Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Uvařeno

Příspěvek od adam.benda »

Slavek Krepelka píše:Nazdar Adame, jen houšť a větší kapky. Vše nej. Akorát se tou teorií nenech unést, může fungovat a nemusí být pravdivá.
Ahoj Slávku, děkuji Ti! Jinak ale neboj, po leckterých zkušenostech teorii už tolik nepropadám. ;) A právě proto jsem se těšil na tenhle klíčovej experiment. Budete mě teď muset někdo hlídat, abych nezanedbával své "normální povinnosti", protože tohle člověku samozřejmě nedá spát, šak to někteří určitě znáte... :D

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

po dvou letech jsem se rozhoupal, že dotáhnu do konce svůj magnetický motor. Teorie už je hotová z dávnověku, ale potřeboval jsem učinit jeden klíčový experiment.

Tímto děkuji Honzovi jvj56 za sehnání a zaslání nádherných magnetů. Experiment mám za sebou a zůstávám usazen jako opařený. Experiment zcela potvrdil klíčové prvky v teoretickém návrhu motoru. Jinými slovy, už stačí sehnat jenom materiál a čas na sestrojení celého stroje.
Adame Bendo, poodhal trochu tajemství tvého úspěchu

Mně se to netočí a netočí. Přes zimu mám padla, ale jen se oteplí jdu zase na to. Ale si mám špatný směr.

Kluci, do toho.
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

adam.benda píše:Tak přátelé,
po dvou letech jsem se rozhoupal, že dotáhnu do konce svůj magnetický motor. Teorie už je hotová z dávnověku, ale potřeboval jsem učinit jeden klíčový experiment.

Tímto děkuji Honzovi jvj56 za sehnání a zaslání nádherných magnetů. Experiment mám za sebou a zůstávám usazen jako opařený. Experiment zcela potvrdil klíčové prvky v teoretickém návrhu motoru. Jinými slovy, už stačí sehnat jenom materiál a čas na sestrojení celého stroje.

Voda na různé tlachaly a skeptiky je už uvařená. :evil: :devil: :evil:
Tak Adame, doporučuju ti abys se sebou hodil, neboť mám podobnou skušenost. Dávám ti čas do konce roku, a pak u Jeffa porovnáme, který má větší výkon :hip:

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

možno plevelenie

Příspěvek od Elektro »

Zdravím všetkých.
Napadlo ma pri čítaní tohoto fóra.
Zákony vesmíru podľa nás hovoria, že rovnaké sa priťahuje. Podľa mňa sa združuje, aby malo viac sily a energie na vyrovnanie možných rozdielov v rovnováhe. Pri tom združovaní, môžu vytvoriť nerovnováhu, ktorú potom budú vyrovnávať aj za cenu ničenia.
Naša súčasná fyzika hovorí, že protiklady sa priťahujú. Ja si myslím, že tie protiklady spolupracujú a snažia sa vyrovnať vzniknutú nerovnováhu (teplo-tepelné prúdenie, elektrické napätie-elektrický prúd, magnety-magnetický tok ...). Je to len moja okamžitá myšlienka :idea: :?: a nemusíte ju brať, ale môžete ju rozvinúť do hĺbky. A podľa možnosti prosím nekameňovať.
Ak si myslíte, že je to plevel, tak to zmažem. :oops:
Želám príjemný večer

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: možno plevelenie

Příspěvek od poota »

Elektro píše:Ak si myslíte, že je to plevel, tak to zmažem.
Klidně to tu nech, ale stačí to jen jednou :D :lol:

Zdravím - poota
P.S. taky mi to blbne a pak mažu

Edit [2011-03-08 21:32]: Vícekrát vložené příspěvky smazány. ;) Zlobí to pěkně... :-) a.b

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
adam.benda
Zasloužilý člen

děda Slavík píše:Adame Bendo, poodhal trochu tajemství tvého úspěchu

Mně se to netočí a netočí. Přes zimu mám padla, ale jen se oteplí jdu zase na to. Ale si mám špatný směr.
Třeba tvůj směr není špatný, jen potřebuje ještě trošku uzrát.

