Když ten čas běží čím dál rychleji.... sýry.... seznámil jsem se se sýrařkou, která dělá sýry, jaké svět nežral. Naprosto neuvěřitelné chutě, neuvěřitelné druhy za cenu , za kterou bych to nikdy nedělal. Je to produkt dělaný s láskou, a tak se tím láduju. Bártrem jí dávám seno, ona mne sýry.Hlavně, pak už nikdy nevezmete tu umělou hmotu z obchodu do huby.... Pak jsem potkal pekaře, co má malou pekárničku a sám rozváží pečivo... přesně takový, jaký pekli naši předkové. bez kvasnic, pouze s kváskem. Nikdy jsem sám tak dobrej chleba neupekl. A žitné koláčky z ekologickýho žita a domácích povidel, i jablečných a hruškových. Prostě to dělá s láskou a doveze mi to dvakrát do týdle domů. Ještě teplý... tomu za to platím a rád.Pak jsem potkal navara , ten udělal pár metráků uzenin, z nichž na půdě visící salám během tří měsíců získal natolik fantastickou chuť, že si salámek krájím jako hostije a nikomu nedám ani čuchnout.... teda dám, ale jen kolečko. Mám hrůzu z toho, že to ten bejk navar nedokáže z těch mejch ovcí znovu zreplikovat.....Myslím se, že se brzy musí něco strašlivýho stát, páč si žiju v nadstandartním blahobytu. Vlastně nežiju, enem nemusím žrat ty sračky z obchodů.... Mléko není, krávy jsou dávno po smrti a nové není možné chovat. Takže mlékárna bude plnit jiné funkce. Vzhledem k tomu, že se jedná o 400metrů výrobní plochy a 200 sklepů, tak z toho bude palírnička a zpracovna ovoce i zeleniny. Chtěl bych dát prostor i dalším farmářům a dělat kvašenou červenou řepu, povidla, a chipsy z červené řepy, a jako bonus mošt. Na sýry a mléko jsou natoli fašistické hygienické podmínky a pravidla, že bych potřeboval snad 20 mega, abych to dal dokupy a mléko stejně není. Z ovcí půjde půlka pryč a třetina bude west highland, třetina lamy alpaky.
Chci produkovat více zeleniny na úkor masa..... jak stárnu, začíná mi to nějak vadit, že moje zvířata žere někdo jinej....
![Devil :devil:](./images/smilies/icon_devil.gif)
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí