Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
HCl-všeobecná diskuze
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Dohady okolo HCl.
Taky mám takový dilema. Kde se vlastně bere kyselina chlorovodíková v žaludku kde je součástí žaludečních šťáv? Z čeho? Snad z chloru který je v soli NaCl ? Jinou reakcí? Pak tedy jakou? Kdyby ze soli tak kde by HCl v žaludku brali neandrtálci když sůl neměli a nebo jí nepotřebovali a nebo jí rozhodně někonzumovali takové množství? Kde jí berou zvířata? Pes jí má prý 5x více než čověk.
Když si dám naředěný neaktivovaný MMS (chcete-li) Chloritan sodný tak mi přece v žaludku musí zreagovat podobně jako bych jej aktivoval HCl. Samozřejmě v patřičné koncentraci.
Hledal jsem v metabolic pathway (vydala chem firma Aldrich) celého těla a nic jsem nenašel (možná jsem blbě hledal)
Když si dám naředěný neaktivovaný MMS (chcete-li) Chloritan sodný tak mi přece v žaludku musí zreagovat podobně jako bych jej aktivoval HCl. Samozřejmě v patřičné koncentraci.
Hledal jsem v metabolic pathway (vydala chem firma Aldrich) celého těla a nic jsem nenašel (možná jsem blbě hledal)
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: HCl kontra kyselina citrónová
No právě, zatím jsme došli jenom k tomu, že za "normálních" okolností ji tělo nějak získává, a to i za podmínek, kdy ji nemá odkud brát. Takže to vypadá, že si ji samo dokáže z nějakých surovin vyrábět. Pro nás prosťáčky je to určitá záhada, a pro chemiky předpokládám, že taky. Jenomže když si uvědomíme, že HCl je poměrně "primitivní" sloučenina, a že si naše tělo dokáže samo vyrábět sloučeniny daleko vymakanější, jako třeba enzymy, hormony a endorfiny, tak už to vypadá daleko pochopitelněji. Zajímavým faktem je třeba i to, že drtivá většina "komunikací" v našem těle neprobíhá "elektrickými vzruchy", ale chemickými signály. Což naznačuje, že naše tělo má chemii zvládnutou podstatně líp, než by se na první pohled mohlo zdát. A zřejmě nejenom tu chemii - jsou dokonce i tací, kteří tvrdí, že v našem těle dochází dokonce i k transmutacím prvků, což už je na úrovni alchymie, tedy mnohem vyšší liga než jenom prosté lučebnictví.hanka píše: P.S. No a snad už konečně zpátky k té trávící kyselině ..
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: HCl kontra kyselina citrónová
Ne, že bych na tom trval, ale přišlo by mi logické, že si ji tělo dělá z chloridu draselného, oproti ortodoxním dohadům, že ji dělá z chloridu sodného. Tuto možnost podporuje fakt, že nedostatek draslíku v potravě snižuje mezi jiným právě produkci HCl.poota píše: No právě, zatím jsme došli jenom k tomu, že za "normálních" okolností ji tělo nějak získává, a to i za podmínek, kdy ji nemá odkud brát. Takže to vypadá, že si ji samo dokáže z nějakých surovin vyrábět.
Zbytek zde http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 357#p97357
Ahoj, Slávek
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Re: Žaludeční trávicí kyselina
Palo ahojky.
Jak si mi radil to PMS s hřebíčkem, můžu tu dávku rozdělit na dvě? a s jakým časovým odstupem?
Zkusil sem si dát 3 tobolky hřebíčku s jedním malým betainem a pohoda, ani se mi po tom tak moc nebrkalo jako po samotném hřebíčku
Jak pořád bojuju s tou kandidózou páč su lajdák na dietu, našel sem včera něco co podporuje tvůj boj s parazity....viz příloha
Ono to pude
Vydržať H.
Jak si mi radil to PMS s hřebíčkem, můžu tu dávku rozdělit na dvě? a s jakým časovým odstupem?
