Když ten čas běží čím dál rychleji.... sýry.... seznámil jsem se se sýrařkou, která dělá sýry, jaké svět nežral. Naprosto neuvěřitelné chutě, neuvěřitelné druhy za cenu , za kterou bych to nikdy nedělal. Je to produkt dělaný s láskou, a tak se tím láduju. Bártrem jí dávám seno, ona mne sýry.Hlavně, pak už nikdy nevezmete tu umělou hmotu z obchodu do huby.... Pak jsem potkal pekaře, co má malou pekárničku a sám rozváží pečivo... přesně takový, jaký pekli naši předkové. bez kvasnic, pouze s kváskem. Nikdy jsem sám tak dobrej chleba neupekl. A žitné koláčky z ekologickýho žita a domácích povidel, i jablečných a hruškových. Prostě to dělá s láskou a doveze mi to dvakrát do týdle domů. Ještě teplý... tomu za to platím a rád.Pak jsem potkal navara , ten udělal pár metráků uzenin, z nichž na půdě visící salám během tří měsíců získal natolik fantastickou chuť, že si salámek krájím jako hostije a nikomu nedám ani čuchnout.... teda dám, ale jen kolečko. Mám hrůzu z toho, že to ten bejk navar nedokáže z těch mejch ovcí znovu zreplikovat.....Myslím se, že se brzy musí něco strašlivýho stát, páč si žiju v nadstandartním blahobytu. Vlastně nežiju, enem nemusím žrat ty sračky z obchodů.... Mléko není, krávy jsou dávno po smrti a nové není možné chovat. Takže mlékárna bude plnit jiné funkce. Vzhledem k tomu, že se jedná o 400metrů výrobní plochy a 200 sklepů, tak z toho bude palírnička a zpracovna ovoce i zeleniny. Chtěl bych dát prostor i dalším farmářům a dělat kvašenou červenou řepu, povidla, a chipsy z červené řepy, a jako bonus mošt. Na sýry a mléko jsou natoli fašistické hygienické podmínky a pravidla, že bych potřeboval snad 20 mega, abych to dal dokupy a mléko stejně není. Z ovcí půjde půlka pryč a třetina bude west highland, třetina lamy alpaky.
Chci produkovat více zeleniny na úkor masa..... jak stárnu, začíná mi to nějak vadit, že moje zvířata žere někdo jinej....

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí