Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

GEET - Pantone reaktor -- Diskuse

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
GEET

re:osobně znám

Příspěvek od GEET »

tak aspoň někdo měl tu trpělivost. Škoda, že tak málo lidí to dotáhlo do konce. Čekal by jsem víc podle původního nadšení na začátku tohoto vlákna. No je to asi taky dost o čase, že. Škoda, že už nepřispívá např. OKO-elektronik ve starších příspěvcích měl velmi podnětné příspěvky. No tak uvidím. Jen doufám, že zájem neopadl proto, že se zjistilo, že je spotřeba stejná jako by tam voda nebyla. Jako, že motor běží na zplynovaný uhlovodík a voda se volně odpaří a projde motorem jako by tam nebyla

prilezitostny

GEET

Příspěvek od prilezitostny »

Ja sledujem toto forum uz asi rok.
Mozno keby sa do tych ludi co im geet funguje tolko nerypalo tak by
fora neopustali.Ved oni od nas vlastne nic nepotrebuju, to my.....!!!?.

sosáček

GEET

Příspěvek od sosáček »

Ach jo, a to jsem si myslel, že je tohle forum právě o lidech kteří chcou dělat s reaktorem pokusy a navzájem si o nich vykládat. Nevíte někdo o jiném fóru, kde e za sdílnost nelinčuje a řeší e geet?

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

sosáčku

Příspěvek od lajos »

Ty neznáš lampárnu??

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

sosáčku,

Příspěvek od poota »

to, co se Ti tu nezdá, není fórem, ale lidmi, kteří sem přispívají. Najdeš sice jiné fórum, ale lidé jsou (plus-mínus) všude stejní, takže si nejspíš moc nepomůžeš, ale proč bys to nezkusil - poota

sosáček

GEET

Příspěvek od sosáček »

jasný, však to nebyla kritika fóra, spíš jsem hledal nějaký bližší popis jak je dobré vyřešit promývání v bojleru a zde v tomto vláknu se už to údajně neřeší a je v tomto ohledu "mrtvé". Věř, že by jsem to vyzkoušel rád, ale právě tady někdo upozorňoval že bojler může mít více provedení co se týče vnitřního uspořádání a je důležitou součástí. Chtěl jsem jen najít někoho komu to jede a načtrl by mi řez bojlerem s jeho vnitřním uspořádáním prvků

sosáček

GEET

Příspěvek od sosáček »

zajímalo by mě například, jestli měl DOKTOR úspěch s bojlerem, který chtěl zkoušet podle plánku "fichespadapte.pdf", který uváděl na první stránce tohoto tématu

nikin

geet

Příspěvek od nikin »

No a co kdyby jsi ho skusil postavit a podělit se o výsledky.
To asi bude ten důvod proč tu nikdo nic nenapíše.Nikdo totiž nechce
vydat pěťák na vývoj a hned žádá výsledky.
Bubler je velice citlivá záležitost.Udělej ňákej "svařenec" a bude to stejne
jenom plácnutí do vody.Brzy zjistíš že mezi plochou vyparníku a odpařivostí je velice úzká vazba.Tak ho x-krát předěláš a zjistíš že nelze dosáhnout podtlak,protože se směs vaří , tlakuje nádobu a motor nestíhá odebírat výpary a ouha už je tu regulace teploty a další úpravy plochy vyparníku.Aby jsi už asi po sté nemusel svařovat sáhneš po přesném dávkování paliva do výstupních par bubleru,což ti opět nabourá rozpočet.
... až se po několika letech dobereš uspokojivých výsledků, nebo i špičkových a investuješ několik desítek, neli stovek tisíc,taky se ti o výsledky bude těžko dělit.
A jestli se i tak rozhodneš o něco podělit napadne tě banda hulvátů a teoretiků kteří jenom opruzují a "hovno!" vědí.

Tak tedy zdar experimentům... . 8)

sosáček

GEET

Příspěvek od sosáček »

jasně, že to chci zkusit a tak se snažím načerpat alespoň informace co nejvíc jde. Od tebe mám zase alespoň o trošičku přesnější představu, že původně zdánlivě jednoduché zařízení (jak ho popisuje sám autor a také to tak interpretují na mwm), které má spořit, je spíš start drahého vývoje na vlastní pěst s nejasným výsledkem. Jak to sleduji tak mám dojem, že ti co tomu nevěří, že by to bylo schopno pracovat a bylo to jednoduše vyrobitelné zastávají názor, že to nikomu ještě nejede spolehlivě (bez nějakého ale...) a proto se nikdo nepodělí, protože není o co. Ti druzí co mají zájem "bádat" jsou postaveni před hotovou věc - bez práce nejsou koláče a tak si bádej od začátku a začni s čím chceš, jelikož ti stejně nikdo nic neřekne, protože si to musel těžce zjistit a teď ho někdo urazil a tím pádem nikdo nic nepustí. Je to tak, chápu to dobře?