Zkusil sem si dát 3 tobolky hřebíčku s jedním malým betainem a pohoda, ani se mi po tom tak moc nebrkalo jako po samotném hřebíčku
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Jak pořád bojuju s tou kandidózou páč su lajdák na dietu, našel sem včera něco co podporuje tvůj boj s parazity....viz příloha
Ono to pude
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Vydržať H.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, dělej s i s tím co chceš, rozděl to nebo ber zároveň, je to jedno ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
S těma cizákama jsem to tušil, ale jistotu jsem neměl. Těžké kovy jsou svinstvo, ale to PMS1 tě jich také zbaví![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
S těma cizákama jsem to tušil, ale jistotu jsem neměl. Těžké kovy jsou svinstvo, ale to PMS1 tě jich také zbaví
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Jen malá technická poznámka:
Bych upravil na "...pokud tělo produkuje málo HCl na to, jaké sajrajty konzumujeme..."Slavek Krepelka píše:...pokud tělo produkuje málo HCl, nepřijímá z potravy živiny..."
Jaký vliv na hladinu žaludeční kyseliny má šťáva z kysaného zelí? Odborníci na zdravou výživu hlásají, že je přímo lékem pro žaludek.
ppeka
ppeka
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Lidé jsou spokojení, stejně tak jako u nakládaných okurekppeka píše:Jaký vliv na hladinu žaludeční kyseliny má šťáva z kysaného zelí?
- Batles
- Zasloužilý člen
- Dal: 284 poděkování
- Dostal: 709 poděkování
Šťáva z kysaného zelí je lékem na žaludek množstvím enzymů, vzniklých při kvašení.ppeka píše:Odborníci na zdravou výživu hlásají, že je přímo lékem pro žaludek.
ppeka
Je to výborná věc, pokud máš v pořádku klouby a hladinu chlesterolu, tak směle popíjej
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jinak pozor a velmi opatrně, osobně bych to pravidelně za účelem "léčby" nepopíjel.
Nějaké to deci ob den by mohlo být prospěšné. Asi tak nějak, co o tom vím.....
-
- Zasloužilý člen
Čéče, zase mám klén v hlavě až to bolí
Já nakládám každé rok 45 kg zelí a baštím to furt, aj místo okurků udělám zelný salátek s cibulkou a ty takhle
Písni prosím v čem to kyselý zelí vadí kloubům a co má společnýho s cholesterolem? Já myslel že právě ten špatné cholesterol to zelí omezuje
Teda šťávu ze zelí nepopíjím páč to po vykvašení předělávám do sklenic.... Ale zelíčko ujídám furt![Laugh :laugh:](./images/smilies/icon_laugh.gif)
Díky
H.v.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Já nakládám každé rok 45 kg zelí a baštím to furt, aj místo okurků udělám zelný salátek s cibulkou a ty takhle
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Písni prosím v čem to kyselý zelí vadí kloubům a co má společnýho s cholesterolem? Já myslel že právě ten špatné cholesterol to zelí omezuje
![Dont Know :dknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
Teda šťávu ze zelí nepopíjím páč to po vykvašení předělávám do sklenic.... Ale zelíčko ujídám furt
![Laugh :laugh:](./images/smilies/icon_laugh.gif)
Díky
H.v.
- Batles
- Zasloužilý člen
- Dal: 284 poděkování
- Dostal: 709 poděkování
Kašli na klén v hlavě, dyž jíš zelí
Řeč je vo šťávě
- exelentní podíl sodíku ![Bang Head :bhead:](./images/smilies/BangHead.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Řeč je vo šťávě
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Bang Head :bhead:](./images/smilies/BangHead.gif)
-
- Zasloužilý člen
UF, to se mi ulevilo
Brambory a zelé, živobytí celé
, k tomu kósek domácího uzeného a
To nemá chybu
Díky za bleskovou odpověď
H.v.
PS- nevím jestli to patří sem, ale palo mi poradil podpořit hřebíčkovou kůru Betainem nebo PMS (betain s chloritanem v prášku).
Fantastický výsledky, lépe se to snáší a vstřebává
Betain podpoří tvorbu HCl a tím hřebíčkem se tolik nebrká, žádný těžký žaludek, prostě nic
Enem tak hodinku po vzití hřebíčku moc nejíst, s tím jídlem se to trochu hádá .....
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Brambory a zelé, živobytí celé
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Pivko :pivko:](./images/smilies/pivko.gif)
To nemá chybu
![Laugh :laugh:](./images/smilies/icon_laugh.gif)
Díky za bleskovou odpověď
H.v.
PS- nevím jestli to patří sem, ale palo mi poradil podpořit hřebíčkovou kůru Betainem nebo PMS (betain s chloritanem v prášku).
