Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Diskuze k seriálu o magnetech

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: toroid nebo sféra

Příspěvek od adam.benda »

gromit píše:... azbuk se vyplatí znát, nejenom kvůli kráse ruštiny, ale i s ohledem na myšlenky v ní ukryté.
a co teprve rozsypaný čaj...
:idea: :good:

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

bakalářka

Příspěvek od huhu »

nevim , jestli znáte ....
je tam pár zajímavých postřehů a nápadů.

http://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_ ... e_id=30060

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: bakalářka

Příspěvek od jvj56 »

huhu píše:nevim , jestli znáte ....

Práce pěkná, ale že by se pokusil vyvrátit či dokázat možnost funkčnosti MM úplně chybí.
Takže je to vlastně o ničem, žádné tvůrčí uvažování.
:D

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

huhu píše:nevim , jestli znáte ....

Halooooo....může mě někdo vysvětlit, jak při bakalářské práci někdo "ukradne "můj nápad, přitom ví kdo jsem a ani se nestydí mě zde a Gromita citovat.....???...!!!.... nasranej martin11 :lol:

...trochu doplním....autor práce mě pravděpodobně kontaktoval asi před rokem s tím, že má funkční MM a na toto tema bude dělat disertační práci.
Autor této práce zcela , resp. vůbec nepochopil princip magnetického pístového motoru, zcela tupě ./ a řekl bych bezmyšlenkovitě / "něco" obšlohnul, připsal komentář, který s magnetismem vůbec nesouvisí...viz cituji....vznikající teplo brzdí magnety....atd...

Jestli takto vypadá naše technické školství, tak jsme taty všichni docenti....mooooc mě bude zajímat, a že si to nějak ošetřím...jak tento student bude uvedenou práci obhajovat.... :shock: no třeba ji už obhájil a teď tady na foru prudí....pod nějakou přezdívkou Mgr jeden

.
Naposledy upravil(a) martin11 dne stř 09 bře 2011 17:03, celkem upraveno 1 x.

... věřím, že se " TO " povede ......
adam.benda
Zasloužilý člen

martin11 píše:Halooooo....může mě někdo vysvětlit, jak při bakalářské práci někdo "ukradne "můj nápad, přitom ví kdo jsem a ani se nestydí mě zde a Gromita citovat.....???...!!!.... nasranej martin11 :lol:

...trochu doplním....autor práce mě pravděpodobně kontaktoval asi před rokem s tím, že má funkční MM a na toto tema bude dělat disertační práci.
Autor této práce zcela , resp. vůbec nepochopil princip magnetického pístového motoru, zcela tupě ./ a řekl bych bezmyšlenkovitě / "něco" obšlohnul, připsal komentář, který s magnetismem vůbec nesouvisí...viz cituji....vznikající teplo brzdí magnety....atd...

Jestli takto vypadá naše technické školství, tak jsme taty všichni docenti....mooooc mě bude zajímat, a že si to nějak ošetřím...jak tento student bude uvedenou práci obhajovat.... :shock: no třeba ji už obhájil a teď tady na foru prudí....pod nějakou přezdívkou Mgr jeden

Ach jo, já zase dostanu akorát vředy. Ale jsem si jist, že kantorstvo studentíkovi za tento výkon velice rádo zatleskalo. Za všechna ta překroucená a samo-domyšlená tvrzení a překroucené interpretace fyzikálních zákonů. Úplně to vidím, jak ho hladí po vláskách a říkají mu, jak je šikovnej. Kromě šikovnosti tedy ale navíc projevil neuvěřitelnou drzost a především neprofesionalitu, kterou si autor jakékoliv "odborné práce" nemůže dovolit. Žádné osobní narážky na Rusko tam nemají co dělat, stejně jako spousta dalších věcí. Ale praktik a pragmatik je to asi výborný, asi dostal pohlazeníčko i za toto. Oni se ty zapšklí omezení dědkové rádi zasmějí pod vousy na konto Ruska, byť neoprávněně. No a ty mladší blbečkové, co si o sobě myslej, jak jsou chytrý, jakbysmet.
Stydím se už za tolik lidí pocházejících z naší "země".

Je mi jasné, že to nic nezmění, ale myslím, že občas je dobré alespoň něco říct, někoho poslat doháje a nesedět jen tak a nečučet do blba. Proto, kdo mu chce říct pár slov, ať už jakýchkoliv a ať týkajících se čehokoliv, stačí mi to poslat do SZ, pošlu to do Kostelce nad Orlici pěkně všechno najednou i se svým komentářem. Posílat budu anonymně, protože do háje jalovýho, v tomhle státě je tak skvělá svoboda, že mi srdce plesá. Tudíž, kdo chce, přijímám. Cokoliv, jakkoliv.
Naposledy upravil(a) adam.benda dne stř 09 bře 2011 18:05, celkem upraveno 1 x.

