Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Minerály,Potravinové doplňky,Co a jak užívat

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

Negatívny názor na Schindeleho minerály

Příspěvek od sano »

prosím pozri sa na tých fórach na negatívne názory. Mám záujem.
Dík,

s.


Uživatelský avatar
sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

Liečba zeolitom

Příspěvek od sano »

mám celkom dobré skúsenosti, aj osobné s liečbou so zeolitom.
Svojho času mi zeolit dobre prečistil zanesené črevá a zlepšil príjem minerálov a tým aj zdravotný stav.


Uživatelský avatar
la
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1854
Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
Bydliště: Brno
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: aztécka hlina

Příspěvek od la »

bernolak píše:Ahojte, máte niekto skúsenosti s používaním aztéckej hliny? Kde by som ju mohol zohnať?


Teda našel sem ti to ,ale nic o tom nevím ,za to znám zelený jíl ,s tím máme zkušenosti dobré,teda manželka to brala.

http://www.webareal.sk/mms-kvapky/eshop ... ecka-hlina
zelený jíl
http://www.medicina-kosmetika-leky.cz/c ... -k-pouziti


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Sorbenty

Příspěvek od Drta.tom »

Ahoj,
zakládám nové téma sorbenty.

Co jsou to sorbenty?
Jsou to látky, které na sebe dokáží navázat jiné látky, předpokládám v kapalné a plynné podobě.

Sorbenty se využívají např. na odstraňování ekologických havárií - závadná látka se posype sorbentem (předpokládám že ve formě prášku) - na sorbent se dotyčná závadná látka naváže, sorbent se následně sezbírá a my poté předstíráme, že je vše OK.

Já se omezím na sorbenty využitelné pro zlepšení zdravotního stavu - smyslem užití sorbentu v tomto pojetí je tedy odvést škodlivé látky z lidského (či zvířecího těla). Já se opět omezím na lidské tělo, neboť představa jak někdo rve např. do svého kocoura byť v dobrém úmyslu sanogel či jíl, ve mě vyvolává smích, hlavně z toho, jak dotyčný dopadne.

Sorbenty využitelné pro zlepšení zdravotního stavu musí být zdravotně nezávadné, neboť se obvykle užívají vnitřně. Po vnitřním užití jsou v ideálním případě z těla přirozeně mechanicky odstraněny i s navázanými látkami a to především se stolicí. Sorbenty mohou být i zdrojem potřebných látek pro organismus (např. jíly) - mohou tedy plnit dvojí úlohu - dodávku minerálů do organismu a zároveň odstranění bordelu ze střeva. Část bordelu ze střeva nekteré sorbenty (např. jíly) odstraní i mechanickou cestou tedy bez využití svých sorbčních vlastostí, stejně jako to dokáže např. vláknina.

Toto téma pouze načínám, nepovažuji se za bůhví jakého znalce sorbentů a doufám, že se zapojíte a napíšete svoje moudra a zkušenosti k tomuto tématu.

Co si lze slibovat od sorbentů? - začnu zeširoka. Na tomto fóru je spousta lidí, kteří se snaží zlepšit svůj stav či stav svých blízkých - spousta z nás vyzkoušela MMS1, MMS2, koloidní stříbro, zaping, doplňování nejrůznějších látek a já nevím co ještě. Mnohým z nás se podařilo docílit nejrůznějších pokroků či alespoň ulevit svým blízkým. Ale po určité době narazíte na určité limity svého snažení - pokrok se zastaví. Časem člověk zjistí, že MMS, koloidní stříbro, hřebíček atd. sami o sobě nestačí k vyřešení všech problémů. A někdo se začne pídit, co s tím. Někdo, stejně jako já dospěje k názoru (který tady spousta lidí běžně říká a nám to ne a ne docvaknout), že se zanesenými orgány to prostě lepší nebude, že je třeba vyčistit střevo, játra, ledviny atd., atd., změnit jídelníček, návyky, pohnout prdelí, omezit stres - takové komplexní ambice toto vlákno ale nemá.

Sorbenty mohou být řešením pro očistu orgánů. Jak to tedy v ideálním případě má fungovat? Inu idea je taková, že po několik týdnů budu brát např. před spaním sorbent, na který se bude nabalovat bordel, co je ve střevech, který se bude pravidelně vysypávat společně se zachyceným bordelem na záchodě.

