Dobrůtky z konopí
Napsal: čtv 28 bře 2013 13:22
Čokoládové bonbóny
* 250 g ztuženého tuku
* hrst jemných stonků
* velká hrst listů
* 50 g kakaa
* 4 tabulky čokolády na vaření (á 100 g)
* špetka mentolu nebo 10 kapek oleje ze sibiřské jedle
* půl lžičky skořice
Rozpusťte tuk na pánvi a nejdříve v něm 10 minut smažte stonky. Pak je opatrně vyberte a vhoďte rozdrcené listy, které je třeba smažit dalších 10 minut. Pak tuk přeceďte přes kus plátna. (Stonky a listy nevyhazujte - mohou se dál 1 hodinu povařit v mléce a získáte tak ganjové mléko - bhang). Přeceděný tuk nalijte do menšího kastrolku a ve vodní lázni (větší kastrol s vařící vodou) do něj nalámejte čokoládu a přidejte další přísady - vše se za častého míchání prohřeje, až je směs horká. Tu je pak možné nalít do různých formiček (třeba kostky na led) a po ztuhnutí máte squělé čokoládové bonbóny, které se vyznačují rychlým nástupem (často již po 10 minutách). Zvlášť rafinované jsou v kombinaci s jedlovým olejem, ale každý si může příchuť zcela originálně přizpůsobit - nechte pracovat fantazii!
Konopná smetana
* 250 g másla
* dvě hrsti jemně rozdrobených listů
* 0,5 litru 12% smetany
* 0,5 litru mléka
* 4 hřebíčky, svitek celé skořice, vanilka
Rozpusťte máslo a na mírném plameni v něm 15 minut smažte listy (pozor, aby se nepřipálilo!). Přeceďte přes plátno (získáte tak konopné máslo) a listy vhoďte do studené smetany smíchané s mlékem. Přiveďte opatrně k varu a vařte 1,5 hodiny. Přeceďte přes síto a pak ještě přes plátno. Je výborná s čajem i s kávou - má jemnou mandlovou chuť.
HACKERSKÝ dort se šlehačkou
3 hrnky jablek nakrájených na kostičky (0,75 cm)
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek oleje
0,5 hrnku rozinek
0,5 hrnku drobně nakrájených ořechů
3 vejce
hrst jemně nadrobených listů
1 prášek do pečiva, rovná lžíce skořice
0,5 litru šlehačky (33%)
250 g másla
2 hrsti qualitních listů
* Hotová čokoládová poleva
* Meruňkový džem
Nejlépe je začít s přípravou den předem. Nejdříve připravte šlehačku - stejným postupem jako v předchozím receptu udělejte konopné máslo a listy pak dejte na 1 hodinu vařit ve šlehačce. Nechte vystydnout a občas promíchejte, aby šlehačka zůstala homogenní a nevytvořila se na ní silná vrstva ztuhlého tuku. Dejte dobře vychladit. Vymažte a hrubou moukou vysypejte dortovou formu (nebo vyšší pekáček) a vyklopte do ní těsto z výše uvedených přísad (prostě fšechno smíchejte dohromady )). Rozetřete je tak, aby se zdvihalo směrem k okrajům formy a uprostřed bylo nejnižší. Pečte v dobře předehřáté troubě asi 15-20 minut. Že je těsto upečené, poznáte, jestliže do těsta zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou. Nechejte chvíli vychladnout a vyklopte - nejlépe na drátěnou mřížku. Nechte dobře vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne. Povrch dortu pomažte tenkou vrstvou meruňkového džemu a polijte polevou, kterou připravíte podle návodu na obalu. Šlehačku vyšleháte se lžičkou cukru a dort s ní vynalézavě ozdobíte - kombinace tmavohnědé čokolády a světlezelené šlehačky je přímo neodolatelná, věřte mi!
Medvědí pracičky
Základ tohoto receptu pochází z "Vaříme s konopím", je jen trochu upravený:
* 2 hrnky mouky
* 1,5 hrnku arašídového másla
* 1 hrnek vlažného konopného másla
* 0,75 hrnku medu
* 2-3 vejce
* 1 vanilkový cukr
* 1 lžička prášku do pečiva
* 0,5 lžičky soli
* 2 hrsti jemně rozdrcených a prosátých listů
Mouku prosijte a smíchejte s práškem do pečiva. Pak vmíchejte další přísady; těsto je třeba hníst tak dlouhou, až se nelepí. Kousky těsta natlačte do formiček na vánoční medvědí pracičky a v troubě opatrně upečte dohněda (asi 10 minut). Ještě horké obalte v moučkovém cukru.
