Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: pro sklerotiky a nečtoucí predešlé

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Akord píše: No a pripomenu hafhafovi, ať se smeje nejprve na svém patentu alternátoru, co ani po roce neumel vysvetlit, proč mu udelal v mezere poloviční indukci. Mne to prijde opravdu vtipné.
Rozdíl mezi námi pane Akord je v tom, že já jsem se přes ten alternátor přenesl před mnoha lety a jsem daleko dál. Vy jste se přes něj ještě nepřenesl leta už stojíte na místě a jen se na něm vrtíte.

:laugh: f :laugh: f :laugh: f

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

nepohrdnu nekdy ani suchým humorem

Příspěvek od Akord »

=Rozdiel medzi nami je v tom, že zatiaľ čo ty sa utápaš v definíciách, ja pracujem=

Jasné, čudujem sa, prečo ešte v autách nie sú jojo motory. Vážne teda už neviem na akom vlastne ,,motore ,, to pracuješ.

=Rozdíl mezi námi pane Akord je v tom, že já jsem se přes ten alternátor přenesl před mnoha lety a jsem daleko dál. Vy jste se přes něj ještě nepřenesl leta už stojíte na místě a jen se na něm vrtíte.=

Dneska vám to jasnovidectví nejak frčí, pane. To jsem vám venoval takový malý náskok.

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

lineární motor

Příspěvek od huhu »

Akorde,
lineární motor je takový , po kterém lze přemístit vozík z jednoho místa na druhé , aniž bys natahoval pružinu.

Lineární motor je motor (druh stroje, který vyrábí mechanickou energii), který vykonává posuvný pohyb.

Zkus někde postudovat co je to Maglev :?

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: lineární motor

Příspěvek od jvj56 »

huhu píše:Akorde,
lineární motor je takový , po kterém lze přemístit vozík z jednoho místa na druhé , aniž bys natahoval pružinu.

Lineární motor je motor (druh stroje, který vyrábí mechanickou energii), který vykonává posuvný pohyb.

Zkus někde postudovat co je to Maglev :?
Oprav se, toto tvrzení není pravda: "druh stroje, který vyrábí mechanickou energii" :D

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

oprava

Příspěvek od huhu »

HMmmmmm :oops: :oops: :oops:

Můj text je ta první věta .
Dal jsem do google " maglev " , jestli najdu něco zajímavého , z wiki maglev jsem se redirektoval na wiki " lineární motor "
http://cs.wikipedia.org/wiki/Line%C3%A1rn%C3%AD_motor
a tam bezmyšlenkovitě opral tuhle větu.

dík za upozornění ..... :oops:

Akord
Zasloužilý člen

maglev

Příspěvek od Akord »

Na wiki až také nezmysly nebývajú, ale stalo sa, žiadny motor energiu nevyrába, ale premieňa. Aj po inej stránke je definícia nevhodná, mohlo by ísť aj o rotačný motor s ozubenym hrebeňom.

huhu: Rozesmíváš me fakt hodne, jiste nevíš, že jsem takový již navrhoval. Sežeň investora a udelám Ti Maglev tramvaj, nebo prinejmenším vozíček na smeti.
Mezi náma, Maglev není jeden motor, ale koncept. Taky magnetická levitace není motor. To, co vlak tahá je tažný lineární motor navíc, který nemá se samotným nadnášením, levitací témer nic společné. Jedna vec jsou okruhy levitace a jiná vec je osobitní tažný motor. Když nekdo rekne, že je to jako celek motor, tak budu namítat, že jde o 2 soustavy, z nichž jedna je tažným motorem.

