Toliko můj skromný osobní názor - ber nebo neber
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zdar a sílu všem !!!
Moderátor: rival
Absolutně mi uniká, proč by se gyroskopický efekt měl zrušit přidáním protiběžícího disku k již jednomu gyroskopu. Máš na tu teorii nějaký odkaz? Vždyť je to nesmysl.proxim.x píše:S fotkama bude asi problém. Neříkám, že nebudou, ale v současné době a čase vánoc se stěhuju, pracuju a každodenní starosti... musíte vydržet do léta...
Dotaz. Je všeobecně platný že rušení gyroskopického jevu docílíme rotací stejně hmotného druhého tělesa proti smyslu otáčení prvního. Nějak mi to nefungovalo.
2 hliníkové disky každý o hmotnosti 2Kg a průměrem 30 cm jsem roztočil na jedné ose s pomocí "diferenciálu". Pro pohon jsem využil prastarý HDD s 11 000ot/min. .. Trvalo, než se to roztočilo, ale nakonec to běželo. Podle teorie by na tento model gyroskopický jev neměl učinkovat, ale s osou rotace bylo opět obtížné hnout. Píšu to sem, kvůli možnosti seriového řazení segu a tůdíž možnosti využití v autě. Není nějaká stránka, kde se o tom píše víc? nebo nějaké vysvětlení?
proxim.x píše:Souhlasím se všemy. Jen jsem to někde čet a přišlo mi to dvný, tak jsem udělal test..
Gyroskopický jev nelze zrušit!! Ale kde já to jen viděl (napsané). Možná mi to i říkaly na ČVUT (vecpal jsem se na přednášku o působení magnetické vlny na elektron a tam to zaznělo !!Nešlo o spiny!!). Jo nejsem student, ale když mě něco zajímá...
Tak mi něco našeptává a nevím, jestli je to Searl, ale mám pocit, že se o tom někde zmínil právě on, že je nutno magnetizovat v poli stejnosměrné cívky, podbarveným polem střídavého proudu.j.balaz píše:proxim: Searl opisuje vo svojom DVD ze magnety MUSIA byt zmagnetizovane "jeho" sposobom, on tam magnetizmus prirovnava k svetlu, ako keby bolo viac druhov magnetizacie, taktiez jeho nasledovnik fernando morris popisuje ze nikdy nevidel taku magnetizaciu ako robi prave Searl, mozno prave tam je pes zakopany...
prosím o popis.Slavek Krepelka píše:Tak mi něco našeptává a nevím, jestli je to Searl, ale mám pocit, že se o tom někde zmínil právě on, že je nutno magnetizovat v poli stejnosměrné cívky, podbarveným polem střídavého proudu.j.balaz píše:proxim: Searl opisuje vo svojom DVD ze magnety MUSIA byt zmagnetizovane "jeho" sposobom, on tam magnetizmus prirovnava k svetlu, ako keby bolo viac druhov magnetizacie, taktiez jeho nasledovnik fernando morris popisuje ze nikdy nevidel taku magnetizaciu ako robi prave Searl, mozno prave tam je pes zakopany...
Ahoj, Slávek.
Kurňa, byl to Searl.
4x jsem to čet, než jsem ti porozuměl. Neměl jsem na vysokou školu peníze, tak prosím příště méně učeněSlavek Krepelka píše:Aha. Na Čvutu?!!? Působení magnetické síly na elektrron?!!? Tak to jóó. A jsme z Prahy doma.proxim.x píše:Souhlasím se všemy. Jen jsem to někde čet a přišlo mi to dvný, tak jsem udělal test..
Gyroskopický jev nelze zrušit!! Ale kde já to jen viděl (napsané). Možná mi to i říkaly na ČVUT (vecpal jsem se na přednášku o působení magnetické vlny na elektron a tam to zaznělo !!Nešlo o spiny!!). Jo nejsem student, ale když mě něco zajímá...
To když jsem kdysi spekuloval o elektronu, co to je a proč to funguje, jak to funguje, a nemůže fungovat jak se mi někdo několikrát snažil po školách nabulíkovat, naprosto jasně mi došlo, že pokud by existovaly nějaké masivní elektrony obíhající jakási atomová jádra podle Bohra rychlostmi normálně těžko představitelnými, po orbitech shodných v rozhodující míře s valenčními chemickými a mechanickými spoji mezi "jádry" atomů, buďto by člověk neměl šanci otočit cihlu vzůru nohama díky právě gyroskopickému efektu, nebo by se ta cihla nutně musela rozlítnout na cucky v jakémsi termo-valenčním výbuchu, protože ty masivní elektrony by samozřejmě nemohly dodržet pozice chemických i strukturálních valenčních spojů při otočení cihly žížalou nahoru v čase, ve kterém lze tento prohřešek proti špičkové fyzice normálně spáchat.
Dovedu si tedy docela snadno a dobře představit, že nějaký filuta Phudrlant hodil čísla na papír a perfekteně matematicky prokázal, drža se křečovitě nějakého paskvilu umotaného z postulátů (čti neověřených předpokladů vyhražených jakožto tvrzení za pracovní základ teorie) a dopočítal se k tomu, že gyroskopický efekt se dá zrušit protichůdnými orbity páru elektronů. Voila!! Heureka!! Problém vyřešen, elektronově atomový model velkých mágů došel spasení a dále se ta krávovina láme do hlav poukázek na filuty generací příštích, jenom obohacena o další bejkárnu.
Mezi námi, s tím gyroskopickým efektem by to muselo fachat i ve smyčce, nebo cívce, protékané elektrickým proudem, že?![]()
Kecaj z cesty, lžou a podváděj.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Dá se to DVD někde sehnat? kdyby bylo s tytulkama bylo by to lepšíproxim.x píše:prosím o popis.Slavek Krepelka píše:Tak mi něco našeptává a nevím, jestli je to Searl, ale mám pocit, že se o tom někde zmínil právě on, že je nutno magnetizovat v poli stejnosměrné cívky, podbarveným polem střídavého proudu.j.balaz píše:proxim: Searl opisuje vo svojom DVD ze magnety MUSIA byt zmagnetizovane "jeho" sposobom, on tam magnetizmus prirovnava k svetlu, ako keby bolo viac druhov magnetizacie, taktiez jeho nasledovnik fernando morris popisuje ze nikdy nevidel taku magnetizaciu ako robi prave Searl, mozno prave tam je pes zakopany...
Ahoj, Slávek.
Kurňa, byl to Searl.
Podívej Proxime, k různým těmhle badatelům jsem se prokopal před 20-15 lety, protože jsem se prokousával fyzikou a hledal jsem vše, co se může dít, ať už to odpovídalo vědě, nebo ne. Žádná vysoká se u mne nekonala, protože důvěra ve školní znalosti mne opustila už na devítce. Ne, že bych měl za to, že vše co se učí je špatně, ale hodně ano a pak se v tom vyznej. Učil jsem se tedy a učím sám, od kohokoliv, u koho mám pocit, že mu můžu důvěřovat co se týče experimentálních výsledků. Na teorie každého jednoho z nich kašlu,proxim.x píše:Ahoj. Trochu jste mě všici zarazili. to by vysvětlovalo, proč mi seg nikdy nic nedal... Výhoda měkého kovu je snádná magnetizace a pokud jde o způsob zmagnetizovaní, tak si umím poradit skoro se vším. Jenže!! zmagnetizovat jeden váleček stejnosměrným a i střídavým proudem přece nelze.