Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

HCl - Doplnok

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Igor

Příspěvek od Slavek Krepelka »

roughboy píše:Nehovorím že sa vo veci mýli....stále len opakujem že dlhodobé užívanie HCl nie je tá správna cesta..
Takže si to asi celé zopakuj, dvacetkrát, důlkadně, "nikdo kromě Raughboje zde o dlouhodobém užívání HCl nemluvil." Pokud tomu nevěříš, pročti si zde vše, co kdo o HCl napsal.

:D Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
roughboy
Zasloužilý člen

Re: ach...jaj Krepelka..krepelka

Příspěvek od roughboy »

ach jaj.......
nie som si vedomý čo podstrkujem.........stále sa tu bavím o fyziologií.........a to že som niekedy niečo spomenul a teraz som doplnil nejakú informáciu do prochlastaných játrech kde sú porovnávané rozne produkty. ......... keby si si všimol tak som tam uviedol chemické zloženie..........a keby si to vlákno čítal od začiatku tak by si pochopil (ale ty asi nie) ........bavil som sa o enterosorbcií a jej momentálne dvoch produktoch na trhu. Ked ich bude viac tak ich budem určite spomínat. Možem sa bavit o novinkách na trhu....... Existujú uhlíkové preparáty (nemýlit sa žiadne uhlie ani aktívne uhlie), kde cena jednej kúry presahuje 8.000 Kč. Je mi šumák či si niekto kúpi enterosgel alebo sanogel. Vysvetlil som čo je vyskúšané a overené. Ked bude na trhu niečo lepšie ako enterosorbenty ktoré očistia organizmus od toxínov.......... z takou širokou škálou sorbcie bez toho aby zatažili organizmus..dokonca mu ušetrili energiu na regeneráciu iných orgánov........ tak si bud istý že sa budem bavit o iných produktoch........... ty si o tom mysli čo chceš.

.........štýl akým ty "akože nabízíš lidem informace".......je zasa podla mna scestný.....už som ti to písal vyššie a nehodlám to tu zase rozoberat.

Pre ostatných........
Očista organizmu je jeden z krokov aby sa dokázala nastavit správna fyziologia....stále sa budeme bavit o komlexnom riešení zdravotných problémov. každý nech si robí detox tak ako to vyhovuje jemu.

A neviem kedy pochopíš aby si to tu neplevelil......tvoje názory si nechaj pre iné vlákna.......
R.

roughboy
Zasloužilý člen

Re: opravdu k HCL...Souvislosti a historicke ohlednuti

Příspěvek od roughboy »

muflon píše:Presouvam jeste dalsi prispevek z hlavniho vlakna o HCL:

Podle ayurvedy má vetsina nemoci svuj pocatek prave v naruseni rovnovahy zazivaciho ústrojí - tedy také z nedostatecneho a nekvalitniho traveni....proto i kdyz se nekdo cpe nezdravym, ale je pohodar a vychutnava si to(viz priklad francouzů...), a navic nema zadne stresy, neonemocni tak brzy jako hekticky stresovany zdrave se stravujici silenec jakehokoli vyzivoveho smeru.... :laugh: :jump: :mrgreen:

Mimochodem název "závodní jídelna" nejspíš pochází od slova závodit s časem.... :lol:

Trocha z historie:
(cituji z D.Chopra-Perfektni zazivani):
Ve starem Recku filozof Epikuros prohlašoval ze silne traveni je zakladem veskere dobroty v cloveku. Je ale zajimave ze tento Epikuros, ktery oslavoval požitky dobreho zazivani(a z jehoz jmena se odvodil nazev stoupence-epikurejci...), zaroven take veril ze chabé zazivani je natolik destruktivni pro lidskou moralku, ze je treba se ho za kazdou cenu vyvarovat. On sám se posléze priklonil k jednoduche strave, slozene ze zrnin a vody, aby se vyhnul BOLESTEM zaludku.... :shock:
Ahoj Muflon
Nikto nehovorí že HCl nie je doležitá...celu dobu tu vysvetlujem:
1. je ovela prirodzenejšie ked si ju telo vytvorí samo........aby ju človek sypal do seba tým sa vyriešia len násleky..........(písal som)
2. fyziologia - (nedá sa nastavit správna fyzioogia ked dodáš iba HCl).......aby bola dobre nastavená tak sa musí urobit celý komlex(krokov, postupov)
3. pripisovat HCl také vlastnosti aké sa tu niektorý ludia uvádzajú je veeeelmi nadnesené. žalúdok a žalúdočné kyseliny je čast organizmu nie celý.

