Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Hliník a jeho působení na zdraví

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.

Jak na vás působí má teorie?

To je pěkný nesmysl!
1
17%
Člověče, asi jsi na to kápl!
1
17%
Nevím, netuším...
0
Žádná hlasování
Nezajímá mě to...
0
Žádná hlasování
To by tak mohlo fungovat!
1
17%
Je to zajímavé...
3
50%
Jiná odpověď...
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 6

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: hliník...

Příspěvek od poota »

Peter píše: Používáš taky název mlno pro elektřinu?
Nebo jenom nevíš co to orgon je? :lol:
Netuším sice, proč do mně tak vytrvale šiješ, ale ujišťuji Tě, že vás, kterým lezu na nervy, je víc.

Název "mluno" pro elektřinu používám a docela často a rád, neboť:
"Mluno jesti věc stále ještě tajemná a nedosti probádaná, a to i přes to, že se již počíná tušiti, že se nejedná o plyn."

Opravdu nevím, co orgon jest.
Útěchou mi budiž, že nejsem sám.
Ale zato vím, kterak sobě zrobiti kondenzátor, kterýž dokáže orgon výše zmiňovaný shromažďovati za účelem jeho využívání.
V tomto jsem ovšem podoben i vědcům našim, kteříž kondenzátory ku lapání energie elektrické vytvářejí, aniž by byli schopni rozumně vysvětliti, co že to ta elektřina vlastně jest.
Jakož i spoustu přístrojů k využívání lecčehos podstaty jim stejně neznámé.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

hliník

Příspěvek od laik »

Zdravím
palo dodám ještě něco k té folii, i když se tvoje bohulibé vlákno zvrtlo kvuli mě asi trochu jinam :oops:
Slávku tu folii si nedávám já doma, na to ani nemám 460kč m2 a nedal bych to.....
ale lidi to zláká protože se jim slibují dotace ze "Zelená usporám" .....
(já udělal jinou blbost na baráku a to že bydlím v polystyrenové krychli.....to je taky o tom větřání a při topení přímotopy ještě navíc o zvlhčování....)
...no pooto .... ten orgonový akumulátor, nebo spíš obří kondenzátor mě to připomíná taky.....

palo ja si dnes vzpoměl na toto vlákno když žena dovezla od tchýně v hlinikové konvi polívku...tak sem ju hned přelil jinam....
tchýně vubec pořád ještě ráda používá hlinikový příbory a kastroly.......ale už se naučila že když tam někdy jím, tak mě dá nerez příbor....to byl pokrok.......ale stejně se na mě dívá kvuli tomu divně......někomu nevysvětlíš že něco není tak jak si myslí.....to stejný jako že u nich vždy pily a pijí jen minerálky a sladký sodovky (už i za komunistů) a nikdy ani neochutnali samotnou vodu.....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: hliník

Příspěvek od Palo »

laik píše:...tchýně vubec pořád ještě ráda používá hlinikový příbory a kastroly...
No asi díky tomu hliníku už zapomněla, že se to nemá používat :lol:

Ohledně orgonovýho "chytače" jsem slyšel, prý dřevěný desky, na nich nataženej hliník a z toho udělaná budka... Prý to bylo ale ve vývoji fáze...

Pooto, můžeš to trochu rozvést, jak Tě napadl ten hliník s tím orgonem a ještě s tím dalším materiálem? Jak by to tedy mělo fungovat?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Peter
Zasloužilý člen

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne čtv 25 srp 2011 22:52, celkem upraveno 1 x.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

hliní-antiloro (nerez)

Příspěvek od chiq »

viem, že hliníkový ešus je šuvix, teda škodlivý pre potraviny, ale čo také antikoro, nerez... hrnce so sendvičovým dnom, etc... má to vplyv na kvalitu pripravovaných potravín?

Peter
Zasloužilý člen

Re: hliní-antiloro (nerez)

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne čtv 25 srp 2011 22:40, celkem upraveno 1 x.

