez prodlení.

Předchozí odstavec je ve zkratce většina toho, co Ti může StepanPepan nabídnout pro Tvou cestu k převratným objevům. Nic lepšího už od něj nečekej.

Zdravím - poota
...

2011-02-04 Edit: Porušena pravidla fóra. Smazáno. a.b

Samozřejmě, že v případě tý hračky vykonala práci lidská ruka. Stačí koukat pořádně na to video a sledovat,za jakých podmínek kulička zůstane přilepená na konci dráhy a kdy se uvolní.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Příspěvek od adam.benda »

poota píše:Milý huhu, jsi dítě štěstěny, protože náš Věrozvěst se Tě rozhodl spasit! ...
Mě by spíš zajímalo, jestli náš milý převor Pepánek vůbec té své víře rozumí, jak tvrdí... A jestli teda odpoví na mou otázku zde položenou. Zatím jen spousta ubohých a opravdu neprospěšných plků. Ale myslel jsem, že nás chce informovat o tom, jak to všechno je a tohle pro něj bude zase jen ta ... středoškolská učebnice fyziky. Jestli jí má tak dokonale našprtanou, určitě si je odpovědí na mou hádanku na 100% jistý. ... To je neuvěřitelný, jak je ten člověk marnej... :laugh: :laugh: Kdyby alespoň stáhnul ocásek mezi nohy, nebo alespoň tak nevykřikoval pořád ta svá moudra (o kterých ani evidentně nic neví), tak bych proti němu ani nepípnul...

Jinak Pó, perfektní profil Pepákova přínosu (odnosu)... :D :good:

(Omlouvám se, že výpočty a správná odpověď ještě není, ale dělám co můžu...)

:pivko:

Naposledy upravil(a) adam.benda dne pát 04 úno 2011 9:37, celkem upraveno 1 x.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

hatlík píše:
poota píše: Milý huhu, jsi dítě štěstěny, protože náš Věrozvěst se Tě rozhodl spasit!

Ušetří Ti spoustu práce, peněz i energie, protože podle učebnic nemůže fungovat nic, co už dávno nefunguje!
Nic nezkoušej, protože je to stejně marné, na nic nového se totiž přijít nedá. Všechno, co je známé, je už dávno v učebnicích. Co tam není, to neexistuje. Kdybys náhodou objevil něco, co tam není, tak to by bylo na Nobelovku, ale to se Ti nestane, protože kdyby něco nového existovalo, tak by se na to přece už dávno přišlo, to je přece logické. A kdyby Ti náhodou něco nového opravdu fungovalo, tak je to natuty jenom podvod a bylo by vhodné Tě rovnou zavřít, a to nejlépe do kriminálu, pokud možno ihned a nebo nanejvýš okamžitě a bez prodlení.

Předchozí odstavec je ve zkratce většina toho, co Ti může StepanPepan nabídnout pro Tvou cestu k převratným objevům. Nic lepšího už od něj nečekej.

Zdravím - poota
Spousta prázdnejch tlachů a planýho bouchání držkou - co jinýho čekat od sralapůty.

Samozřejmě, že v případě tý hračky vykonala práci lidská ruka. Stačí koukat pořádně na to video a sledovat,za jakých podmínek kulička zůstane přilepená na konci dráhy a kdy se uvolní.
Ty blbe, až si konečně vezmeš do ruky pár magnetů a zkusíš si to taky, tak potom možná pochopíš jak SMOT funguje. :D Non

I když, jak už jsme se přesvědčili, v tvém případě ani praktické provedení pokusu rozhdně není zárukou, že ti to dojde. ;)

PS: Karbane, mírni výrazivo, jinak budeš opět vykázán z fóra. Máš tímto další napomenutí!

A pokud se ti teď snad zdá, že bylo právě použito "dvojího metru", tak máš plné právo si stěžovat u Rivala. Hodně štěstí! 8) Já si to označení "blbe" totiž k tvé osobě mohu plně dovolit, jelikož jsem si narozdíl od tebe se SMOTEM také před časem hrál. Ty však přitom nemáš sememenší právo urážet ostatní členy fóra, zvláště pokud reaguješ na příspěvek, který ke všemu ani nebyl určen tobě. Je ti to jasný?!
Naposledy upravil(a) aNONym dne ned 30 led 2011 21:41, celkem upraveno 1 x.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
StepanPepan
Zasloužilý člen

poota píše:Ušetří Ti spoustu práce, peněz i energie, protože podle učebnic nemůže fungovat nic, co už dávno nefunguje!
Mohl bys mi uvést jediný příklad prakticky využitelného zařízení, které v posledních dejme tomu 70-ti letech porušilo základní fyzikální principy, které jsou v učebnicích, nebo využilo do té doby neznámý fyzikální princip?