Mohol by som vymenovat ešte zopár vecí ale myslím že to nie je zapotreby.
R.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

roughboy píše: štýl akým ty "akože nabízíš lidem informace".......je zasa podla mna scestný.....už som ti to písal vyššie a nehodlám to tu zase rozoberat.
Samozřejmě, nezapadá do schéma sedřít kde koho o co se jen nechá.
roughboy píše: A neviem kedy pochopíš aby si to tu neplevelil......tvoje názory si nechaj pre iné vlákna.......
R.
Podívej ty MuDrlante, Tohle je vlákno o doplňku HCl. Plevelením jesti nedržeti se tématu v názvu vlákna. Ty tady plevelíš ze všech nejvíc, pokud se to dá vůbec nazvat plevelením. Já to klasifikuju jako otravování, ale to je samozřejmě jenom můj názor, na rozdíl od mých příspěvků k HCl, kde nejde o mé názory, ale především o klinický výzkum jiných a daleko fundovanějších než jsme my dva s velice praktickými výsledky. Podle toho klinického výzkumu nejde sice o všelék, ale je to zatraceně blízko a blíž, než vše, kromně snad vyjímečně nadaných a natrénovaných šamanů. Ty sem ale samozřejmně nebudu motat.

To, že tobě nevyhovuje můj odpor tvým primitivním zmatečním stížnostem a oznámením všeho druhu nemá nic společného s plevelením. Založil jsi vlákno "Doplnok HCl", tak se toho koukej držet, nebo se vrhni do něčeho, pokud možno existujícího, co souvisí s předmětem, ke kterému se chceš vyjádřit. Jinak plevelíš.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

roughboy píše: ach jaj.......nie som si vedomý čo podstrkujem.
V prvé řadě se nauč číst. Ty mi budeš povídat něco o očích a mozgu. Slovo nebylo "podstrkujem", ale "postrkujem", míněno snažíme se za každou cenu prodat, at' to stojí koho stojí co stojí, jen když mi kape. Zde, je toho příklad, http://www.regeza.sk/obchod/fortuna-vita-p-323.html z tohoto vlákna.

http://www.upramene.cz/forum/posting.ph ... te&p=70547
roughboy píše: Vysvetlil som čo je vyskúšané a overené. Ked bude na trhu niečo lepšie ako enterosorbenty ktoré očistia organizmus od toxínov.......... z takou širokou škálou sorbcie bez toho aby zatažili organizmus..dokonca mu ušetrili energiu na regeneráciu iných orgánov........ tak si bud istý že sa budem bavit o iných produktoch........... ty si o tom mysli čo chceš.
Samozřejmě, že se vrhneš na cokoliv, co víc nese. O tom zde má asi málo kdo pochyby. S tím vysvětlením ti to řekl dost jasně Habana tady http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=165
Nevysvětluješ nic, jenom si cintáš pentli.

muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Popsani problému x návrh a realizace řešení

Příspěvek od muflon »

roughboy píše:povedz mi aspon 3 veci čo sposobuje zlyhanie žalúdku v tvorbe HCl.....ale nemotaj do toho potravu a stres........s ktorým orgánom je prepojený žalúdok?.......kadial vedie dráha žalúdku?.........čo sposobuje prebytok HCl v (žalúdku) organizme?..............a to by som chcel vidiet ako by si na tie otázky reagoval v reále......
Bylo by zajimave to vedet, ale jeste zajimavejsi nez POPSAT problem (na to jsou doktori skutecne "experti"(hlavne co nejvic odbornym jazykem), zajimavejsi pro vsechny bude az napises nejakou ALTERNATIVNI strategii oproti užívání HCL....KTERA BY POSANE(nebo nepopsane...) RESILA....

