Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Koloidní stříbro
Re: pár technických otázek
jasně, že viděl... ten bordel je spíše odvislý od proudu... možná tam máš velký proudy.... a nebo něčeho moc... mně to nic nedělá... a dokonce ten tvůj bordel černej, jak píšeš se dělá i na profesionálních přístrojích co se prodávají oficiálně a myslím i na těch co mají přehazování elektrod
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ty elektrody byly v provozu - teď to bude asi - přes 400 hodin, tak to zřejmě bude odpovídat, proudově to zřejmě bude OK, bylo to dělaný podle jednoho schématu zde uvedeného, mám pocit že od Merlina... Ale viděl jsem v Praze na srazu tu nějaké jiné schéma, mám pocit, že to má společného něco s lajosem... Je to veřejné, či soukromé schéma? Objevilo se tu v tomto vlákně?
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
tak to ji na to musel udelat asi 250 KS.... to je dost ne? a mimo to, nevim jak to mas delany, ale jednoduse lze elektrody menit... kdyz vidim ze se ztencuje tak obratim polaritu....
schemat je spousta... zakladni princip jenom jeden spravny.... provedeni je na kazdem.... jake schema myslis - verejne, soukrome?
schemat je spousta... zakladni princip jenom jeden spravny.... provedeni je na kazdem.... jake schema myslis - verejne, soukrome?
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Přepínání polarity není jen kvůli rovnoměrnému opotřebování ale také kvůli tvorbě zhluků (dendritů). Proč by se někdo obtěžoval stanovit optimální dobu přepólování na 20s?fdh píše: Ahoj.
Dle mého názoru, není nutné mít přepínání elektrod. Elektrody se opotřebovávají minimálně a při zachování výstupních hodnot se nic neděje. Když se ti bude zdát, že je to opotřebované, tak to přehodíš a nebo to průběžně přehazuješ... Opotřebení je fakt na hodně dlouho...
Vzdálenost elektrod taky nehraje roli... když jsem to zkoušel, tak je úplně jedno jestli jsou od sebe cm a třeba pět cm... vybral jsem, podle mě, přijatelnou vzdálenost 1,5cm
Shluky se nevytváří ani když tím nekvedláš... je to zbytečně složité na výrobu a výsledný efekt nula... mám vyrobené krásné čiré KS bez shluků...
stabilizátor proudu je to nejdůležitější... musí být stanoven dle obsahu jedné elektrody (po ponoření)... napětí je úměrné dle ohmova zákona podle odporu uvnitř kapaliny... startovní napětí je vyšší, většinou dle možností zdroje, ale může se krátkodobě objevit třeba 120V... ale toto napětí po několika vteřinách padá dolů a pak se pracuje třeba okolo 50V a pak třeba okolo 30V... de facto si to řídí samo, dle odporu kapaliny.... proud je konstantní a tak jediné co jde měnit je napětí... odpor se mění sám dle obsahu stříbra...
!!!!! vůbec nepoužívej nějaký stříbrný drát!!!!! chce to drát stříbra 99,99% jinak do toho budeš pouštět sračky.... když budete mít zájem, mohu dodat ..... stejně tak mohu dodat funkční plánek na přístroj KS...
Na vzdálenosti elektrod záleží docela hodně kvůli rovnoměrné proudové hustotě. Čím jsou elektrody blíž k sobě, tím větší je rozdíl mezi proudovou hustotou na přivrácené a odvrácené straně leelktrody. Pak se může stát, že i při malém proudu se vytrhávají velké částice, protože proud je lokálně dost vysoký. Takže čím dál elektrody od sebe - tím lépe. Má to ale druhou stranu mince - čím jsou elektrody dál od sebe , tím větší napětí je potřebné k dosažení žádané proudové hustoty.
Velikost shluků se nedá posuzovat pouhým okem. Když jsou viditlelné okem, je to už na vyhození. Filtrace není dobrá, protože z filtračního papíru se do koloidu uvolňuje klíh (nebo čím to lepí).
Velikost shluků se dá posoudit amatérsky jedině tyndalovým efektem. Laserovým ukazovátkem s novými baterkami v úplné tmě musí být vidět jen velmi slabá stopa. Pokud se ve stopě zablesknou částečky- vyhodit.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Ilemem. Na filtraci používám několik vrstev obyčejného ubrousku, ale je pravda že vlastně ani nevím, jestli obsahuje nějaké nežádoucí látky, které by se uvolňovaly. Ve výsledku je roztok čirý a chutnýIlem píše:Přepínání polarity není jen kvůli rovnoměrnému opotřebování ale také kvůli tvorbě zhluků (dendritů). Proč by se někdo obtěžoval stanovit optimální dobu přepólování na 20s?
...
Filtrace není dobrá, protože z filtračního papíru se do koloidu uvolňuje klíh (nebo čím to lepí).