V učebnicích o nic jiného jiného nejde. Jenom o základní principy. Výroky jako: "Všechno, co je známé, je už dávno v učebnicích. Co tam není, to neexistuje." jsou nesmyslné jenom kvůli tomu, že v učebnicích není skoro nic, jenom pár základních myšlenek. Všechny myšlenky, co jsou v učebnicích, jsou velice dobře podpořené spoustou pokusů i fungováním různých strojů a zařízení kolem nás a nebyly nikdy jediným pokusem vyvráceny.

Není rozumné se s nimi seznámit?

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

buky píše:
hatlík píše: Jo, studovali, a taky z na závěrech z toho studia konali další pokusy. Zdařený i nezdařený.
No a to jde, ja na 99% věřím že půjde o zdařenej a ty na 100% že o nezdařenej pokus.
To 1% sem si nechal pro případ že by to nejelo.

Byla by to ale pořádná prdel, žádný energetický vstup a pro pár milionů "učenců" pořádná ostuda :D
Pleteš si skutečný výzkum a šarlatánský pseudopokusy.
Jestliže tu někdo pořád dokola papouškuje blbost, kterou viděl na internetu a nehodlá si ani ověřit, jestli to funguje opravdu tak, jak je prezentováno, pak se dopracuje leda k víře v tajemno, nikdy ovšem k výsledku jako ti, co opravdu hledali řešení.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

hatlík píše:
buky píše:
Jo studovali se, ale to je tak všechno. Můj názor je že se létaní se dosáhlo právě díky mnoha nezdařeným pokusům, experimentům s kterých vzniklo poučení, že takhle to nepůjde a musí to jít jinak.

Pokud jde o permanentní magnety, tak tam je u tebe zjevná absence, protože u padajíciho balvanu jde o gravitační sílu resp. o gravitační pole a to zatím nelze nijak deformovat, oslabit.
Ale u permanentního magnetu je deformace, oslabení magnetického pole možná.
Jo, studovali, a taky z na závěrech z toho studia konali další pokusy. Zdařený i nezdařený. ono to totiž viselo na možnosti vyvozování vztlaku a k tomu třeba rychlost, ale to je pro tebe už šp. ves a velká věda.

U magnetu jde taky o sílu, tu si změníš i u balvanu, když mu něco postavíš do cesty.

Ty určitě dáš dohromady stroj,co poběží na pár magnetů bez napájení a budeš slavnej. Zjevně na to máš vlohy.
Tak těma magnetama toč a toč, možná i něco utočíš.
Karbane, když už jsi tak neskonale erudovaný, zkus mi tedy potom fundovaně odpovědět na mnou vyřčený dotaz v http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 0351#80351 . ;) Non

8)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
hatlík
Starší člen

Re: Repete

Příspěvek od hatlík »

adam.benda píše:
adam.benda píše:... Je tady spousta přírodních zdrojů energie (solární, větrná, geotermální, vlastně i jaderná...) a protože jsme ve vlákně Magnetické motory, připomenu, že někteří z nás se jen tak snadno nevzdávají myšlenky, že podobná energie (také "přírodní" povahy) by mohla být v permanentních magnetech. Jen musíš umět vymyslet, jak ten energeticky transformační systém postavit. Jaderná nebo třeba geotermální elektrárna je také původně nesmysl.. Jak bys mohl z toho, že je Země teploučká, dostat jen tak elektřinu? Všechno je to o tom převodním systému. A neexistuje žádné tvrzení a žádný fyzikální zákon, který by mohl tvrdit, že u magnetu tento převodní systém nelze vymyslet. Srábek a lenoch si to radši usmyslí a téhle utkvělé představy se pevně chytí (i když si jí vlastně vymyslel úplně sám - bez fyziky), aby s tím nemusel mít práci, toť vše. ...
Já si tu jenom tak pro potěšení připomenu jeden svůj včerejší komentář...
A udělal ses na něm aspoň?
:lol:

Jestliže ze Země uniká teplo, pak asi snadno můžu využít proudu vzduchu a nechat jej roztáčet vrtuli s generátorem, dokud teplo neutče všechno.
Chceš zkoušet něco podobnýho s magnetem? Asi se nepovede, z něj nic neuniká.

Vivan
Nový člen

no comment

Příspěvek od Vivan »

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování

Re: no comment

Příspěvek od chiq »

Vivan píše:odkaz1
wmmagazin

odkaz2
english.pravda.ru
Tak, tak, Kanarevove bunky majú budúcnosť.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

DOST

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:Máš plnou pravdu, jsou to jen srabíci a rozvraceči diskuzí. ;) Non
Vystihl jsi je naprosto přesně. :good:
Do háje s nimi!
Muj pohled na vec: Nastav si zrcadlo. Jsi to práve Ty, kdo rozvrací diskusi, jsem tady dost dlouho, a dobre mi pameť slouží, abych tohle mohl napsat. Ty nediskutuješ, pouze vedeš spolu s pár podobnými samolibý monolog. Tvé kádrovačky a huckání pozdeji chápavých naprosto prevažují nad vecnými pripomínkami. Tvuj poslední príspevek zcela narušuje vecnou atmosféru.

