Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

spaceball
Zasloužilý člen

Re: Akorde

Příspěvek od spaceball »

Slavek Krepelka píše:
kykyrida píše:Jiná technologie urychlování využívá odrazu od atmosféry nebo principu gravitačního praku. Zdánlivě snadno získané zrychlení bylo vykoupeno zpomalením rotace planety (hybnost).
Odražení od atmosféry k urychlení? Hmm. To zní zajímavě. Relativně urychlení vůči čemu?

Jinak s tím prakem těžko Anežko. Pokud něco, sonda si bere energii z orbitu planety, ne z její rotace. Jak nám vřele napovídá GPS, Homopolar generátor, točící se a stojící káča a Sagnacův experiment, planeta se motá (rotuje) ve svém poli, aniž by se pole otáčelo s ní. Pokud je tedy to pole planety nerotující, sonda si nemůže brát energii z rotace planety.
GPS, HOMOPOLAR... Tohle si pastnu :po předposlední větu: k obveselení ....... :D :good:
Slavek Krepelka píše: Pokud je tedy to pole planety nerotující, sonda si nemůže brát energii z rotace planety.
Gravitační manévr funguje jen u rotujících planet. Kolik planet ve Sluneční soustavě nerotuje?
Relativně k Zemi se téměř netočí Měsíc, ale ten spíš spadá pod planetky.

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

kykyrida píše:
Slavek Krepelka píše:
kykyrida píše: které je při špatném výpočtu srovnatelné s placákem do vody.
Tady jsi to sice nevědomě, ale správně nakous. Jenže já bych přeci jenom raději počkal, co na to Akord, hlavně na tu první otázku.
Nevědomě? Hlavně že to máš srovnaný :D :D :D První otázka samozřejmě patří a patřila Akordovi :D
První otázka je primitivní past na Akorda. Účelem bude dát obecné platnosti zákonu o zachování energie mystický
atribut čímž se zpochybní, nechť Akord řekne cokoliv. Investovat do širšího rozhledu tazatele, který o to dopředu nestojí
a nechápe zákon o zachování energie a hmoty, je ztrátou času, což převedeno na rozměr informační, může exemplárně potvrdit neplatnost zákona.

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

spaceball píše: První otázka je primitivní past
Svůj svému Spaceballe. Mystiku jsi do toho zatáhl ty, ne já. Správná odpověď je jen pro velice pokročilé, což se očividně netýká tebe. Snad to nech na Akordovi, ať se k tomu vyjádří, nebo máš snad pocit, že Akord na to nemá a potřebuje chůvu? Z toho co jsem tu zažil by měl Akord dělat chůvu tobě. :bye:

Slávek

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zákon zachování energie

Příspěvek od Jim68 »

Já se nechtěl o nikoho otírat, jen chci zdůraznit, že vytvořit idealizovaný uzavřený okruh je jedna věc, ale realita druhá. Energie je všude kolem, mění tvář, formu i viditelnost. Jedině praktickým pokusem zjistíme, že nějaký teoretický děj je v praxi tak strašně obtížné realizovat, až se na to pokusník (nebo investor) vykašle. Nebo nevykašle, a pak zjistí, že zákony zachování energie platí.
Ovšem: také může zjistit, že se okruh nepodaří uzavřít a čerpá energii z okolí. A to je prima. :roll:

Jim68
Be happy!
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Zákon zachování energie

Příspěvek od Jim68 »

Já se nechtěl o nikoho otírat, jen chci zdůraznit, že vytvořit idealizovaný uzavřený okruh je jedna věc, ale realita druhá. Energie je všude kolem, mění tvář, formu i viditelnost. Jedině praktickým pokusem zjistíme, že nějaký teoretický děj je v praxi tak strašně obtížné realizovat, až se na to pokusník (nebo investor) vykašle. Nebo nevykašle, a pak zjistí, že zákony zachování energie platí.
Ovšem: také může zjistit, že se okruh nepodaří uzavřít a čerpá energii z okolí. A to je prima. :roll:

Jim68
Be happy!
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Zákon zachování energie

Příspěvek od Jim68 »

Jim68
Be happy!
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Hunte(ne)roviny.