Věřím, že těch směrů je dokonce několik. A každý si stejně tak nějak jde tou pro něj nejpříjemnější cestou.
Proto si myslím, že asi nemá moc smysl doporučovat ten svůj směr.

Jinak ho ale mám zhruba o tomto...
Podstatné je, odprostit se od toho, že jsou nějaké póly a že magnetický motor postavím na tom, ,,kde se to přitahuje a kde se to odpuzuje". Magnetické pole je (v našem prachbídném oficiálním pojetí) tkanina magnetických indukčních čar, které pak při interakci s -něčím- vyvolávají -něco-. Tak nějak už od začátku jsem považoval za nutnost, použít do vývoje mag. motoru nástroje jako je fyzika a "logická matematika". Kumšt je umět tyhle nástroje správně použít. To taky nebylo hned...
Byla to pak taková záludná šifra. Dny a týdny jsem seděl nad několika listy papíru a rozkresloval silové účinky v magnetickém poli. Jak seskládat magnety v motoru, aby vznikl ,,ziskový pohyb". Neuvěřitelná hromada konceptů měla závěr: bez efektu. Vyčerpaný a už totálně zblblý, ale přesto bez sebemenší ztráty odhodlání, v jedné kavárně v Olomouci, jsem odvodil takovou vzájemnou konfiguraci magnetů, jejichž "ziskový pohyb" byl konečně pozitivní. Alespoň částečně jsem tak uspokojil svou duši a začal se víc věnovat starostem "běžného života". Teď, po více než dvou letech, jsem svou teorii úspěšně odexperimentoval.

Tohle byla moje cesta. Každý máte a budete mít cestu svou vlastní, kde třeba vůbec nebudete potřebovat nástroje jako kružidlo (fyziku) a kladivo (matematiku). Možná se na mě někdo zlobíte, že vám tu nevytáhnu koncept magnetického motoru, ale zkuste si z toho vzít to podstatné... Do takové míry, do jaké mi tak nějak věříte, posilte své odhodlání a věřte, že to jde.

Dědo Slavíku, když budeš chtít, pošli mi do SZ nástin toho, jakou jdeš zhruba cestou. Jestli je příliš šero, zkusíme trochu rožnout...
buky píše:Tak Adame, doporučuju ti abys se sebou hodil, neboť mám podobnou skušenost. Dávám ti čas do konce roku, a pak u Jeffa porovnáme, který má větší výkon :hip:
Souhlas. :hip:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

adam.benda píše:
děda Slavík píše:Adame Bendo, poodhal trochu tajemství tvého úspěchu

Třeba tvůj směr není špatný, jen potřebuje ještě trošku uzrát.

Věřím, že těch směrů je dokonce několik. A každý si stejně tak nějak jde tou pro něj nejpříjemnější cestou.
Proto si myslím, že asi nemá moc smysl doporučovat ten svůj směr.

Jinak ho ale mám zhruba o tomto...
Podstatné je, odprostit se od toho, že jsou nějaké póly a že magnetický motor postavím na tom, ,,kde se to přitahuje a kde se to odpuzuje". Magnetické pole je (v našem prachbídném oficiálním pojetí) tkanina magnetických indukčních čar, které pak při interakci s -něčím- vyvolávají -něco-. Tak nějak už od začátku jsem považoval za nutnost, použít do vývoje mag. motoru nástroje jako je fyzika a "logická matematika". Kumšt je umět tyhle nástroje správně použít. To taky nebylo hned...
Byla to pak taková záludná šifra. Dny a týdny jsem seděl nad několika listy papíru a rozkresloval silové účinky v magnetickém poli. Jak seskládat magnety v motoru, aby vznikl ,,ziskový pohyb". Neuvěřitelná hromada konceptů měla závěr: bez efektu. Vyčerpaný a už totálně zblblý, ale přesto bez sebemenší ztráty odhodlání, v jedné kavárně v Olomouci, jsem odvodil takovou vzájemnou konfiguraci magnetů, jejichž "ziskový pohyb" byl konečně pozitivní. Alespoň částečně jsem tak uspokojil svou duši a začal se víc věnovat starostem "běžného života". Teď, po více než dvou letech, jsem svou teorii úspěšně odexperimentoval.

Tohle byla moje cesta. Každý máte a budete mít cestu svou vlastní, kde třeba vůbec nebudete potřebovat nástroje jako kružidlo (fyziku) a kladivo (matematiku). Možná se na mě někdo zlobíte, že vám tu nevytáhnu koncept magnetického motoru, ale zkuste si z toho vzít to podstatné... Do takové míry, do jaké mi tak nějak věříte, posilte své odhodlání a věřte, že to jde.

Dědo Slavíku, když budeš chtít, pošli mi do SZ nástin toho, jakou jdeš zhruba cestou. Jestli je příliš šero, zkusíme trochu rožnout...
buky píše:Tak Adame, doporučuju ti abys se sebou hodil, neboť mám podobnou skušenost. Dávám ti čas do konce roku, a pak u Jeffa porovnáme, který má větší výkon :hip:
Souhlas. :hip:

...jen k inspiraci něco pípnu.... :idea:
sám na sobě jsem se několikrát přesvědčil, že je lépe nevědět, co dělá konkurence, nebo jak to udělala. pak má člověk vlastní řešení, neodpoutává se k řešením jiným. někdy to je velmi ztrátové, ale v případě MM není nic lepšího nežli mít "vlastní" nápad. Osobně , když jsem přd lety s MM začínal, tak jsem prostudoval vše tehdy dostupné...a řekl si...tak takto vůbec ne....Adam jde podobnou cestou...Gromit také ..,
na repliky není čas....resp. je to ztráta času.....tak to jen k vlastní konstrukci. zdraví martin11 :lol:
p.s a upozorňuji, že mám neblahý pocit :oops: , že veškeré magnety do kruhu nevedou k cíli. Je třeba "jen " pohyb sem tam , nebo něco na ten způsob :idea: ...ale neberte mě v tomto vážně.... :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

martin11 píše: na repliky není čas....resp. je to ztráta času.....tak to jen k vlastní konstrukci. zdraví martin11 :lol:
p.s a upozorňuji, že mám neblahý pocit :oops: , že veškeré magnety do kruhu nevedou k cíli. Je třeba "jen " pohyb sem tam , nebo něco na ten způsob :idea: ...ale neberte mě v tomto vážně.... :oops:
Martine, nic ve zlém, ale nemusíš mít obavy. Většina tě začne brát vážně, až uvidí ten tvůj MM v chodu.

"Dum spiro spero"
Ciceron
adam.benda
Zasloužilý člen

Martin 11

martin11 píše:...jen k inspiraci něco pípnu.... :idea:
sám na sobě jsem se několikrát přesvědčil, že je lépe nevědět, co dělá konkurence, nebo jak to udělala. pak má člověk vlastní řešení, neodpoutává se k řešením jiným. někdy to je velmi ztrátové, ale v případě MM není nic lepšího nežli mít "vlastní" nápad. ...
Je to pravda. ;)
Vlastní cesta je drahocená. Chceš-li kráčeti po cestě cizí, pravděpodobně si vyvrkneš kotník.
martin11 píše:...p.s a upozorňuji, že mám neblahý pocit :embarassed: , že veškeré magnety do kruhu nevedou k cíli. Je třeba "jen " pohyb sem tam , nebo něco na ten způsob :idea: ...ale neberte mě v tomto vážně.... :embarassed: ...
Myslím, že je to Martine, skutečně neblahý pocit. K cíli to vede, ale to neznamená, že přes pohyb "sem tam" to vést nemůže. ;) Tak kyvadélko se Ti zachtělo... No, hodně štěstí. ;)

