ťuťu píše:poota píše:Napište už někdo ťuťu-ovi, že opravdu nechcete ohřívat vodu ponorákem - jinak tu bude pořád "mlít jak koza před smrtí"
Asi je nad jeho chápání, že vás zajímá nějaký
jiný způsob ohřívání vody.
Zdravím - poota
Řeč je prezentovaných hodnotách 4,7 kW a 5,5 kW uvedených výrobcem.
Tomu odpovídá hodnota 0,85, cože je 85% účinnost.
Přímý ohřev jsem uvedl jako v tomto případě účinnější.
Ještě nějaká poznámka k věci?
...
...hm....si myslím, že když má motor na štítku třeba 5kw, tak když není zatížen, tak 5 kw neodebírá....odebírá tolik, na kolik je zatížen při dané účinnosti....takže ten motor odebíral "jen" 4,7 kw, takže asi nebyl využit celý max výkon,který by byl "asi" schopen vydat....
...další poznámku nťuťu ignoruju / tu o tom vařiči/
dále
aqarius napsal
Mezera mezi válci by měla být 3 mm ale někde se uvádí až 7 mm.Dále bude stěžejní boční mezera ta se uvání jedna čtvrtina palce,to je opět 7mm a ždibec,,,,
...na to jsem se také majitele ptal....odpověď by zhodnotil psycholog.....chvíli váhal co mě má odpovědět, pak řekl..."mezera je asi
...15-30 mm!!!!!
...buď nevěděl, nebo umyslně lhal, nebo maj "něco svýho ...novýho"...ale z jiného zdroje tuším, že maj asi těch 3-7...ale je to neověřené
...tak , to je co k tomu ještě doplňuji...když si ještě na něco vzpomenu, při něhjaké příležitosti...tak napíšu...
...ještě k materialu rotoru....proč ne hliník...na hmotnosti tady "snad" nezáleží, spíše jde o to , aby kavitace rotor nežrala....zdraví m11
... věřím, že se " TO " povede ......