Příspěvek od aNONym »

hunter píše:aNONym pri spôsobe tvojej osobnej (tebe vlastnej) komunikácie s okolím vieš ty vôbec o čom je tu reč? Hunter
A co má jako společnýho můj osobytný způsob komunikace s tím, že se už zase nablble navážíš do různých členů fóra. ;) Non

Vrať se zpátky na svůj animální píseček! :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
hunter
Starší člen

aNONym

Příspěvek od hunter »

aNONym píše:Pokračování v Boxovárně. Non
aNONym a kto si ty že sa tu s tebou mám naťahovať? Hunter

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Důchodová reforma? - p. Drábek

Příspěvek od Iv »

Tento dopis byl dnes zaslán na ministerstvo panu Drábkovi : posta@mpsv.cz Pokud s tím souhlasíte, okopírujte a zašlete znovu na uvedenou adresu. Neremcejte jen u piva a nebo tady, ale něco už konečně dělejte, nevidíte jak Vás utahují, nikdo za nás nic neudělá, nebo nemáte rodiče ?! Děkuji Iv.

Vážený pane Drábek,
to co jsem se dočetl v dnešním tisku a přečetl i vaše stránky, kde údajně vysvětlujete situaci je vrchol omezování osobní svobody. Každý občan tohoto státu má právo si vybrat pro sebe tu nejvýhodnější možnost pro své žití. Že chcete pro důchodce zavést platební karty je vrchol zasahování do práv těchto občanů. Jen tyto svobodné možnosti omezujete a vymlouváte se na nějaké šetření, raději se podívejte k sobě do vlády, kolik jste arbitrážemi a jinými prošustrovali peněz. Pravda je tvrdá, komunisti vám předali stát bez dluhů a dnes jsme zadlužení až po krk. Jen mě neříkejte něco o banánech a toaletním papíru!!!! Tímto jste si opravdu celá vláda našlápla ke svému konci, věřil jsem, že bude lépe, ale dnes již vím, že ne, a garantuji Vám, že příští volby pro tuto agresorskou vládu nedopadnou dobře a těším se, jak jednou se budete zodpovídat . Styďte se!!! To jsem byl slušný a neřekl vše, nemám strach, za komunistů jsem taky vydržel a vydržím i vás, protože se musím zuby nehty dožít toho, kdy se budete za dluhy v našem státě zodpovídat, neberte to osobně, vás tam takových je více.
Iv xxxxxx

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Důchodová reforma? - p. Drábek

Příspěvek od adam.benda »

Iv píše:Tento dopis byl dnes zaslán na ministerstvo panu Drábkovi ...
Odesláno.
I kdybychom měli být jen dva, vždycky je lepší se ozvat. Už jen z principu. Díky.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Tři.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Čtyři.

Odesílám text přátelům a oni dalším přátelům a ti taky svým dalším přátelům, a oni....atd....... :lol:..... :good:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iv »

hanka píše:Čtyři.

Odesílám text přátelům a oni dalším přátelům a ti taky svým dalším přátelům, a oni....atd....... :lol:..... :good:
Zdravím Hani,
toto mně taky napadlo, ale nechtěl jsem to napsát, chytrá a dedukující děvčica. Jinak dík Adamovi, Pootovi, Hance a víte, že jsem Vás předpokládal, tedy mimo Hanku, ne že bych na Vás Hanko zapoměl to neee. Ještě jednou děkuju a mějte se fajn. Iv

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
Majkl1
Stálý člen
Dostal: 7 poděkování

drábek

Příspěvek od Majkl1 »

Pět :lol:

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Ahoj Ive,

Příspěvek od hanka »

chybíš tady... ., vzpomínám na Tebe často a s vděčností, hodně jsi mi pomohl koukat na svět jinak....
Přeji Ti jenom dobré, Hanka. :lol:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“