Jak může bordel zachycený ve střevech pomoct např. játrům? Jednoduše - bordel odstraněný ze střev se nedostane do těla, které by se jej snažilo i pomocí jater odstranit z těla pryč. Játra tak budou mít lepší podmínky pro svoji práci a to se časem projeví i na zbytku těla. Zároveň lze očekávat, že se tělo snaží rozprostřít bordel po celém těle - čili pokud někde uberete bordel (v případě sorbentů převážně ve střevě), tak tělo do třeva zadistribuje bordel z jiných částí těla a tím jim uleví. No a nově distribuovaný bordel bude se sterým bordelem ve střevě opět částečně zachycen sorbentem následující den a tak to jde pořád dokola za postupného snižování celkového bordelu v těle - tak si to představuju já - pokud kecám, tak mě opravte.

Dá se dostat bordel z těla jiným způsobem? - určitě ano, užití sorbentů je jedna z metod a né vždy ta nejlevnější - střevo můžete vyčistit klystýry, či Sankhapraksalanou (vysvětlení na strákách Zdraví-AZ), návody na vyčištění jater (např. pomocí epsomské soli) jsou k nalezení nejen na těchto stránkách, ledninová očista je na tomto fóru rovněž k nalezení.

Jak rychle lze očekávat výsledky? - těžko říct, někdy to budou týdny, jindy klidně měsíce. V závislosti na výchozím stavu organismu, použitém sorbentu či ostatních podpůrných aktivit.

Může být moje snaha bez výsledku? - ano může.


Příklady sorbentů:
živočišné uhlí (Carbo medicinalis, Carbosorb)- asi nejznámější sorbent, zná ho zejména střední a starší generace. Jedná se o černý prášek prodávaný ve formě tablet a užívá se proti průjmům, což je činnost, kterou zvládá výborně. Lze jej využít i při akutních otravách. Někteří jedinci jej doporučují i na uklidnění žaludku - na to se vyprdněte a raději si prostudujte kapitolu o HCl. Cena je lidová (řádově desetikoruny), je volně prodejný a běžně dostupný. Pokud ho budete používat, budete se pyšnit stolicí úžasně černé barvy. Lze ho také využít na obarvení zubů na černo před návštěvou zubaře či na barvení zubů na Mikuláše, pokud budete hrát čerta. Dlouhodobé užívání nelze doporučit. Při dlouhodobém užívání se dá se předpokládát ukládání části živočišného uhlí na stěny střev a to není žádoucí stav. Pravděpodobně obsahuje i nejaké ty nežádoucí látky, některé i rakovinotvorné - těch bych se při krátkodobé aplikaci (několik dnů) proti průjmům až tak nebál. Živočišné uhlí při několikadením užívání nelze považovat za zdroj minerálních či škodlivých látek do organismu a mechanicky toho asi také moc nevyčistí, čistí pomocí absorbce.

aktivované dřevěné uhlí (např. Carbofit 150) - na rozdíl od živočišného uhlí je Carbofit údajně až o 80 % účinnější a neobsahuje rakovinotvorné příměsi. Cena za 150 g cca 200 Kč. V nabídce ho má např. Dědek kořenář - zkušenosti s tímto produktem nemám - nevím jak je to s usazováním ve střevech při doporučeném užívání v délce několika týdnů - zde moc velký optimista nejsem, ale v kombinaci s vlákninou a např. 1x týdně klystýrem či Sankhapraksalanou (vysvětlení na strákách Zdraví-AZ) na odstranění usazenin aktivovaného uhlí ze střev to může být funkční. Je třeba si také uvědomit, že 150g Carbofitu bude mít pravděpodobně větší objem než 150 g Sanogelu či Enterosgelu - čili vydží asi déle než srovnatelná gramáž Sanogelu či Enterosgelu - jak je to s účinností vůči dražším sorbentům či jílu nejsem schopen posoudit. Aktivované dřevěné uhlí nelze považovat za zdroj minerálních či škodlivých látek do organismu a mechanicky toho asi také moc nevyčistí, čistí pomocí absorbce.

Sanogel - jedná se o křemičitý sorbent (stejně jako u Enterosgelu) - cena nelidová, řek bych spíše vysoká (450ml cca 770 Kč) - účinnost dle zkušeností jiných vysoká, pravděpodobně zdravotně nezávadné, lze použít i nevnitřně např. na zánět na kůži. O něco dražší než podobný Enterosgel, teoreticky jde o totéž, ale znáte to, když 2 dělají totéž, není to vždy totéž. Rozhodně lze doporučit, ale připravte si peněženku. Sanogel asi nebude zdrojem minerálních (možná křemík?) či škodlivých látek do organismu a mechanicky toho asi také moc nevyčistí, čistí pomocí absorbce.