Fantastický výsledky, lépe se to snáší a vstřebává
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Betain podpoří tvorbu HCl a tím hřebíčkem se tolik nebrká, žádný těžký žaludek, prostě nic
Enem tak hodinku po vzití hřebíčku moc nejíst, s tím jídlem se to trochu hádá .....
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: HCl terapie — základní fakta
To může mít víc co dělat s reaktivitou, než poměrem. Otestoval jsem chloritan (MMS1) s 10% citronovou 1:1 a vyšlo to po nějakých 10 minutách na 6pH. Z toho mi plyne, že míchání pana Humbla je velice na straně přesycení kyselinou citronovou. CDS mi vychází na 7pH, takže v něm ta kyselost není. Ještě to zkusím doladit na 7pH s citronovou, abych věděl, kde je poměr neutrální a taky si zjistím, kde je neutrální poměr chloritanu s HCl. Musím!poota píše:Mně tedy moc neLenkaX píše:.. Zní to logicky ne ?![]()
Kyselina citronová je jinak "silná", než chlorovodíková.
MMS1 aktivuješ chloritan 1:1 s 50%ní kyselinou citronovou.
VMS aktivuješ chloritan 1:1 s 1,75%ní kyselinou chlorovodíkovou.
Tím mi vychází, že pokud dojde ke zhruba stejné aktivaci, tak se 50%ní citronová v účinku rovná 1,75%ní chlorovodíkové.
Zdravím - poota
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 6 poděkování
Tak já jsem se dočetla o přímo léčebném účinku na žaludek pouze u šťávy z ČERSTVÉHO zelí!ppeka píše:Jaký vliv na hladinu žaludeční kyseliny má šťáva z kysaného zelí? Odborníci na zdravou výživu hlásají, že je přímo lékem pro žaludek.ppeka
Herbář léčivých rostlin Janča-Zentrich:
Šťáva, zvláště z bílého zelí, vykazuje skutečně mohutný hojivý účinek na žaludeční a dvanácterníkové vředy a na záněty trávicí trubice včetně žaludku.....
![Baby :baby:](./images/smilies/baby.gif)
Při žaludečních vředech hlávky zelí o minimální hmotnosti 1 kg nakrájíme, nakrouháme a rozmixujeme. Vytlačíme šťávu a dáme do chladničky, kde ji skladujeme při teplotách kolem 5´C. Užíváme 5x denně 100g až 200g (běžnou skleničku), před jídlem. Pokud chceme účinek zvýšit, přidáváme do každé dávky asi 50g šťávy z celeru. Celá léčba vředů trvá průměrně 7-9dní.
Kysané zelí je jemným projímadlem a působí protikřečově.
Zelí obsahuje glycidy, karotenoidy, řadu vit. skup. B, vit. C, biotin, vitaminy K a P, kyselinu nikotinovou a zvláštní protivředový faktor, zvaný též vit. U. Z minerálních solí je přítomen především raslík, vápník, sodík, hořčík, železo, ve stopovém množství také stříbro, cín, molybden, nikl a vanadium, dále volné aminokyseliny, blíže nedefinované glykosidy a mnoho enzymů, organické kyseliny, jód, cholin, inulin a řada dalších látek a mikroelementů.
-
- Nový člen
- Dal: 1 poděkování
Re: HCl terapie — základní fakta
Ahoj Slávku,dva večery tady studuji všechny příspěvky,jak jsi mi radil,ale stále mám málo informací. Tvé přeložené články z kraje tohoto vlákna mi nejdou otevřít,hlásí to že odkaz neexistuje,takže nevím,kde se tato metoda používá a jak. Píšeš,že se ředí 1/1500 32% hcl s destilkou. To by mělo znamenat třeba 1 ml hcl a 1500ml dest. a pak mohu odlejt 10ml a aplikovat bud rovnou do žíly nebo naředit ve fýzáku a nakapat do žíly,ale jak často a jak dlouho. Zatím jsem fyzicky OK, můžu dělat na zahrádce i běžné domácí práce, takže se snažím něco dělat dokud jěště můžu a má to smysl,proto jsem ihned po chemo začal s MMS. Takže o této metodě vážně přemýšlým,je jenom škoda že to tady ještě nikdo nevyzkoušel. Jo a jaká je to ta 32% koncentrace hcl -lékařská nebo chemická(v tomto se absolutně nevyznám). Jinak obdivuji množství a fundovanost Tvých příspěvků na několika vláknech. Pokud mi můžeš toto trochu polopatě vysvětlit, byl bych Ti vděčný. Zdravím Jirka