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: MM také ze dřeva...

chiq píše:To je to, pánové, oč běží v téhle téměř neplodné diskusi!

Hatla-pepo-stepo-kripo... ak sa vám rozbehne automobilový benzínový motor len tak sám od seba, bez akéhokoľvek štartéra (elektro, šnúrka, tlači-černoch, či špatného pohľadu...), proste len tak - naleješ benzín do nádrže a motor sa začne krútiť a poháňať vozidlo, dám vám každému na pivo. (...viac si nezaslúžite!)
Ale oni ty pacičky potřebují kvůli zkvalitnění školství. :D

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Neodymové magnety v plastovém nosiči (plastomagnety) ...

Příspěvek od A(&F) »

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Jak to vlastně bylo...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Ilem píše:
Slavek Krepelka píše: Ten kdo hledá najde Ileme.
Tak najdi. Už jsem o to žádal AaF a nabídl mi několik odkazů, ve kterých jsem nic takového nenašel. Třeba budeš úspěšnější.
Ileme, své domácí úlohy si budeš muset dělat sám. Já mám dost svých. Už jsem na téhle blbině stejně ztratil víc času, než bych zrovna chtěl. Tejden počkat a chovat se slušně a problém vyřízen bez tohodle nafukování.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Slavek Krepelka píše:
Ilem píše:
Slavek Krepelka píše: Ten kdo hledá najde Ileme.
Tak najdi. Už jsem o to žádal AaF a nabídl mi několik odkazů, ve kterých jsem nic takového nenašel. Třeba budeš úspěšnější.
Ileme, své domácí úlohy si budeš muset dělat sám. Já mám dost svých. Už jsem na téhle blbině stejně ztratil víc času, než bych zrovna chtěl. Tejden počkat a chovat se slušně a problém vyřízen bez tohodle nafukování.

Ahoj, Slávek.
Tady jde o princip. Používají se tu dva metry a to se mi nelíbí.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek dobrý

Příspěvek od Ilem »

Ale není úplně pravdivý. Nebo snad chce někdo tvrdit, že např. Ing Watt, Ing Křižík, Ing Tesla,... neudělali žádný objev, který by vedl k technologickému pokroku?

"Dum spiro spero"
Ciceron
adam.benda
Zasloužilý člen

Ilem píše:Tak najdi. Už jsem o to žádal AaF a nabídl mi několik odkazů, ve kterých jsem nic takového nenašel. Třeba budeš úspěšnější.
Chtěl jsem všechnu tu diskuzi vytahat do Wordu, ale bohužel, nemám na to čas. Začíná to někde na straně 24 ve vlákně Magnetické motory II. Docela hezké, že to začalo vlastně StepanPepanem, ale pak to Akord "převzal". Hodně příspěvků sám Akord z urážlivosti smazal, jiné jsou vybílené mnou a Ánrim. Něco bude asi i někam přesunuto. Omluvte mě, ale nebudu dohledávat, to může kdokoliv, na to není potřeba být moderátor.

No, takže si to shrneme.
V úplném prapočátku se Akord načertil na to, jak jsme se já a aNONym pustili do Pepana za jeho další typicky otravný příspěvek. Byli jsme na Pepana poměrně dost "rázní", za což se opravdu nestydím. A tady to prakticky začalo s Akordem. Vyjádřil obecný nesouhlas s naším postojem k Pepanovi. Konkrétně ten nesouhlas vyjádřil osočením NONa, že si má nastavit zrcadlo, že rozvrací diskusi atd. a doplnil svůj komentář o tom, že se tu měří dvěma metry. Nevím, jestli to pak na dalších stránkách zůstalo, ale když jsem (slušně) vysvětloval Akordovi, jak je to s těma dvěma metry a jak je to s mou hračkou-hádankou, když budu mluvit za sebe, Akord mě začal napadat pojmy jako arogantní a já nevím co ještě, rád jsem to už zapomněl. A tak dále, to je dohledatelné, ale pojďme radši ke skutečnému jádru problému.

