Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Opět něco protistátního
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
- abul
- Zasloužilý člen
- Dal: 106 poděkování
- Dostal: 197 poděkování
Ještě něco málo ke Kosovu a Jugoslávii
Narazil jsem na zajímavou přednášku doktora Dolečka o historii rozdělení a okupace Jugoslávie.
Byl jsem tam, viděl jsem, stydím se ...
1.část [youtube][/youtube]
2.část [youtube][/youtube]
3.část [youtube][/youtube]
4.část [youtube][/youtube]
Byl jsem tam, viděl jsem, stydím se ...
1.část [youtube][/youtube]
2.část [youtube][/youtube]
3.část [youtube][/youtube]
4.část [youtube][/youtube]
Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: Opět něco protistátního
Jsu zvědav jak dlouho to na novinkách vydrží
http://www.novinky.cz/domaci/259253-vti ... l?ref=boxE
http://www.novinky.cz/domaci/259253-vti ... l?ref=boxE
- peroxid
- Stálý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 6 poděkování
- milda
- Zasloužilý člen
- Dal: 710 poděkování
- Dostal: 489 poděkování
Češi umírají brzo!
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Češi umírají brzo!
Proč, pro stát je výhodnější, když se lidi důchodu vůbec nedožijí, takže spíš ten věk budou zvyšovat. A pokud bude chtít někdo do důchodu dřív, protože už nebude moct pracovat, tak klidně, ale ten důchod bude tak nízký, že mu nebude stačit ani na léky.milda píše:.. snížíme věk na odchod do důchodu?
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- milda
- Zasloužilý člen
- Dal: 710 poděkování
- Dostal: 489 poděkování
Re: Češi umírají brzo!
Nj, to je pragmatický uvažování těch nahoře. Já to zase jako obyčejnej blbec dole vidím trochu jinak.....
Stačí si vzpomenout, kolik nás makalo na poviný brigádě při sbírání brambor. A že to byla docela dřina s těma pytlema.
Dneska stačí jeden stroj s jedním traktoristou, má tam v tom Džondýru klimatizaci, odpérovanou sedačku a čisto, že se tam přezouvá. - a třicet lidí ušetří (minimálně) ti by mohli jít do důchodu v pohodě v padesáti.
A tak je to úplně se vším - pokrok obrovskej, ušetřený síly hafo - a lidi musej dýl makat. To mi neštymuje
Asi bude potřeba ty, co to říděj a neuměj (nebo nechtějí umět řídit) poslat hezky zčerstva do PR*ELE a to nejen u nás, ale v celým globalizovaným světě....
Stačí si vzpomenout, kolik nás makalo na poviný brigádě při sbírání brambor. A že to byla docela dřina s těma pytlema.
Dneska stačí jeden stroj s jedním traktoristou, má tam v tom Džondýru klimatizaci, odpérovanou sedačku a čisto, že se tam přezouvá. - a třicet lidí ušetří (minimálně) ti by mohli jít do důchodu v pohodě v padesáti.
A tak je to úplně se vším - pokrok obrovskej, ušetřený síly hafo - a lidi musej dýl makat. To mi neštymuje
Asi bude potřeba ty, co to říděj a neuměj (nebo nechtějí umět řídit) poslat hezky zčerstva do PR*ELE a to nejen u nás, ale v celým globalizovaným světě....
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno....
je to tak.... dnes znám dva týpky, co dělají ve dvou 1500 hektarů.
Veliké stroje, neuvěřitelná produktivita práce, 500 krav btpm, a mají produktivitu jako průměrné jzd se 100 lidmi.
Je to tak, vysoká produktivita způsobuje bídu. Zrní stojí stejně jako za komančů....
Těch 98 lidí, co tam dříve pracovalo je vyřazeno. Vyřazeni jsou i zaměstnanci malých jatek, a mlékáren, které zavřela evropská únie.
Spoléhat se na nějaký důchod od státu, no to by mě trefil šlak.....Parchanti si nacpou nácka a důchod.....
Je třeba si uvědomit, že zlaté dobré časy už byly, ty už jsme zažili a nyní přijde bída. duševní už přišla, čekejmež fyzickou. čím dříve to vezmem za své, tím lépe se nám bude dýchat.