Enterosgel - jedná se o křemičitý sorbent (stejně jako u Sanogelu) - přímá konkurence Sanogelu, cena nelidová (225 g za cca 320 Kč), ale o něco levnější než Sanogel. Teoreticky shodný produkt se Sanogelem, prakticky to nemohu potvrdit ani vyvrátit - účinnost pravděpodobně vysoká, pravděpodobně zdravotně nezávadné, lze použít i nevnitřně např. na zánět na kůži. Asi lze doporučit, ale připravte si peněženku. Enterosgel asi nebude zdrojem minerálních (možná křemík?) či škodlivých látek do organismu a mechanicky toho asi také moc nevyčistí, čistí pomocí absorbce.

Jíly- bílý či zelený jíl, hledejte produkt bez chemických a konzervačních láttek a parfémů (typicky kosmetické výrobky z jílu), čili 100% přírodní produkt. Doporučuje se užívat odstátý ve vodě, abychom využili jeho sorbční vlastnosti, musíme ho vypít i se sedlinou (tedy i usazený jíl) - nejjednodušší je usazený odstátý jíl rozmíchat plastovou lžičkou a vypít. Bílý jíl je např. kaolín, shání se hůře než zelený jíl (to nemusí být vždy pravda). Na trhu je více dodavatelů - např Popov zelený jíl 280 g za cca 220 Kč, EPAM zelený jíl 170g za cca 180 Kč (oficiálně schválen i pro vnitřní užití), ale jsou i mnohem levnější zdroje, lze sehnat zelený jíl 300g za cca 90 Kč (http://www.lavender.cz - mají i 2,5Kg balení za 600 Kč ještě nižší cenou za kg). Jíl (více asi zelený) je zdrojem mnoha prospěšných minerálních látek - např. křemík, vápník, železo, titan, mangan, hořčík, draslík aj., střevo čistí i mechanicky - což může být i nevýhoda např. u vleklých střevních zánětlivých onemocněních. účinnost jílu jako sorbentu? - pro mě velká neznámá, Sanogel a Enterosgel budou asi účinější, ale ani jíl by neměl být nijak tragický v této činnosti.

Tolik k sorbentům, o kterých vím já. Ještě podezírám Hemagel (mast na hojení ran - vynikající na špatně hojivé vyrážky), že je to v podstatě sorbent - ale pouze pro vnější použití.

Vaše zkušenosti jsou vítány.


jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

O tomto něco vím...Jako sorbent fungují i dobroty z rostlinné říše.Jsou to otruby, pšeničné klíčky,psylium,mletá či drcená nať z vojtešky, totéž z kopřiv a z mnoha dalších rostlin a bylin.Taktéž funguje jemně strouhaná dužnina dýně či tykve, jablečná vláknina... Nejlépe prášek ze sušených jablek.... A mnoho jiných.


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Sorbenty

Příspěvek od Drta.tom »

Při užívání sorbentů je třeba dodržovat jedno důležité pravidlo, pokud tedy nechceme vyhazovat peníze z okna.

Užití sorbentů s jídlem nemá moc smysl - sorbent pak natahuje látky z jídla a starý bordel pak navazuje o to méně. Ideálně je užít sorbent cca 1,5-2 hod před a po jídle - což je mnohdy obtížné, asi ideální je užít sorbent na noc před spaním - to se interval 2 hod dodržuje nejlépe.


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od Drta.tom »

jarda ovčák píše:O tomto něco vím...Jako sorbent fungují i dobroty z rostlinné říše.Jsou to otruby, pšeničné klíčky,psylium,mletá či drcená nať z vojtešky, totéž z kopřiv a z mnoha dalších rostlin a bylin.Taktéž funguje jemně strouhaná dužnina dýně či tykve, jablečná vláknina... Nejlépe prášek ze sušených jablek.... A mnoho jiných.
To máš určitě pravdu, já si jen nebyl jistý, zdali je např. vlákniu můžu nazvat sorbentem - pravděpodobně ano, hlavní síla vlákniny bude asi v mechanickém čištění a podpoře trávení, u vlákniny předpokládám užití přímo s jídlem, nebo i před jídlem. Ale sorbent to asi bude také - zde si můžeme pouze hrát se slovíčky.

Otázka je, zda použití vlákniny pouze jako sorbentu, tzn při užití cca 2 hodiny před a po jídle není plýtvání vlákninou a jejím potenciálem při zpracování potravy.

Každopádně bych nebral v jeden okamžik např. vlákninu a zároveň jiný sorbent jako jíl či sanogel - mám pocit, že by si sorbenty vzájemně lezly do zelí.

