Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Potravinový zločin

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Bardioc
Starší člen
Příspěvky: 134
Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Re: Není tuk, jako tuk.

Příspěvek od Bardioc »

NAVAR píše:Máslo, sádlo, i olej ale čerstvě lisovaný a z dobrých surovin.
Ahoj
o sádle jsem psal, ale na máslo si dej taky pozor. Spousta másel je opět s přídavkem "zdravých" rostlinných tuků, údajně, aby se to lépe roztíralo. Když jsem byl malý, tak se máslo prodávalo krájené z velkých bloků(krájelo se dost ztuha), ale s jeho krájitelností si nikdo hlavu nelámal. Kryjí to popiskem, že máslo obsahuje 82% tuku, ale nenapíšou, jestli pouze máselného. Vcelku obvyklá finta. A co těch zbývajících 18%? Voda? Neuvedeno! Chce to najít máslo, které má uvedeno, že obsah tuku je 82% tuku, ale MÁSELNÉHO. Takové se najde, ale dá to práci. Obvykle to jsou různá biomásla malých výrobců. Ještě, že zatím existují! Další nešvar jsou obsahy různých smetanových zákysů, kterým také nevěřím. Z mléčných výrobků piju pouze kefír z tibetské houby, vyrobený z čerstvě nadojeného mléka.


Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
Uživatelský avatar
Bardioc
Starší člen
Příspěvky: 134
Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Re: mno....

Příspěvek od Bardioc »

jarda ovčák píše:maso vozené z venku.
Ahoj
ano, třeba hovězí maso z Polska konzervované kyselinou mléčnou, o kterém vím. Více nekomentuji. :color:


Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

ČT1 černé ovce - nutriční poradci

Příspěvek od jani »

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... erne-ovce/
( hned první reportáž )

Nevím, kam to dát, ale přijde mi to docela zajímavé - kvalita znalostí výživových poradců.
Mně stačil pořad "Jste to, co jíte" :eliar:


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Není tuk, jako tuk.

Příspěvek od NAVAR »

Bardioc píše:
NAVAR píše:Máslo, sádlo, i olej ale čerstvě lisovaný a z dobrých surovin.
Ahoj
o sádle jsem psal, ale na máslo si dej taky pozor. Spousta másel je opět s přídavkem "zdravých" rostlinných tuků, údajně, aby se to lépe roztíralo. Když jsem byl malý, tak se máslo prodávalo krájené z velkých bloků(krájelo se dost ztuha), ale s jeho krájitelností si nikdo hlavu nelámal. Kryjí to popiskem, že máslo obsahuje 82% tuku, ale nenapíšou, jestli pouze máselného. Vcelku obvyklá finta. A co těch zbývajících 18%? Voda? Neuvedeno! Chce to najít máslo, které má uvedeno, že obsah tuku je 82% tuku, ale MÁSELNÉHO. Takové se najde, ale dá to práci. Obvykle to jsou různá biomásla malých výrobců. Ještě, že zatím existují! Další nešvar jsou obsahy různých smetanových zákysů, kterým také nevěřím. Z mléčných výrobků piju pouze kefír z tibetské houby, vyrobený z čerstvě nadojeného mléka.

Aha tak to děkuji za vysvětlení. A bylo mi vcelku divné že na máslech různých cenových kategorií je vždy 82% tuku. Ono asi bude ale záleží jakého. Taky mi bylo divné že máslo které jsem si ztloukl z domácí smetany bylo úplně jiné než to co znám z obchodu, smetanové, tučné, sněhobílé.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Dokument Na jídle záleží

Příspěvek od jani »

Tento dokument bych dala každému shlédnout povinně a až dokonce :eclap:

http://dokumentarni.tv/zdravi/na-jidle- ... od-matters


huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jupí, přišli jsme na to, že příroda to vymyslela dobře !

Příspěvek od huhu »

Všechny tyto látky se samozřejmě běžně vyskytují i v normálních potravinách, především v ovoci a zelenině, ........... Proto je potřeba dodávat tyto látky vnější cestou,", ale proč si z toho neudělat byznys .... damned!


http://www.mediafax.cz/domaci/3973799-O ... -organismu


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Jupí, přišli jsme na to, že příroda to vymyslela dobře !

Příspěvek od poota »

huhu píše:Všechny tyto látky se samozřejmě běžně vyskytují i v normálních potravinách, především v ovoci a zelenině, ....
... by se měly běžně vyskytovat ... :!:

kdysi se i vyskytovaly, ale moderními způsoby výroby potravin už se nevyskytují, takže si je můžeme za drahý peníz dodávat extra :color:

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od huhu »

Nevim ,jestli se ty látky v potravě už vůbec nevyskytují, nebo jich je tam tak málo, že bychom museli sníst vagon zeleniny denně abychom získali co buňky potřebují ......

