Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Relax u kávičky II - pokračování

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

kdo je kdo...

Příspěvek od martin11 »

kliknete na osobu a víte..... :idea: hezké poklikávání přeje m11 :D

http://www.frizou.org/divers/10/18-qui- ... index.html

... věřím, že se " TO " povede ......
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Relax u kávičky II - pokračování

Příspěvek od adam.benda »

Sám nevím, proč mnohdy v největších "blbostech" vidím největší věci...
..aneb pták, člověk, něco mezi tím, nebo obojí..?

http://www.novinky.cz/koktejl/256209-vr ... oardu.html

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

adam.benda píše:Sám nevím, proč mnohdy v největších "blbostech" vidím největší věci...
..aneb pták, člověk, něco mezi tím, nebo obojí..?
Nojo, havrani jsou ještě o něco chytřejší než vrány a taky maj smysl pro srandu, nebo pro zábavu. Parta jich nějaké dva, tři roky po sobě skoro denně vždy asi tak během měsíce sváděla boje se svým odrazem ve skleněném panelu obložení piod přízemními okny na budově, kde jsem dělal. To byl vyrvál. Vědec by usoudil, že jsou blbí a nedokážou pochopit, že jde jenom o odraz. To by mne pak zajímalo, proč se neprali mezi sebou, byvše v takové náladě. :D Nene, jen si tak hráli a měli z toho prču. Ta vrána na víčku je bezva a dík za ní. Jo, vůbec tohle nejsou žádné blbosti. Jsou to "vědecké" anomálie :laugh: Taky je nádhera pozorovat obvzláště oprsknuté jedince, jak se cpou u silnice nějakým zabitým zvířetem a projíždějící auto v podstatě ignorují, i když projede půl metru od nich a cpou se dál. Ti méně oprsklí se zvednou, nebo alespoň odskočí, až když je auto skoro u nich, zatímco savci se nechají v panice přejet, skoča pod vehikl. Co nám to říká o poměru mozku k váze tvora a inteligenci? Říká nám to, že inteligence mnohých lidí, třeba i s vědeckými tituly je dost ujetá. Ona nemá s velikostí mozku moc společného a s poměrem k váze těla už naprosto nic. Podle těchto kritérií by stejný komp ve větším zařízení byl méně "inteligentní" než v menším zařízení a čím větší komp, tím výkonější. :roll:

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Abakuk
Starší člen

Příspěvek od Abakuk »

Slavek Krepelka píše: ...Nojo, havrani jsou ještě o něco chytřejší než vrány a taky maj smysl pro srandu, nebo pro zábavu...
Předloni nějak kolem léta bylo těsně před pořádnou bouřkou a najednou se začali odevšad slétávat mladé vlaštovky a letěli přímo k té bouřce. To už dávno krápalo. Bylo mě divné proč chtějí zmoknout protože ptáci a promoklé peří nejde moc dohromady. Když už bylo hejno daleko ode mě a u mě už silně pršelo tak jsem si říkal že to musejí být nějaké kamikadze vlašťovky a po chvíli se začali narychlo vracet zpátky ve formaci koule ve které každá vlaštovka neustále měnila pozici. Průměr té koule byl asi 2 metry.
Vůbec nechápu jak přišly na to že mají letět ve formaci koule a proč alespoň nebyla každá v té kouli na stejné pozici.

Tma na to vrhá nové světlo
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

Abakuk píše: Předloni nějak kolem léta bylo těsně před pořádnou bouřkou a najednou se začali odevšad slétávat mladé vlaštovky a letěli přímo k té bouřce. To už dávno krápalo. Bylo mě divné proč chtějí zmoknout protože ptáci a promoklé peří nejde moc dohromady. Když už bylo hejno daleko ode mě a u mě už silně pršelo tak jsem si říkal že to musejí být nějaké kamikadze vlašťovky a po chvíli se začali narychlo vracet zpátky ve formaci koule ve které každá vlaštovka neustále měnila pozici. Průměr té koule byl asi 2 metry.
Vůbec nechápu jak přišly na to že mají letět ve formaci koule a proč alespoň nebyla každá v té kouli na stejné pozici.
Keď nad tým uvažujem, tak to bol ostrý tréning kolektívnej spolupráce pri prežití silného dažďa. Vieme, že guľa má najmenší povrch (plochu), a keď sa budú striedať na tom povrchu, tak im úplne nepremokne perie a všetky doletia do bezpečia. Hm, ale kto ich to naučil ???
želám príjemný večer

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
adam.benda
Zasloužilý člen

Alarmující stav

Tak a po veselém videu se snowboardistickou vránou mi docela vadne úsměv na rtech. Máme tady alarmující stav.