Jediná možnost je totální reorganizace společenství, přímá demokracie a zákaz politických stran.
zakázat bionaftu, z občanů udělat akcionáře čezu, rozpustit armádu, parlamenty ,zdravotní pojištovny, a obnovit plnou zodpovědnost úředníků, z porušení ústavy a listiny lidských práv udělat zločin s jedinou trestní sazbou, tj doživotí.
Pak by se nestalo, že by nás stát tlačil do dalších vynucených polatků a služeb.
Jenže to by stát vychrlil 200000 zbytečných darmojedů na dlažbu, mohli by pěstovat česnek a cibuli na Církevních pozemcích a kácet svěcené dřevo v jejích lesích. Státní lesy zlikvidovat, lesy spravedlivě rozdat všem lidem.
Veliké stroje, neuvěřitelná produktivita práce, 500 krav btpm, a mají produktivitu jako průměrné jzd se 100 lidmi.
Je to tak, vysoká produktivita způsobuje bídu. Zrní stojí stejně jako za komančů....
Těch 98 lidí, co tam dříve pracovalo je vyřazeno. Vyřazeni jsou i zaměstnanci malých jatek, a mlékáren, které zavřela evropská únie.
Spoléhat se na nějaký důchod od státu, no to by mě trefil šlak.....Parchanti si nacpou nácka a důchod.....
Je třeba si uvědomit, že zlaté dobré časy už byly, ty už jsme zažili a nyní přijde bída. duševní už přišla, čekejmež fyzickou. čím dříve to vezmem za své, tím lépe se nám bude dýchat.
Jediná možnost je totální reorganizace společenství, přímá demokracie a zákaz politických stran.
zakázat bionaftu, z občanů udělat akcionáře čezu, rozpustit armádu, parlamenty ,zdravotní pojištovny, a obnovit plnou zodpovědnost úředníků, z porušení ústavy a listiny lidských práv udělat zločin s jedinou trestní sazbou, tj doživotí.
Pak by se nestalo, že by nás stát tlačil do dalších vynucených polatků a služeb.
Jenže to by stát vychrlil 200000 zbytečných darmojedů na dlažbu, mohli by pěstovat česnek a cibuli na Církevních pozemcích a kácet svěcené dřevo v jejích lesích. Státní lesy zlikvidovat, lesy spravedlivě rozdat všem lidem.
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: mno....
Jestli myslíš doživotní žalář, tak to bych Ti navrhnul drobnou změnu:jarda ovčák píše:j.. obnovit plnou zodpovědnost úředníků, z porušení ústavy a listiny lidských práv udělat zločin s jedinou trestní sazbou, tj doživotí
.. doživotní nucené práce, při nichž by se stravovali z toho, co si vydělají nad stanovenou kvótu!
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opět něco protistátního
bídu neprodukuje vysoká produktivita, ale nenažranost způsobená pravěkým pudem hromadit statky a strachem z nedostatku. Proto se rajčata nebo zrní při nadúrodě raději zničí, než aby se prodaly za nižší cenu, aby neklesly zisky.
klidně bychom mohli při té produktivitě všichni pracovat pár hodin, nebo mít 4 dny víkend.
jenže je to tak , že zbabělci hromadí spoustu aktiv, ze strachu že budou mít málo, mají nadité panděra, potřebují hromady medikamentů na udržení bídného života a trhají si vlasy, když ve forbesu klesnou o pozici, protože mají aktiva v akciích, které zrovna klesly. Waren už na to přišel, pochopil, že to hromadění byl hloupý koníček a že ty peníze si nikdy neužije. Jenže místo toho, aby s nima rozumě naložil, tak je chce dát nadacím a hecuje ostatní miliardáře, aby to udělali taky, protože když to udělá jen on, klesne bohatstvím z první desítky a už se o něm nebude mluvit jako o jednom z nejbohatších. Uvědomil si, že ty peníze nedokáže užít, ale nemá koule na to, aby se jich vzdal.
bídu nezpůsobuje vysoká produktivita, ale hamižnost a závist
klidně bychom mohli při té produktivitě všichni pracovat pár hodin, nebo mít 4 dny víkend.