Myslim že nemocný a ten který zprostredkovava neco druhym, taky může prostě vědět že něco funguje i když neví naprosto přesně PROC(ale aspon orientacne ano). :idea: (ještě přece jen NASTESTI existuje dost veci mezi nebem a zemi, na ktere jeste nedosahl ten nas lidsky duvtip a snaha rozebrat vse do šroubečku(a stěží to pak poskládat dohromady zpátky)...kterezto nasi civilizaci vede do zahuby....) :evil:

Jelikož MY nejsme lékaři(aspon naprosta vetsina z nas), můžem si dovolit ten luxus nevědět vše...a neléčit ale uzdravovat(se)....Jinak samozrejme dale se laicky i odborneji vzdelavat nikdy nezaskodi....není totiž nad POUCENEHO PACIENTA...ktery muze koukat co a proc s nim doktor(at uz klasicky nebo alternativni) chce provadet.... :roll:

PS: Jinak samozrejme souhlasim s tvou snahu o komplexnost reseni, vcetne snahy pouzit mnoho dostupnych metod...ale kolik lidi na to bude mit...

Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
muflon
Zasloužilý člen

JAK VLASTNĚ zní OTÁZKA

Příspěvek od muflon »

Slavek Krepelka píše:
roughboy píše:Nehovorím že sa vo veci mýli....stále len opakujem že dlhodobé užívanie HCl nie je tá správna cesta..
Takže si to asi celé zopakuj, dvacetkrát, důkladně, "nikdo kromě Raughboje zde o dlouhodobém užívání HCl nemluvil." Pokud tomu nevěříš, pročti si zde vše, co kdo o HCl napsal...
No abych pravdu řekl, já sám jsem několikrát citoval Jardu Z., který opakuje to co říkají(pokud vím) i gastro lékaři- že POKUD JE U NĚKOHO POZDĚ NA VZPAMATOVÁNÍ PARIETALNÍCH BUNĚK KTERÉ SE SPOLUPODÍLEJÍ NA TVORBĚ HCL V TĚLE, TAK JE DOOPRAVDY NUTNE CELOZIVOTNI DODAVANI KYSELINY HCL DO TELA, A GASTRO LEKARI(ti osvícenější) TO I TAK PŘEDEPISUJÍ NĚKTERÝM PACIENTŮM....(to jsem si overil kdyz jsem se ptal ochotne strasi Magistry v lekarne ktera mi prodala 3,5% roztok HCL...kdy mi říkala že 10%(dříve 11%)roztok HCL je jen předpis.....a 3,5% roztok bez předpisu....

Takže otázka by měla spíše znít jinak :!: :
Je pravda že parietalni bunky nejde uz v určitém stadiu nahodit aby se znovu vzpamatovaly???...
A hlavně...JAK TOHO DOCíLIT...a k tomu doufejme může přihodit časem více lidí nějaké poznatky a shrnutí dosavadního stupně naseho poznání(jak jsem se o to od začátku snažil i já..). Tak přeju hodně "badatelsky-entuziastických" úspěchů a to hlavně uplatnitelných pro KAZDEHO cloveka dostupne...i bez pujcky.... ;)

ZAKLADNI INFO O PARIETALNICH BUNKACH:
http://www.google.cz/search?hl=cs&clien ... =&gs_rfai=

http://cs.wikipedia.org/wiki/Parietální_buňka

Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

HCl

Příspěvek od Palo »

Dokud bude kdokoliv užívat potraviny obsahující jakoukoliv chemii, pak bude potřebovat neustále užívat HCl.
Souhlasím s tím, že při volbě kvalitní stravy nebude potřeba užívat HCl, ovšem až se vypucují všechny potvory z těla - tedy jde o to užívat HCl do uzdravení a pak jíst pouze čisté potraviny. No pokud bude mít někdo třeba i boreliozu, tak bude muset užívat HCl až do doby, kdy se boreliozy zbaví, tedy může se stát, že bude užívat HCl až do konce svého života.

