Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Bylinkové povídání.

Moderátor: aNONym

Odpovědět
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: hnuj

Příspěvek od Palo »

laik píše:...na hnuj vyhazujou nějaký vnitřnosti při zabíjačce třeba střeva plný podivných brouku hadátek
No vidíš, máš už žížaly integrovaný ve střevech, nemusíš pořizovat za drahé peníz fungláče ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: zahrada

Příspěvek od Palo »

aNONym píše:Kdepáák, "antilopák" se bude jmenovat Umbunda. :D Non
Vím vím, mám rád dvojsmysly, tak se mi to hodilo do krámu ;)

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: hnuj

Příspěvek od NAVAR »

laik píše:Zdravím
tak ještě že sem ho teda nekópil......
a jak to všeci chválej....no asi amateři jako já.....
Co řákáte na hnojení prasečím hnojem???.
já teda sem byl proti, ale tchýně jelikož maj prasata tak tim hnojí záhony od nepaměti....a nabízeli nám ho....
mě se to ekluje už z toho duvodu že ty prasata papaj ty stejný srač....co my a skoro samou vařenou stravu......
a když se pak na hnuj vyhazujou nějaký vnitřnosti při zabíjačce třeba střeva plný podivných brouku hadátek a breberek tak představa že si to cpu na záhon...no...fuj.....
a ted žena dovezla od nich pytlík mrkve(pěkně velikých) z dobrým umyslem že je to skoro bio a teda vhodnější pro mimčo víc než mrkev z obchodáku ???...hmmm :dknow: co vy na to???...

ps:navar popel mám, vápno hydrát taky, písku jen trochu a piliny žádný........ale teda ten popel a trochu písku tomu dám....a na mulčování a zároven hnojení používám drt trávy ze sekačky.....a vyděl sem dobrou věc do záhonu místo třeba čené textilie nebo mulče naskládat kartony a pak je zamaskovat tou drtí ze sekačky.....ono pod tím kartonem zustává stále dobrý mikroklíma a spousta broučku a žížal tam má domov a plevel žádnou šanci....a kartonu těch já mám....
Koňskej hnůj ne. Třikrát ne mi řekl důchodce co vychodil hnojárnu a kolem zemědělství se motal. Velmi záleží na tom čím se koně krměj, a nejraději mají suchou trvávu a pelevel, tedy z dozrálými semeny.
Koňskej hnůj si dej jenom třeba do fóliáku kde to stihneš vyplejt. Bacha na to plevel kterej v normální půdě neroste, tak v hnoji jak bambus v pralese.
Jo, hnůj se nekupuje, kdo to kdy viděl, vždy ho mám za protislužbu, teď jsem uleželejšího dotáhnul několik tun a růčo to zaryl do těch pár stovek metrů co mám. narvanej vozejk je jak když flusne do moře.
Víš proč jsou prasata tlustý? Protože všechno sežerou a vše spotřebujou, jejich hnůj je poměrně dost prázdný, všechno jde na sádlo :) Jo nechat ho uležet ale se velkým množstvím slámy.
Ptal jsem se i na ten koňský jestli teplota a žížaly zlikvidují semena plevele, prý ani náhodou :(
Když chceš dobrý humus pořiď si kalifornský žížaly alias Ánriovky :) , jsou trchu háklivější na klima - teplo, vlhko a dostatek organiky ale množej se rachle a makaj fest.
Jo karton je dobrej nápad.
Mrkev mimču opláchni a to si piš že bude lepší jak z obchodu, já mrkev většinou otírám do košile a konzumuji v podřepu přímo u záhonu :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
petrvesely
Nový člen

zapominani

Příspěvek od petrvesely »

Neznate nahodou nejake bylinky na zapominani? neco prirodniho? nasel jsem akorat clanek http://www.caste-zapominani.cz/. :|

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: zapominani

Příspěvek od jvj56 »

petrvesely píše:Neznate nahodou nejake bylinky na zapominani? neco prirodniho? nasel jsem akorat clanek http://www.caste-zapominani.cz/. :|
Teď jde o to zda chceš zapomenout nebo nezapomínat ? :D

úprava a omluva: teď jem si přečetl příspěvek o tvým tátovi, jinak se jedná pravděpodobně o nedokrvenost (malé okyslčování) mozku.
Bylnku ti ale neporadím
Naposledy upravil(a) jvj56 dne pát 29 dub 2011 11:37, celkem upraveno 1 x.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

petrvesely píše:Neznate nahodou nejake bylinky na zapominani? neco prirodniho? nasel jsem akorat clanek http://www.caste-zapominani.cz/. :|
Hmm... zajímavé... Výtažek z Ginko Biloby... Když je motor zrezlej, tak místo vyčištění a promazání ho víc podusíme palivem... Proč ne ;)