jenže je to tak , že zbabělci hromadí spoustu aktiv, ze strachu že budou mít málo, mají nadité panděra, potřebují hromady medikamentů na udržení bídného života a trhají si vlasy, když ve forbesu klesnou o pozici, protože mají aktiva v akciích, které zrovna klesly. Waren už na to přišel, pochopil, že to hromadění byl hloupý koníček a že ty peníze si nikdy neužije. Jenže místo toho, aby s nima rozumě naložil, tak je chce dát nadacím a hecuje ostatní miliardáře, aby to udělali taky, protože když to udělá jen on, klesne bohatstvím z první desítky a už se o něm nebude mluvit jako o jednom z nejbohatších. Uvědomil si, že ty peníze nedokáže užít, ale nemá koule na to, aby se jich vzdal.
bídu nezpůsobuje vysoká produktivita, ale hamižnost a závist
-
- Zasloužilý člen
mno....
Asi to tak bude, bohužel, je lidská přirozenost shromažďovat prostředky....
I poslední chalupník sháňel pro dceru věno, aby ta nešla do života s holou řití.
Sedlák pro druhorozeného syna kupoval polnosti i se statkem, aby jej zaopatřil, fabrikant pro dcéru nějaký ten kamenolom nebo fabričku na knoflíky......I já pro své syny chci lehčí krok do života, než s holou prdelí. Proč by měli někomu složit, když mohou žít svobodnější život......Ale to musím festovně hnout prdelí, abych zaopatřil všechny děti. Pak ale musím poslouchat, nač že mám ten další pozemek, nač mám ten další barák..... co jsm to za nenažrance... Vše je relativní.
Závist je nemoc, ta nemá žádnou omluvu. Shromaždování nadbytečných majetků v řádů stovek milionů je k ničemu. V jednom mám jasno. Bídu způsobují ti, co netvoří žádné hodnoty.... Posranci, senátoři, úředníci a půl milionu hochštaplerů parazitující na vládě, úředníci, kterých máme víc, než německo a zkorumpovaní podnikatelé, kteří ničí zdravé podnikatelské prostředí.
A jako zemědělec dobře vím, že se mléko lije na pole běžně, protože krávu podojit musíš a mlékárna mléko neodebere, páč si ho doveze z německa, kde je levnější, páč mají větší dotace, vývozní subvence a menší daňové zatížení sedláků, i levnější stroje a naftu....
I poslední chalupník sháňel pro dceru věno, aby ta nešla do života s holou řití.
Sedlák pro druhorozeného syna kupoval polnosti i se statkem, aby jej zaopatřil, fabrikant pro dcéru nějaký ten kamenolom nebo fabričku na knoflíky......I já pro své syny chci lehčí krok do života, než s holou prdelí. Proč by měli někomu složit, když mohou žít svobodnější život......Ale to musím festovně hnout prdelí, abych zaopatřil všechny děti. Pak ale musím poslouchat, nač že mám ten další pozemek, nač mám ten další barák..... co jsm to za nenažrance... Vše je relativní.
Závist je nemoc, ta nemá žádnou omluvu. Shromaždování nadbytečných majetků v řádů stovek milionů je k ničemu. V jednom mám jasno. Bídu způsobují ti, co netvoří žádné hodnoty.... Posranci, senátoři, úředníci a půl milionu hochštaplerů parazitující na vládě, úředníci, kterých máme víc, než německo a zkorumpovaní podnikatelé, kteří ničí zdravé podnikatelské prostředí.
A jako zemědělec dobře vím, že se mléko lije na pole běžně, protože krávu podojit musíš a mlékárna mléko neodebere, páč si ho doveze z německa, kde je levnější, páč mají větší dotace, vývozní subvence a menší daňové zatížení sedláků, i levnější stroje a naftu....
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
Mít majetek nemusí být špatné, ale mému prapradědovi se lpění na majetku stalo osudné.
Jakožto volyňský Čech si s pomocí krajanů někde poblíž Lucku vlastníma rukama postavil hospodářství. Trámy se dělaly tak že se vykopala jáma, na ní se dal kmen jeden byl dole v jámě a druhý byl nahoře a řezali.