Masové grassburgery
* 500 g mletého masa
* 150 g strouhaného eidamu (30%)
* 200 g strouhané cukety
* 3 hrsti jemně drcených sušených listů
* 4 rozetřené stroužky česneku
* 2 vejce
* 100 g drobně nakrájené cibule
* 150 g nakrájených žampiónů
* sůl, pepř, chilli koření
* hladká mouka nebo strouhanka na obalení
* olej na smažení
Do mísy dejte maso a přidejte strouhaný eidam, strouhanou cuketu, listy, česnek, vejce, sůl a koření, cibuli a žampióny. Směs je třeba dobře prohníst (nejlépe rukama). Vytvarujte z ní karbanátky, obalte v mouce nebo strouhance a pomalu smažte v rozpáleném oleji.
Vegetariánské grassburgery
* 500 g vařené kapusty
* 150 g strouhaného eidamu (stačí 30%)
* 200 g strouhané cukety
* 2 hrsti jemně drcených sušených listů
* 4 utřené stroužky česneku
* 3 vejce
* 50 g másla
* 100 g drobně nakrájené cibule
* 150 g nakrájených žampiónů
* sůl, pepř, sladká paprika, chilli koření
* hladká mouka nebo strouhanka na obalení
* olej na smažení
Kapustu rozkrojte na čtvrtky a dobře uvařte v osolené vodě. Nechte okapat a vymačkejte vodu. Rozemelte na mlýnku na maso nebo rozsekejte nadrobno. Dejte do mísy a přidejte strouhaný eidam, strouhanou cuketu, listy, česnek, vejce, sůl a koření. Na másle krátce osmahněte cibuli a žampióny. Nechte trochu vychladnout a přidejte do mísy. Směs je třeba dobře prohníst. Vytvarujte z ní karbanátky, obalte v mouce nebo strouhance a pomalu smažte v rozpáleném oleji.
Marihuanové máslo
Dejte vařit vodu, do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i čerstvé. Mohou být i samčí rostliny. Můžete dát i komplet celou rostlinu. Idea je následující - v másle se rozpustí THC a ve vodě se rozpustí látky chuťově nežádoucí. Vařte směs vody, másla a trávy alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Na závěr přefiltrujte směs přes nějaké plátno nebo třeba přes kávový filtr. Získanou nať vyhoďte. Směs vody a másla dejte do ledničky, máslo ztuhne a půjde oddělit od vody.
Čokoláda
Postavte dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvořilo víko spodního. Do spodního hrnce dejte vodu a uveďte ji do varu. Do horního hrnce, který je zespodu zahříván vroucí vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100°C, dejte rozpustit marihuanové máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil. Můžete přidat kokos, oříšky, mléko... Nechte ztuhnout v ledničce.
Kandované kuličky
Tento recept nevyžaduje žádné zvláštní přípravy konopného materiálu, navíc se nemusí vařit. Smíchejte 1/4 kg ořechového másla (kešu nebo mandlové) s přibližně 30 g rozemnuté nebo jemně nasekané marihuany. Přidejte několik polévkových lžic medu dle chuti a trochu od všeho, co máte rádi - sušený rybíz, strouhaný kokos, pomerančovou nebo citrónovou kůru aj. Směs zpracujte, až jsou všechny ingredience dobře smíchány. V dlaních z těsta vyválejte kuličky, každou zvlášť zabalte do celofánu a uchovejte v lednici, aby máslo nežluklo.
Tvarohové karbanátky s konopím
podle Magdaleny (množství asi na deset karbanátků)
* jedna kostka tučného tvarohu (míchaný tvaroh ve vaničce není vhodný)
* 150g nastrouhaného tvrdého sýra (Cihla, Eidam ..)
* 3 lžíce ovesných vloček
* 1 vejce
* sůl, majoránka, pepř, česnek (kdo rád)
* konopí na vaření, najemno umleté na kávovém strojku
Z těchto ingrediencí smícháme těsto, které necháme při pokojové teplotě několik hodin uležet. Poté z těsta tvoříme lžící větší noky, obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninovými přílohami a tmavým chlebem. Účinek se dostavuje asi během jedné až dvou hodin.
Mojmírovy sýrové konopky
* 200g tvrdého sýra, vhodný je Eidam, cihla apod.
