Trávení probíhá nejvíce v žaludku a tenkém střevě. Trávení (především škrobu) začíná již v ústech, rozmělněním a prosliněním potravy. Toto je impulsem pro vyslání signálu pro uvolnění trávicích enzymů vhodných pro trávení právě přijaté potravy. Trávicí enzymy jsou přítomny ve slinách, žaludeční šťávě a v tenkém střevě.
Trávení bílkovin
Začíná v žaludku. Bílkoviny vyžadují pro své trávení kyselé prostředí. Takové prostředí zajišťuje kyselina chlorovodíková, která je produkována žaludečními žlázami okamžitě po příchodu bílkoviny do žaludku. Kyselina chlorovodíková také aktivuje enzym pepsinogen. Tento proces okamžitě zastavuje trávení škrobů. Skoro každá potravina obsahuje protein, ovšem pokud mluvíme o bílkovině v rámci vhodné kombinace potravin, pak máme na mysli koncentrované proteiny jako ořechy, semena, sýr, maso. Trávení bílkovin v tenkém střevě již probíhá v mírně alkalickém prostředí za pomocí enzymu trypsinu. Přítomnost nestráveného škrobu v žaludku narušuje trávení bílkoviny. Když jíme škroby samostatně, pak náš žaludek produkuje jiné trávicí šťávy, než když jíme bílkoviny a proto by jsme tyto dvě potraviny neměli kombinovat v jednom jídle.
Jestliže jsou současně konzumovány potraviny, které mají rozdílné či dokonce opačné nároky na trávení, pak je důkladné přizpůsobení trávicích šťáv nárokům trávení nemožné. Konzumace bílkovin spolu se sacharidy (škroby nebo cukry) vede ke stejné situaci jako kombinace kyselých potravin a sacharidů (bakteriální rozklad), protože bílkoviny vyžadují pro své trávení kyselé prostředí.
To znamená,že nejvíce škod na našem zdraví si pácháme sami,tím že stále do sebe něco cpeme a naše tělo je stále otrávené nedokonalým trávením a to pomíjím umělé přísady.
Proto nejvíce jsou nemocní všežravci.Lépe jsou na tom vegetariáni dále vegání (makrobiotici) a nejlépe vitariani.
Alergie - to je kapitola sama o sobě.Plod,který je živen nesprávně tak jeho vývin narušen.Po porodu do 3 let se jeho imunitní systém vyvíjí.Když dítě je živeno průmyslovou stravou a masitými vývary,není divu,že zaděláváme na velký problém a to celoživotní.
Jak se asi dostanou cizopasníci do našeho organismu?Nejvíce nevhodnou potravou a když mu vytvoříme vhodné podmínky(stravováním)tak se jich těžko zbavíme.
Když odstraníme příčinu,tak není problém odstranit následky,které jsme nevědomky si způsobili.
Siderické kyvadlo.Je pochopitelné,že je potřeba se ho naučit používat.Ona je to jakási berlička,která komunikuje s mým podvědomí(duši).Asi takto,vesmír je založen na vibracích.Člověk má své osobní vibrace,které se odvíjí od způsobu vlastního života.Čím jsou moje vibrace vyšší,tak mám schopnost se napojit na vesmír,otevřít třetí oko,vidět auru atd.Děti mají tyto schopnosti vnímat nejlépe,pokud je nezničíme konzumním způsobem života.
To by bylo na jiné téma,které sem nepatří.
Nechci nikomu nic vnucovat,to jsem dělal před 15 lety a vím že nejlepší je si vše prožít na vlastní kůži.To je moje škola života,kterou jsem začal před 20 lety,když jsem prožil ledvinový záchvat(asi 15 x) a přehodnotil jsem
svůj konzumní život.Postupně jsem se zbavil artrózy,ekzému,žlučníkových kamenů,nadváhy atd.
Vím,že na internetu dnes je spousta informací nebo v televizi atd.Ale troufám si tvrdit,že se docela už umím orientovat co je pravda a co ne.!!!