Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Koloidní stříbro
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
napětí
Není lepší misto relátka tam dát FETy ?. Nemusíte s napájecím napětím tak vysoko (nižší spotřeba a výšší spolehlivost).
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: napětí
šlo by to s Fetovým můstkem ale relátko je jednoduché a máš i akustickou kontrolu, jdeš kolem výrobníku a občas cvakne, víš že to funguje.
Taras--genius? to je přehnané, stačí se v nečem dost dobře se vyznat a bavit se tím
Taras--genius? to je přehnané, stačí se v nečem dost dobře se vyznat a bavit se tím
-
- Zasloužilý člen
Re: napětí
Jo, jo ty FETy žádnej zvuk nevydávaj, jednoduchý je oboje, a co třeba pískle ?lajos píše: šlo by to s Fetovým můstkem ale relátko je jednoduché a máš i akustickou kontrolu, jdeš kolem výrobníku a občas cvakne, víš že to funguje.
Ser. number_002
Prajem pekný deň.
Vyrobil som Degenerátor striebra číslo 2.
Silnejšie trafo a viac stupňov v násobiči.
A zohnal som miešačku.
Vyrobil som Degenerátor striebra číslo 2.
Silnejšie trafo a viac stupňov v násobiči.
A zohnal som miešačku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- jardax
- Zasloužilý člen
- Dal: 56 poděkování
- Dostal: 104 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Ser. number_002
Míchadlo má docela "přebujelou" elektroniku. NonTaras píše:Vyrobil som Degenerátor striebra číslo 2. Silnejšie trafo a viac stupňov v násobiči.
A zohnal som miešačku.
A vcelku kladně hodnotím i zajímavý způsob "drátování".
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Miešadlo.
Ešte raz prajem pekný deň,
ďakujem ušľachtilému darcovi za moju prvú Ka(r)ma-sutru.
Elektronika je prebujnelá preto, lebo sa z nej využíva na miešadlo asi 2%.
Pôvodne to bol ionomer - na meranie sodíka vo vode.
No je to na jednom plošnom spoji, ťažko to ukrojiť.
Časom to nejako zredukujem a skultúrnim, lebo teraz hrozí, že mi to
rozložené v obývačke na zemi môže prizabiť moju pohyblivú mladú pani.
Drotujem drôtom so silikónovou izoláciou na univerzál, lebo sa mi nechce leptať.
Naši predkovia boli drotári a tak to zostalo v génoch.
ďakujem ušľachtilému darcovi za moju prvú Ka(r)ma-sutru.
Elektronika je prebujnelá preto, lebo sa z nej využíva na miešadlo asi 2%.
Pôvodne to bol ionomer - na meranie sodíka vo vode.
No je to na jednom plošnom spoji, ťažko to ukrojiť.
Časom to nejako zredukujem a skultúrnim, lebo teraz hrozí, že mi to
rozložené v obývačke na zemi môže prizabiť moju pohyblivú mladú pani.
Drotujem drôtom so silikónovou izoláciou na univerzál, lebo sa mi nechce leptať.
Naši predkovia boli drotári a tak to zostalo v génoch.
-
- Stálý člen
- Dal: 3 poděkování
už mám taky vlastní stříbro...
Tak se chci s vámi podělit o svou radost, že již máme hotový funkční přístroj (i díky Jardaxovi za jeho stříbro!), první várku otec nevypnul včas a vyrobil cca 40 ppm, ale už téměř týden to drží průhlednou barvu. Ještě něco dodělává, pak vám to vyfotím a požádám jej o schéma. Udělal tam pár změn, tady jsem to od něj sepsala:
- místo IO 555 používá multivibrátor z 2 tranzistorů a 1 FET
- pro měření vodivosti se mu lépe osvědčila metoda měření proudu při konst. napětí 5V, neuplatňuje se tolik galvanický efekt jako při měření multimetrem s měřícím napětím max 100 mV
- nepoužívá pro získání 180 V násobič, ale trafo s napětím 130 V + jednocestné usměrnění
- jako stabilizátor proudu používá FET P4MB80.
Vy se v tom narozdíl ode mě určitě vyznáte
- pro měření vodivosti se mu lépe osvědčila metoda měření proudu při konst. napětí 5V, neuplatňuje se tolik galvanický efekt jako při měření multimetrem s měřícím napětím max 100 mV
- nepoužívá pro získání 180 V násobič, ale trafo s napětím 130 V + jednocestné usměrnění
- jardax
- Zasloužilý člen
Re: už mám taky vlastní stříbro...
Tak to má bejt, s chutí do toho, fakt v tom není nic tajemného, ani složitého.
Jj, pamatuju si ten pocit při prvním zapnutí, měření, ochutnávku
Je to super.
Když si vzpomenu, kolik jsem dával za "komerční" jakokoloid, tak je mi z toho zle.
Teď už je náklad jen voda pro injekce - 28ká/pulitr a to je vše. Dokonce i za ty peníze je to pro známé, ale většinou grátis.