* 200g kvalitního másla
* 200g hladké mouky
* 1 vejce
* koření - kmín, mák, sezamové semínko, hrubou sůl na posypání
* jemně nadrcené kvalitnější konopí podle uvážení, doporučuji 10g
Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme máslo, mouku, vaječný žloutek (bílek oddělíme, budeme ho potřebovat) a konopí. Vypracujeme tvárné těsto, které necháme několik hodin uležet při pokojové teplotě. Pak vyválíme asi 5mm silnou placku, ze které vykrájíme, např. pomocí cukrářského kolečka, čtverečky. Vykrájené tvary potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme solí, kmínem nebo jiným výše zmíněným kořením. Opatrně přendáme na plech a pečeme do zlatavé barvy. Pozor, konopky se pečou poměrně krátce a snadno se připálí, nejvyšší ostražitost je na místě.
Pikantní brynza
Příjemné lehké jídlo, vhodné pro každou denní dobu, s neotřelou chutí, která si Vás jistě získá. Co je k němu zapotřebí?
* 300 g brynzy
* 100 g másla
* 1 žloutek
* 100 ml smetany
* 2 lžíce nadrobno nasekaných konopných listů
* 1 menší cibulka
* mletá paprika (chilli)
Důležité je sehnat dobrou, čerstvou brynzu (pro kuchaře začátečníky – jedná se o slovenskou specialitu, ovčí tvarohový sýr). Pokud jste na Slovensku poblíž nějaké koliby, není co řešit… poproste baču!
Postup přípravy: Brynzu vyšleháme se smetanou, žloutkem a rozměklým máslem v misce. Přidáme jemně rozsekanou cibulku, konopné lístky a špetku mleté papriky, popř. chilli. Dobře promícháme. Podáváme nejlépe s ještě teplým kmínovým chlebem, jako příloha je výborná zelenina.
Pečená jablka
Pro přípravu budete potřebovat:
* větší jablka (podle toho, pro kolik lidí se recept připravuje)
* na osobu alespoň 2 a 1/2 šálku hnědého cukru (chce to sehnat opravdu hnědý, nerafinovaný, ve zdravé výživě budou určitě vědět, o co jde)
* 1/4 šálku vody
* 1/3 šálku konopí
* drcenou skořici na posypání
* třešně, šlehačku na ozdobení
* a v horkých letních dnech můžete klidně sáhnout i po kousku zmrzliny
Jablka samozřejmě omyjeme, rozkrojíme na půlky a lžičkou vydlabeme jádřinec. Konopí podrtíme v hmoždíři nebo v drtičce na hrubší prášek a smícháme ho s cukrem, přidáme trochu vody a touto směsí plníme připravená jablka. Posypeme špetkou skořice a ozdobíme třešní. Následně vyskládáme jablíčka na malý pekáč a dáme na cca 15 minut do horké trouby na teplotu 300 stupňů.
Podáváme okamžitě po upečení ozdobené trochou šlehačky, popř. se smetanovou zmrzlinou.
Learyho sýrové krekry
Vcelku snadný a velmi rychlý recept nám zaslal náš čtenář z Vysočiny. Bude se Vám hodit, pokud si budete chtít přichystat nějakou tu minutku ke sledovaní svého oblíbeného filmu. K přípravě receptu budete potřebovat jeden polotovar. Nejlépe se hodí kulaté krekry bez příchutě, ale v podstatě se dá použít třeba "Telka maková".
Jednotlivé krekry rozložte na plech a ozdobte je malou snítkou konopí, popř. rozdrolte a posypte, jako kdybyste kořenili. Na takto ozdobená kolečka rozložte nakrájený nebo nastrouhaný tvrdý, řádně tučný sýr (cihla, ementál, eidam, cheddar, brie adt.). Můžete vše lehce posypat špetkou sladké papriky nebo kari a šup s tím do trouby na zapečení. Až je sýr řádně roztečen (ale ne ztečen), je vše hotovo a můžete vychutnávat a vychutnávat a vychutnávat
Zručnější z Vás si mohou tento recept klidně ještě vylepšit, ale nebude to již taková momentka... V tomto případě si zakupte listové těsto, vyválejte z něj na vále placku tlustou 0,5 cm a vykrájejte kolečka o průměru cca 5 cm. Ty položte na vymaštěný plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte trochou soli, kmínu a sladkou paprikou.
Pečte v rozehřáté troubě asi 10 minut, až budou kolečka mít nahnědlou barvu. Pak na každé z nich položte malé plátky tvrdého sýru (čím tučnější, tím lepší) a ozdobte malou snítkou (paličkou) konopí. Následně nechte v troubě péci (roztéci) asi 5 minut. Pokud nebudete mít tolik malých snítek konopí, rozdrolte ho a jednotlivé sušenky pouze posypávejte.