Mám dotaz na roughboye: Může se podle Tebe něco stát špatného s tělem, pokud budu užívat řekněme stále stejné množství HCl, které mám vyzkoušené, že mi "neubližuje"? Nebo jde podle Tebe jen o to, že dlouhodobé užívání HCl bude neefektivní a tedy v podstatě nesmyslné?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
muflon
Zasloužilý člen

Re: (obnoveni tvorby) HCl

Příspěvek od muflon »

Palo píše:Dokud bude kdokoliv užívat potraviny obsahující jakoukoliv chemii, pak bude potřebovat neustále užívat HCl....
Ja sem jeste necetl zkusenost,
ze by NEKOMU fungovalo obnoveni vlastni tvorby HCL(parietalnima bunkama) jenom díky zdravější strave(ale můžu se mýlit..)....
Urcite pomuze ODLEHCIT travicimu traktu vynecháním nebo omezením prepalenych a smazenych jídel (a casem celkove i podílu vařených jídel )!...(podíl syrové stravy ktera jako ŽIVÁ strava sama o sobě hodně enzymů(naklíčená ještě více) -by rozhodně měl být VĚTŠÍ než podíl vařené stravy(kolik na to sou různé názory, ale víc jak polovina určitě...)

-myslim ze ale ke skutečné dlouhodoběji účinné správné funkci musi NEJPRVE NASTOUPIT SCHOPNOST TRAVIT syrovou stravu(ktera nekomu muze dost zatezovat zazivani...musi nastoupit hlavne kompenzace stresů, ocista zaludku od hlenu(a prestat jist hlenotvorne potraviny=vsechny Bílé jedy,včetně lepkových potravin-ale to nikomu nenutím...), a možná nejčastější bude zatím enzymoterapie dodáváním trávicích enzymů typu BetainHCL:viz nove vlakno:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1727
(a dalších trávicích enzymů jako pepsin, papain, bromelain, apod...- a častá komzumace ananasu a papaji(nezralé!+i se šlupkou!), které bromelain a papain obsahují...),

DÁLE MOŽNÁ JEŠTĚ ÚČINNĚJŠÍ KE SKUTEČNÉ OBNOVĚ VLASTNÍ TVORBY HCL BUDE bylinná terapie

(raughboy navrhoval tinkturu z byliny vachta trojlistá, Jarda Z. zase velmi doporucuje brat pelynek(ale nutno znat presne rizika a kontraindikace, a zpusob uzivani...-vice viz napr.zde-kdo hleda najde(podvlakno6) :arrow: :
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=5&t=790

PS:Jsem opravdu zvedav zda nam Raughboy odhali sva dalsi "tajemstvi"(Mozna je odhali jen nekomu do SZ...), a samozrejme mne zajimaji nazory vsech co k tomu maji co rici(hlavne z praktickych zkusenosti!!) ;)

PS:to raughboy-Holistická medicína má určitě své klady ale dost možná i omezení(jako každá metoda!!)...jak sám říkáš je to na dlouhé lokte...spolkne to totiž moc času a úsilí...ale pravda platí v životě, že "NIC NENI ZADARMO"(resp.bez usili!! ;) )...
A TAKE ZE CHTIT VSECHNO A HNED(vcetne hned byt zas zdravi..), se nemusi vzdy vyplatit(stejne jako rychle pujcky...od nekoho kdo si pozdeji veme vse s vysokymi uroky zpet...)- laicky:
JE RIZIKO ZE SI NASE RYCHLE SNAHY PO UZDRAVENI MOHOU POZDEJI VYZADAT SVOU DAN(pokud nepouzivame rozum a bezhlave se vrhame do vseho bez dukladneho prostudovani moznych rizik...(to se tyka nejen MMS,HCL,ale i treba megadavek Cecka...)

Takze pohodlne reseni mnoha lidi-nechat to proste na svem doktorovi a pak jen jednoduse polykat pilule co predepsal, taky není to pravé ořechové...
Nemůžeš upřít nikomu na tomto fóru, že HLEDAJÍ cesty jak si sami více pomoci a převzít odpovědnost za SVOJE VLASTNI zdravi-nikoli tu odpovednost presouvat na lekare...(jako napr.rodice dnes casto presouvaji odpovednost za vychovu svych nevychovanych deti na ucitele ve skole...).