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

Peter píše:
chiq píše:viem, že hliníkový ešus je šuvix, teda škodlivý pre potraviny, ale čo také antikoro, nerez... hrnce so sendvičovým dnom, etc... má to vplyv na kvalitu pripravovaných potravín?
Vieš čo je Al+ a kedy vzniká?
Objasni

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

chiq píše:viem, že hliníkový ešus je šuvix, teda škodlivý pre potraviny, ale čo také antikoro, nerez... hrnce so sendvičovým dnom, etc... má to vplyv na kvalitu pripravovaných potravín?
NAVAR by Ti odpověděl, že nejlepší hrnec je smalt ;) Žádnej nerez nebo podobný machrovinky nebrat ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Už jsem to kdesi psal... hliník nebrat, nikdy a nikde. Nerez je na tom hodně podobně, i když se to nikterak nebere v potaz. Rozhodně v dobách hliníkogvých hrnců nikdo nevěřil, že tak lehký, nerezavějící , dobře čistitelný moderní kov bude xindl nejhrubšího zrna.Stejně tak i nerez bude brzy prohlášen za původce mnoha potíží.
Pan Hauschka to měl skvěle vypracovaný. Já byl u měření biologické hodnoty pomocí syderického kyvadélka a virgulí v rukou hodně dobrého mága.
Je to spolehlivě poznat, i když jsme se uchylovali k různým lstem a šmodrchancům.
Oblbnout ho nešlo a o to právě šlo. Kupodivu, vařené v čistě měděném hrnci byla hodnota podobná smaltu.
Já osobně mědi nevěřím, ale nevím proč. Možná z neznalosti či nevědomosti.
Italové v tom vařej jak oživot a jsou v pohodě. Tak nevím.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Palo píše: Ohledně orgonovýho "chytače" jsem slyšel, prý dřevěný desky, na nich nataženej hliník a z toho udělaná budka... Prý to bylo ale ve vývoji fáze...

Pooto, můžeš to trochu rozvést, jak Tě napadl ten hliník s tím orgonem a ještě s tím dalším materiálem? Jak by to tedy mělo fungovat?
Vzhledem k tomu, že se díky Peterovi proláklo, že neznám definici orgonu a tudíž podle něj ani nemám právo hovořit o čemkoli, co s orgonem souvisí, dám Ti sem raději odkaz - ovšem pozor, nejsou to vědecké stránky a přispívají na ně i lecjaké podivné existence - věci tam opravdu rozumí jen několik jedinců - poznáš je snadno - z ostatních dělají pitomce, ale sami nic neprozradí, zřejmě hlavně proto, aby si zachovali svou převahu! :shock:

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=362

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jarda ovčák píše: Já osobně mědi nevěřím, ale nevím proč. Možná z neznalosti či nevědomosti.
:D Piješ pivo? :D

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od NAVAR »

Slavek Krepelka píše:
jarda ovčák píše: Já osobně mědi nevěřím, ale nevím proč. Možná z neznalosti či nevědomosti.
:D Piješ pivo? :D

Ahoj, Slávek.
Piješ pálenku? :D :D :D

Husám se dříve dával do šišek měďák, měly pak větší játra.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Palo píše:
NAVAR by Ti odpověděl, že nejlepší hrnec je smalt ;) Žádnej nerez nebo podobný machrovinky nebrat ;)
Souhlasím. Ono totiž hliník by se měl při běžných podmínkách oxidovat (eloxovat) na Al2O3. Jenomže na hrnci ten elox není dokonalost sama a je to více sloučenin. Různýcm drhnutím, škrábáním a vařením slanýcha kyselých věcí se to narušuje a rozpouští. Prý se hliník ukládá v mozku a způsobuje, tu nemoc jak Ti ten němec schovává věci - Alzehaimer :)

Osobně nejraději vařím na těžkém silném železňáku, řádně smaltovaném, v hliníku nevařím skoro nic, v nerezu sem tam polívku, těstoviny či rýži.
Kdysi jsem chtěl vyzkoušet jak by chutnala polívka z kameninového hrnce vařená pěkně na plátech.
Toužím po opravdové měděné pánvi, tu jsem bohužel ještě nikde neviděl.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
chiq
Zasloužilý člen

Re: měděné nádobí

Příspěvek od chiq »

...a pritom to nie je čistá meď, teda zvonka áno, ale zvnútra nerez alebo teflón, čijakýhnus...

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“