Presunul jsem svých posledních 7 príspevku s vecným obsahem do své pošty. Klidne presunu jinam i sebe, vážne me nebaví, když tady nekolik lidí delá debilní manipulaci, která ješte nikomu nepomohla. Když nekdo plácá, tak muže, když se nekdo ohradí, že jde o nesmysl, tak to nemuže. Zvažte si to tady všichni, já sem nemusím, kulhá zde opet moderátorská etika a merí se dvema metry.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: DOST

Příspěvek od adam.benda »

Akord píše:...
Toto fórum jsem pochopil tak, že se zde hledá cesta k "volné" energii a podobným často zatím nepodloženým teoriím. Hledá cesta - a to je opak toho, co zde dělá StepanPepan a hatlík. Oni sami si můžou mít přístup jaký chtějí, ale nesčetněkrát jsme se vyjádřili, že jejich zdejší intervence jsou nežádoucí a oni nemají ani špetku hrdosti a slušnosti, aby šli jinam, kde to i pro ně bude mít větší smysl. I když občas některá jejich tvrzení korespondují se současnými znalostmi vědy, tady na fóru smýšlíme nad "vědou" a nad pochopením tohoto světa s určitou pokorou a opatrností. Tedy alespoň někteří lidé zde. A to já vnímám jako základní povědomí, se kterým pravděpodobně fórum vůbec vzniklo. Vnímám to jako smysl tohoto fóra. Proto je opačný směr a navíc takhle urputně předkládaný považován za nežádoucí. Pokud se to nelíbí zde několika jedincům, mělo by se vycházet buď z přístupu většiny a nebo ze základních myšlenek fóra. Mohl bych pokračovat do nekonečna o tom, proč si tady měli místní prudiči dávno sbalit kufry. Bohužel jsem ohledně tohodle už dostkrát zaplevelil... Jinak chápu, že Ti způsob aNONymova projevu a jednání může vadit, ale osobně jsem rád, že mě v tomto podpořil a plně s ním souhlasím. Opravdu Ti přijde, že špatnou atmosféru a rozvracení diskuze tu dělá on? Já bych na to teda měl trochu jiné favority. A zase, viděl bych x důvodů, proč je to špatně a proč jsou prvořadými rozvraceči oni.

Co člověk, to jiný pohled na věc. Tohle je jeden velký úžas tohoto světa. A stejně jako zdrojem sporů je toto i zdrojem velkých kreativních počinů, kde každý přiloží svůj díl skládačky. Kdyby měli všichni naprosto stejné uvažování, jedno jediné, kdoví, kde bychom dneska byli. Takže různé pohledy ano, ale různé pohledy s přístupem, který náleží do základního "ducha" tohoto fóra. Všimni si, jaká jsme docela velká skupinka lidí zde, kteří spolu probírají kouzla magnetismu a každý z nás má jiný názor na Volnou energii, (ne)využitelný potenciál magnetů atd. a jsme schopni spolu komunikovat a někam to táhnout. Každý přiloží svůj individuální kousek skládačky a obohacuje sebe i ostatní, ale je to určitý tah, který někam jde. A my chceme pouze tenhle tah a ne udělat to nejjednodušší a nejsrabáčtější - okamžitě to vzdát (a to dokonce ještě bez dostatečného opodstatnění). Pro mě je prostě účast těch dvou zmetků tady obtěžováním. Je to to samé, jako kdyby Tě někdo obtěžoval na ulici nebo v restauraci a Ty bys s tím nemohl nic dělat. Nakonec dojde k tomu, že restauraci zavřeš a odemykat budeš jen pro své přátele a blízké. Je to fér? Když se z tohodle fóra stane uzavřená skupina lidí s neveřejným obsahem, tihle hajzlíci akorát opět dosáhnou svého.

Já jsem taky dřív nadával, jak je moderátorství na fórech hnusná cenzura, ale časem jsem změnil názor. Kdysi dávno, při zakládání svých stránek, jsem tam chtěl mít diskuze pod každým článkem... Proč si myslíš, že to tam dodnes nemám? (A asi nikdy mít nebudu...) Kdybys zakládal fórum, od kterého přirozeně něco očekáváš, možná bys to s tím moderátorstvím viděl trochu jinak...

Summa summárum, nejraději bych požádal Rivala nebo moderátory, aby onemocnění tohoto fóra promazali a nechali jen nějaké jejich užitečné příspěvky. No, jestli se teda vůbec nějaké takové najdou.

Ještě se taky ohlédni za tím, jak počínání těch dvou zmetků zde rozvrací vztahy a komunikaci mezi lidmi, který spou jinak jsou schopni i s různorodostí názorů docela dobře vycházet.

U tohodle příspěvku mě ani nemrzí, že tím "plevelím". Asi není na škodu zase připomenout některé základní věci, protože aby se dalo diskutovat, atmosféra je základ.

Naposledy upravil(a) adam.benda dne pát 04 úno 2011 10:06, celkem upraveno 1 x.

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“