"Zázračné" MMS nebo HCL je sice pro mnohe z nas velkym prislibem, a vzdy u neceho velkeho co se "vynalezne", je urcite riziko zvelicovani nebo zjednodusovani komplexnich souvislosti....takze je dobre ze si zalozil toto vlakno jako urcitou "opozici". Ale ber to tak ze si se "ujal" nebo proste dostal do pozice nyní vysoce sledovaného žhavého tématu....(s velkými očekáváními...a přísliby...) ale souhlasim s tebou ze by to nemel byt duvod k alibismu "Můžu vesele dál dělat co chci(co mne přivedlo do nemoci)...když tady mám "zázračný" prostredek ktery vsechno zase rychle zpatky napravi... :!: :idea:

TCM a endogenni dychani mozna take budou jednim z reseni...muzes popsat konkretni zkusenosti s nekym kdo byl takto uzdraven z nedostatku vlastni tvorby HCL...ale to uz asi nebudou postupy ktere si muze kazdy clovek delat svepomoci doma, a TCM zrovna nejlevnejsi neni(stejne tak homeopatie),stejne jako Sanogel,Enterosgel,akupunktura, biorezonance...apod).....je tu riziko nejen dlouhodobého uzdravovani, ale hlavne dlouhodobeho tahani penez z kapsy nemocnych(ale mozna ze to nektery ctenar uvítá..když mu poteče do bot...jako vetsina lidí na tomto foru vita s nadejemi moznosti obnovy vlastni tvorby HCL(a do te doby dodavani HCL oralne), jiní doufají v injekcni aplikace HCL, jiní zůstanou u kapslí BetainHCL, jiní u dodavani Mineralu spolu s par kapkami HCL(hlavne DRASLIKU !!),
viz zde:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 9&start=60
(prispevky od ne 18 červenec 2010 0:48 Předmět: Jak uzivate DRASLIK vy?!)

jiní jen zůstanou pozorovateli...).
....a nekdo kombinuje (jak rikas i ty) vsechny metody...(tak proc kazit radost nekomu komu to pomaha...pokud jak rikas to je jen kratkodobá úleva od nemocí, tak to každý časem zjistí, a možná ti i dá za čas v lecčem za pravdu ...)

Budte tedy Raughboy(i Slavku a ostatni) v klidu(!!!) - ČAS JE NEJLEPŠÍ SOUDCE...A UKAZE KDO MEL PRAVDU (i kdyz o to hlavne by nemelo jit...pokud je tu uprimny zajem hledat pravdu a zpristupnit ji druhym, tak snad "historie" odpusti i pripadne chyby ktere se na ceste za poznanim nekdy mohou objevit i s temi nasledky(nikdo nikoho nenuti aby zrovna tomu ci onomu uveril, kazdy ma svuj mozek a odpovednost co udela ci neudela...TOTO NENI LECEBNE FORUM ALE (aspon predpokladam) INFORMATIVNI FORUM(jako kazde forum kde muze KAZDY rici svuj nazor a zkusenosti...) :?:

viz také NOVÉ VLÁKNO o podpoře trávení( a BetainHCL,Pancreolanu apod):
(= pro ty co chtějí psat prispevky přímo se týkajicí různých způsobů podpory trávení, které je u mnoha lidí narušeno(dyspepsie, ...atd.)
Naposledy upravil(a) muflon dne úte 20 črc 2010 21:55, celkem upraveno 1 x.

roughboy
Zasloužilý člen

Re: HCl

Příspěvek od roughboy »

Palo píše:Dokud bude kdokoliv užívat potraviny obsahující jakoukoliv chemii, pak bude potřebovat neustále užívat HCl.
Souhlasím s tím, že při volbě kvalitní stravy nebude potřeba užívat HCl, ovšem až se vypucují všechny potvory z těla - tedy jde o to užívat HCl do uzdravení a pak jíst pouze čisté potraviny. No pokud bude mít někdo třeba i boreliozu, tak bude muset užívat HCl až do doby, kdy se boreliozy zbaví, tedy může se stát, že bude užívat HCl až do konce svého života.

