StepanPepan píše:poota píše: Když někdo postaví stroj, který bude opravdu dodávat energii úplně zadarmo, tak se ten stroj bude prodávat tak draho, že se investice vrátí až za deset nebo dvacet let, což bude také shodou okolností i zhruba jeho životnost. Tak nějak vypadá realita.
Pokud by někdo vymyslel třeba nějakou malou elektrárničku s fůzním reaktůrkem, která by si sama z vody dovedla izolovat deuterium, tak jí nejdřív bude vyrábět vlastník patentu nebo majitel licence, záleží na vynálezci, jestli bude dávat licence a umožní soupeření výrobců (což je dobrá možnost), nebo prodá patent jenom jednomu podniku, což je špatná možnost. Každopádně za 20 let, reálně tak 10-15 let po skutečné dostupnosti funkčního vynálezu, patent skončí a každý si jí bude moct vyrobit v garáži. Pokud vyrobit v garáži nepůjde, vybere si nejvýhodnější nabídku od několika výrobců.
A všichni budou nakonec šťastní, vynálezce, spotřebitel, a nejmíň ze všech výrobce, který se bude muset sakra snažit, aby to zařízení vůbec prodal. Úplná idyla.
...no vidíš hochu....jak dovedeš realně plánovat. jen to má malou chybičku...ten reaktůrek chybí.../ nebo MM/ nebo cokoliv...
vymejšlím Schaubergera...nic nového, pouze kavitace, buben ve válci, trochu roztočenej....přebytek energie, že se neví co s ní.
Zařízení je nepatentovatelné, protože je to tak jednoduchý až hanba. doufám , že do roka bude prototyp. a co dál.
zbohatnout se mi nechce, k životu mě stačí skýva chleba kousek kuřecího, pifko a panák fernetu / ten mám na lékařský předpis na nízký tlak / trocha zeleniny a jsem spokojenej. cestovat se mi nechce, moře jsem nikdy neviděl a nechybí mě to...
dohodnu se s nějakou malou zámečnickou firmičkou a pro známé si to vyrobíme. předvedeme lidstvu a republika to prodá do světa.
Za utržené peníze zřídím školu pro nadané chudé studenty a zaplatím učitele, kteří budou kreativní, nezkostnatělí a budou věřit, že to jde i jinak. Oslovím Billa G. a nějak to spolu dotáhneme ku blahu lidstva.
Arabové maj naftu, tu si budou moci nechat. tohle zařízení bude schopno pohánět i auta....a pojede to na vodu, která bude v uzavřeném systemu. v garáži se to nebude vyplácet vyrábět, páč to je tak jednoduchý, a tudíž laciný.
větší problem bude mít Kalousek, žádný zisk ze spotřební daně, z tepla elektřiny...soláry se budou houfně zase bourat, elektrárny budou utlumovat provoz.
to je důvod, proč nepokračuju na mag. motoru. Schauberger nám něco naznačil, Česká hlava / karkulka
/ to domyslela.
bohužel nemám nějakejch 50 000 na vývoj prototypu, tak musím jen zlehýnka. Do MM jsem nasypal asi 20 000.- kdo to u Jeffa viděl tak uvěří...a prodávat se mi to nechce...jisté muzeum by to okamžitě koupilo, a měl bych na další stroj....nedam, neprodam....
..a proč to píšu...no jen tak, třeba jako odpověď stepanpepan, že je dobré se se mnou přátelit. To přátelství začne tak, že se oprostíš od naučeného a budeš také hledat cestu k "volné energii ů lehce naznačím....v tomto případě energii vakua.....tak, odpolední kávička dopita, jdu tvořit hodnoty....dělám nějaký plakát pro chovatele koní....hezká práce
zdraví martin11
... věřím, že se " TO " povede ......