Máš tedy Ileme pocit, že se tu měří dvěma metry? Akord tento názor vyjádřil v souvislosti s tím, že jsem vyrukoval na Pepana a na jeho tradiční komentáře. Sice tu nejsem tak dlouho, jako mnozí z vás, ale myslím, že jsem snad dobře pochopil, jaký toto fórum razí směr a jaká je jeho základní "filozofie" už od začátku. Vysvětlovalo a opakovalo se tu to snad 1000x už jenom za mého působení zde. A přesto si dnes někdo dovolí říct, že tu je diskriminace názorů a potažmo jejich autorů. Diskriminace názorů nikoliv, ale diskriminace projevů určitého typu a různých útočných způsobů jednání, to samozřejmě diskriminovano je a bude. Jinak by to ani nešlo. Tohle je ten vzpomínaný metr. Názor jakýkoliv, ale slušně, v klidu, bez napadání nebo povýšenosti a řeknu ho jednou, dvakrát a když Pepanovi řeknu, že už to od něj všechno víme, ať jde mudrcovat jinam, měl by jít, protože lidi zde na toto pořád dokolečka nejsou zvědaví a to poprávu. Naše práce nestojí na mzdě, stojí na mnohem čistčích základech - na nadšení, vůli, touze a schůdné náladě. Když začne někdo prudit a prudí moc, narušuje to celkovou atmosféru, lidi to rozptyluje a odrazuje od práce, jsou otrávení a rezignovaní. Takže já osobně budu podstupovat stále ty stejné kroky jako doposud. Takové kroky, které tyto negativní vlivy zastaví. Rád bych věděl, jestli tohle považuješ za měření dvojím metrem.
Naposledy upravil(a) adam.benda dne pon 14 bře 2011 7:34, celkem upraveno 1 x.

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: Příspěvek dobrý

Ilem píše:Ale není úplně pravdivý. Nebo snad chce někdo tvrdit, že např. Ing Watt, Ing Křižík, Ing Tesla,... neudělali žádný objev, který by vedl k technologickému pokroku?
Ono to asi nebylo myšleno ať úplně takhle doslova, že daný průkopník vyloženě v žádném případě neprošel (vysokou) školou. Ale pokud vím, většinou se tou školou nenechali tolik pohltit. Zachovali si vlastní představivost, vlastní přemýšlení a vlastní schopnost, umět se odpoutat od oficiálně stanovených tvrzení. A že jich bylo těch (později vyvrácených) tvrzení už od Země coby placky. Většinou musel někdo vystoupit z řady, musel být někdo černá ovce, která ty konveční úzusy nějak napadne. A to dobře cvičený školák neudělá.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Ilem píše:Tady jde o princip. Používají se tu dva metry a to se mi nelíbí.
Podívej Ileme, dva metry. Kousl jsem se tu taky a asi to bylo na magnetářskym vláknu buďto s Pepanem, nebo s Peťulkou vydávajícím se za některého ze slovenských analfabetů stylu animál. A/F na nás skočil, omluvil jsem se a nechal toho. Ihned. Jak prosté, že?
Proč jsem toho nechal? Protože A/F měl naprosto recht a vůbec nezáleží kdo si začal, plevelení, zvláště pak vyříkávání si svých cností, do tématických vláken nepatří. Od toho je boxovárna. Taky jsem do boxovárny přetáhl později několik mých odpovědí na Akordovy výlevy na tematických vláknech, když se mu nelíbilo, že ho nevzývám jako boha vševědoucího a dával mu taky na vědomí, že s jeho plevelením zásadně nesouhlasím, nemuvě o tom, že s tím plevelením jsem mu to nejedenkrát vysvětloval už dříve.

Jenže, Akord se tu musel rozrajcovat a místo nějakého slušného řešení se pustil do křížku s kde kým a hlavně moderátorem vlákna, který se ho snažil nejdříve uklidnit a pak samozřejmě pokrotit. Je to na snad osmi vláknech a A/F toho vzprodukoval, chudák, dost na to, aby si soudný člověk mohl uvědomit, že Akord se svíjel jak užovka, prudil a přestat s plevelením nepřestal, naopak, snažil se prát i soukromé prádlo moderátorů na veřejnosti, což mu taky ke cti nepřidalo. Některá ta neužitečná vlákna založená Akordem pro tento ůčel, kde si s tím může dělat co chce a taky dělá, by snad stála taky za vygumování. Mně na jednom například svévolně odstranil můj vzkaz, i když ho zakotvil ve svém, ke kterému neměl jak vidno ani co dodat. Asi se bál, že to nějak změním. To bude den. A, Ileme, vyndal to bez jakéhokoliv upozornění. To je člověk který tu běsní, že mu někde někdo něco přetřel barvičkou po předešlém varování. Dva metry.... Akordovi by jich bylo třeba aspoň šest a přerazit je o něj, nemluvě o nějakém banu. Chová se jak šílenec.