Mám dotaz na roughboye: Může se podle Tebe něco stát špatného s tělem, pokud budu užívat řekněme stále stejné množství HCl, které mám vyzkoušené, že mi "neubližuje"? Nebo jde podle Tebe jen o to, že dlouhodobé užívání HCl bude neefektivní a tedy v podstatě nesmyslné?
Ahoj Palino.
Odpoved je jednoznačná.......ked si telo nevytvára samo HCl....tak na dobu nezbytne nutnú je možné ho brat...ale nemusí brat IBA čisté HCl....može ho brat v akejkolvek forme....je jedno v akom doplnku stravy, potravy...atd sa nachádza...ked budeš brat stále HCL a telo si ho už začne vyrábat samo...tak možeš dost poškodit....napr..... nadprodukcí HCl, která je pak nedostatečně inaktivivána zásaditou pankreatickou šťávou a sama pak ničí pankreatické a střevní enzymy.
..je tam toho ovela viacej.....pozri si nejakú patologie..aby si vedel o čom sa tu stále snažím rozprávat...ked telu dodávaš stále niečo navyšše...tak to určite bude na škodu...nie je to tak ako to tu niekde písal nejaký umelec že telo čo nepotrebuje vylúči....v praxi je to absolutne inak.....
ten začiatok preskoč sú tam písané patologie, ktoré nemusím ani ja... dalej sú písané veci, ktoré ta zaujmu a na ktorá sa pýtaš.
...inak na tvoju otázku....... Může se podle Tebe něco stát špatného s tělem, pokud budu užívat řekněme stále stejné množství HCl, které mám vyzkoušené, že mi "neubližuje"?.............to je tvoj pocit že ti neubližuje...ale vieš čo to robí z tvojím organizmom a čo ti to može sposobit časom???????????...
http://www.med.muni.cz/patfyz/powerpnt/0607/6_GIT_I.pdf

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: HCl

roughboy píše: Ahoj Palino.
Odpoved je jednoznačná.......ked si telo nevytvára samo HCl....tak na dobu nezbytne nutnú je možné ho brat...ale nemusí brat IBA čisté HCl....može ho brat v akejkolvek forme....je jedno v akom doplnku stravy, potravy...atd sa nachádza...ked budeš brat stále HCL a telo si ho už začne vyrábat samo...tak možeš dost poškodit....napr..... nadprodukcí HCl, která je pak nedostatečně inaktivivána zásaditou pankreatickou šťávou a sama pak ničí pankreatické a střevní enzymy.
Ah, to už je jiná řeč. Sice podle mých zdrojů se kyselost obsahu žaludku balancuje ve dvanáctníku a to (NaHCO3) takže HCl na sůl kuchyňskou, ale jinak to sedí.

muflon
Zasloužilý člen

VYROVNANY nahled na SPRAVNOU HLADINU HCL v tele

Příspěvek od muflon »

Pokud se člověku obnoví prirozena tvorba HCL, zda se logicke ze by jakekoli velke prisuny dodavani HCL nemuseli byt prospesne ale vyvolat to o cem dnes lekari porad mluví-nadprodukci HCL...(zajímavé že o nedostatku HCL se prakticky nemluví, přestože všude jsou informace že stresy a stárnutím u každého časem produkce HCL v těle slábne..., prostě se to bere asi jako součast stárnutí anebo civilizacnich chorob...kterymi lekari trpi stejne jako pacienti...tak proč to řešit, civilizaci a dnešní dobu přece nejde změnit, že... :cry: )

Při malých dávkách po kapkách do roztoků minerálů(chloridů) s HCL, je možno nejspíš- kvůli vstřebání- HCL používat jako "startovač" chemické reakce, po celý život....
V případě že máme opravdu dost vlastní tvorby HCL(což je dobré jednou za čas -třeba 1x za měsíc?) ověřovat(to by asi muselo být po té sodě nalačno ráno opravdu silné říhnutí-do pár sekund...!!...),
-pak by žádné dodávání HCL být nemuselo, protože v žaludku zreaguje ten roztok minerálů s HCL kterou si tělo už tvoří dostatek...