Na druhé straně užití vlákniny zároveň s jídlem a na noc s odstupem třeba jíl se dá určitě doporučit.


petrvesely
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: pát 29 dub 2011 11:19

doplnky

Příspěvek od petrvesely »

ja uzivam hodne potravinovych doplnku hlavne kdyz drzim dietu, nebo pak napriklad pri studiu tanakan, ktery mi pomaha se soustredit. Zkousela jsem i L-carnitin, ktery ale neodporucuji, chce to neco silnejsi :D


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Sorbenty

Příspěvek od A(&F) »

Drta.tom píše:Sorbenty mohou být řešením pro očistu orgánů. Jak to tedy v ideálním případě má fungovat? Inu idea je taková, že po několik týdnů budu brát např. před spaním sorbent, na který se bude nabalovat bordel, co je ve střevech, který se bude pravidelně vysypávat společně se zachyceným bordelem na záchodě.

Jak může bordel zachycený ve střevech pomoct např. játrům? Jednoduše - bordel odstraněný ze střev se nedostane do těla, které by se jej snažilo i pomocí jater odstranit z těla pryč. Játra tak budou mít lepší podmínky pro svoji práci a to se časem projeví i na zbytku těla.
... dovolím si malé malé odbočení od tématu ... pro "čistá střeva" je důležitá především správně fungující peristaltika, k čemuž účinně dopomáhají látky obsažené v kotvičníku, ... který navíc velice dobře stimuluje i činnost jater ... v kombinaci s psylium nemá chybu ... 8) ...

PeS: ... ještě k té "představě s kocourem" ... :lol: :lol: :lol: ... pamatuji, že naše babička krom pravidelného půstu a nacpávání klasickými vykrmovacími šiškami krmila občas husy i šiškami z jílu ... chodilo se na něj do nedaleké stráně za vsí ... dnes již ho mohu i klasifikovat jakožto jíl, ze kterého při hoření podložných uhelných slojí vznikají velkým žárem tzv. porcelanity ... ;) ... míchala ho vždy ve složení: 3 díly bílého, 2 žlutého, 2 červeného, a po jednom dílu od každé další barvy ... fialovej a černej se tam nedával ... :) ...

... nás jako děti z toho samého důvodu nacpávala sušenými nebo kompotovanými švestkami ... dnes ale dávám přednost těm tekutým ... :D ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: Vápník

Příspěvek od muflon »

Elíz píše:Pomůže mi někdo?...
Zkuste se obrátit na Jardu Zajíčka na zdravi-az.cz, každopádně s vápníkem velmi opatrně - bez dostatku hořčíku v těle, dělá vápník v těle kamenolom a zvápenatění kdečeho...(jsem ovšem laik, takže si vše - ať už Vám to poradí lékař nebo kdokoli na nějakém fóru, sama musíte ověřovat z různých zdrojů...)


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Lepicol

Příspěvek od milnem »

K vitaminu D:
Kopíruji jedno vysvětení k tomuto vitaminu z boreliotického webu.Maršalův protokol .který se snaží znovu imunitu obnovit,jej striktně zakazuje protože:

"Vitamin D neni vitamin ale imunosupresivni hormon, velmi podobny kortikosteroidum. Existuje v nekolika formach. Ty dve nejdulezitejsi pro klinicka mereni 25-D (kalcidiol = prehormon) uklada se v jatrech. 1,25-D (kalcitriol = v tele aktivni hormon), konverze u zdravych jedincu probiha pouze v ledvinach a je velmi presne regulovana. U nemocnych chronickymi infekty dojde k vykolejeni metabolismu vit D a ke konverzi 25-D na 1,25-D dochazi v bilych krvinkach nakazenych L-formami bakterii a ucastnicich se zanetu (v oblastech zanetu, treba kloubech - vypotcich, je hladina hormonalni formy 1,25-D jeste nekolikanasobne vyssi nez v krvi).

Sluneni zcela zdravemu cloveku prilis nevadi. Nemocnenu s chronickym onemocnenim (zanetem s Th1 imunitni odpovedi) sluneni skodi tim, ze jeste vice snizuje imunitu a umoznuje bakteriim mnozeni. "

Takže pozor,může hodně škodit i když imunosuprese zdánlivě "zlepšuje" stav nemocného.