Nadále jsou tady skutečně takoví borci jako Pepan atp. kteří, ač plevelí, nikdy nic neschytali kromě napomenutí a to za dost neřestné vzkazy. Nechali toho na chvilku a zase žádná šaráda. Proč? Protože to asi nestálo za to a protože se nepouštěli s moderátory do šarvátek. Jak elementární, i když ani náhodou komukoliv prospěšné.

Jaké dva metry? Já Ti to povím, jeden pro ty co neotravují, nebo alespoň znají míru, a jeden pro ty, kteří to přeženou a Akord to vzal skutečně do extrému. Pokud to nechceš vidět, fajn. To je tvoje věc. Dost lidí to vidí a žádný humbug to nespraví ať jde odkudkoliv.

Ahoj, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Příspěvek dobrý

Ilem píše:Ale není úplně pravdivý. Nebo snad chce někdo tvrdit, že např. Ing Watt, Ing Křižík, Ing Tesla,... neudělali žádný objev, který by vedl k technologickému pokroku?
Ing. James Wat vylepšil Newcomenův parní stroj přidáním odděleného kondenzátoru. Hlavní vynález.
Merlin měl recht, pouze rozvoj.

Ing. Křižík
Vylepšil regulaci Jabločkovovy obloukové lampy, hlavní vynález.
Merlin měl recht, pouze rozvoj.

Ing Nicola Tesla,
Po reálce vstoupil na Rakouskou polytechniku a vydržel jeden semestr.
1880 jeden semestr na Karlově universitě, ale lezl tam taky dva roky po knihovně. Titul Ing. mu byl udělen v mechanice a elektrice za zásluhy, nikoliv za oficielní vzdělání.

Co bylo jeho přínosem ví kde kdo, i když ne kde kdo ví, že to bylo od něj. Mimo to vynalezl pohon automobilu, který ztělesnil v Pierce Arrow, kteréžto vozítko jezdilo na ... NIC ... podle dnešní vědy a to jsme o 80 let dál. Také demonstroval dost zajímavých úkazů z elektriky, které se nikomu nikdy nepodařilo duplikovat a které si vzal do hrobu. Například předvedl osvětlení místnosti bez jakéhokoliv hmatatelného svítidla na veřejné výstavě.
Merlin měl recht, nikoliv standartní vzdělání a ne nezbytně standartní vynálezy, ale za to definitivně ne jenom vylepšení.

Ahoj, Slávek.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

dva metry...

Příspěvek od martin11 »

Zdravím přoucí se....
Dva metry by bylo potřeba zavést....každý zde , by se měl přihlásit, jestli je odborník nebo ameter , v tom kterém problému...a tak by se naň mělo pohlížet....Pepan, hatlík Ilem Akord Křepelka Gromit A/F & je odborník v elektronice fyzice matematice,,,
pišta rozumí rostlinám Palo léčitelství atd.. :idea: např já nerozumím níčemu...tak se přihlásím do skupiny amater a tak by na mě mělo být pohlíženo.....když kváknu, že to a to je tak a tak....a přečte si to nějakej pepan - odborník, tak si o mě udělá představu a tak na mě může - přiměřeně reagovat. Tím navazuji i na diskusi , jaké kdo měl v minulosti vzdělání.../ Tesla a spol /
Když se posléze přou dva odborníci, tak to je jiné , než když se přou dvě Karkulky :oops: ...často se tu stává , že se pře karkulka s odborníkem, nebo odborník jebe karkulku....Zde na tomto Foru by se dohady měly ubírat tvůrčím směrem....
karban , jako zářný případ nekonstruktivní kritiky dostal napomenutí...
Toto , si myslím , že je v pořádku...a veškeré spamování kecama typu...to nejde , to nemůže existovat a tak, nikam nevede. Když už to napíšu, tak to také zdůvodním, nebo jsem raději zticha.
Tady by to mělo být o spolupráci a ne o tom , jak je kdo chytrej....vyškolenej....a potom je tu ještě jeden velkej nešvar typu - hel blbci čumte, já to mám , a vy ne, vidíte jaký jse pitomci. / jestli se někdo poznal , tak je to dobře :idea: / tak, to je všechno k dvojímu metru hezké jarní ráno všem přeje martin11 :lol: a karkulka červená :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“