PS: Máte někdo i nějaký postup pro lidi kteří mají opravdu MOC vlastní tvorby HCL-aby se trochu(ne zas příliš ) snížila?....Určitě to nebudou antacida z lékárny.... :evil: :x (nejspíš by měla stačit soda, nebo máte přírodnější řešení?-pokud ano určitě pište...nejlepe do vlakna o tom jak i jinak podpořit trávení:

Bude to asi jako s tou acidobasickou rovnovahou--JAKO JE NUTNO DBAT NA VYROVNANE pH, TAK ASI BUDE DOBRE DBAT I NA VYROVNANOU HLADINU HCL V TĚLE....
(ani moc ani příliš...ale to je samozřejmě IDEÁL..ke kterému mu velká většina lidí má dost daleko... Dokud je člověk pod tak velkým tlakem jakým je dnešní civilizace a narušené životní podmínky na Zemi, tak to co platilo dříve a stačilo k normálnímu fungování lidskeho tela a ke zdraví, už dnes není tak úplně pravda...musíme dodávat tělu to co chybí v půdě, musíme se detoxikovat od toxinů ze stravy, vzduchu, vody atd...

Takže je dost možné že dnešní průměrný (=civilizačně nemocný...) člověk, potřebuje hodně co dohánět aby se vůbec přiblížil k "ideálu" vyrovnaného pH a vyrovnané HCL v těle...A to už ani nemluvím o SKUTECNE VAZNEJI AKUTNE NEMOCNYCH, KTERI TO HCL A PH BUDOU DAVAT DO NORMALU JESTE OBTIZNEJI bez nejakeho zasadnejsiho řešení...
(že je to nelehká cesta potvrdí např. každý diabetik co nemá stabilizovanou cukrovku...a lítá mu krevní cukr nahoru a dolu...a stojí ho velké úsilí aby srovnal a UDRŽEL ten cukr ve spravnych mezích....)

------
PS: Návod jak velmi rychle a levně zjistit pomocí sody zda máme dostatek vlastní tvorby HCL :!: :idea: :
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... 0&start=75
Naposledy upravil(a) muflon dne stř 21 črc 2010 14:42, celkem upraveno 2 x.

roughboy
Zasloužilý člen

Re: VYROVNANY nahled na SPRAVNOU HLADINU HCL v tele

Příspěvek od roughboy »

Ahoj Muflon.
problém sa može mat aj takto:...človeku....ked bude v tele fungovat všetko tak ako má.......výkyvov prírody, roznych civilizačných ochorení, viróz, chrípok akehokolvek povodu a názvu, atd.................sa bát nemusí.
vela ludí čaká že sa stane zázrak že mu stačí niečo užit a už pre svoje zdravie nič urobit nemusí...ale mnohokrát je tá cesta ovela dlhšia. ked človek dlhodobo niečo zanedbáva tak sa nesmie čudovat že náprava sa nedá zjednat do týždna.
čo sa týka toho aby sa človek dostal ako ty hovoríš k ideálu....večšinou je to tak že ten prvý krát ked človek začne zo sebou niečo riešit je cesta dlhšia.....potom záleží už len na nom či preventívne niečo zo sebou robí a ten ideál si udržuje.
nemusíme si nahovárat že za všetko može iba strava.......a že ked znemíme stravu tak budeme v poriadku......strava v dnešnej dobe bez chémie neexistuje. aj ked si človek začne pestovat ovocie a zeleninu na zahrádke bez chemického ošetrovania ani tak nevyhne chémií (iba si ju zníži)... znečistenému ovzdušiu a daždom sa človek nevyhne......a žit v sterilnom prostredí sa nedá.
Takže človek či chce alebo nechce zo sebou niečo robit musí...inak sa nevyhne zdravotným problémom.
R.

Milanko
Nový člen

Betaine HCL

Příspěvek od Milanko »

Dobrý den..

pred nedávnom som si objednal betaine HCL a urobil ráno skúšku či dané dopľnovani tejto kyseliny potrebujem..

to testovanie som našiel na jednej stránke..

test na základe užitia tablety Betaínu HCL. Postup je následovný:

Deň 1.
Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije 650 mg tabletu Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, znamená to, že v žalúdku sa už pred testom nachádzalo dostatok kyseliny a nie sú potrebné žiadne jej dopĺňanie. Ak pacient pálenie alebo ťažobu nepociťuje, znamená to nedostatok kyseliny a test pokračuje dňom 2.