Marrákešské koláčky
Smíchejte 1 šálek rozpuštěného konopného másla a 1/2 stejného šálku cukru nebo v lepším případě medu. Našlehejte jedno vejce a přimíchejte je spolu s 2 čajovými lžičkami vanilkového extraktu (nebo alespoň vanilkového cukru) k máslu. Obměnou může být výtažek skořicový, pomerančová kůra, citrónová kůra nebo jejich vzájemná kombinace. Přisypte 3 šálky mouky a 1 čajovou lžičkou prášku do pečiva.
Jednotlivé ingredience rukama dobře promíchejte, aby vám vzniklo tvárné těsto. To nechte v lednici asi hodinu uležet. Pak těsto rozválejte zhruba na sílu půl centimetru. Kruhovou formičkou o průměru 2,5 nebo 5 cm vykrajujte z těsta kolečka. Pokud formičky nevlastníte, můžete k vykrajování použít menší skleničku.
Kolečka pokládejte na vymaštěný plech, do středu každého vmáčkněte jednu celou mandli, potřete rozšlehaným vejcem a nechte 6 až 8 minut péci v troubě předehřáté na teplotu 190 stupňů.
Zelené langoše
* 0,5 kg hladké mouky (může být i polohrubá nebo ještě lépe celozrnná)
* 1 lžička jedlé sody
* 2 lžičky oleje
* 1 lžička soli
* 20 g droždí
* 1/4 l plnotučného mléka
* 1 malý bílý jogurt
* cca 50 g drceného konopí (v závislosti na tom, jakou část rostliny budete drtit)
* rostlinný olej na opečení
Postup přípravy: Z uvedených surovin dobře zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Větší mikrotenový sáček vytřeme olejem, vložíme do něj těsto a na 12 hodin zamrazíme. Pokud nemáme tolik času, alespoň dáme těsto na nějakou dobu odpočinout do lednice. Čím déle, tím lépe. Poté z těsta vytahováním tvarujeme malé placičky (langoše) a na oleji je po obou stranách opečeme (cca 1 min z každé strany).
Potíráme kečupem, utřeným česnekem (v tomto případě pouze jemně), posolíme a posypeme strouhaným sýrem. Jako vždy pozor na to, kolik toho sníte, aby se vám langoše nepřejedly
Brokokop
Velmi chutná a příjemná polévka na bázi brokolice a konopí (suroviny pro 4 porce).
* 750 g brokolice
* 10 g másla
* 1 a 1/2 l vývaru z kostky (masox)
* 1 stroužek česneku
* 100 ml šlehačky
* sůl, pepř, muškátový oříšek
* pár gramů drcených konopných listů (cca 15-20 g)
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme 10 minut. Poté brokolici spolu s vývarem rozmixujeme. Za stálého míchání přidáme smetanu, drcené konopné listy a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem, vše necháme 5 minut mírně povařit a chvilku odstát. Druhý den chutná polévka ještě o něco lépe.
Rasta Makarona
Vše dohromady by vám nemělo trvat více než hodinu (příprava cca 4 porcí, v závislosti na vašem apetitu)
* 400 g makaronů (v nejhorším případě to mohou být i špagety)
* 40 g hladké mouky
* 45 g másla
* 500 ml plnotučného mléka
* 125 g strouhaného sýra (nejlepší je Gouda)
* sůl, černý pepř, muškátový oříšek, několik snítek bazalky
* 6 rajčat
* 2 cukety
* žlutou papriku
* 30 g nadrceného konopí (pozor na to, jakého!)
Makarony uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody. Mouku osmahneme na 40 g rozehřátého másla. Za stálého míchání přilijeme mléko a necháme přejít varem. V omáčce roztavíme 100 g sýra, osolíme, opepříme, přisypeme konopí a mírně okořeníme muškátovým oříškem. Rajčata rozkrájíme na osminky, cukety na plátky.
Zapékací formu vymažeme zbytkem másla a navrstvíme do ní střídavě makarony a zeleninu. Zalijeme omáčkou a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Zapékáme při 200 °C asi 35 minut. Hotový pokrm ozdobíme snítkou bazalky a žlutou paprikou
DŮLEŽITÁ PŘIPOMÍNKA!!!!!!! :
Jinak s tímhle opravdu opatrně, není to žádná prdel. Když jí dáte např do bábovky moc, dá se tím dostat do slušnýho bezvědomí a např člověk kterej neví že jí něco z trávy(kterýmu ste to z jakýhokoliv důvodu dali sežrat) z toho může bejt hodně rozhozenej.