Velikost shluků se dá posoudit amatérsky jedině tyndalovým efektem. Laserovým ukazovátkem s novými baterkami v úplné tmě musí být vidět jen velmi slabá stopa. Pokud se ve stopě zablesknou částečky- vyhodit.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Není dobrý taky míchátko? Že by to bylo taknějak homogenitější a ty obláčky by se teda rozptylovali....
taky máte obláčky???
taky máte obláčky???
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: mno...
Někdo tu zmiňoval, že magnetická vrtulka není vhodná. Oobně jsem již dříve přemýšlel nad použití starého gramofonu, na kterém bych uřezal čouhající osku a na to dal skleničku s destilkou rotovat...jarda ovčák píše:Není dobrý taky míchátko? Že by to bylo taknějak homogenitější a ty obláčky by se teda rozptylovali....
taky máte obláčky???
- jardax
- Zasloužilý člen
- Dal: 56 poděkování
- Dostal: 104 poděkování
:)
No je to docela sranda číst...
Polaritu pochopitelně není potřeba měnit... snad jen při produkci stovek litrů "ks" týdně, bude stačit přehodit elektrody/polaritu. Jsou to snadné počty... úbytek hmotnosti aktivní části elektrody je přímo úměrná vyprodukovamému "ks".
Tak jestli někomu zmizí 3g Ag během několika "vaření", tak něco není správně.
Ten "sajrajt" není sajrajt, je to směs hydroxidů a hydratovaných oxidů stříbra.
Jejich rozpustnost je závislá na mnoha faktorech.
Pokud vznikají dostatečně pomalu, v pohodě se stačí rozpouštět.
Pokud je roztok solí Ag nasycený, začne se oddělovat od elektrody a vzniká zákal, popřípadě usazenina, kterou pak někteří filtrují.
V jednom z mých prvních příspěvků v tomto trýdu jsem vyzval uznávané "vařiče" k experimentu:
po ukončení procesu elektrody neotírejte a okamžitě zahajte nový proces, akorát nezapínejte proud.....
No to jsem se dočkal odpovědi stačí kouknout
No tak jsem to prubnul sám... a ejhle, pokud je na ekektrodě bílý povlak, tak stačí míchat a jaksi ono nám to "ks" opět vzniká samo...
Zvláštní, že ano
EDIT: adam.benda - klobouk dolů, děláš to dobře!!!
Polaritu pochopitelně není potřeba měnit... snad jen při produkci stovek litrů "ks" týdně, bude stačit přehodit elektrody/polaritu. Jsou to snadné počty... úbytek hmotnosti aktivní části elektrody je přímo úměrná vyprodukovamému "ks".
Tak jestli někomu zmizí 3g Ag během několika "vaření", tak něco není správně.
Ten "sajrajt" není sajrajt, je to směs hydroxidů a hydratovaných oxidů stříbra.
Jejich rozpustnost je závislá na mnoha faktorech.
Pokud vznikají dostatečně pomalu, v pohodě se stačí rozpouštět.
Pokud je roztok solí Ag nasycený, začne se oddělovat od elektrody a vzniká zákal, popřípadě usazenina, kterou pak někteří filtrují.
V jednom z mých prvních příspěvků v tomto trýdu jsem vyzval uznávané "vařiče" k experimentu:
po ukončení procesu elektrody neotírejte a okamžitě zahajte nový proces, akorát nezapínejte proud.....
No to jsem se dočkal odpovědi stačí kouknout
No tak jsem to prubnul sám... a ejhle, pokud je na ekektrodě bílý povlak, tak stačí míchat a jaksi ono nám to "ks" opět vzniká samo...
Zvláštní, že ano
EDIT: adam.benda - klobouk dolů, děláš to dobře!!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Re: mno...
Osku nemusíš řezat, stačí na to položit vzhůru nohama misku od květináče, nebo hluboký talíř a na to pak tu skleničku.Palo píše:Někdo tu zmiňoval, že magnetická vrtulka není vhodná. Oobně jsem již dříve přemýšlel nad použití starého gramofonu, na kterém bych uřezal čouhající osku a na to dal skleničku s destilkou rotovat...
Naposledy upravil(a) cimirek dne pát 18 bře 2011 20:53, celkem upraveno 2 x.
- jardax
- Zasloužilý člen
cimirek
cimirek - no jo, mýchat se fakt musí, o tom není pochyb, jenže tento "gromosystém" předpokládá otevřený systém - dopad prachu a sycení CO2 roztoku...
- jardax
- Zasloužilý člen
Re: KS
fdh - vím kam míříš - při "extra" pomalém procesu, který používáš se opravdu nemusí mýchat...fdh píše:nemusí se míchat
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Míchat se nemusí, ale není to lepší s mícháním?fdh píše:nemusí se míchat
lepší to asi bude, ale nevím jak velký bude výsledný efekt.. ono udělat "správný" míchání není jen tak.... nemůže se použít ledacos.... ale když se to dělá správně, tak to není nutné... mimo to, fakt nevím, proč to některým dělá takový bordel....