Deň 2.
Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije dve 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 650 mg. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak však ani pri dávke 2 x 650 mg pacient nepociťuje pálenie (čo znamená značný nedostatok žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta), test pokračuje dňom 3.

Deň 3.
Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije tri 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla sú dve 650 mg tablety. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak ani pri dávke 3 x 650 mg Betaínu HCL pacient nepociťuje pálenie, znamená to vážny nedostatok alebo aj celkovú absenciu žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta. Preto, dlhodobá dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 3 x 625 mg.

......................................................................................

takže som to skúsil prvý den 1 tabletu 625mg a žiadne pálenie nebolo..
dosť som bol sklamaný, že to signalizuje, že potrebujem doplnať tento doplnok.
v ten den som ešte zobral jednu tabletu s každým jedlom..

druhý den som teda skúsil 2 tablety ráno a pevne dúfal, že sa dostaví nejaké pálenie..
bohužiaľ nekonalo sa vôbec nič.. nič som necítil.. a sklamanie, bolo ohromné, nakoľko to ukazuje na výrazný deficit kyseliny v žadlúdku..
- takže som sa po pol hodine naranajkoval a potom s obedom dal ešte jednu tabletu..

tu sa začali moje problémy:
od obedu až do noci, dokonca ešte aj celú noc až do dalšieho rána ma nafukovalo.. tak veľmi že som také čosi ešte asi v živote nezažil.. prdel som každú chvíľu - 2-3 sekundové prdy..

nejde mi to celé do hlavy, nakoľko ak má človek nedostatok kyseliny, tak mu zlé trávi - potrava hnije a to spôsobuje plyny..

ja som dodal 2 tablety - dosť veľkú dávku myslím, aby to dobre trávilo a ono mi to spôsobilo efekt akoby vo mne niečo hnilo ako pri zlom trávení.

vie mi niekto povedať čo to znamená??
ja si to neviem vysvetliť..
a skúšať tretí den 3 tablety ma už nejako nelákalo..

je možné že ten ranný test mi to nejako zlé ukázal??
niesom totiž človek ktorého páli záha apod.. čiže som myslel že kyseliny mám v priadku..

vopred vdaka za názory

LubosV
Nový člen
Dostal: 2 poděkování

Re: Betaine HCL

Příspěvek od LubosV »

Ahoj Milanko,
nevím, jestli je to ještě aktuální, ale připomíná mi to projevy u nás doma. Je teda pravda, že jsme tento test neznali a tudíž neprovedli.
Tady moje zkušenost:
- Já jsem začal brát po jedné tabletě (já teda po jídle). Nekonalo se vůbec nic, vše bylo OK. Pak 2x1, pak 3x1. A nic, pohoda.
- Moje žena si vzala jednu tabletu a druhý den se cítila jako po pitce. To se opakovalo i podruhé (asi za týden), i potřetí. Tak přešla na čas na šťávu z citrónu. A teď už jí betain taky nevadí.

Takže bych
- tipoval, že máš nějaký trávící problém (moje žena taky)
- tipoval, že plynatost souvisí s tím, jak HCl pronikla do střev (do té doby tam zcela neznámá substance), a začaly reakce s tím, co tam máš.
- doporučoval začínat zvolna, zvyšovat dávky velmi pomalu (jako já).
- vřele doporučoval napřed vyčistit střeva. Možností je hodně (levné, drahé, příjemné, méně příjemné), podle mého je dobrá volba Enterosgel. Čištění proběhne "za provozu", ne jako klystýr nebo výplach střev :color: , finančně je to dostupné. Vyčistí se celá střeva. Koupit/objednat se dá i v lékárně. Ale bude to trvat dýl (asi 3 týdny/2 balení). Užívá se s odstupem od jídla, mně se osvědčilo 1xD večer před spaním 2čajové lžičky. A hodně zapít.

Na Betain nedám dopustit, i když jej už neberu pravidelně. Vezmu si vždy, když mi "něco leží v žaludku" a nemůžu to strávit. To je pak jako když zapneš turbo.

Vlastní zkušenost je nesdělitelná ...
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“