* 250 g ztuženého tuku
* hrst jemných stonků
* velká hrst listů
* 50 g kakaa
* 4 tabulky čokolády na vaření (á 100 g)
* špetka mentolu nebo 10 kapek oleje ze sibiřské jedle
* půl lžičky skořice
Rozpusťte tuk na pánvi a nejdříve v něm 10 minut smažte stonky. Pak je opatrně vyberte a vhoďte rozdrcené listy, které je třeba smažit dalších 10 minut. Pak tuk přeceďte přes kus plátna. (Stonky a listy nevyhazujte - mohou se dál 1 hodinu povařit v mléce a získáte tak ganjové mléko - bhang). Přeceděný tuk nalijte do menšího kastrolku a ve vodní lázni (větší kastrol s vařící vodou) do něj nalámejte čokoládu a přidejte další přísady - vše se za častého míchání prohřeje, až je směs horká. Tu je pak možné nalít do různých formiček (třeba kostky na led) a po ztuhnutí máte squělé čokoládové bonbóny, které se vyznačují rychlým nástupem (často již po 10 minutách). Zvlášť rafinované jsou v kombinaci s jedlovým olejem, ale každý si může příchuť zcela originálně přizpůsobit - nechte pracovat fantazii!
Konopná smetana
* 250 g másla
* dvě hrsti jemně rozdrobených listů
* 0,5 litru 12% smetany
* 0,5 litru mléka
* 4 hřebíčky, svitek celé skořice, vanilka
Rozpusťte máslo a na mírném plameni v něm 15 minut smažte listy (pozor, aby se nepřipálilo!). Přeceďte přes plátno (získáte tak konopné máslo) a listy vhoďte do studené smetany smíchané s mlékem. Přiveďte opatrně k varu a vařte 1,5 hodiny. Přeceďte přes síto a pak ještě přes plátno. Je výborná s čajem i s kávou - má jemnou mandlovou chuť.
HACKERSKÝ dort se šlehačkou
3 hrnky jablek nakrájených na kostičky (0,75 cm)
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek oleje
0,5 hrnku rozinek
0,5 hrnku drobně nakrájených ořechů
3 vejce
hrst jemně nadrobených listů
1 prášek do pečiva, rovná lžíce skořice
0,5 litru šlehačky (33%)
250 g másla
2 hrsti qualitních listů
* Hotová čokoládová poleva
* Meruňkový džem
Nejlépe je začít s přípravou den předem. Nejdříve připravte šlehačku - stejným postupem jako v předchozím receptu udělejte konopné máslo a listy pak dejte na 1 hodinu vařit ve šlehačce. Nechte vystydnout a občas promíchejte, aby šlehačka zůstala homogenní a nevytvořila se na ní silná vrstva ztuhlého tuku. Dejte dobře vychladit. Vymažte a hrubou moukou vysypejte dortovou formu (nebo vyšší pekáček) a vyklopte do ní těsto z výše uvedených přísad (prostě fšechno smíchejte dohromady )). Rozetřete je tak, aby se zdvihalo směrem k okrajům formy a uprostřed bylo nejnižší. Pečte v dobře předehřáté troubě asi 15-20 minut. Že je těsto upečené, poznáte, jestliže do těsta zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou. Nechejte chvíli vychladnout a vyklopte - nejlépe na drátěnou mřížku. Nechte dobře vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne. Povrch dortu pomažte tenkou vrstvou meruňkového džemu a polijte polevou, kterou připravíte podle návodu na obalu. Šlehačku vyšleháte se lžičkou cukru a dort s ní vynalézavě ozdobíte - kombinace tmavohnědé čokolády a světlezelené šlehačky je přímo neodolatelná, věřte mi!
Medvědí pracičky
Základ tohoto receptu pochází z "Vaříme s konopím", je jen trochu upravený:
* 2 hrnky mouky
* 1,5 hrnku arašídového másla
* 1 hrnek vlažného konopného másla
* 0,75 hrnku medu
* 2-3 vejce
* 1 vanilkový cukr
* 1 lžička prášku do pečiva
* 0,5 lžičky soli
* 2 hrsti jemně rozdrcených a prosátých listů
Mouku prosijte a smíchejte s práškem do pečiva. Pak vmíchejte další přísady; těsto je třeba hníst tak dlouhou, až se nelepí. Kousky těsta natlačte do formiček na vánoční medvědí pracičky a v troubě opatrně upečte dohněda (asi 10 minut). Ještě horké obalte v moučkovém cukru.