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

martin11 píše: Je třeba "jen" pohyb sem tam , nebo něco na ten způsob ..
Ten "pohyb sem tam", raději ovšem ve variantě tam-sem (aby fungoval!) je základním pohybem plození - i když i tehdy je přínosné občas zakroužit :D

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:
martin11 píše: na repliky není čas....resp. je to ztráta času.....tak to jen k vlastní konstrukci. zdraví martin11 :lol:
Martine, nic ve zlém, ale nemusíš mít obavy. Většina tě začne brát vážně, až uvidí ten tvůj MM v chodu.
Můj MM v chodu nikdo neuvidí, páč se nikdy nerozběhne....na té pístové versi jen testuju, kde že se to bude sekat....pak přijde další ejakulace nápadů....jak píše Poota....sem tam...nebo tam sem....to je sice něco jiného...ale je to podobné :roll: dík za přízeň , kterou mě projevujete....kč :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

[quote="martin].Můj MM v chodu nikdo neuvidí.....:[/quote]

možná jo

koukni na jupí těšín motor a přečti si co jsi o něm ty napsal.
já to stavět nebudu, je to moc práce.

ale ty a Slávek jste nasali něco ,co by správně interpretované mělo fungovat ( hledej v minué SZ )

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

je lépe nevědět, co dělá konkurence, nebo jak to udělala. pak má člověk vlastní řešení, neodpoutává se k řešením jiným. někdy to je velmi ztrátové, ale v případě MM není nic lepšího nežli mít "vlastní" nápad.
To byla ssi moje chyby. Snaha rozběhnout a vylepšit něco co jinému snad funguje. Vlastním nápadům jsem moc nevěřil a ni se nesnažil si je ověřit. Na jaře si dám nový start na základě zimních myšlenek...Možná to bude stejně pro kočku, ALE BUDE TO MOJE. Možná se to po čase povede.

Kluci, do toho.
adam.benda
Zasloužilý člen

Vlastní cesta

děda Slavík píše:... Na jaře si dám nový start na základě zimních myšlenek...Možná to bude stejně pro kočku, ALE BUDE TO MOJE. Možná se to po čase povede.
Tak je to správně, směle do toho! :good:

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Voľné plány ? na magnetický motor

Příspěvek od sano »

musím sa priznať, že túto tému sledujem zbežne. Ale toto ma zaujalo.
Pozná niekto tento magnetický motor - Wesley Gary? Ak sa to už na fóre preberalo, prepáčte a moderátora prosím aby tento príspevok zmazal.

http://www.ehow.com/info_8039564_source ... otors.html

Na tomto opnku je podrobne popísaný princíp.

http://www.avonhistory.org/church/gary.htm

Magnetický motor točí svoju vlastnú vnútornú magnetizmus, magnety sú strategicky umiestnené tak, aby hriadeľ je otočený príťažlivosť a odpor síl. Vynašiel Wesley Gary v 1870s, tento motor nepoužíva žiadne vonkajšie zdroje energie. Táto technológia bola preskúmaná nikdy ani dobre vyvinuté, ale to nie je pseudoscience, pretože žiadne zákony fyziky sú rozbité. V roku 2011 žiadnu obchodnú jednotky sú k dispozícii, ale experimentátori voľne zdieľať svoje poznatky s celým svetom, aby ostatní experimentátori môžu pokračovať vo výskume.

Wesley Gary motora
Môžete duplikovať pôvodný motor konfigurácia natiahnutý Wesley Gary. On mal niekoľko návrhov, jeden bol pohybujú-toter usporiadanie, s magnetmi hojdajúcu sa pozdĺž každého iný. Iný bol spinning podkovy magnet zavesený na tenké hriadeli. Napriek tomu, iný bol komplexný sériu magnetov jazdy veľkú rýchlosť. Tým, že kopíruje Wesley pôvodné motory, môžete prejsť k rozvoju ďalších konfigurácií.

Read more: Sources of Small Magnet Motors | eHow.com http://www.ehow.com/info_8039564_source ... z1GPhuLo2H
Naposledy upravil(a) sano dne sob 12 bře 2011 20:17, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“