Na těchto lidech budeme jako účastníci systému víc nebo míň závislí... Když jsem před pár lety učil na škole, bylo to špatné. To jsem ale ještě netušil, kam až se to v poměrně brzké době vyvine.

viz
http://img51.imageshack.us/img51/4585/finalaz.png

adam.benda
Zasloužilý člen

Elektro píše:Keď nad tým uvažujem, tak to bol ostrý tréning kolektívnej spolupráce pri prežití silného dažďa. Vieme, že guľa má najmenší povrch (plochu)...
Zajímavé... A mohl by pro tyto ptáky navíc dobře platit aerodynamický paradox - v případě té koule. A měnění jejich jednotlivých poloh, kdo ví, třeba je výhodné se celkově prostřídat, protože u povrchu té koule to může být náročnější, než uvnitř ní. :)

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Alarmující stav

Příspěvek od Palo »

adam.benda píše:Na těchto lidech budeme jako účastníci systému víc nebo míň závislí... Když jsem před pár lety učil na škole, bylo to špatné. To jsem ale ještě netušil, kam až se to v poměrně brzké době vyvine.
Né nadarmo mimozemšťané upravují genetický kód lidí, aby neuměli počítat a hádali se o pitomostech. Když někdo nebude umět spočítat daně, tak nebude důvod je počítat a tím pádem žádné nebudou :lol:

Nedej bože aby vyvstala otázka kolik je 25 děleno 0 :lol: To by bylo teprve srandy sledovat debatu, kolik to vlastně je :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

tak bohužel uživateli xichtoknihy to nekončí
http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddi ... _blogidnes

offtopic
se vtipem, že Chuck Norris umí dělit nulou přišel syn ve třetí třídě, dcera s patřičným odstupem též ve třetí třídě. Dcera je šprt, ale ani jeden z nich není genius...... Takže Adomovo obavy jsou na místě.

---------------------------------------------
konec offtopic , začátek Re: Relax u kávičky II - pokračování - vrána snowoardák
Jo a co se letu ptáků v dešti týče, i při reynoldsových číslech jichž dosahují se kapky na povrchu profilu neudrží, mastná pera nepromoknou. Větší pohroma pro létající tvory / stroje je kondenzace na stojícím neobtékaném křídle ( zkurví profil - nejde odstartovat)
Takže důvod je potřeba hledat jinde. Napadá mi chlad, nebo termickým poryvem unášené množství hmyzu k jídlu) ale nemám se o co opřít......
Jo a to, že vrány jsou vtipálci není všechno. Většina ptáků používá stoupavé proudy prostě proto, že nemusí máchat křídlama - fláknou se. Ale čáp - ten občas plachtí prostě pro radost. ( vědecky doloženo, možno dohledat )

Pro "Relax u kávičky" snad žádný "offtopic" neexistuje :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

huhu píše: Jo a co se letu ptáků v dešti týče, i při reynoldsových číslech jichž dosahují se kapky na povrchu profilu neudrží, mastná pera nepromoknou. Napadá mi chlad, nebo termickým poryvem unášené množství hmyzu k jídlu) ale nemám se o co opřít......
Spekulovat se dá do haleluja. Třeba se jen letěly připonabít elektrikou a kouli si utvořily jakožto kulový kondenzátor, aby jim to dýl vydrželo a vychutnaly si to. Takový mírňounký ptačí kulový blesk. Střídaly se, protože vlašťovky nejsou lidský hajzli sobecký a mají postatně lepší kolektivní smysl pro fair play a bez toho střídání by to třeba taky nefungovalo. Jestli by se do toho ale pustily i s vránama je otázkou. S deštěm to skutečně mít nic společného nebude. Věděly, do čeho letí, nejsou blbý a jsou intuitivní, i když profesoři by to nazvali pudovými bez nejmenšího osvětlení, co vlastně ty pudy pudí.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

IBN

Příspěvek od martin11 »

...pro La :good: zatím jeden z nejlepších informačních webů co jsem kdy zahlédl.....doporučuji dát do oblíbených položek. mě jako výtvarníka zaujalo toto...

http://www.infobaden.cz/2011/11/25/podi ... tnim-ocim/

:shock: musíme se podívat, jestli zde v rubrice technika není nějaký Magnetický motor, abychom ukončili dlouholeté diskuse :idea: zdraví martin11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

dvě a dvě je pět

Příspěvek od huhu »

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: dvě a dvě je pět

Tož docela by mě zajímalo, jestli by nevyplynuly nějaké zajímavé věci, kdybychom udělali Fourierův rozklad tohoto zvukového vlnění.

Nemáte na to někdo software nebo nějakou matematickou (správněji řečeno "numerickou") metodiku? Nepotřebuji to teď akutně, v budoucnu bych se to snažil sehnat sám, popř. bych si na to naprogramoval nějaký software, ale jen, jestli to zrovna někdo nemá při ruce, abych mu mohl na podaný prst ukousnout ruku... :-)

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“