Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Magnetický motor- preklad

Příspěvek od sano »

preklad magentického motora Garyho Wesleya.
Neviem prečo mi to nezobrazilo obrázky.
Pre istotu uvádzam aj zdroj.
http://www.avonhistory.org/church/gary.htm
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Už to mají!!

Příspěvek od Jim68 »

Kolega pokusník má už zdá se vystaráno: http://www.supermagnete.de/cze/project228

Takže jen do toho... ;)

Jim68
Be happy!
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Wesley Gary motor

Příspěvek od gromit »

Jo, to je hezký princip, o něco podobného se pokouším, ale není to o neutrálním bodě ;)
:good:

Jim68 > nemá, když přestane pohybovat tím statorem, zastaví se i rotor.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Wesley Gary motor

Příspěvek od martin11 »

gromit píše:Jo, to je hezký princip, o něco podobného se pokouším, ale není to o neutrálním bodě ;)
:good:

Jim68 > nemá, když přestane pohybovat tím statorem, zastaví se i rotor.
pro gromit +1 :good: napsal bych totéž :lol: m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Našel jsem

Příspěvek od 1220 »

Zajímavý blog i knížku
http://karelwagner.blog.idnes.cz/c/1808 ... vetlo.html
píšou o tom i na aldebaranu
zajímají se o to sysifové .....
a přitom stačí vejít do tmy a podívat se na magnet.....
takové řeči na tuny .......
přeji nezkalený pohled

K.

hejkal2
Nový člen

Magnetický motor

Příspěvek od hejkal2 »

Aby jste si nemysleli, že jen blbě žvaním, rýpu a jen se flákám u počítače, tak...
Tady tu kravinku jsem si postavil, ale s rozdílem. Magnety jsem na ozubených kolech zasynchronizoval tak, aby se vzájemně odpuzovaly. Ale mám je otočené na střídačku. Pokaždé se potkají stejné póly, ale na střídačku. Jednou Sever, podruhé Jih. Výsledek? Bez klínu na jedné straně neutrální otáčení. S klínem to spíš brzdí a samo se to fakt netočí. Ještě si s tím nějakou chvilku pohraju. Používám válcové neodymové magnety. Zajímavé bude, až k tomu přiblížím cívku se střídavým proudem :D

rewers6
Nový člen

MM

Příspěvek od rewers6 »

Nazdar magneticky motorari :) asi ste to uz videli ale ja som to dnes rano pozeral a oni tam ten motor aj rozobrali

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Reálné magnetické motory

Příspěvek od adam.benda »

Martanko píše:Ajtak si myslím že to musí íst...ved tolká sila čo je v magnetoch....
Na internetu to bohužel překypuje nefunkčními modely, dalším kamenem úrazu jsou pak různé nefunkční nákresy a simulace, těch není o moc méně..

V tomhle článku dole (+ v dodatku ještě níže) jsem vypíchl nějaké cizí modely, které pravděpodobně skutečně fungují. První video je myslím mimo provoz, ale na druhém je zacyklovaná v-gate. Dle mého tato bubnová v-gate funguje i po teoretické stránce - energetické bilance jsou tam naprosto v pořádku - jsou ziskové.
Potom je tam ještě video v "dodatku", to pochází z tohoto vlákna. Někdo ho natočil u svého známého a vložil sem.
http://adambenda.net/index.php?id=10050

Takže tohle jsou podle mě ukázky reálných cest k MM. Tím neříkám, že jsou to všechny cesty...
Jinak můj skromný tip jest, že přes diamagnetika (bismut apod.) to cesta dobrá není.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Reálné magnetické motory

Příspěvek od jeff »

To české video vypadá nadějně, už jsem tady o tom něco i psal. Autor zařízení použil feritové magnety, domnívám se, že anizotropní 400mT. Feritové magnety jsou levné a stálo by na replikaci je koupit. podle jejich velikosti by na http://www.neomag.cz stál jeden něco kolem 10 - 15Kč. Teprve, když bude system fungovat, dalo by se uvažovat o nákupu neodymů.
Je to zatím první video, kde je vidět, že magnetický motor něco pohání. A jak se říká, pokud to není podvod, je to opravdu zajímavé. Bohužel z videa se v podstatě nedají určit jak rozměry, tak tvar. Autor příspěvku by nám ještě mohl jistě sdělit nějaké detaily, jistě si ještě něco zapamatoval. bylo by to dobré, aby se to dalo zreplikovat, ať už máme klídek. :D

Jeff

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

takže jak?

