Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Co kde na netu

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: to v novinách ani v tv nebylo

Příspěvek od PeTr1 »

martinq píše:http://aktualne.centrum.sk/technika/cla ... ?id=291376

jestli pak začne seriová výroba anebo si to zase nechají pro sebe ? co myslíte ...

proč z toho nic nejde otevřít?

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: dyson

Příspěvek od jeff »

To je docela pěkný, ale potřeboval bych větrák trochu silnější, ke vzduchotechnice. Musí být tichý a výkon asi tak 3000m3 vzduchu za hodinu. Jo, kdyby to tak s tímhle principem šlo...

Jeff

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

jeff píše:To je docela pěkný, ale potřeboval bych větrák trochu silnější, ke vzduchotechnice. Musí být tichý a výkon asi tak 3000m3 vzduchu za hodinu. Jo, kdyby to tak s tímhle principem šlo...

Jeff
Dva by to měly spravit (pokud není chyba v textu viz. http://foow.org/cz/dyson-air-multiplier ... 86886.html)
Ale může to pracovat i do potrubí? viz.princip - čas 0.28

Průměr prstence 30 cm
Rozměry 547 x 152 x 356 mm (V x H x Š)
Hmotnost 1,82 kg
Vzduchový výkon 450 l / sek
Příkon 35W bez oscilace, 40W s oscilací
Délka kabelu 1,8 m
Hlučnost min. 55,5 dBa
Hlučnost max. 64,5 dBa

jeff
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeff »

Dva by stačily, to je pravda, ale nikde není psáno, jak větrák přinutit, aby buď tlačil, nebo odtahoval vzduch z trubky, tam se obvykle parametry velice silně ovlinňují a je to vždy směrem dolů. Ale jinak se mi to líbí.

Jeff

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

větrák

Příspěvek od huhu »

koukni se pořádně na tu animaci , kde proudnice strhávají i vzduch vně prstence.
pak něco o Coandă effect

obávám se , že jako dmychadlo do rour co máš u stropu to nepoužiješ ....

---------------------------------------------------------

bublifuk počítám jsi už někdy zkoušel

Majkl1
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Re

Příspěvek od Majkl1 »

Hodně mi to připomíná motor (neznám jeho odborný název, možná fotonový?), kde není jediná pohyblivá součástka. Skládá se ze dvou trychtýřů s přesným průřezem (fibonacelli, ZŘ). Jeden vstupní menší je spojen užším koncem s větším tryhchtýřem (též užším koncem). Trychtýře mají uvnitř drážky do spirál (pravotočivé).
Při dosažení určité rychlosti proudění média (klidně i vzduch) na vstupu dojde vlivem rotace media k vytvoření značného podtlaku na výstupu, který mnohásoně předčí potřebný tlak na vstupu. Takže do určité rychlosti proudění je třeba dodávat energii, poté je naopak podtlakem na vstupu nasáván vzduch ve značném objemu. Nevím, v reálu jsem to neviděl, ale někde jsem natrefil na popis testů v nadzvukových letadlech. Pro tento princip lze použít i jiná zajímavá všudepřítomná média.
M.

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Re

Příspěvek od huhu »

Majkl1 píše:Hodně mi to připomíná motor (neznám jeho odborný název, možná fotonový?), kde není jediná pohyblivá součástka. Skládá se ze dvou trychtýřů s přesným průřezem (fibonacelli, ZŘ). Jeden vstupní menší je spojen užším koncem s větším tryhchtýřem (též užším koncem). Trychtýře mají uvnitř drážky do spirál (pravotočivé).
Při dosažení určité rychlosti proudění média (klidně i vzduch) na vstupu dojde vlivem rotace media k vytvoření značného podtlaku na výstupu, který mnohásoně předčí potřebný tlak na vstupu. Takže do určité rychlosti proudění je třeba dodávat energii, poté je naopak podtlakem na vstupu nasáván vzduch ve značném objemu. Nevím, v reálu jsem to neviděl, ale někde jsem natrefil na popis testů v nadzvukových letadlech. Pro tento princip lze použít i jiná zajímavá všudepřítomná média.
M.
toto?

http://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1porov%C3%BD_motor

Majkl1
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

RE

Příspěvek od Majkl1 »

Nene. Tam se žádné palivo nevstřikuje a jde o implozivní pohon. Zkrátka ač to zní všelijak, při dané(vysoké) rychlosti media na vstupu vznikne na výstupu natolik velký podtlak, že se to stane samostatné. Byly nějaké technické problémy, které ale nebyly motorem samotným, ale rychlostí, kterou se letoun dokázal pohybovat. Motor byl schopný "naskočit" až při dosažení rychlosti nad cca 800km/h, horší to bylo i s regulací výkonu, ale funkční to bylo. Četl jsem o tom již před pár lety a nedávno se mi to připomělo. Když jsem zahlédl ty větráky, napadl mě stejný princip. Myslím, že nejde o explozivní pohon, ale o implozivní, proto se těžko princip chápe. Mám v plánu v blízké době sestavit něco na podobném principu, ale s jiným médiem a jednodušší(méně účinou) konstrukcí. Celé to zatím vázne jen na přenesení do reálu toho správného tvaru.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

na netu..

Příspěvek od martin11 »

Omlouvám se , že vstupuju do diskuse...na netu dnes toto.

http://aktualne.centrum.cz/veda/clanek.phtml?id=710838

...takma pokračujte v diskusi ....imploze mě zajímá :idea: ...velmi.... zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
PeTr1
Zasloužilý člen

:)

Příspěvek od PeTr1 »

zase jedno free energi

PeTr1
Zasloužilý člen

Příspěvek od PeTr1 »

a dalsi

PeTr1
Zasloužilý člen

Příspěvek od PeTr1 »

tak a ted chcu vysvětlení

PeTr1
Zasloužilý člen

Příspěvek od PeTr1 »

Tento motor pracuje s vlastní indukované magnetické pole z cívek, které odpuzují rotor se skládá z magnetu a menší kolo se dvěma závaží vytvořit setrvačnosti. Jako první zdroj je připojen k baterii, která poskytuje 2,4 voltů, který převádí elektrické cívky a magnety otáčet cívky indukovat ní vidět střídavého proudu v sekundárním vinutí jednotlivých cívek výkonu střídavého proudu pro diody, které opraví DC pulsující, kondenzátor je připojen ke stabilizaci současného získal více než 60 voltů jako výsledek.Cívky fungují jako tlumivky a jak se změní váš vzhled.
Každá cívka má dvojí Strnad drátu, motor spotřeba je 100 MHA.rychlost je kolem 7000 rpm. google překlad

jeff
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

zase jedna podivnost

Příspěvek od jeff »

Podle překladu je teda takový to pěklný kolečko s něčím jako magnety jen setrvačník a ty magnety nejsou magnety, ale závaží. Nějaké magnety jsou ve válci, který se točí v horní části celé sestavy mezi cívkami. Cívky mají dvě ninutí, primární a sekundární. Sekundární vinutí nabíjí přes Gretzův usměrňovač kondenzátor, kde během provozu je napětí větší, než 60V. Jenom nechápu, co je taková ta divná věc, kterou chlapík nasazuje mezi dvě pružiny, dokud vedou dráty nahoru k cívkám, přes jejich sériové zapojení.
Je to prostě celé podivnost :ethink:

Jeff

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: zase jedna podivnost

Příspěvek od huhu »

jeff píše: kterou chlapík nasazuje mezi dvě pružiny, dokud vedou dráty nahoru k cívkám,

Jeff

baterie
šacoval bych to na články z rozebrané devítivoltovky ;)

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“