Však mě tolik neubyde a někomu to pomůže
Stříbru zdar
Jj, pamatuju si ten pocit při prvním zapnutí, měření, ochutnávku
Je to super.
Když si vzpomenu, kolik jsem dával za "komerční" jakokoloid, tak je mi z toho zle.
Teď už je náklad jen voda pro injekce - 28ká/pulitr a to je vše. Dokonce i za ty peníze je to pro známé, ale většinou grátis.
Však mě tolik neubyde a někomu to pomůže
Stříbru zdar
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: nový přístroj
Nezbývá mi než opět poznamenat že komplikovat se dá cokoliv, nahradit 555 za pět korun-samozřejmě je možné, trafo s napětím 130V může být manipulačně nebezpečné vůči násobiči s energii kondíku 50MF. Tatínek má svoji hlavu-můj měl také pokud byl naživu ale v elektronice si nechal poradit .Dělat totéž jiným spůsobem je samozřejmě možné (FET P4MB80).lennis píše:Tak se chci s vámi podělit o radost, že již máme hotový funkční přístroj (i díky Jardaxovi za jeho stříbro!), první várku otec nevypnul včas a vyrobil cca 40 ppm, ale už téměř týden drží průhlednou barvu. Ještě něco dodělává, pak vám to vyfotím a požádám jej o schéma. Udělal tam pár změn oproti návodům, tady jsem to sepsala:
Rád se podívám na schema, pokud se sem přístupným spůsobem dostane
- jardax
- Zasloužilý člen
"ks"
No nejsem vyloženě lupenkář... ale takhle jednou mě na dotek začal bolet loket. Mrknu na to, flek tak 3cm v průměru, mrknu na to blíž a říkám si: "kůže se zbláznila - místo aby rostla normálně, tak roste na vejšku", na dotek jak struhadlo, místy krvavá prasklina. No o lupénce jsem neměl ani tucha.
Bavím se o tom jen tak mezi řečí se ségrou... a ejhle lupénka.
Někdy se to zhorší, jindy o tom nevím - žádnej těžkej případ.
Narazil jsem na tenhle trýd, rozdal jsem pár pulitrů "ks", jenže lupenkáři jsou zvláštní lidé prostě je to nebaví si cokoliv kamkoliv matlat.
Nachystal jsem si špaprle "ks" a kdykoliv jdu okolo, tak si flek namočím.
No mazec...tak asi po třech týdnech je loket jak dětská prdýlka.
No co dodat - u mě to funguje!!!
Bavím se o tom jen tak mezi řečí se ségrou... a ejhle lupénka.
Někdy se to zhorší, jindy o tom nevím - žádnej těžkej případ.
Narazil jsem na tenhle trýd, rozdal jsem pár pulitrů "ks", jenže lupenkáři jsou zvláštní lidé prostě je to nebaví si cokoliv kamkoliv matlat.
Nachystal jsem si špaprle "ks" a kdykoliv jdu okolo, tak si flek namočím.
No mazec...tak asi po třech týdnech je loket jak dětská prdýlka.
No co dodat - u mě to funguje!!!
Naposledy upravil(a) jardax dne pát 15 dub 2011 10:11, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
"LUPIENKA"
Nemal som v úvahe vstupovať do tejto debaty. Ale včera mi brácha ukázal podobný fľak na pravej ruke - začervenalá pokožka, po krátkom čase zhrubla a stále bola citlivá. Podľa toho ako rýchlo sa objavila a ako rýchlo sa zmenila, išlo zjavne o nejakú infekciu kože prenášanú dotykom. Tesne pred tým bol v obchode, tak jednoznačne odtiaľ. Samozrejme, striebro zabralo spoľahlivo. Zostal však nepríjemný pocit zo spoznania novej infekcie roznášanej (úmyselne?) na verejnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Tohle není lupénka, nýbrž houbové neboli mykotické postižení. Problém je v tom, že to je zákeřnější, než lupénka a díky antibiotikama prošpikované společnosti i agresivnější.
Rozpoznávací test je mastička jménem canesten.
Dvakrát namazat a když to nezmizí, tak honem zkoumat.
Já od vojny tyhle flíčky a fleky nesnáším a jsem na to fakt vysazenej.
Stěhoval jsem chemickej sklad na vétřiesce a když jsem zametal korbu, tak jsem se půl roku osypával jako osel.
Jakási mykoza......
Komančové měli chemické látky, co vyvolají mezi mužstvem agresivní mykozy a tím se zcela paralyzuje armáda.......
Rozpoznávací test je mastička jménem canesten.
Dvakrát namazat a když to nezmizí, tak honem zkoumat.
Já od vojny tyhle flíčky a fleky nesnáším a jsem na to fakt vysazenej.
Stěhoval jsem chemickej sklad na vétřiesce a když jsem zametal korbu, tak jsem se půl roku osypával jako osel.
Jakási mykoza......
Komančové měli chemické látky, co vyvolají mezi mužstvem agresivní mykozy a tím se zcela paralyzuje armáda.......