Příspěvek od jeff »

Už jsem to před těmi pár stránkami psal, ale pak začala válka s nějakými podivnými přispěvateli a upadlo to v zapomnění. Nějaké feritové kvádry mám, mají 40x18x8mm, což by mohlo na vyzkoušení vyhovět. Podle videa mi vyšly větší, asi 35x40x10mm, ale blbě se to měří a porovnává, jediná věc k porovnáví tam je usměrňovací blok. Pokud se na zkoušku povede udělat kousek obvodu a rotor, který bude mít kontinuální tah, tak už by neměl být problém to celé dotáhnout. Problém je skladba magnetů na statoru, možná i v rotoru, jestli nějaké nejsou dané obráceně. Zbývá to sestavit a pak už platí, že kdo si hraje, nezlobí.
I když excentricita rotoru.....

Jeff

PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

:)

Příspěvek od PeTr1 »

tady je další,ale kvalita je na h....

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: ověřeno

jeff píše:Je to jednoduché a funguje to, mám to ověřené

Jeff
Rád bych v této souvislosti připomenul jeden funkční motor - moc pěkný zacyklený v-gate. Nejen na videu, ale i po teoretické stránce je zcela v pořádku. Jak už jsem určitě někde psal, energetické bilance jsou ziskové a žádné fyzikální zákony to nepopírá.

http://www.youtube.com/watch?v=FLek_3Hpwus

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Re:Re: ověřeno

Příspěvek od sano »

adam.benda
Zasloužilý člen

Vánek z magnetického motoru

:idea: http://www.youtube.com/watch?v=epLOEaoPMFU

... snad jen čerstvý horský vítr by mohl být příjemnějším vánkem ...

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ověřeno

Příspěvek od huhu »

adam.benda píše:
jeff píše:Je to jednoduché a funguje to, mám to ověřené

Jeff
Rád bych v této souvislosti připomenul jeden funkční motor - moc pěkný zacyklený v-gate. Nejen na videu, ale i po teoretické stránce je zcela v pořádku. Jak už jsem určitě někde psal, energetické bilance jsou ziskové a žádné fyzikální zákony to nepopírá.

http://www.youtube.com/watch?v=FLek_3Hpwus

hm hm ....

včera jsem si s tím hrál , ale ne a ne mi to běhat samo

Je tam spousta neočekávaných jevů. Koukni na konec videa , když dám pryč poškubku , co dělá průchod začátku gate s magnetem na rameni.
Ono totiž z videí není vidět to , cocítíš v pacičce , když poškubáváš . Zahrnul jsi do výpočtu všechny magnetické síly ?
Už abys to vybordelařil.....
No , abych nebyl jen skeptický . Hrál jsem si dobu s nalepováním a broušením " vačky " , která nadzvihuje páku s magnetem. V tom nejnadějnějším pokusu jsem došel k názoru , že budu muset opatřit páku ložiskem po kterém se vačka převalí - tření dřeva o magnet spolehlivě odčerpalo vše co bylo v bubnu nastřádáno .
Pak jsem se vrátil k videu od callowaye a všiml jsem si , že má rameno taky osazené ložiskem .
No prostě - běhat to asi může , ale jestli z toho vyleze něco navíc , to nevim. Přijde mi , že aby se to aspoň samo točilo, musí to být extrémně přesně vyrobené a vyvážené ( já dovažoval nalepováním pásky a ložiska taky nic moc ......

Takže už se těším na tvé výpočty , mohly by mě hrknout správným směrem

připomínky všeobecně vítány

V.

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“