Masové grassburgery
* 500 g mletého masa
* 150 g strouhaného eidamu (30%)
* 200 g strouhané cukety
* 3 hrsti jemně drcených sušených listů
* 4 rozetřené stroužky česneku
* 2 vejce
* 100 g drobně nakrájené cibule
* 150 g nakrájených žampiónů
* sůl, pepř, chilli koření
* hladká mouka nebo strouhanka na obalení
* olej na smažení
Do mísy dejte maso a přidejte strouhaný eidam, strouhanou cuketu, listy, česnek, vejce, sůl a koření, cibuli a žampióny. Směs je třeba dobře prohníst (nejlépe rukama). Vytvarujte z ní karbanátky, obalte v mouce nebo strouhance a pomalu smažte v rozpáleném oleji.
Vegetariánské grassburgery
* 500 g vařené kapusty
* 150 g strouhaného eidamu (stačí 30%)
* 200 g strouhané cukety
* 2 hrsti jemně drcených sušených listů
* 4 utřené stroužky česneku
* 3 vejce
* 50 g másla
* 100 g drobně nakrájené cibule
* 150 g nakrájených žampiónů
* sůl, pepř, sladká paprika, chilli koření
* hladká mouka nebo strouhanka na obalení
* olej na smažení
Kapustu rozkrojte na čtvrtky a dobře uvařte v osolené vodě. Nechte okapat a vymačkejte vodu. Rozemelte na mlýnku na maso nebo rozsekejte nadrobno. Dejte do mísy a přidejte strouhaný eidam, strouhanou cuketu, listy, česnek, vejce, sůl a koření. Na másle krátce osmahněte cibuli a žampióny. Nechte trochu vychladnout a přidejte do mísy. Směs je třeba dobře prohníst. Vytvarujte z ní karbanátky, obalte v mouce nebo strouhance a pomalu smažte v rozpáleném oleji.
Marihuanové máslo
Dejte vařit vodu, do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i čerstvé. Mohou být i samčí rostliny. Můžete dát i komplet celou rostlinu. Idea je následující - v másle se rozpustí THC a ve vodě se rozpustí látky chuťově nežádoucí. Vařte směs vody, másla a trávy alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Na závěr přefiltrujte směs přes nějaké plátno nebo třeba přes kávový filtr. Získanou nať vyhoďte. Směs vody a másla dejte do ledničky, máslo ztuhne a půjde oddělit od vody.
Čokoláda
Postavte dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvořilo víko spodního. Do spodního hrnce dejte vodu a uveďte ji do varu. Do horního hrnce, který je zespodu zahříván vroucí vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100°C, dejte rozpustit marihuanové máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil. Můžete přidat kokos, oříšky, mléko... Nechte ztuhnout v ledničce.
Kandované kuličky
Tento recept nevyžaduje žádné zvláštní přípravy konopného materiálu, navíc se nemusí vařit. Smíchejte 1/4 kg ořechového másla (kešu nebo mandlové) s přibližně 30 g rozemnuté nebo jemně nasekané marihuany. Přidejte několik polévkových lžic medu dle chuti a trochu od všeho, co máte rádi - sušený rybíz, strouhaný kokos, pomerančovou nebo citrónovou kůru aj. Směs zpracujte, až jsou všechny ingredience dobře smíchány. V dlaních z těsta vyválejte kuličky, každou zvlášť zabalte do celofánu a uchovejte v lednici, aby máslo nežluklo.
Tvarohové karbanátky s konopím
podle Magdaleny (množství asi na deset karbanátků)
* jedna kostka tučného tvarohu (míchaný tvaroh ve vaničce není vhodný)
* 150g nastrouhaného tvrdého sýra (Cihla, Eidam ..)
* 3 lžíce ovesných vloček
* 1 vejce
* sůl, majoránka, pepř, česnek (kdo rád)
* konopí na vaření, najemno umleté na kávovém strojku
Z těchto ingrediencí smícháme těsto, které necháme při pokojové teplotě několik hodin uležet. Poté z těsta tvoříme lžící větší noky, obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninovými přílohami a tmavým chlebem. Účinek se dostavuje asi během jedné až dvou hodin.
Mojmírovy sýrové konopky
* 200g tvrdého sýra, vhodný je Eidam, cihla apod.