Elíz
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: stř 23 bře 2011 13:15
Bydliště: Slovensko - juh

Vápník

Příspěvek od Elíz »

Čakala som, či Muflon vie odpoveď, zo Zdraví AZ má dobré znalosti.Môj problém je, že sa nastavujem na nové lieky - improvizujem. Pôvodný Tachystin - dihydrotachysterol - napodoboval parathormon príštitných teliesok, nastavená 35 rokov som nemala väčšie problémy s Ca. Držala som ho na nižšej hladine v krvi, ale nik nevedel, že treba doplniť aj horčíkom. Je fakt, že pri preventívnej kontrole na mamografu sa ukázali v prsníku kalciofosfáty, ktoré podľa lekára bolo treba operatívne odstrániť. Takže potvrdené - ano bez horčíka sa Ca ukladá v mäkých tkanivách. A ďalší nález vápenný kameň vo žlčníku 2 cm /asi 8 rokov/ nebolí, ale chcem urobiť Jaterní očistu, bez rozpustenia chloridom horečnatým to nedoporučuje ani Jarda Z.

Teraz skúšam nastavit sa na Vigantol- D3 - cholekalciferol, vápník doplňujem tbl. carbonici, šumivé reagujú v menšom množstve a rýchlejšie. Keď mám málo Ca v krvi, cítím brnenie, tŕpnutie až krč v končatinách, krvácajú mi diasná a sliznice, nehoja sa poranenia - štípance od komárov, porezanie, strašná únava. Ako som sa dočítala na internete, anorganický vápnik sa vstrebáva len z 20 %, zvyšok odchádza nevyužitý. A tady sa bojím, že pri tak velkých dávkach, ktorý mi endokrinológ vypísal /9 tabliet denne/ ten odpad ma zabetónuje. Myslela som, či sa dá využiť iná forma Ca v menšom množstve, ale vyššiou účinosťou vstrebania - to by mohol poradiť snád biochemik. Asi aj kyselina chlorovodíková v žaludku to ovplyvňuje.
Skúšala som vaječné škrupiny v citrónovej štave, nie vždy boli citróny po ruke, je to iba dočasné riešenie.
Aj tak ďakujem za prejavenú ochotu pomôcť od Muflona, sledujem ho na diskusi Zdraví AZ.


Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: Vápník

Příspěvek od muflon »

Hodně vápníku má i ČERSTVĚ NAMLETÝ mák, a některá další semena a ořechy(včetně hořčíku-nejvíce je ho ve šlupce ořechu, doporučuju jak na vápník tak na hořčík a další minerály, tzv.ořechové mléko (nezatěžuje tolik trávení-a pozor s vlašákama to nepřehnat, stačí cca max.2hrsti týdně!), více viz fórum zdravi-az.cz (funkce Hledat)


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Pokusný králík

Příspěvek od Drta.tom »

Ahoj,
tak už od začátku května se navečer krmím odstátým zeleným jílem. Hodlám se ním krmit cca 6 týdnů. Beru 1 malou lžičku zeleného jílu denně v cca 2 dc vody před spaním na lačno. Jíl nechávám několik hodin odstát, ale občas piju i neodstátý jíl - když zapomenu zavčas jíl namočit.

Jíl jsem si vybral proto, že je relativně levný a navíc do těla dodá i nějaké ty minerály.

Co mi vlastně je? - v podstatě nic, co by stálo za řeč. Moje rádoby problémy by asi u mnohých lidí, kterým opravdu něco je, vyvolaly úsměv na tváři.

Co se týče výsledků, tak na to je zatím asi moc brzy, nicméně mohu prohlásit, že již několik dní užívání jílu silně zlepšuje stav kůže - podobně jako je tomu po užívání koloidního stříbra, MMS, lněných semínek atd - kůže je jemnější, vlhčejší.

Manželka, která to bere vnitřně se mnou, o účinku na kůži prohlašuje, že je jíl účinější, než kosmetické krémy - což ovšem není nic neočekávaného - takových věcí je - např. kdo někdy pár dnů pojídal lněné semínka, ví svoje.

To se zatím bavíme o vnitřním užití jílu - myslím, že bude mít smysl i koupel v jílu - to už ale tak levné nebude - předpokládám, že spotřeba jílu na koupel bude poměrně vysoká - to už chce nakupovat opravdu po kilech. Levnější alternativou koupele může být zábal, ovšem to postrádá to kouzlo být naložený ve vaně - nadruhou stranu, napatlat jíl na partnerku - to by mě bavilo :-)

Samozřejmě u koupelí už nepůjde o sorbční užití, ale spíše "jen" o doplňování minerálů a kosmetické účinky.


Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: Schindeleho minerály

Příspěvek od muflon »

marmik píše:Dobry den,

chcem sa Vas opytat, ake mate skusenosti so Schindeleho mineralmi. Aky mate na ne nazor?
Dakujem.
Tady je cca 24 příspěvků zmiňujících Schindeleho minerály, včetně odpovědí Jardy Zajíčka... :

http://www.zdravi-az.cz/Forum/search.ph ... mit=Hledat


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“