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Môjmu otcovi výborne zabralo koloidné zlato. To nepíšem ako reklamu, ale presvedčil som sa na vlastné oči. V podstate ide o opravu neurónov v poškodenej časti mozgu vytvorením "zlatého mostíka". Ako to už bolo spomínané - naše telo vie presne, čo má robiť a kam má potrebné látky dopraviť. Pre nás je len jedna úloha - potrebné látky mu poskytnúť.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Zapomínání může být způsobeno hliníkem v mozku. Odkud? Hliníkový lžičky, tavený sýry, potraviny z alobalu apod. MMS na to údajně zabírá, v kombinaci s imunitou (podpořenou HCl) by to mělo hezky tu hlavu čistit. Ale to už patří do jiného vlákna.

Kdybych na to měl jít nějakýma kytkama, tak bych zvolil hodně pravé naředěné citronové šťávy, postavil bych na tom pitný režim.

To koloidní zlato zní zajímavě, ale spíš bych se snažil čistit než záplatovat... ;) Ale kdo ví, třeba to funguje jinak, třeba to záplatování si vezme do parády imunita a ve výsledku by to nemuselo být až tak špatné...

milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

Môjmu otcovi výborne zabralo koloidné zlato. To nepíšem ako reklamu, ale presvedčil som sa na vlastné oči. V podstate ide o opravu neurónov v poškodenej časti mozgu vytvorením "zlatého mostíka". Ako to už bolo spomínané - naše telo vie presne, čo má robiť a kam má potrebné látky dopraviť. Pre nás je len jedna úloha - potrebné látky mu poskytnúť.
Už jsem někde na koloidní zlato narazila.Odkud ho otec měl a v jakých dávkách?Děkuji.

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

milnem píše:Už jsem někde na koloidní zlato narazila.Odkud ho otec měl a v jakých dávkách?Děkuji.
http://www.cxc.sk/index.php?menu=22
dávky: 1 polievková lyžica (cca 15ml) ráno, druhá večer, pravidelne, dlhodobo (berie to už 1,5 roka) - a očividne mladne :D

milnem
Zasloužilý člen

Příspěvek od milnem »

Děkuji moc,a vrací se mu i paměť?Nenašel by se někdo,kdo by generátor na výrobu koloidního zlata udělal?Na netu je však k tomu velmi málo technických infomací,ale snad by se někdo našel.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

milnem píše:Děkuji moc,a vrací se mu i paměť?Nenašel by se někdo,kdo by generátor na výrobu koloidního zlata udělal?Na netu je však k tomu velmi málo technických infomací,ale snad by se někdo našel.
Making Colloidal Gold zadat do vyhledávače a hledat. Ono těch postupů bude asi více.

A tohle je taky hezký

No a pomocí laseru to nemá chybu :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
milnem
Zasloužilý člen

Příspěvek od milnem »

Děkuji.předtím jsem hledala "po česku" takže těch odkazů moc nebylo.Budu tedy hledat s překladačem,ale stejně,po prvním nahlédnutí-jsem technický antitalent.Potřebuji to jednoduché-něco jako výroba koloidního stříbra,i když třeba v podstatně delším čase.Ale to je asi utopie,no,pohledám.Jenže i když najdu,stejně asi nesestrojím,no...Taky bude asi problém kvalita a jak ji ověřit?Kdo hledá najde,možná něco najdu.

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

milnem píše:Děkuji moc,a vrací se mu i paměť?Nenašel by se někdo,kdo by generátor na výrobu koloidního zlata udělal?Na netu je však k tomu velmi málo technických infomací,ale snad by se někdo našel.
Vzhľadom na vek už začínal mať problém s výberom "toho právneho výrazu", to sa zastavilo a subjektívne i on pociťuje podstatné zlepšenie psychickej pohody.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Chtěl bych touto cestou upozornit na fakt, že se chýlí čas vhodný na sběr kopřivového bejlí. Pro chtivé...
Netrhat kopřivy ze stínu, z hnojiště, u tratí, silnic či smrdutých měst. Od silnice 2 třídy min 800metrů.
Je to nedoceněná bylinka, jenž je spojována výhradně s očistnou kůrou, což je šílená krávovina, páč dokáže mnohem více, a klidně ji do sebe můžete lejt imrvére, akuráth musíte na dva měsíce v roce vysadit. Nejraději ji mám ve směsi s bezem, šalvějí a špetkou mateří doušky. Jináč se snese se všema bylinkama, lze ji dát i do bezové limonády,vyrábět kopřivový syrup, dá se dávat do bramboračky, bramboráků, jako španát, do rizota.....
Kdesi jsem četl, že kdyby lidé pochopili milosrdenství kopřivy, zničili by ji překotným sběrem.

Odpovědět

Zpět na „Bylinky a jiné léčivky“