* 200g kvalitního másla
* 200g hladké mouky
* 1 vejce
* koření - kmín, mák, sezamové semínko, hrubou sůl na posypání
* jemně nadrcené kvalitnější konopí podle uvážení, doporučuji 10g
Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme máslo, mouku, vaječný žloutek (bílek oddělíme, budeme ho potřebovat) a konopí. Vypracujeme tvárné těsto, které necháme několik hodin uležet při pokojové teplotě. Pak vyválíme asi 5mm silnou placku, ze které vykrájíme, např. pomocí cukrářského kolečka, čtverečky. Vykrájené tvary potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme solí, kmínem nebo jiným výše zmíněným kořením. Opatrně přendáme na plech a pečeme do zlatavé barvy. Pozor, konopky se pečou poměrně krátce a snadno se připálí, nejvyšší ostražitost je na místě.
Pikantní brynza
Příjemné lehké jídlo, vhodné pro každou denní dobu, s neotřelou chutí, která si Vás jistě získá. Co je k němu zapotřebí?
* 300 g brynzy
* 100 g másla
* 1 žloutek
* 100 ml smetany
* 2 lžíce nadrobno nasekaných konopných listů
* 1 menší cibulka
* mletá paprika (chilli)
Důležité je sehnat dobrou, čerstvou brynzu (pro kuchaře začátečníky – jedná se o slovenskou specialitu, ovčí tvarohový sýr). Pokud jste na Slovensku poblíž nějaké koliby, není co řešit… poproste baču!
Postup přípravy: Brynzu vyšleháme se smetanou, žloutkem a rozměklým máslem v misce. Přidáme jemně rozsekanou cibulku, konopné lístky a špetku mleté papriky, popř. chilli. Dobře promícháme. Podáváme nejlépe s ještě teplým kmínovým chlebem, jako příloha je výborná zelenina.
Pečená jablka
Pro přípravu budete potřebovat:
* větší jablka (podle toho, pro kolik lidí se recept připravuje)
* na osobu alespoň 2 a 1/2 šálku hnědého cukru (chce to sehnat opravdu hnědý, nerafinovaný, ve zdravé výživě budou určitě vědět, o co jde)
* 1/4 šálku vody
* 1/3 šálku konopí
* drcenou skořici na posypání
* třešně, šlehačku na ozdobení
* a v horkých letních dnech můžete klidně sáhnout i po kousku zmrzliny
Jablka samozřejmě omyjeme, rozkrojíme na půlky a lžičkou vydlabeme jádřinec. Konopí podrtíme v hmoždíři nebo v drtičce na hrubší prášek a smícháme ho s cukrem, přidáme trochu vody a touto směsí plníme připravená jablka. Posypeme špetkou skořice a ozdobíme třešní. Následně vyskládáme jablíčka na malý pekáč a dáme na cca 15 minut do horké trouby na teplotu 300 stupňů.
Podáváme okamžitě po upečení ozdobené trochou šlehačky, popř. se smetanovou zmrzlinou.
Learyho sýrové krekry
Vcelku snadný a velmi rychlý recept nám zaslal náš čtenář z Vysočiny. Bude se Vám hodit, pokud si budete chtít přichystat nějakou tu minutku ke sledovaní svého oblíbeného filmu. K přípravě receptu budete potřebovat jeden polotovar. Nejlépe se hodí kulaté krekry bez příchutě, ale v podstatě se dá použít třeba "Telka maková".
Jednotlivé krekry rozložte na plech a ozdobte je malou snítkou konopí, popř. rozdrolte a posypte, jako kdybyste kořenili. Na takto ozdobená kolečka rozložte nakrájený nebo nastrouhaný tvrdý, řádně tučný sýr (cihla, ementál, eidam, cheddar, brie adt.). Můžete vše lehce posypat špetkou sladké papriky nebo kari a šup s tím do trouby na zapečení. Až je sýr řádně roztečen (ale ne ztečen), je vše hotovo a můžete vychutnávat a vychutnávat a vychutnávat
Zručnější z Vás si mohou tento recept klidně ještě vylepšit, ale nebude to již taková momentka... V tomto případě si zakupte listové těsto, vyválejte z něj na vále placku tlustou 0,5 cm a vykrájejte kolečka o průměru cca 5 cm. Ty položte na vymaštěný plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte trochou soli, kmínu a sladkou paprikou.
Pečte v rozehřáté troubě asi 10 minut, až budou kolečka mít nahnědlou barvu. Pak na každé z nich položte malé plátky tvrdého sýru (čím tučnější, tím lepší) a ozdobte malou snítkou (paličkou) konopí. Následně nechte v troubě péci (roztéci) asi 5 minut. Pokud nebudete mít tolik malých snítek konopí, rozdrolte ho a jednotlivé sušenky pouze posypávejte.