Ale zaujalo mě dnes dopoledne na STV2 jak to řeší lemuři ( pořad madagaskar2 )
Každý den sní trochu hlíny. Komentář k tomu byl, že jim to pomáhá trávit plody stromů a zároveň doplňují minerály. :)


dancaa
Starší člen
Příspěvky: 132
Registrován: úte 20 zář 2011 22:25
Dal: 33 poděkování
Dostal: 12 poděkování

plastové obaly na potravinách

Příspěvek od dancaa »

No to mě podržte, já se asi picnu, tak plastové obaly nás chrání před rakovinou ?

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/25940 ... l?ref=boxE


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: plastové obaly na potravinách

Příspěvek od Palo »

Ten pán je magor, to by PET flaška musela likvidovat kyselinu citronovou i jiná "éčka" ;)

Navíc některé látky s benzenovým jádrem lidé úmyslně užívají (nikotin, THC apod.) a rakovinu dosud nemají, ba někdy naopak může dojít v případě konopí k odvrácení rakoviny. Asi pán v tom má poněkud bordel a nebude sám...

Když poblbnete veřejnost nesmyslama, pak jim nakukáte cokoliv a voni tomu tupě věřej. Prostě stádo blbců, takový, jaký bylo už od začátku namyšleno. Proto pořád říkám: "Prověř si, co můžeš".


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: plastové obaly na potravinách

Příspěvek od poota »

dancaa píše:No to mě podržte, já se asi picnu, tak plastové obaly nás chrání před rakovinou ?
Ba právě naopak, k čištění strojů na výrobu PETek se používá benzen, takže nové PETky ho obsahují a do své "náplně" ho přidávají. Teprve pořádně vymytá PETka je neškodná.
Benzen není přímo rakovinotvorný, ale usazuje se v orgánech, nejraději v játrech, a je přímou příčinou toho, že se tělo přestane přirozeným způsobem zbavovat cizopasníků.
Přesněji řečeno, umožní jim vykonat v našem těle celý svůj vývojový cyklus, jehož některými částmi za normálních podmínek musí procházet v jiném prostředí a nebo v jiných hostitelích.
Podrobněji to popisuje Hulda Clark.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od NAVAR »

Tento potravinový zločin je dle mého názoru jenom špička ledovce i když k předchozímu článku o PET mám výhrady, zavání mi komercí.
Nejlepší nápoje dle mého názoru jsou ze skla, pokud možno zatmaveného hnědého, :pivko: určitě lepší než minerálka z petu co stále někde tejden na slunci. Pak samozřejmě dobrá čerstvá voda.
A vůbec o celkovém přínosu PET a vratných lahví bych vcelku polemizoval, to je stejná habaďura jako s úspornýma žárovkama. Na jedné staraně člověk ušetří a z druhé strana mu to srazí vaz.
A vůbec ještě jsem nikde neviděl slušný chemický rozbor co se vlastně a halvně za jakých podmínek z plastů luhuje atd.
Co tuším, tak že na plastovém prkénku se bakterie množí mnohonásobně rychleji než na dřevěném.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: plastové obaly na potravinách

Příspěvek od poota »

neoanthropus píše: V Slovenskom potravinovom kodexe je stanovena maximalna hranica aromatických uhlovodíkov tj. i benzenu na 0,005mg/kg. Dosť silne o tom pochybujem že by niekde na svete niekto čistil potravinérske linky alebo stroje s tak jedovatými a zároveň výbušnými látkami akými sú aromaticke uhlovodiky tj. i benzen ..
Přesně tohle píše Hulda Clark - pro potraviny existují velice přísné hranice, kolik benzenu mohou maximálně obsahovat. Ovšem pro čištění strojů na výrobu "obalů", do kterých se potom ty potraviny dávají, a to i přes Tvoje pochybnosti, se benzen nebo látky benzen obsahující, běžně používají. Právě tím dochází k dodatečné kontaminaci potravin, které původně byly pod hranicí normy. A týká se to nejenom PET lahví, ale třeba vitaminů a potravinových doplňků, které jsou prodávány ve formě dražé - obsah je v pořádku a na povrchu, který přišel do styku s formou, jsou stopy benzenu.
Praxe, a to nejen v potravinářství, se dost výrazně liší od teorie a je vzdálená i normám - bohužel.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jao
Zasloužilý člen
Příspěvky: 243
Registrován: stř 26 říj 2011 12:46
Bydliště: Bratislava
Dal: 100 poděkování
Dostal: 127 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od jao »