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: GEET

Příspěvek od 1220 »

sosáček píše:jasně, že to chci zkusit a tak se snažím načerpat alespoň informace co nejvíc jde. Od tebe mám zase alespoň o trošičku přesnější představu, že původně zdánlivě jednoduché zařízení (jak ho popisuje sám autor a také to tak interpretují na mwm), které má spořit, je spíš start drahého vývoje na vlastní pěst s nejasným výsledkem. Jak to sleduji tak mám dojem, že ti co tomu nevěří, že by to bylo schopno pracovat a bylo to jednoduše vyrobitelné zastávají názor, že to nikomu ještě nejede spolehlivě (bez nějakého ale...) a proto se nikdo nepodělí, protože není o co. Ti druzí co mají zájem "bádat" jsou postaveni před hotovou věc - bez práce nejsou koláče a tak si bádej od začátku a začni s čím chceš, jelikož ti stejně nikdo nic neřekne, protože si to musel těžce zjistit a teď ho někdo urazil a tím pádem nikdo nic nepustí. Je to tak, chápu to dobře?
Chápeš to úplně dobře a je to tak úplně se vším i mimo OU. Když mi napíšeš koncem roku, mohu sdělit co jsem vybádal, na oplátku vyměnit zkušenosti. Zatím vím jenom to navíc, že je dobré když v mezikruží plyny rotují, znamená to lopatky před a na konci soutrubí, dále se vyplácí mít v tomto prostoru VN. VEŘEJNĚ ANI NÁHODOU. Ale nezaponeň napsat.Vypadá to zatím tak ,že aplikace na dvoutakty bude nosná.
K.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Díky za nabídku o sdílení informací, važím si jí arád by jsem ji využil.
Zatím vím jenom to navíc, že je dobré když v mezikruží plyny rotují, znamená to lopatky před a na konci soutrubí - vážně? to jsem ještě nepostřehl... je to ten zmiňovaný tornado bubler? Už to má někdo nějak technicky vyřešeno...tvar lopatek uchycení?
, dále se vyplácí mít v tomto prostoru VN. - tomu nerozumím VN jako vysoké napětí:-)?
VEŘEJNĚ ANI NÁHODOU - jak tedy, email konference?
nyní mám takřka hotové soutrubí dle mwm, takže fotky nemá cenu posílat, znalci vědí, je to obyč. trochu jsem uvažoval, že jsem mohl udělat něco jako je v tom francouzkém .pdf na začátku fóra, kde je reaktor integrován v bubleru, ale už mám to klasické "instalatérské" provedení z mwm skoro hotové tak ho chci prubnout. Právě řeším provedení bubleru jestli začít zkoušet na 5L kanistru nebo udělat to s vrchní přepážkou jako v tom .pdf -ku. motor 163cm2.

sosáček

GEET

Příspěvek od sosáček »

výše uvedený příspěvek je ode mě, zapoměl jsem vyplnit U a P :-( což by asi řešila registrace

sosáček

GEET

Příspěvek od sosáček »

tak asi nic, no. Jestli tu alespon někdo je, tak se zeptám. Jaký je cca podtlak v bubleru a jaká je tepota vyhřívané směsi? 90st C?

Návštěvník

Re: GEET

Příspěvek od Návštěvník »

sosáček píše:tak asi nic, no. Jestli tu alespon někdo je, tak se zeptám. Jaký je cca podtlak v bubleru a jaká je tepota vyhřívané směsi? 90st C?
Karel m píše:VEŘEJNĚ ANI NÁHODOU. Ale nezaponeň napsat.
Typická odpověď od "vyvolených". :bad:

Tady máš alespoň něco k čtení.
P.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sosáček

GEET

Příspěvek od sosáček »

to Anonymní P.

díky díky, tak alespoň někdo je sdílnější. Tak mám co studovat :-). A podle počtu stažení nejen já. Zkoušel jsi také nějaké pokusy s GEET?

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“