Dobrý den, vážení kolegové.
1. oblouk při 220 je nesmysl, je třeba snížit napětí aby se získal větší proud, uhlíkové elektrody pro dlouhé hoření potřebují nejméně 25A, zapalování je třeba řešit dotykem, při zapalování VN pulzy dochází ke zničení vinutí zapalovacího trafa. Doporučuji upravit počítačový spínaný zdroj, stačí odpojit vývod 1 integr. obvodu XX494 a ukostřit jej, vyměnit kondíky na nejmín 35V a oblouk je maličkost. Je třeba tvrdá voda (z kohoutku) kvůli chytání oblouku. udržení řeším lineárním motorkem pomocí měření teploty oblouku a proudu.
2. Rozklad vody ve vodíkovém reaktoru pro centrálu a kotel provádím mikropočítačem, je třeba cca 36khz nosná frekvence, pomocí PLL fázového závěsu se do ní modulují pulzy cca 12khz a po přifázování se ihned začne uvolnovat obrovské množství plynu a rapidně spadne odběr.
3. Elektrocentrálu jsem koupil když u nás likvidovali kasárna, takže typ opravdu nevím, štítek již žádný nemá. Kolik stojí netuším, já ji koupil za šrotovou cenu. Pro pohon na vodík bylo třeba pouze doupravit spalování, ale bez úpravy by taky měla docela stabilně fungovat, jen by asi byla hlučnější.
4. ten obloukový reaktor může napájet přímo jakýkoli spalovací zážehový motor bez úpravy, pouze je třeba ale velké množství energie na rozklad a je třeba měnit uhlíky. Já používám uhlíky do promítačky cca 150mm kus a hoří cca 30minut. poté je třeba je vyměnit, znovu chytit oblouk a jede se dalších 30 minut. Tohle je otestováno na škodovce 105 a bez jakékoli úpravy to jede. Akorát je problém v tom, že nevzniká voda, tudíž je nutné její doplnování.
5. Jsem dnes doma, marodím, takže jestli chcete otevřít živou diskuzi tak se ozvěte na icq 196-783-945.
Elabs Vracov,
http://www.mkec.euweb.cz