Neoanthropus, voda z toho istého prostredia je fajn.
Ale keď piješ kontaminovanú vodu z PET fľaší, obohatenú umelými sladidlami, zješ mäso plné antibiotík, to mäso si spravíš na čínskom cesnaku a zľavnenom repnom oleji, dorazíš to šiškami, ktoré sa ani na rozbor spolu s plesnivým chlebom nesmie dať, a aby si bol zdravý, tak zješ kilo jabĺk zo Strednej Ameriky plných chémie, urobíš si kávu, ktorá kávou vôbec nieje, nakoniec si umyješ zuby s pastou plnou čínskeho fluoridu - chemického odpadu, nakoniec to prejde trávením a spláchne sa to do tej vody z toho istého prostredia, potom nevidím zmysel existencie organizácie, ku ktorej sa hlásiš. Potravinový kódex je tu potom len z dôvodu schvaľovania a zlegalizovania všetkých tých svinstiev, na ktorom sa zarábajú veľké prachy.
Nie pre zdravie ľudí, ale pre podporu neetického podnikania.
Verím, že si inteligentný a študovaný, prosím o zlepšenie gramatiky.
Ďakujem.
Naposledy upravil(a) jao dne pon 27 úno 2012 21:13, celkem upraveno 1 x.


Radšej byť špirálou, ako kruhom.
Abakuk
Starší člen
Příspěvky: 109
Registrován: čtv 22 kvě 2008 22:10
Bydliště: Náchodsko

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od Abakuk »

Mimo téma (offtopic)
neoanthropus píše:NAVAR nepoteším ťa. Nie je to o myšlienke a myslení ale o pozorovaní veci a života okolo seba a naslednej adaptacii - osvojení si vypozorovaneho. V tomto pripade je reč o cykle vody z prostredia v ktorom žijeme a travime svojich 24hod. dene. Keď to obrazne zjednoduším, voda ktorú piješ by mala byť z toho istého prostredia z ktoreho ju čerpa krava do mlieka, brav do mäsa, hydina do vajec, jablko alebo rajčina ktoru ješ s chlebom z obilia ktore rástlo tiež z tejto vody. I menej vnimavý človek ak sa týmto relativne jednoduchým pravidlom začne riadiť bude velmi prekvapený ake zvlaštne veci sa v ňom začnu diať. Stačí len chcieť. N
Dobrý den,
sdílím s Vámi tento poznatek akorát je mi líto že v okolí kde žiju je jenom několik pramenů, a les kde ty prameny jsou je podle mého subjektivního pohledu "střední třídy" a proto i ta voda asi nedosahuje takových kvalit jakých by mohla. Často když cestuji po rebuplice a jsem v přírodě tak hledám prameny abych ochutnal místní vodu z pramenů v lesích, jak se říká ochutnat místní speciality.
Když jsem byl v létě v jednom údolí(Pekelské) kde je kopcovitý terén se skalami a les je na dnešní poměry vyšší třídy(není to čistá monokultura) kde byli i krásné staleté buky a spousta pramenů, tak jsem si "vyhlídnul" ten pramen co pramení úplně nejvýše ze všech a napil se té vody tak po asi sedmi nabrání do dlaně a napití jsem vůbec ale pravůbec nic necítil ani v jícnu ani v źaludku, jokoby mi všechna voda vytekla mezi prsty a já pil jenom vzduch z dlaně, což bylo i pro mě "vodáka" první takovíto zážitek vzhledem k tomu že ta voda byla téměř ledová. Pak jsem se tam ještě několikrát vrátil abych tomu přišel na kloub a můj závěr je že aby tam ta voda měla tyto vlastnosti musí do lesů pražit slunce, jelikož po dešti a za chladného počasí byla ta voda "slabá". Ještě jedna zajímavá věc je ta že ta voda nijak nechutnala i když tekla ke mě korytem asi 100m dolů se zvahu plným napadaných větví, jenom bylo cítit mezi zuby a na jazyku pevné částice.
Naštěstí sem tam v ten okamžik byl s otcem a ten také říkal že ta voda je nějaká lehká.

Občas když náhodou někdo vidí a nebo to někomu řeknu že piju vodů z lesních pramenů tak ty jejich reakce a pohledy... to je něco.
Upraveno 28.2.2012 SDK


Tma na to vrhá nové světlo
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“