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: čo je a čo nie je motor

Příspěvek od huhu »

Akorde , moje reakce se týkala tohoto :
Akord píše:
chiq píše:1.Teda: ja za lineárny motor považujem sústavu magnetov, ktorá na priamej línii umožní pohyb jednej skupiny magnetov voči druhej skupine magnetov určeným smerom.
2.Ešte k tej pružine: ak ju natiahneš na 1,5 násobok pôvodnej dĺžky, sila sa zvýši. Ak ju natiahneš na x-násobok, praskne. U lineárneho MM môžeš dráhu naťahovať ľubovoľne bez rizika "prasknutia pružiny"
Motor je niečo, čo premieňa nejakú energiu na mechanickú. Páka, pružina motormi nie sú a tiež vykonávajú pohyb. Aj kolieska v hodinách sa točia a hodiny nie sú považované normálne za motor. Je zotrvačník motorom v aute na zotrvačník? To sa nedá krížom-krážom miešať, ak je to podstatné. Aby si mohol hovoriť o motore v nami očakávanom zmysle, musel by si pozorovať situáciu, že to dotyčné premieňa energiu(nie akumuluje). Inak nevieš, či hovoríš vôbec o motore. Že sa niečo hýbe, neznamená, že ide o motor, Tvoja definícia mi preto nevyhovuje a tým sa nezhodneme už na začiatku.
2. Nepodstatný detail, ale je to asi tak,že magnet je ,,natiahnutý,, najviac po magnetizácii, ak by bol mechanicky slabý, a krehkejší, tak pri prvotnej magnetizácii praskne rovnako ako tá pružina, a k zákazníkovi sa preto ani nedostane.

Verím teda, že nebude treba, aby som ďalej riešil, aký je rozdiel medzi motorom, mechanickým strojom a akumulátorom.
V tom smyslu je možné přepravovat předměty po lineární dráze pomocí permanentního magnetu.
To ty jistě víš. Levitaci do teho nemotej. Jde tu jen o ten dopředný pohyb ;)

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: čo je a čo nie je motor

Příspěvek od Ilem »

huhu píše:
V tom smyslu je možné přepravovat předměty po lineární dráze pomocí permanentního magnetu.
To ty jistě víš. Levitaci do teho nemotej. Jde tu jen o ten dopředný pohyb ;)
:?: :?: :?: Je kůň lineární motor, když se za něj připojí předmět pomocí permanentního magnetu :?: :?: :?:

"Dum spiro spero"
Ciceron
StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: funkční motorgenerátor

Příspěvek od StepanPepan »

poota píše: Když někdo postaví stroj, který bude opravdu dodávat energii úplně zadarmo, tak se ten stroj bude prodávat tak draho, že se investice vrátí až za deset nebo dvacet let, což bude také shodou okolností i zhruba jeho životnost. Tak nějak vypadá realita.
Pokud by někdo vymyslel třeba nějakou malou elektrárničku s fůzním reaktůrkem, která by si sama z vody dovedla izolovat deuterium, tak jí nejdřív bude vyrábět vlastník patentu nebo majitel licence, záleží na vynálezci, jestli bude dávat licence a umožní soupeření výrobců (což je dobrá možnost), nebo prodá patent jenom jednomu podniku, což je špatná možnost. Každopádně za 20 let, reálně tak 10-15 let po skutečné dostupnosti funkčního vynálezu, patent skončí a každý si jí bude moct vyrobit v garáži. Pokud vyrobit v garáži nepůjde, vybere si nejvýhodnější nabídku od několika výrobců.

A všichni budou nakonec šťastní, vynálezce, spotřebitel, a nejmíň ze všech výrobce, který se bude muset sakra snažit, aby to zařízení vůbec prodal. Úplná idyla. :)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

StepanPepan píše:
poota píše: Když někdo postaví stroj, který bude opravdu dodávat energii úplně zadarmo, tak se ten stroj bude prodávat tak draho, že se investice vrátí až za deset nebo dvacet let, což bude také shodou okolností i zhruba jeho životnost. Tak nějak vypadá realita.
Pokud by někdo vymyslel třeba nějakou malou elektrárničku s fůzním reaktůrkem, která by si sama z vody dovedla izolovat deuterium, tak jí nejdřív bude vyrábět vlastník patentu nebo majitel licence, záleží na vynálezci, jestli bude dávat licence a umožní soupeření výrobců (což je dobrá možnost), nebo prodá patent jenom jednomu podniku, což je špatná možnost. Každopádně za 20 let, reálně tak 10-15 let po skutečné dostupnosti funkčního vynálezu, patent skončí a každý si jí bude moct vyrobit v garáži. Pokud vyrobit v garáži nepůjde, vybere si nejvýhodnější nabídku od několika výrobců.

A všichni budou nakonec šťastní, vynálezce, spotřebitel, a nejmíň ze všech výrobce, který se bude muset sakra snažit, aby to zařízení vůbec prodal. Úplná idyla. :)
...no vidíš hochu....jak dovedeš realně plánovat. jen to má malou chybičku...ten reaktůrek chybí.../ nebo MM/ nebo cokoliv...
vymejšlím Schaubergera...nic nového, pouze kavitace, buben ve válci, trochu roztočenej....přebytek energie, že se neví co s ní.
Zařízení je nepatentovatelné, protože je to tak jednoduchý až hanba. doufám , že do roka bude prototyp. a co dál.
zbohatnout se mi nechce, k životu mě stačí skýva chleba kousek kuřecího, pifko a panák fernetu / ten mám na lékařský předpis na nízký tlak / trocha zeleniny a jsem spokojenej. cestovat se mi nechce, moře jsem nikdy neviděl a nechybí mě to...
dohodnu se s nějakou malou zámečnickou firmičkou a pro známé si to vyrobíme. předvedeme lidstvu a republika to prodá do světa.
Za utržené peníze zřídím školu pro nadané chudé studenty a zaplatím učitele, kteří budou kreativní, nezkostnatělí a budou věřit, že to jde i jinak. Oslovím Billa G. a nějak to spolu dotáhneme ku blahu lidstva.
Arabové maj naftu, tu si budou moci nechat. tohle zařízení bude schopno pohánět i auta....a pojede to na vodu, která bude v uzavřeném systemu. v garáži se to nebude vyplácet vyrábět, páč to je tak jednoduchý, a tudíž laciný.
větší problem bude mít Kalousek, žádný zisk ze spotřební daně, z tepla elektřiny...soláry se budou houfně zase bourat, elektrárny budou utlumovat provoz.
to je důvod, proč nepokračuju na mag. motoru. Schauberger nám něco naznačil, Česká hlava / karkulka :oops: / to domyslela.
bohužel nemám nějakejch 50 000 na vývoj prototypu, tak musím jen zlehýnka. Do MM jsem nasypal asi 20 000.- kdo to u Jeffa viděl tak uvěří...a prodávat se mi to nechce...jisté muzeum by to okamžitě koupilo, a měl bych na další stroj....nedam, neprodam....
..a proč to píšu...no jen tak, třeba jako odpověď stepanpepan, že je dobré se se mnou přátelit. To přátelství začne tak, že se oprostíš od naučeného a budeš také hledat cestu k "volné energii ů lehce naznačím....v tomto případě energii vakua.....tak, odpolední kávička dopita, jdu tvořit hodnoty....dělám nějaký plakát pro chovatele koní....hezká práce :idea: zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Akord
Zasloužilý člen

Re: linear

Příspěvek od Akord »

huhu píše:1. V tom smyslu je možné přepravovat předměty po lineární dráze pomocí permanentního magnetu.
To ty jistě víš. Levitaci do teho nemotej. Jde tu jen o ten dopředný pohyb

2. Akorát mám pocit , že Akord ztratil partnera na zpomalování měsíce a hledá další konflikt k řešení. Tím téma opouštím.
1. Co vím, není to v tomhle smyslu trvale možné a prišlo se na to, že ani na wiki není vždy jasné, co je to a pro koho motor. Byl jsi první, co do toho zatáhl Maglev s tím, že jde o lineární motor i se zbytečnou provokací, že si to mám nastudovat. Ilem to napsal výstižne, možná Ti jeho interpretace bude bližší.
2. Abych nehoho ztratil, musel bych ho nejprve mít. Co respektuje počty a logiku na úrovni základky/lidové. Nejdrív nevesta, pak svadba. Reagoval jsem pouze na zjevné nesmysly. Jsem rád, že bude klid, babylonská debata bez slovníku je k ničemu.

StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od StepanPepan »

martin11 píše:...nic nového, pouze kavitace, buben ve válci, trochu roztočenej....přebytek energie, že se neví co s ní.
:lol:

Ty jsi ale kecka, viď, Martine? :)

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

StepanPepan píše:
poota píše:

Pokud by někdo vymyslel třeba nějakou malou elektrárničku s fůzním reaktůrkem, která by si sama z vody dovedla izolovat deuterium,
To není potřeba. Obyčejná voda obsahuje cca 0,14 promile těžké vody. Už to s tačí k tomu, aby se "studenou" fůzí obyčejné vody získalo cca 15 procent energie k dobru.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

martin11 píše:.nic nového, pouze kavitace, buben ve válci, trochu roztočenej....přebytek energie, že se neví co s ní.
Martine, než do něčeho zase nacpeš peníze, něco si o tom zjisti. Slyšel jsi někdy pojem kavitační koroze?
Zisk u kavitace je pouze tehdy, pokud nepočítáš náklady. Leda, že bys byl vlastníkem hutí. Pak by se ti to vyplatilo.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

StepanPepan píše:
martin11 píše:...nic nového, pouze kavitace, buben ve válci, trochu roztočenej....přebytek energie, že se neví co s ní.
:lol:

Ty jsi ale kecka, viď, Martine? :)
Při brainstormingové diskusi, za kterouž můj předešlý příspěvek považuji je nepřípustné diskutujícího nazývat keckou, či jakkoli hanlivě jinak. samozřejmě , že jsem "kecka" a až bude hotové zařízení, to co jsem vymyslel, tak ty budeš šoupat nohama přede dveřma hospůdky u Jeffa, kde to budu předvádět a nepustím tě dovnitř....a až tím všichni budou doma topit, tak ty si top třeba stále uhlím...nebo lépe plynem, v nejlepším případě tepelným čerpadlem. Člověče, ty nejsi ani trochu, ale ani maličko kreativní. V tvé přítomnosti bych se bál i nějakej forek prohodit, páč bys to asi bral za skutečnost.
..A abych zas tak neplevelil...podíval jsi se na toho Schaubergera a problem kavitace :idea: Zkus to. a pak mi napiš, jestli jsem kecka , nebo jsi změnil názor :idea: ...s hlubokou úctou k tvým všeobecným znalostem tě zdraví martin11 :lol:

pro Ilem...
kavitační koroze ...jistěže slyšel. Všichni konstruktéři čerpadel, lodních šroubů a součástí pohybujících se ve vodě / nevím jak v jiných kapalinách/ proti ní bojují. Schauberger a jeho techničtí potomci se jí snaží využít. samozřejmě , že čekám, že to bude žrát material / buben/ který kavitaci bude způsobovat. to mě v tomto okamžiku netrápí. myslím , že budou materialy, které tomuto jevu odolají. v první fázi je třeba "jen " ověřit princip, zdali ta kavitace je schopna vytvořit stav , který bude vykazovat cop více nežli 1. samozřejmě nemá cenu 1,1 a ani 3 by mě s ohledem na náklady neuspokojilo. pokud se dostaneme na cop 5 tak se o tom začne uvažovat. jelikož výrobní náklady budou malé, tak se to si bude vyplácet....no nebudu předbíhat sám sebe a nechám se sám sebou překvapit. / má to jednu výhodu, jako u toho MM. nikoho s tím neotravuju / pro Ilema :good: :pivko: a to i za "jiné" zásluhy m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“