Marrákešské koláčky
Smíchejte 1 šálek rozpuštěného konopného másla a 1/2 stejného šálku cukru nebo v lepším případě medu. Našlehejte jedno vejce a přimíchejte je spolu s 2 čajovými lžičkami vanilkového extraktu (nebo alespoň vanilkového cukru) k máslu. Obměnou může být výtažek skořicový, pomerančová kůra, citrónová kůra nebo jejich vzájemná kombinace. Přisypte 3 šálky mouky a 1 čajovou lžičkou prášku do pečiva.
Jednotlivé ingredience rukama dobře promíchejte, aby vám vzniklo tvárné těsto. To nechte v lednici asi hodinu uležet. Pak těsto rozválejte zhruba na sílu půl centimetru. Kruhovou formičkou o průměru 2,5 nebo 5 cm vykrajujte z těsta kolečka. Pokud formičky nevlastníte, můžete k vykrajování použít menší skleničku.
Kolečka pokládejte na vymaštěný plech, do středu každého vmáčkněte jednu celou mandli, potřete rozšlehaným vejcem a nechte 6 až 8 minut péci v troubě předehřáté na teplotu 190 stupňů.
Zelené langoše
* 0,5 kg hladké mouky (může být i polohrubá nebo ještě lépe celozrnná)
* 1 lžička jedlé sody
* 2 lžičky oleje
* 1 lžička soli
* 20 g droždí
* 1/4 l plnotučného mléka
* 1 malý bílý jogurt
* cca 50 g drceného konopí (v závislosti na tom, jakou část rostliny budete drtit)
* rostlinný olej na opečení
Postup přípravy: Z uvedených surovin dobře zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Větší mikrotenový sáček vytřeme olejem, vložíme do něj těsto a na 12 hodin zamrazíme. Pokud nemáme tolik času, alespoň dáme těsto na nějakou dobu odpočinout do lednice. Čím déle, tím lépe. Poté z těsta vytahováním tvarujeme malé placičky (langoše) a na oleji je po obou stranách opečeme (cca 1 min z každé strany).
Potíráme kečupem, utřeným česnekem (v tomto případě pouze jemně), posolíme a posypeme strouhaným sýrem. Jako vždy pozor na to, kolik toho sníte, aby se vám langoše nepřejedly
Brokokop
Velmi chutná a příjemná polévka na bázi brokolice a konopí (suroviny pro 4 porce).
* 750 g brokolice
* 10 g másla
* 1 a 1/2 l vývaru z kostky (masox)
* 1 stroužek česneku
* 100 ml šlehačky
* sůl, pepř, muškátový oříšek
* pár gramů drcených konopných listů (cca 15-20 g)
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme 10 minut. Poté brokolici spolu s vývarem rozmixujeme. Za stálého míchání přidáme smetanu, drcené konopné listy a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem, vše necháme 5 minut mírně povařit a chvilku odstát. Druhý den chutná polévka ještě o něco lépe.
Rasta Makarona
Vše dohromady by vám nemělo trvat více než hodinu (příprava cca 4 porcí, v závislosti na vašem apetitu)
* 400 g makaronů (v nejhorším případě to mohou být i špagety)
* 40 g hladké mouky
* 45 g másla
* 500 ml plnotučného mléka
* 125 g strouhaného sýra (nejlepší je Gouda)
* sůl, černý pepř, muškátový oříšek, několik snítek bazalky
* 6 rajčat
* 2 cukety
* žlutou papriku
* 30 g nadrceného konopí (pozor na to, jakého!)
Makarony uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody. Mouku osmahneme na 40 g rozehřátého másla. Za stálého míchání přilijeme mléko a necháme přejít varem. V omáčce roztavíme 100 g sýra, osolíme, opepříme, přisypeme konopí a mírně okořeníme muškátovým oříškem. Rajčata rozkrájíme na osminky, cukety na plátky.
Zapékací formu vymažeme zbytkem másla a navrstvíme do ní střídavě makarony a zeleninu. Zalijeme omáčkou a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Zapékáme při 200 °C asi 35 minut. Hotový pokrm ozdobíme snítkou bazalky a žlutou paprikou
DŮLEŽITÁ PŘIPOMÍNKA!!!!!!! :
Jinak s tímhle opravdu opatrně, není to žádná prdel. Když jí dáte např do bábovky moc, dá se tím dostat do slušnýho bezvědomí a např člověk kterej neví že jí něco z trávy(kterýmu ste to z jakýhokoliv důvodu dali sežrat) z toho může bejt hodně rozhozenej.