Přisla první světová válka a fronta se přiblížila k jejich vesnici takže všichni museli odejít a co nepobrali na vozy to zakopali, pak přišli vojáci a všechno zapálili aby se nepřítel neměl ani kde ohřát. Když to můj prapraděd viděl dostal asi infarkt a umřel zanechal dvě děti a manželku v jejich nejtěžší situaci samotné. "Pochovali" ho v neckách u cesty.
Pro mě z toho plyne mnoho poučení například že nemám lpět na majetku.
Jakožto volyňský Čech si s pomocí krajanů někde poblíž Lucku vlastníma rukama postavil hospodářství. Trámy se dělaly tak že se vykopala jáma, na ní se dal kmen jeden byl dole v jámě a druhý byl nahoře a řezali.
Přisla první světová válka a fronta se přiblížila k jejich vesnici takže všichni museli odejít a co nepobrali na vozy to zakopali, pak přišli vojáci a všechno zapálili aby se nepřítel neměl ani kde ohřát. Když to můj prapraděd viděl dostal asi infarkt a umřel zanechal dvě děti a manželku v jejich nejtěžší situaci samotné. "Pochovali" ho v neckách u cesty.
Pro mě z toho plyne mnoho poučení například že nemám lpět na majetku.
Tma na to vrhá nové světlo
-
- Zasloužilý člen
MNO....
Mít majetek....Vůbec nic to neznamená, vůbec nic to neříká o člověku....... Jestli je hodnej, chápavej nebo empatickej, jestli to je skvělej kámoš nebo bohapustej idiot...Majetek má stejnou informační schopnost, jako dosažené vzdělání nebo společenský post, ev sexuální úchylka....... Nic vám to o majiteli nepoví. Lidé omdlévají z majitelů drahých vozů....ferari nebo bugati, nebo lamborghini..... ten, kdo to řídí musí být nadčlověk, majitel skvělého obleku musí mít neobyčejný charachter a majitel supertelefonu musí být coool až běda...
Schopnost generovat prostředky je pouze jednou z mnoha vlastností člověka. Jen debil obdivuje majetné skrze majetek....bohužel, bylo vlhký leto, debilové se sakra namnožili....
Navíc majetek zavazuje a svazuje, majetný nikdy nebude zcela svobodným. Leda po smrti...
Schopnost generovat prostředky je pouze jednou z mnoha vlastností člověka. Jen debil obdivuje majetné skrze majetek....bohužel, bylo vlhký leto, debilové se sakra namnožili....
Navíc majetek zavazuje a svazuje, majetný nikdy nebude zcela svobodným. Leda po smrti...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Nazdar brácha,jarda ovčák píše:Asi to tak bude, bohužel, je lidská přirozenost shromažďovat prostředky....
nemusíš nic, vzpoměň si na Cindlera. Lepší než muset je chtít.
Se zaopatřením dětí je to těžké. Když nebudou zvyklé si na všechno vydělat sami tak si toho nebudou vážit. V tom je základní problém. Většinou to končí domovem důchodců páč dětičky by museli starýmu tátovi utírat prdel.
Darovat rybu je v pořádku ale lepší je naučit chytat ryby.
Jinak s bojem za svobodu a soběstačnost souhlasím. Ať má každý co chce a na co má potenciál.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Re: MNO....
Na to bych asi napsal toto staročeské přísloví: V nouzi dá ti radu každý dobrý přítel, malokterý dá ti mouky pytel.jarda ovčák píše:Mít majetek....Vůbec nic to neznamená, vůbec nic to neříká o člověku....... Jestli je hodnej, chápavej nebo empatickej, jestli to je skvělej kámoš nebo bohapustej idiot...
To přísloví platí už od doby co je člověk zvířetem.
Samozřejmě že nelze podle majetku ani vzhledu, ani vyjadřování, prostě z ničeho vnějšího nelze posuzovat jednotlivce, ale společnost docela dobře ano.
Většina lidí spolehá na majetek, peníze a své schopnosti, že jim zajistí neomezeně dlouhý a spokojený život
Tma na to vrhá nové světlo